Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Έλα ρε παιδιά τώρα με το θηλασμό......υπάρχουν data either way....και υπέρ και κατά....ότι θέλει κάνει ο καθένας.....

Αλλά σίγουρα έχει και πολύ ψυχολογικό υπόβαθρο από πίσω..

Όσο για την ευφυία...ευτυχώς δεν είναι απλά θέμα θηλασμού αλλά καθαρά γενετική.....

Μην αναλώνετε φαιά ουσία τσάμπα

Κατά;Ποιά είναι τα κατά;Για πες γιατί εγώ δεν έχω ακούσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κατά;

Εκτός αν θεωρείς κατά το γεγονός ότι πρέπει να ξυπνάτε εσείς μέσα στην νύχτα για να θηλάσετε, ενώ στην εναλλακτική λύση του μπιμπερό μπορεί να το κάνει και ο άντρας και εσείς να κοιμάστε του καλού καιρού.

Δεν έχεις ακούσει ούτε ένα κατά μάλλον γιατί δεν είσαι γυναίκα και δε σε ενδιαφέρει και πολύ να το ψάξεις το θέμα....

Οτιδήποτε μπορεί να περάσει μέσα από το γάλα της μητέρας στο παιδί ξεκινώντας από απλά μικρόβια και συνεχίζοντας σε ηπατίτιδες κτλ

Για τις ίδιες τις γυναίκες αν είναι εργαζόμενες θα πρέπει να κανονίζουν να θηλάζουν ώρες μη εργάσιμες και ένα μωρό δεν είναι ακριβώς programmable.

ΚΑι υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας, πολλές μητέρες συνεχίζουν να θηλάζουν τα παιδιά τους για πολύ περισσότερο καιρό από το αναμενόμενο, ακόμα και για χρόνια επιτυγχάνοντας έτσι μία ψυχολογική εξάρτηση η οποία είναι το λιγότερο ανώμαλη.

Από την άλλη ο θηλασμός είναι μία εξαιρετική πηγή τροφής για τα μωρά αν η μητέρα δεν εργάζεται, κάνει πολύ υγιεινή ζωή, ποροσέχει και είναι ψυχολογικά απόλυτα συνηδητοποιημένη.

Είναι ένα δύσκολο θέμα το οποίο δεν αναλύεται τόσο εύκολα πάντως και χρήζει σοβαρότητας.....

Last edited:

Δεν έχεις ακούσει ούτε ένα κατά μάλλον γιατί δεν είσαι γυναίκα και δε σε ενδιαφέρει και πολύ να το ψάξεις τοέμα....

Οτιδήποτε μπορεί να περάσει μέσα από το γάλα της μητέρας στο παιδί ξεκινώντας από απλά μικρόβια και συνεχίζοντας σε ηπατίτιδες κτλ

Για τις ίδιες τις γυναίκες αν είναι εργαζόμενες θα πρέπει να κανονίζουν να θηλάζουν ώρες μη εργάσιμες και ένα μωρό δεν είναι ακριβώς programmable.

ΚΑι υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας, πολλές μητέρες συνεχίζουν να θηλάζουν τα παιδιά τους για πολύ περισσότερο καιρό από το αναμενόμενο, ακόμα και για χρόνια επιτυγχάνοντας έτσι μία ψυχολογική εξάρτηση η οποία είναι το λιγότερο ανώμαλη.

Από την άλλη ο θηλασμός είναι μία εξαιρετική πηγή τροφής για τα μωρά αν η μητέρα δεν εργάζεται, κάνει πολύ υγιεινή ζωή, ποροσέχει και είναι ψυχολογικά απόλυτα συνηδητοποιημένη.

Είναι ένα δύσκολο θέμα το οποίο δεν αναλύεται τόσο εύκολα πάντως και χρήζει σοβαρότητας.....

Συμφωνώ...Και μήν ξεχνάμε ότι πολλές φορές παράγονται αντικρουόμενες έρευνες...

Εντάξει, δεν περνάνε μόνο ηπατίτιδες, περνάνε και αντισώματα. Οι ηπατίτιδες εξάλλου εάν υπάρχουν πιθανότατα έχουν περάσει ήδη κατά την εγκυμοσύνη.

Δεν λέω, είναι περίεργη κατάσταση η υπερπαράταση του θηλασμού, έχω ακούσει πχ για Πομάκες που θήλαζαν το γιο τους μέχρι τα ...5. Έπαιζε, σταματούσε, ρουφούσε μια γουλιά, ξαναέπαιζε.
Από από το 5 μέχρι το καθόλου, υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια. Κάποιους μήνες πάντως συνιστούν οι γιατροί συνήθως. Τώρα το πόσο δύσκολο είναι για μία εργαζόμενη, το ξέρει η γυναίκα μου. Θέλει δυστυχώς το ένα γεύμα να αντλείται. Είναι δύσκολο πράγμα, στην Ελλάδα μόνο μία δημόσια υπάλληλος μπορεί ουσιαστικώς να θηλάσει δίχως θυσίες. Δεν το λέω σε απόηχο του επίμαχου θρεντ, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Δεν έχει μπει στη λογική του Κράτους Πρόνοιας.

Δεν έχεις ακούσει ούτε ένα κατά μάλλον γιατί δεν είσαι γυναίκα και δε σε ενδιαφέρει και πολύ να το ψάξεις το θέμα....

μαλιστα ....... τοσους αιωνες η ανθρωποτητα θηλαζει και την τελευταια δεκαετια ανακαληψαν τις ηπατιτιδες !!!:rifle:

αρε τι σου κανει η βιομηχανια παιδικων τροφων ............

ειναι πολλα τα λεφτα ..Τατιανα ....-bye--bye-

Δεν ξέρω τι παίζει με τις εταιρίες παιδικών τροφών, πάντως ακόμη και στο μαιευτήριο (για Ελλάδα μιλάω) έπρεπε να κάνουμε φασαρία για να φέρνουν στη σύζυγο τα παιδιά (και στις δύο περιπτώσεις) τακτικά για θηλασμό. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να ξεκινήσει η ρέγουλα ακόμη και από εκεί στραβά. Αυτό μου κάνει όντως κάπως ύποπτο, βέβαια παίζει οι νοσοκόμες να ήταν απλά τεμπέλες.

Δεν ξέρω τι παίζει με τις εταιρίες παιδικών τροφών, πάντως ακόμη και στο μαιευτήριο (για Ελλάδα μιλάω) έπρεπε να κάνουμε φασαρία για να φέρνουν στη σύζυγο τα παιδιά (και στις δύο περιπτώσεις) τακτικά για θηλασμό. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να ξεκινήσει η ρέγουλα ακόμη και από εκεί στραβά. Αυτό μου κάνει όντως κάπως ύποπτο, βέβαια παίζει οι νοσοκόμες να ήταν απλά τεμπέλες.

Tι παίζει με τις εταιρίες παιδικών τροφών;Μα το γάλα που δίνουν στα μωρα στο μαιευτήριο και στο φέρνουν και στο δωμάτιο σε μπιμπερό μαζί με το μωρό για να το δώσεις ώς συμπλήρωμα αν τυχόν δεν θηλάσει, τα μαιευτήρια το παίρουν ΔΩΡΕΑΝ από τις εταιρίες. Αυτό παίζει.

Στην "πατρίδα" μου την Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν εργάζονται και κάθονται σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά. Αυτό τον ρόλο δηλαδή που τούς έχει αναθέσει η φύση.

Αντε γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει εδώ στην Ελλάδα και μού θέλετε όλες καριέρα και αηδίες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η "χειραφέτηση" που νομίζετε όλες ότι ήταν για καλό σας στην πραγματικότητα σάς έβαλε κι εσάς στο λούκι, στο συνεχές άγχος, στο τρέξιμο, στον αγώνα για την καταξίωση, για την καριέρα κλπ. Τόσο μυαλό έχετε εσείς οι γυναίκες!

Καλά, πέρα από αυτό. Εάν μένουν μόνο στο δωρεάν είναι σχετικώς αθώο.
Πάντως εάν μάθει το μωρό χλάπα της και χλούπα της με το έτοιμο, το οποίο είναι άφθονο και χορταστικότατο, δεν προβλέπεται να συνεχίζει για πολύ τον θηλασμό.

Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Στην "πατρίδα" μου την Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν εργάζονται και κάθονται σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά. Αυτό τον ρόλο δηλαδή που τούς έχει αναθέσει η φύση.

Αντε γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει εδώ στην Ελλάδα και μού θέλετε όλες καριέρα και αηδίες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η "χειραφέτηση" που νομίζετε όλες ότι ήταν για καλό σας στην πραγματικότητα σάς έβαλε κι εσάς στο λούκι, στο συνεχές άγχος, στο τρέξιμο, στον αγώνα για την καταξίωση, για την καριέρα κλπ. Τόσο μυαλό έχετε εσείς οι γυναίκες!

Θα είμαι απόλυτα συγκρατημένη και λογική αυτή τη στιγμή γιατί μου έρχεται να ρίξω γροθιά στην οθόνη!

Ευτυχώς για την ανθρωπότητα πέρα από κάποια δίποδα ανθρωποειδή υπάρχουν και μεγάλοι στοχαστές, ποιητές, φιλόσοφοι, επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το οποίο η ΟΥΝΕΣΚΟ εξέδωσε σε δίτομο έργο και αποκαλείται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Το δικαίωμα να υφίστασαι ως πνευματική και φυσική οντότητα, να εξελίσεσσαι ελεύθερα , να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να πηγαίνεις την ανθρωπότητα μπροστά.

Ο κάθε άνθρωπος και δει οι γυναίκες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Όχι ως pets αλλά ως άνθρωποι.

Όσο για το μυαλό......ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα γραφόμενά του και ο νοών νοείτο.

Κατανοητό ή μήπως πρέπει να απλοποιήσω λίγο το λόγο μου?

Και για ποιά φύση και ρόλους? Να γυρίσουμε στις προιστορικές μητριαρχικές κοινωνίες? Άντε γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει εσείς οι άντρες.

Μια χαρά είναι και το άγχος και το λούκι και το τρέξιμο γιατί δε χρειάζεται να ανέχομαι κάνενα μ@λ@κ@ (no offence) που διάλεξε ο πατέρας μου να με πουλήσει να με βιάζει κάθε βράδυ όπως σε 'άλλες' χώρες και άλλες εποχές........

Και ας δουλέυω 20 ώρες το 24ωρο.....

Πηγαινες γυρευοντας και τα ακουσες απο την Τατιανα..δικαιως !!:smash:

Εγω σε ρωταω κατι αλλο....αν ρωτησεις 100 ανδρες αν θελουν να δουλευει η γυναικα τους τι θα σου απαντησουν ? Μηπως...πρεπει να δουλευει η γυναικα μου γιατι αλλιως...δεν βγαινουμε ?

Καί λέμε τώρα εάν η γυναίκα αδυνατεί να θηλάσει καί τό παιδί πεινάει μήπως νά τήν κρεμάσουμε κιόλας??H νά τήν πλακώσουμε στό ξύλο απλώς??
Oι στατιστικές και οι έρευνες βολεύονται κατά βούλησιν πάντως..
Και να θυμίσω ότι στήν δεκαετία τού '60 οι προ-φεμινίστριες και οι χορτοφάγες ήσαν φανατικές υπέρμαχες τού θηλασμού...
Αλλο τώρα πού μαζί με το χόρτο πού έτρωγαν έδιναν καιλιγάκι ηρωίνη...
Αλήθεια όσοι έχουν παιδιά έχουν δεί τήν γυναίκα τους πόσο κουρασμένη νοιώθει όταν το μωρό δαγκώνει τήν θηλή και ρουφάει γάλα??
Σέ όλα τά πράγματα χρειάζεται κάποιο μέτρο.....
Οσο γιά τά περί ευφυϊας τών παιδιών πού ήπιαν περισσότερο μητρικό γάλα τά ακούω βερεσέ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Θα είμαι απόλυτα συγκρατημένη και λογική αυτή τη στιγμή γιατί μου έρχεται να ρίξω γροθιά στην οθόνη!

Ευτυχώς για την ανθρωπότητα πέρα από κάποια δίποδα ανθρωποειδή υπάρχουν και μεγάλοι στοχαστές, ποιητές, φιλόσοφοι, επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το οποίο η ΟΥΝΕΣΚΟ εξέδωσε σε δίτομο έργο και αποκαλείται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Το δικαίωμα να υφίστασαι ως πνευματική και φυσική οντότητα, να εξελίσεσσαι ελεύθερα , να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να πηγαίνεις την ανθρωπότητα μπροστά.

Ο κάθε άνθρωπος και δει οι γυναίκες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Όχι ως pets αλλά ως άνθρωποι.

Όσο για το μυαλό......ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα γραφόμενά του και ο νοών νοείτο.

Κατανοητό ή μήπως πρέπει να απλοποιήσω λίγο το λόγο μου?

1oν Αν η οθόνη σου είναι CRT είναι πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αν την σπάσεις με γροθιά. Δεν θα σού το συνιστούσα. Αν είναι LCD θα είναι πιο ανώδυνο το σπάσιμο, αλλά και πάλι κρίμα δεν είναι να την καταστρέψεις;

2ον Επι της ουσίας: Ολοι οι άνθρωποι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα ναυπάρχουν και να είναι άνθρωποι, ακόμα και οι γυναίκες! ;) Και φυσικά να υφίστασαι ως πνευματική και φυσική οντότητα, να εξελίσεσσαι ελεύθερα , να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να πηγαίνεις την ανθρωπότητα μπροστά όπως πολύ σωστά λες. Και πώς τα πετυχαίνεις αυτά; Με το να κάνεις καριέρα, να ανεβαίνεις στην ιεραρχία της Χ μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, να γίνεσαι στέλεχος, να πληρώνεσαι παχυλό 4ψήφιο ή 5ψήφιο μισθό; Καλά κρασιά...
Αυτά όλα εδώ θα μείνουν. Υπάρχει ωραιότερο και σημαντικότερο πράγμα από το να δίνεις ζωή και να μεγαλώνεις σωστά παιδιά και σωστούς ανθρώπους; Αυτό δεν γίνεται όταν είσαι "στέλεχος" και διευθύντρια και μεγάλη και τρανή στην δουλειά σου. Το σημαντικό είναι η ζωή. Και η ζωή είναι μακρυά από καριέρες business και άλλες τέτοιες ιστορίες.

θεωρώ οτι, ´πως πάντα, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

θεωρώ επίσης ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι πρέπει να υφίσταται ο θηλασμός!
αν είναι δυνατόν ποτέ να σταματήσει κάτι τέτοιο.
πολύ μας έχει επηρεάσει η εξέλιξη και χάνουμε την μπάλα ώρες ώρες.
άλλως τε(γεια σου doc με τα ελληνικά σου), δεν είναι δυνατόν να επιμένουν γιατροί και όχι μόνο, στην σημασία του θηλασμού!

απο εκεί και πέρα, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω οτι καλώς ή κακώς η γυναίκα εξελίχθηκε και πρέπει να έχει την στήριξή μας στην σύγχρονη κοινωνία!

θεωρώ αδιανόητο όμως να απορρίψει τον θηλασμό για λόγους καριέρας κ.λ.π

όταν μια γυναίκα νοιώσει τι εστί παιδί, θηλασμός, να λέγεσαι μητέρα, τότε είμαι σίγουρος οτι θα σκεφτεί τελείως διαφορετικά απ 'ότι όταν ήταν απλώς μια γυναίκα και όχι μάνα!!

υ.γ οι μόνες περιπτώσεις(όχι φυσικά ιατρικού ενδιαφέροντος) που έχω συναντήσει όπου ο θηλασμός κρίθηκε απορριπτέος ήταν γιατί υπήρχε ο φόβος να ........ "πέσει" το τζιτζάκι!!:slapface:

υ.γ2 κατά τ' άλλα, οι γυναίκες χάνουν πολύ πιο γρήγορα, εύκολα και υγιεινά τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσω του θηλασμού!;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Πηγαινες γυρευοντας και τα ακουσες απο την Τατιανα..δικαιως !!:smash:

Εγω σε ρωταω κατι αλλο....αν ρωτησεις 100 ανδρες αν θελουν να δουλευει η γυναικα τους τι θα σου απαντησουν ? Μηπως...πρεπει να δουλευει η γυναικα μου γιατι αλλιως...δεν βγαινουμε ?

Αλλο αν πρέπει να δουλεύει αναγκαστικά γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε, και άλλο αν πραγματικά θέλουμε να δουλεύει ούτως ή άλλως αν δεν μάς ζόριζε το οικονομικό.

Κάνε λοιπόν την σωστή ερώτηση. Ρώτα 100 άνδρες (και γυναίκες) αν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζούνε πάρα πάρα πολύ άνετα μέ έναν μόνο μισθό, τόσο άνετα που να τούς περισσεύαν αρκετά λεφτά, θα ήθελαν να δουλεύουν και οι γυναίκες τότε; Να δεις τι θα σου απαντήσει η πλειοψηφία ανδρών και γυναικών τότε.

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Καί λέμε τώρα εάν η γυναίκα αδυνατεί να θηλάσει καί τό παιδί πεινάει μήπως νά τήν κρεμάσουμε κιόλας??H νά τήν πλακώσουμε στό ξύλο απλώς??

όχι. Όμως πιστεύω πως πρέπει να ενθαρρύνεται σε αυτό. Δυστυχώς σχεδόν όλα λειτουργούν αποθαρρυντικά.
Όπως και το να λέμε ότι δεν παίζει ή παίζει μηδαμινό ρόλο ο θηλασμός, θεωρώ πως είναι άλλοθι για τις μη θηλάζουσες, γιατί όπως και να το κάνεις ο θηλασμός σήμερα για μία εργαζόμενη μητέρα είναι μία κάποια θυσία προς το παιδί της. Φυσικά δεν είναι καταδικαστέες όσες δεν το κάνουν, αλλά όχι και να μην αποδίδουμε και τα εύσημα σε αυτές που το κάνουν!

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

θεωρώ αδιανόητο όμως να απορρίψει τον θηλασμό για λόγους καριέρας κ.λ.π

όταν μια γυναίκα νοιώσει τι εστί παιδί, θηλασμός, να λέγεσαι μητέρα, τότε είμαι σίγουρος οτι θα σκεφτεί τελείως διαφορετικά απ 'ότι όταν ήταν απλώς μια γυναίκα και όχι μάνα!!

έλα όμως που στην εργαζόμενη, ειδικά στην ελεύθερη επαγγελματία που δεν προστατεύεται από νόμους (εκτός εάν ο νόμος θεωρεί ότι έχει εξ ορισμού σωρεύσει ατελείωτο πλούτο με το ελεύθερο επάγγελμά της αφού έχει την πολυτέλεια και θηλάζει), δεν παίζει ρόλο τι σκέφτεται η ίδια, αλλά τι σκέφτονται οι άλλοι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

όχι. Όμως πιστεύω πως πρέπει να ενθαρρύνεται σε αυτό. Δυστυχώς σχεδόν όλα λειτουργούν αποθαρρυντικά.
Όπως και το να λέμε ότι δεν παίζει ή παίζει μηδαμινό ρόλο ο θηλασμός, θεωρώ πως είναι άλλοθι για τις μη θηλάζουσες, γιατί όπως και να το κάνεις ο θηλασμός σήμερα για μία εργαζόμενη μητέρα είναι μία κάποια θυσία προς το παιδί της. Φυσικά δεν είναι καταδικαστέες όσες δεν το κάνουν, αλλά όχι και να μην αποδίδουμε και τα εύσημα σε αυτές που το κάνουν!

Δέν έχω αντίρρηση.
Και εάν το ζευγάρι συμφωνήσει να μείνει εκτός εργασίας η γυναίκα γιά ένα χρόνο δέν είναι κακό..
Υπό την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος άντρας θά τήν στηρίζει και θά τήν επιβραβεύει θεωρώντας ότι προσφέρει ουσιαστικά στήν οικογένεια...
Ξέρω πολλούς όμως πού όταν γεννιέται το παιδί,τήν ´κάνουν´από τήν κρεββατοκάμαρα και πάνε στό άλλο δωμάτιο...
Οπως επίσης και ορισμένους πού υποτιμούν τήν εργασία πού παρέχει αυτή στήν οικογένεια ανατρέφοντας το παιδί τόν πρώτο χρόνο ,δηλώνοντας ότι αυτοί φέρνουν τά λεφτά στό σπίτι...
Αυτούς τούς θεωρώ γουρούνια...