Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

έλα όμως που στην εργαζόμενη, ειδικά στην ελεύθερη επαγγελματία που δεν προστατεύεται από νόμους (εκτός εάν ο νόμος θεωρεί ότι έχει εξ ορισμού σωρεύσει ατελείωτο πλούτο με το ελεύθερο επάγγελμά της αφού έχει την πολυτέλεια και θηλάζει), δεν παίζει ρόλο τι σκέφτεται η ίδια, αλλά τι σκέφτονται οι άλλοι!

και πάλι την αφήνει έστω για ένα δίμηνο ελεύθερη υπηρεσίας κι έτσι ο θηλασμός είναι θέμα επιλογής....

για μετά, υπάρχουν και τα θήλαστρα;)

Καλά, το να λείψει εργαζόμενη 1 χρόνο από τη δουλειά της είναι εξωπραγματικό σενάριο. Μιλάμε για μόνιμη δουλειά, όχι της λογικής παραιτούμαι και βρίσκω άλλη. Μίλησα για "μια κάποια" θυσία χάριν του θηλασμού, όχι και της θυσίας του Αβραάμ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και για ποιά φύση και ρόλους? Να γυρίσουμε στις προιστορικές μητριαρχικές κοινωνίες? Άντε γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει εσείς οι άντρες.

Μια χαρά είναι και το άγχος και το λούκι και το τρέξιμο γιατί δε χρειάζεται να ανέχομαι κάνενα μ@λ@κ@ (no offence) που διάλεξε ο πατέρας μου να με πουλήσει να με βιάζει κάθε βράδυ όπως σε 'άλλες' χώρες και άλλες εποχές........

Και ας δουλέυω 20 ώρες το 24ωρο.....

Η φύση έχει ορίσει ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να μεγαλώνει τα παιδιά ενώ το αρσενικό να φροντίζει για την ασφάλεια και το φαγητό της οικογένειας. Δες και κανένα ντοκυμανταιρ του National Geographic με θηλαστικά π.χ με λιοντάρια να καταλάβεις τι λέω. Γιαυτό και τα αρσενικά θηλαστικά είναι πάντα πιο μεγαλόσωμα, πιο δυνατά, έχουν χαυλιόδοντες, έχουν νύχια και δόντια μεγαλύτερα, έχουν ισχυρά κέρατα. Γιατί πρέπει να πολεμάνε. Αλλος ο ρόλος του ενός, άλλος ο ρόλος του άλλου. Πώς να το κάνουμε; Να πάμε κόντρα στην φύση;

Ναι, μπορούμε να πάμε κόντρα στην φύση. Αλλά θα το πληρώσουμε. Οι νόμοι της φύσης είναι σκληροί και αμείλικτοι. Δεν έχουν παραθυράκια να ξεφεύγει κανείς όπως έχουν οι ελληνικοί νόμοι. Το τίμημα το πληρώνουν ήδη οι δυτικές κοινωνίες: Κατά τα πρώτυπα των δυτικών κοινωνιών η γυναίκα που είναι ίση με τον άντρα πρέπει να μορφωθεί, να πάει πανεπιστήμιο, να κάνει μεταπτυχιακό, να σταδιοδρομήσει και μετά αφού έχει πια πατήσει τα 30+ τότε αρχίζει να ψιλοσυζητάει για γάμο, οικογένεια κλπ. Και όλες αποφασίζουν να κάνουν παιδί μετά τα 35 και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα... Γιατί σε αυτή την ηλικία μπορεί να μην έχεις μπει ακόμα στην κλιμακτήριο αλλά έχει ήδη επιδεινωθεί η υπογονιμότητα. Αλλά ακόμα και αν όλα πανε μια χαρά δεν έχει μείνει πια πολύς χρόνος για δεύτερο παιδί. Πόσο μάλλον για τρίτο που δεν το συζητάμε καν. Και μένετε οι περισσότερες με ένα ή κανένα, και γερνάνε οι κοινωνίες και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει μια γερασμένη κοινωνία. Εχω στατιστικά στοιχεία που αν σού τα πω θα φρίξεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αλλο αν πρέπει να δουλεύει αναγκαστικά γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε, και άλλο αν πραγματικά θέλουμε να δουλεύει ούτως ή άλλως αν δεν μάς ζόριζε το οικονομικό.

Κάνε λοιπόν την σωστή ερώτηση. Ρώτα 100 άνδρες (και γυναίκες) αν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζούνε πάρα πάρα πολύ άνετα μέ έναν μόνο μισθό, τόσο άνετα που να τούς περισσεύαν αρκετά λεφτά, θα ήθελαν να δουλεύουν και οι γυναίκες τότε; Να δεις τι θα σου απαντήσει η πλειοψηφία ανδρών και γυναικών τότε.

Ας κανω λοιπον την σωστη ερωτηση

Αν ρωτησω 100 ανδρες (με οικονομικη ανεση) αν θελουν η γυναικα τους να κατσει σπιτι -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ- τι θα απαντουσαν ? Και αν η απαντηση ηταν και τοτε ναι...που θα οφειλοταν ?

Καλά, το να λείψει εργαζόμενη 1 χρόνο από τη δουλειά της είναι εξωπραγματικό σενάριο. Μιλάμε για μόνιμη δουλειά, όχι της λογικής παραιτούμαι και βρίσκω άλλη. Μίλησα για "μια κάποια" θυσία χάριν του θηλασμού, όχι και της θυσίας του Αβραάμ!

+1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Η φύση έχει ορίσει ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να μεγαλώνει τα παιδιά ενώ το αρσενικό να φροντίζει για την ασφάλεια και το φαγητό της οικογένειας. Δες και κανένα ντοκυμανταιρ του National Geographic με θηλαστικά π.χ με λιοντάρια να καταλάβεις τι λέω. Γιαυτό και τα αρσενικά θηλαστικά είναι πάντα πιο μεγαλόσωμα, πιο δυνατά, έχουν χαυλιόδοντες, έχουν νύχια και δόντια μεγαλύτερα, έχουν ισχυρά κέρατα. Γιατί πρέπει να πολεμάνε. Αλλος ο ρόλος του ενός, άλλος ο ρόλος του άλλου. Πώς να το κάνουμε; Να πάμε κόντρα στην φύση;

Ναι, μπορούμε να πάμε κόντρα στην φύση. Αλλά θα το πληρώσουμε. Οι νόμοι της φύσης είναι σκληροί και αμείλικτοι. Δεν έχουν παραθυράκια να ξεφεύγει κανείς όπως έχουν οι ελληνικοί νόμοι. Το τίμημα το πληρώνουν ήδη οι δυτικές κοινωνίες: Κατά τα πρώτυπα των δυτικών κοινωνιών η γυναίκα που είναι ίση με τον άντρα πρέπει να μορφωθεί, να πάει πανεπιστήμιο, να κάνει μεταπτυχιακό, να σταδιοδρομήσει και μετά αφού έχει πια πατήσει τα 30+ τότε αρχίζει να ψιλοσυζητάει για γάμο, οικογένεια κλπ. Και όλες αποφασίζουν να κάνουν παιδί μετά τα 35 και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα... Γιατί σε αυτή την ηλικία μπορεί να μην έχεις μπει ακόμα στην κλιμακτήριο αλλά έχει ήδη επιδεινωθεί η υπογονιμότητα. Αλλά ακόμα και αν όλα πανε μια χαρά δεν έχει μείνει πια πολύς χρόνος για δεύτερο παιδί. Πόσο μάλλον για τρίτο που δεν το συζητάμε καν. Και μένετε οι περισσότερες με ένα ή κανένα, και γερνάνε οι κοινωνίες και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει μια γερασμένη κοινωνία. Εχω στατιστικά στοιχεία που αν σού τα πω θα φρίξεις.

Στοιχεια σαν αυτα ?

''Η καλεσμένη πρόσφυγας από το Τουμπεκιστάν δήλωσε ότι οι γυναίκες στην χώρα της δεν γνωρίζουν αν υπάρχει ζωή πέρα από αυτή που βιώνουν. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γυναίκες σε άλλες μεριές του πλανήτη έχουν δικαίωμα στην ζωή όπως και οι άντρες τους. Στα περισσότερα χωριά αν ο άντρας του σπιτιού επιστέφει στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα είναι καλό γι’ αυτές, γιατί η κακοποίηση τους (ξυλοδαρμός) περιορίζεται. Είναι για εκείνες μέρος της ζωής τους… φυσική ροή στην ημέρα τους. Δεν μπορείτε λέει να καταλάβετε εσείς οι γυναίκες της Ελλάδας την ζωή μας εκεί. Σε όσες Ελληνίδες αναφέρω την χώρα μου στην ερώτηση τους από πού είμαι… συναντώ πλήρη άγνοια για τις δικές μας συνθήκες διαβίωσης.
Στην ερώτηση του Κου Κούλογλου τι συμβαίνει αν μια κοπέλα ερωτευθεί κάποιον νέον… η απάντηση ήρθε μάλλον απόλυτα φυσική για την κυρία, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο. Πρέπει να έχουν συμφωνήσει οι οικογένειες για τον γάμο (για σχέση ούτε λόγος), καθώς και για τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει η οικογένεια της νύφης, εφ’ όσον ο γαμπρός πια επωμίζεται το βάρος του σκάρτου προϊόντος. Το οποίο στην συνέχεια κακοποιείται από την πεθερά και τον γαμπρό.''

????

Η μηπως θελεις οι γυναικες να κατσουν σπιτι σαν υπακουες λιονταρινες και οταν ο αφεντης Λεων τις παρατησει για καμμια μικρουλα τιγρουλα να μην εχουν στον ηλιο μοιρα επειδη εχουν χασει το παιχνιδι της επαγγελματικης αποκαταστασης-επειδη δεν εχουν καν ενσημα να παρουν συνταξη-επειδη δεν εχουν μια στο πορτοφολι?

Και τι θα κανουν τοτε ? Τα γνωστα ..θα σκυψουν το κεφαλι ..θα τα υπομεινουν ολα..για χαρη των ''παιδιων και της οικογενειας''

Αντι λοιπον να πουμε και ενα ευχαριστω που κανουν δυο δουλειες και της μητερας και της εργαζομενης την λεμε κιολας

Μιά παρατήρηση περί φύσεως...
Επειδή τά πράγματα δέν είναι πάντα τόσο απλά..
Σέ αγέλες πιθήκων ,η ευρισκόμενη σέ οίστρο θηλυκή,συνευρίσκεται μέ πάνω απο ενα αρσενικό..
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό γίνεται γιατί έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τά μεγάλα αρσενικά να σκοτώσουν τά νεογέννητα αρσενικά γιατί ´θυμούνται´ότι είχαν σεξουαλική επαφή μέ το θηλυκό και υπάρχει μιά πιθανότητα τό παιδί να είναι δικό τους..
Και το παραπάνω είναι φαινόμενο τής φύσης...Είναι αποδεκτό από τούς άρρενες πού ανήκουν στό ανθρώπινο είδος??

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και το παραπάνω είναι φαινόμενο τής φύσης...Είναι αποδεκτό από τούς άρρενες πού ανήκουν στό ανθρώπινο είδος??

οι περισσότεροι άρρενες του είδους μας, έχουν από τα λοιπά πρωτεύοντα ως πρότυπο μάλλον τον γορίλα... που διατηρεί χαρέμι. Και ας διαθέτει μόνο 5 εκατοστά. :flipout:

Επίσης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ αυτό που αναφέρει ο komhst περί των λιονταριών κλπ.
Τα θηλυκά είναι αυτά που κυνηγούν και προστατεύουν τα μικρά από τα αρσενικά.

Τα θηλυκά !

Υ.Γ Βλέπουμε και εμείς ντοκυμαντέρ για αιλουροειδή ,τα οποία λατρεύουμε.-bye-

Κύριοι...και λέω κύριοι γιατί είμαι η μόνη θυλυκή φωνή σε αυτό το thread.....το πνευματικό ον, ο Άνθρωπος είναι ανεξάρτητος φύλου.

Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και μετά άντρες γυναίκες επαγγελματίες άνεργοι κτλ κτλ.

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του άλλου να σκέπτεται και να υπάρχει και περιμένω το ίδιο.

Επιθυμώ και ΑΠΑΙΤΩ τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο πνεύμα και το σώμα μου, είμαι υπερ της έκτρωσης και αν και όταν κάνω παιδί θα είμαι έτοιμη να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για το πλάσμα αυτό.

Και μία από τις προυποθέσεις για να γίνει αυτό το παιδί ένας ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος όσο το δυνατόν άνθρωπος είναι να έχει ρίζες σε πνευματικά ανεπτυγμένους και όσο το δυνατόν στις μοντέρνες κοινωνίες ελευθερους ανθρώπους.

Με ολοκληρώνει η δοουλειά μου? F@ck yeah! που λένε και οι Αμκερικανοί γιατί όχι μόνο γουστάρω απίστευτα το αντικείμενό μου, όχι μόνο γιατί περνάω καλά με τους συναδέλφους, όχι γιατί το ΣΚ πάω Μιλάνο για training και θα επισκεφτώ και το Duomo αλλά γιατί μέσω της κοινωνικοποίησης της εργασίας νιώθω ότι προσφέρω κι εγώ ένα λιθαράκι στην πορεία του ανθρώπινου γένους.

Εκτός από τη δουλειά υπάρχουν η διασκέδαση, οι φίλοι, οι οικογένεια και η ελεύθερη επιλογή της προσωπικής πορειας του καθενός που μας κάνει αυτόβουλα όντα.

National Geographic......αν είμαστε ακόμα στο επίπεδο των ενστίκτων προτιμώ να αυτοκτονήσω παρά να υποκύψω σε τέτοια βούληση σε τέτοια θέλση σε τέτοια απουσία δικαιοσύνης σε τέτοια άρνηση της κοινωνίας του Αριστοτέλη.

Μιλάω για όλες τις γυναίκες που υπόκεινται καθημερινό βιασμό στο σπίτι, μιλάω για όλες τις ευνουχισμένες γυναίκες που υπόκεινται αυτό τον εξευτελισμό, την καοποίηση χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμμία ανθρωπιά ή συμπόνοια, για όλες τις κακοποιημένες, για όλες όσες έχασαν το θεμελιώδες δικαίωμα να είναι άνθρωποι και ΛΕΩ ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ! ΑΡΚΕΤΑ!

Είμαστε άνθρωποι, είμαστε ισότιμοι, έχουμε την υποχρέωση στον εαυτό μας στη φυλή μας και στο γένος μας να εξελισσόμαστε και να ονειρευόμαστε.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας. Και αν εγώ είμαι τυχερή και προστατεύομαι από νόμους (έστω τυπικά) άλλες δεν είναι τόσο τυχερές.

Grow up people this is the 21st century!

Last edited:

Επίσης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ αυτό που αναφέρει ο komhst περί των λιονταριών κλπ.
Τα θηλυκά είναι αυτά που κυνηγούν και προστατεύουν τα μικρά από τα αρσενικά.

Τα θηλυκά !

Υ.Γ Βλέπουμε και εμείς ντοκυμαντέρ για αιλουροειδή ,τα οποία λατρεύουμε.-bye-

πεστα ρε Δημητρη :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το μελλον θα δειξει πως θα εξελιχθουν οι γυναικες και οι αντρες. Μονο που δεν θαμαστε εδω να το δουμε και να πουμε ποιος ειχε δικιο η οχι.

Αν οι γυναικες θεωρουν οτι ειναι επαρκεις στο ρολο τους ως μαναδες, ως ερωμενες, κλπ., then so be it.

Αν οι αντρες θεωρουν το ρολο τους επαρκη και σωστα δοσμενο, καλως, αν οχι, ας τον αλλαξουν.

Η ζωη κανει κυκλους, και ολες οι επαναστασεις καποια στιγμη φερνουν τα αντιθετα αποτελεσματα απο τα προσδοκωμενα...

Το μελλον θα δειξει πως θα εξελιχθουν οι γυναικες και οι αντρες. Μονο που δεν θαμαστε εδω να το δουμε και να πουμε ποιος ειχε δικιο η οχι.

Αν οι γυναικες θεωρουν οτι ειναι επαρκεις στο ρολο τους ως μαναδες, ως ερωμενες, κλπ., then so be it.

Αν οι αντρες θεωρουν το ρολο τους επαρκη και σωστα δοσμενο, καλως, αν οχι, ας τον αλλαξουν.

Η ζωη κανει κυκλους, και ολες οι επαναστασεις καποια στιγμη φερνουν τα αντιθετα αποτελεσματα απο τα προσδοκωμενα...

Και ποιός κρίνει τι είναι επαρκές?

Δεν είναι επανάσταση η ισότητα....είναι αναφαίρετο δικαίωμα...μην αρχίσω πάλι με την ΟΥΝΕΣΚΟ κτλ τα έχουμε πει αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και ποιός κρίνει τι είναι επαρκές?

Δεν είναι επανάσταση η ισότητα....είναι αναφαίρετο δικαίωμα...μην αρχίσω πάλι με την ΟΥΝΕΣΚΟ κτλ τα έχουμε πει αυτά.
Ο καθενας κρινει για τον εαυτο του τι ειναι επαρκες. Ο καθενας και η καθεμια Ξεχωριστα.

Οι επαναστασεις δεν αφορουν την ισοτητα. Τωρα πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι η οποιαδηποτε ισοτητα η ανισοτητα ειναι κατι σχετικο. Ισως καμια φορα η ανισοτητα να ειναι πλεον εις βαρος των αντρων. Ισως και η ισοτητα σε αλλες περιπτωσεις να μην βολευει.
Ολα ειναι σχετικα στις μερες μας

Κοινως, αν καποια θελει να θηλασει, ας το κανει. Αν θελει να δωσει gatorade στο παιδι της , ας το κανει.

Προβλημα της και ευθυνη της..

Ο σκοπος της ζωης του καθενος, ειναι δικο του θεμα. Εγω οταν βλεπω επαναστατημενες..... ψυχες, τις αφηνω να ζησουν με παθος την επανασταση τους..

Last edited:

Κοινως, αν καποια θελει να θηλασει, ας το κανει. Αν θελει να δωσει gatorade στο παιδι της , ας το κανει.

Προβλημα της και ευθυνη της..

Ο σκοπος της ζωης του καθενος, ειναι δικο του θεμα. Εγω οταν βλεπω επαναστατημενες..... ψυχες, τις αφηνω να ζησουν με παθος την επανασταση τους..

Άλλα λέμε σε άλλα απαντάμε.....αλλά βλέπω και την ευθύνη τόσων ναρκομανών, ή άλλων που παίρνουν διάφορα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κτλ κτλ

Καλή η επανάσταση με σκοπό...σε κάνει να νιώθεις ζωντανός σε αντίθεση με ψόφιος......επαναστάτης χωρίς αιτία? James Dean & Elia Kazan? Marlon Brando?
Επανάσταση του 21? Πολλές επαναστάσεις με πολλούς σκοπούς.....και όλοι με αντικείμενο τον άνθρωπο....gotta mean something

Είμαστε διαφορετικά είδη..
Εάν μιλάμε γιά ανθρώπινα δικαιώματα φυσικά ισχύουν γιά όλους..
Απο εκεί και πέρα ούτε οι ´φεμινιστικές´ακρότητες έχουν ωφελήσει ούτε οι αντιδραστικές φαλλοκρατικές αντιλήψεις..
Ιστορικά απεδείχθη ότι ορισμένα ακραία φεμινιστικά κινήματα οδήγησαν τήν γυναίκα σέ δυσχερή θέση και σέ πολύ μεγαλύτερη μοναξιά..
Οι κοινωνίες δέν έχουν ανάγκη από υστερικές αντιδράσεις ένθεν και ένθεν..
Καί όταν βλέπω ακρότητες ή μπουρδοφιλοσοφίες από τις Δυτικές κοινωνίες η σκέψη μου και ο σεβασμός μου στρέφεται στίς γυναίκες και στίς μανάδες τού Τρίτου Κοσμου..

Είμαστε διαφορετικά είδη..
Εάν μιλάμε γιά ανθρώπινα δικαιώματα φυσικά ισχύουν γιά όλους..
Απο εκεί και πέρα ούτε οι ´φεμινιστικές´ακρότητες έχουν ωφελήσει ούτε οι αντιδραστικές φαλλοκρατικές αντιλήψεις..
Ιστορικά απεδείχθη ότι ορισμένα ακραία φεμινιστικά κινήματα οδήγησαν τήν γυναίκα σέ δυσχερή θέση και σέ πολύ μεγαλύτερη μοναξιά..
Οι κοινωνίες δέν έχουν ανάγκη από υστερικές αντιδράσεις ένθεν και ένθεν..
Καί όταν βλέπω ακρότητες ή μπουρδοφιλοσοφίες από τις Δυτικές κοινωνίες η σκέψη μου και ο σεβασμός μου στρέφεται στίς γυναίκες και στίς μανάδες τού Τρίτου Κοσμου..

Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα..........

Εγω ξερω πολυ καλα τι λεω.

Τατιανα μου, κανε οτι θελεις εσυ στη ζωη σου. Εγω δεν θα σου κανω υποδειξεις.
Ξερω γυναικες που συμφωνουν μαζι σου, και αλλες που χ@στηκ@ν για επαναστασεις, και εχουν αλλες αναγκες . Αν εισαι ευτυχισμενη με τις επιλογες σου, εμενα μου φτανει και μου περισσευει.