Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Εγώ είμαι κατά του θηλασμού. Και ακόμα περισσότερο όταν το θέαμα το παρακολουθεί ο σύζυγος. Ανήκω σε μιά αρκετά μεγάλη ομάδα ανδρών (σχεδόν 1 στους 2) που θεωρούν ότι ένα τέτοιο θέαμα (όπως και αυτό του να είσαι παρών στον τοκετό) επηρεάζει αρνητικά την μελλοντική σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, μόνο που οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται γιατί οφείλουν να είναι "politicaly correct", να συμβαδίζουν με τις τρέχουσες ηθικές αξίες και σύγχρονες τάσεις ανατροφής των παιδιών... Και άν θέλετε το συζητάμε... Στο θέμα μας τώρα, δεν δέχομαι ότι τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος δεν μπορούν να είναι τουλάχιστον ισοδύναμα με το μητρικό. από την άλλη πλευρά, χαλάει το στήθος της γυναίκας, και αν δεν την νοιάζει αυτήν, σίγουρα νοιάζει τον άντρα της... Αναγνωρίζω το δέσιμο μητέρας-μωρού μέσω αυτής της διαδικασίας και τον συμβολισμό του, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω πολλούς περισσότερους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται αυτό το δέσιμο. Μη ξεχνάμε πως πολλά μωρά είτε γεννιούνται με δοντάκια, είτε το γάλα της μητέρας είναι λίγο και δεν το χορταίνει, με αποτέλεσμα ο θηλασμός να γίνεται επώδυνος σε πάρα πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσματα αρνητικά στο δέσιμο στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως...

Last edited:
Θεωρω, οτι το στηθος φτιαχνει αν θελει η γυναικα. Ο θηλασμος μπορει να γινεται με την απουσια του αντρα. Για τα δοντακια, δεν μπορω να πιστεψω πως μια γυναικα που αντεξε μια γεννα, και αλλα τινα, δεν μπορει να αντεξει τον θηλασμο απο το παιδι της...Για να μην πω τι μπορει να εχουν περασει απο την ανδρικη μεταχειρηση...

Τα υποκαταστατα, ειναι υποκαταστατα, το λεει και η λεξη.

Σε αυτο μπορει καποιος (γιατι εγω βαριεμαι να ψαξω) να μας ενημερωσει δεοντως?

Εγώ είμαι κατά του θηλασμού. Και ακόμα περισσότερο όταν το θέαμα το παρακολουθεί ο σύζυγος. Ανήκω σε μιά αρκετά μεγάλη ομάδα ανδρών (σχεδόν 1 στους 2) που θεωρούν ότι ένα τέτοιο θέαμα (όπως και αυτό του να είσαι παρών στον τοκετό) επηρεάζει αρνητικά την μελλοντική σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, μόνο που οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται γιατί οφείλουν να είναι "politicaly correct", να συμβαδίζουν με τις τρέχουσες ηθικές αξίες και σύγχρονες τάσεις ανατροφής των παιδιών... Και άν θέλετε το συζητάμε... Στο θέμα μας τώρα, δεν δέχομαι ότι τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος δεν μπορούν να είναι τουλάχιστον ισοδύναμα με το μητρικό. από την άλλη πλευρά, χαλάει το στήθος της γυναίκας, και αν δεν την νοιάζει αυτήν, σίγουρα νοιάζει τον άντρα της... Αναγνωρίζω το δέσιμο μητέρας-μωρού μέσω αυτής της διαδικασίας και τον συμβολισμό του, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω πολλούς περισσότερους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται αυτό το δέσιμο. Μη ξεχνάμε πως πολλά μωρά είτε γεννιούνται με δοντάκια, είτε το γάλα της μητέρας είναι λίγο και δεν το χορταίνει, με αποτέλεσμα ο θηλασμός να γίνεται επώδυνος σε πάρα πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσματα αρνητικά στο δέσιμο στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως...

Έχω δύο παιδιά. Το πρώτο τριών. Η γυναίκα μου το θήλασε μέχρι 14άρων μηνών χωρίς να γκρινιάξει ποτέ για το παραμικρό. Το δεύτερο είναι 7 μηνών και το θηάζει και αυτό. Μάλιστα τα θηλάζει και σε σημόσιους χώρους χωρίς ντροπή. Τι να ντραπείς δηλαδή όταν ταϊζεις το μωρό σου με τον τρόπο που διάλεξε η φύση; Και όταν γνωρίζεις ότι ο θηλασμός θα έχει ευεργετικές συνέπειες σε όλη την υπόλοιπη ζωή των παιδιών σου;

Και οι δύο νιώθουμε πολύ άνετα με αυτό και δεν έχει επηρρεάσει τη σεξουαλική μας ζωή στο παραμικρό. Όταν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο παίρνεις υπόψη και την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά δεν είναι και το νούμερο ένα κριτήριο το σχήμα του στήθους του. Άμα υπάρχει και ψυχικό δέσιμο το ζευγάρι απολαμβάνει των έρωτα μέχρι να το καταστήσει βιολογικά αδύνατο η φύση. Αλλιώς όταν το κριτήριο επιλογής είναι μονο η εμφάνιση ψάχνουμε για άλλα από τους πρώτους μήνες του γάμου.

Όσο για τις σημερινές γυναίκες τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί τα βγάζουν πέρα σαν σύντροφοι, εργαζόμενες, ερωμένες, μητέρες και υπηρέτριες μαζί. Και αν δεν τα βγάζουν πέρα ας κουνήσουμε το χεράκι μας και εμείς να τις βοηθήσουμε.

Τώρα αν το να κάνει μια γυναίκα καριέρα είναι προς το συμφέρον της ίδιας και αν την απομακρύνει από τη φύση της είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που θέλει ξεχωριστό thread (μια ενδιαφέρουσα άποψη παρουσιάζεται στο βιβλίο "The disposable male", του Michael Gilbert).Πάντως είναι σίγουρα δικαίωμα της. Όπως είναι δικαίωμα και των γυναικών να αποφασίζουν να μην εργάζονται αν το θελήσουν οι ίδιες. Άλλωστε η ανατροφή των παιδιών και η διαχείρηση του σπιτιού είναι μια πλήρους απασχόλησης εργασία, εξίσου σημαντική με την εργασία που φέρνει χρήματα στο σπίτι. Και ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν γυναίκες που τα πετυχαίνουν και τα δύο και είναι πραγματικά αξιοθάυμαστες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και οι καινούριοι μπαμπάδες νά αποδέχονται ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών θα είναι σέ δευτερη μοίρα,γιατί οι καινούριες μαμάδες ,δικαίως εστιάζουν στο μωρό..

Παρακαλω τους διαχειριστες οπως μπει sticky στα ανεκδοτα.1
Στην Ελλαδα ειδικα, αν ειναι και αγορι(ως γνωστον οι μαναδες με τους γιους εχουν αλλο δεσιμο 2), οχι εξι μηνες μεχρι το τελος της ζωης σου περνας σε δευτερη μοιρα.

Και οπως ειχε πει και μια ψυχη καποτε για τις μαναδες
Στα καλα ειναι παντα το παιδι τους ο γιος Μου η κορη Μου.
Στα στραβα ειναι ο γιος Σου η κορη Σου(τονισμενο του Σου).

PS1 Ελπιζω να μην παραξηγηθεις γιατρε πλακα κανουμε
PS2 Αν το πρωτο παιδι μου ειναι κοριτσι θα εχω την ελπιδα οτι θα πιω και ενα ποτηρι νερο.:smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

PS2 Αν το πρωτο παιδι μου ειναι κοριτσι θα εχω την ελπιδα οτι θα πιω και ενα ποτηρι νερο.:smile:
Μην το λές, τα χρόνια αλλάζουν. Η χειραφέτηση, σαν προσωπική επιλογή των γυναικών εννοώ, τις έχει φέρει αντιμέτωπες με το ανδρικό κατεστημένο, νιώθουν ασφυκτικά και έχουν γίνει, με το δίκιο τους, πιό αντιδραστικές. οπότε σε βλέπω να πηγαίνεις μόνος σου να ξεδιψάς.:o

εξ'άλλου, τα παιδιά δεν είναι δικαίωμα, επένδυση, ή προέκταση, αλλά μόνο υποχρέωσή μας :grinning-smiley-043

Κατ' αρχήν μπράβο στην Τατιάνα που βλέπω ότι επανήλθε δριμύτερη και σηκώνει ψηλά τη σημαία της γυναικείας χειραφέτησης σε ένα ανδροκρατούμενο φόρουμ.

Τώρα στο θέμα μας: Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε λιοντάρι ούτε μαιμού. Είναι ανώτερο είδος, βιολογικό και κοινωνικό ον που έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Η γυναίκα προικίστηκε από τη φύση με την υπέρτατη λειτουργία της μητρότητας. Από αυτή την άποψη είναι ανώτερη από τον άνδρα. Είναι υποχρέωση της κοινωνίας να εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους για την επιτέλεση αυτής της λειτουργίας και ταυτόχρονα να αποδέχεται και να στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να διαθέτει όπως αυτή θέλει το κορμί της, να εργάζεται ή να μην εργάζεται, να κάνει ή να μην κάνει παιδιά, να επιλέγει τον ή τους συντρόφους της.

Έχω δύο παιδιά. Το πρώτο τριών. Η γυναίκα μου το θήλασε μέχρι 14άρων μηνών χωρίς να γκρινιάξει ποτέ για το παραμικρό. Το δεύτερο είναι 7 μηνών και το θηάζει και αυτό. Μάλιστα τα θηλάζει και σε σημόσιους χώρους χωρίς ντροπή.

Αποψη μου φυσικα,αλλα θεωρω "τραγικες" και τις δυο περιπτωσεις που αναφερεις: Θηλασμος σε ηλικια 14 μηνων και δημοσιος θηλασμος...

ps)σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.

Κατ' αρχήν μπράβο στην Τατιάνα που βλέπω ότι επανήλθε δριμύτερη και σηκώνει ψηλά τη σημαία της γυναικείας χειραφέτησης σε ένα ανδροκρατούμενο φόρουμ.

Το τελευταίο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, εάν η λέξη υπονοεί την ύπαρξη κάποιου είδους γκέτο. Συμπτωματικώς είμαστε άνδρες εδώ, απλώς ως κοινωνία σύμπτωσης ενδιαφερόντων.

Τεμενάδες θα έκανα να ασχοληθεί η σύζυγος με το hifi.
:flipout:

(όπως και αυτό του να είσαι παρών στον τοκετό)

Όλα στο μυαλό είναι. Εγώ που ήμουν παρών και στους δύο τοκετούς, αισθανόμουν ότι είχα μπροστά μου μία αληθινή Θεά. Μία Γαία, πραγματικά.
Είναι τόσο συγκλονιστική στιγμή που αφού την έζησα δεν μπορώ να διανοηθώ να την έχανα. Χώρια το βλέμμα που μου έριξε ο σπόρος, στα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του, μόλις άνοιξε τα μάτια. Χάνονται τέτοιες εμπειρίες?

Όταν μία γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί είναι υποχρεωμένη απέναντί του να του προσφέρει τα πάντα. Είτε αυτό λέγεται θηλασμός, είτε παιδεία, είτε φροντίδα.
Όποιο ζευγάρι δεν θέλει να αφιερώσει το χρόνο του στο παιδί του ας πάρει ένα σκύλο ρε παιδιά!
Τα υπόλοιπα του στυλ "Δεν θα θηλάσω για να μη χαλάσω τα βυζιά μου" ή "κάτσε σπίτι σου να τηγανίσεις κανά κεφτέ" τα θεωρώ τουλάχιστον... ηλιθιότητες (για να μην φάω κανένα ban) :p

Όταν το μωρό αρχίσει να βγάζει δόντια, είναι μία ένδειξη ότι ο θηλασμός πρέπει σιγά-σιγά να σταματάει. Η οδοντοφυΐα συνήθως αρχίζει στους 6 μήνες, στο σημείο αυτό ούτως ή άλλως η γαλουχία λειτουργεί συμπληρωματικά καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι κρεμούλες κλπ.

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Όταν το μωρό αρχίσει να βγάζει δόντια, είναι μία ένδειξη ότι ο θηλασμός πρέπει σιγά-σιγά να σταματάει. Η οδοντοφυΐα συνήθως αρχίζει στους 6 μήνες, στο σημείο αυτό ούτως ή άλλως η γαλουχία λειτουργεί συμπληρωματικά καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι κρεμούλες κλπ.

Πρίν αρχίσει νά βγάζει δόντια οι υπερώες τού μωρού γίνονται σκληρές και κοφτερές.
Γιά μένα το ουσιώδες είναι να μπορούμε να καταλάβουμε τήν τεράστια προσφορά τών γυναικών στήν φροντίδα και στήν ανατροφή τών παιδιών..
Οι άντρες είμαστε επικουρικοί τόν πρώτο χρόνο ,εκτός σπανίων εξαιρέσεων..

Το τελευταίο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, εάν η λέξη υπονοεί την ύπαρξη κάποιου είδους γκέτο. Συμπτωματικώς είμαστε άνδρες εδώ, απλώς ως κοινωνία σύμπτωσης ενδιαφερόντων.

Δεν το είπα για να δηλώσω ότι είναι γκέττο εδώ μέσα για τις γυναίκες. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα σε όλα τα φόρουμ που ξέρω εγώ και κυρίως σε αυτά που είναι ειδικών ενδιαφερόντων. Οι γυναίκες μέλη είναι ελάχιστες και ακόμα λιγότερες αυτές που γράφουν...

Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Υπάρχουν και οι θηλές θηλασμού για την εποχή που το μωρό αρχίζει να βγάζει δόντια. :)

Οι άντρες είμαστε επικουρικοί τόν πρώτο χρόνο ,εκτός σπανίων εξαιρέσεων..

Αν εξαιρέσεις τον θηλασμό έχω κάνει τα πάντα (και ακόμη συνεχίζω). Λίγος σεβασμός χρειάζεται και η κατανόηση ότι δεν έκανε το παιδί μόνη της η γυναίκα αλλά ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού, οπότε τα πάντα (ευθύνες, δουλειές κλπ) μοιράζονται και από κοινού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Υπάρχουν και οι θηλές θηλασμού για την εποχή που το μωρό αρχίζει να βγάζει δόντια. :)

Αν εξαιρέσεις τον θηλασμό έχω κάνει τα πάντα (και ακόμη συνεχίζω). Λίγος σεβασμός χρειάζεται και η κατανόηση ότι δεν έκανε το παιδί μόνη της η γυναίκα αλλά ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού, οπότε τα πάντα (ευθύνες, δουλειές κλπ) μοιράζονται και από κοινού.

Πρός Θεού δεν αναφέρομαι προσωπικά.Και έχουν δεί πολλά τά ματάκια μου..
Πολλοί άντρες παθαίνουν σόκ μόλις γεννιέται τό παιδί και νοιώθουν παραμελημένοι..
Εάν όπως λές κατανοήσουμε ότι τό παιδί δέν το κάνουν οι γυναίκες μόνες τους τά πράγματα βαίνουν πρός τό καλύτερο..
Το ´επικουρικοί´πηγαίνει στό ότι η σχέση μητέρας-παιδιού είναι πολύ πιό ισχυρή στήν αρχή τής ζωής,εκ φύσεως..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Πρός Θεού δεν αναφέρομαι προσωπικά.Και έχουν δεί πολλά τά ματάκια μου..
Μα ούτε εγώ το πήρα προσωπικά. :-)

Πολλοί άντρες παθαίνουν σόκ μόλις γεννιέται τό παιδί και νοιώθουν παραμελημένοι..

Και ο ανηψιός μου παραμελημένος νοιώθει και κάνει σκηνές από τη μέρα που γεννήθηκε η αδελφη του αλλά είναι 3 χρονών. Θεωρώ ότι οι μπαμπάδες έχουν λίγο περισσότερο μυαλό από ένα τρίχρονο.

Το ´επικουρικοί´πηγαίνει στό ότι η σχέση μητέρας-παιδιού είναι πολύ πιό ισχυρή στήν αρχή τής ζωής,εκ φύσεως..

Ω, μα και του πατέρα. Μιλάμε για διαφορετική αγάπη. Το ζευγάρι δένεται περισσότερο όταν κάνει παιδί. Αρκεί να σκεφτεί λιγάκι τι πρόσφερε ο ένας στον άλλον. -bye-

Τώρα τα "θηλάζω το παιδί μου γιατί θα γίνει πιό έξυπνο" το θεωρώ χαζομάρα. Για μένα ήταν "Θήλασε το παιδί μας για δύο μήνες τουλάχιστον μη σου κόψω τα πόδια" :smash:

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως και για ποιόν λόγο βγήκαμε εκτός θέματος...

Δεν συζητάμε για τα δικαιώματα των γυναικών, προς Θεού!!

Αλλά μην βγάζουμε και σκάρτο τον θηλασμό φέρνοντας παραδείγματα ασθενειών(ηπατίτιδες) ή ακραίων περιπτώσεων(ναρκωτικά) κ.λ.π
ούτε στην Ουγκάντα ζούμε, ΝΑΙ έχουμε κι εμείς ακραίες περιπτώσεις κακομεταχείρισης γυναικών στην χώρα μας, αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο θηλασμός και το πόσο και αν είναι απαραίτητος!

Μιλάμε για νορμάλ συνθήκες, στις οποίες ο θηλασμός είναι απαραίτητος i.m.h.o!

Τώρα όλα τα υπόλοιπα, για μένα που έγινα πρόσφατα πατέρας, μοιάζουν φτηνές δικαιολογίες χειρίστου είδους!(και πάλι i.m.h.o);)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Τοτε να σου αναφερω οτι εισαι εκτος θεματος. Το θεμα μιλαει για το αρθρο που μιλαει για θηλασμο, οχι για ανθρωπινα δικαιωματα

Προφτάσατε και γράψατε ΤΟΣΑ πολλά που δεν πρόφτασα ακόμα να απαντήσω γιατί α) με πήρε ο ύπνος και β) είμαι στη δουλειά

Λοιπόν , αρχικά όχι δεν είμαι εκτός θέματος, το θέμα έγινε τα ανθρώπινα δικαιώματα της γυναίκας από τη στιγμή που κάποιος ανέφερε ότι οι γυναίκες έχεουν μπερδέψει τους ρόλους και στην πατρίδα του τη Σαουδική Αραβία τα πράγματα είναι όπως θα έπρεπε δλδ πατριαρχικά με τη γυναίκα-κουνέλα.

Γνωρίζω πολύ καλά για ποιό θέμα γράφω και για ποιό λόγο.

Αυτά όσον αφορά το σχόλιό σου το οποίο θεωρώ υπεκφυγή.

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Κοινως, ας μιλησουμε για τον γυναικειο θηλασμο και για οτι γραφει το αρθρο σε μια ΝΕΑ προσπαθεια να μεινουμε εντος θεματος..Σπυρο

Edit: Ευχαριστω Σπυρο (:aktion033: αφου επιμενει καποια ψυχη...)

Και θα επιμένει αυτή η ψυχή......μόνο και μόνο για το δίκαιο και όχι από πείσμα

Αχ σταματήστε να λέτε για την Ουνέσκο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί μου έρχεται στο νου ο Χάρρυ Κλυν που διάβαζε το βιβλίο στην ταινία ("-Με λένε Αρτέμη...") και θα με πιάσουν βραδιάτικα τα γέλια

:flipout::flipout:

Ως πότε το γάλα των παιδιών της Αφρικής θα το πίνουν μικρά, χαδιάρικα γατιά, φιλέσπλαχνων ανθρώπων?

:flipout::flipout:

Κρίμα γιατί το έργο που αναφέρω της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι έργο αναφοράς και θεμελιώνει τα δικαιώματα του Ανθρώπου σε όλες τις κοινωνίες. Με εκπλήσσει ότι πνευματικά άτομα γελάνε με κάτι τέτοιο

Αν κοιτάξετε στο link θα καταλάβετε τι εννοώ και πόσο σχετικό είναι με το θέμα μας