Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Θεωρω, οτι το στηθος φτιαχνει αν θελει η γυναικα. Ο θηλασμος μπορει να γινεται με την απουσια του αντρα. Για τα δοντακια, δεν μπορω να πιστεψω πως μια γυναικα που αντεξε μια γεννα, και αλλα τινα, δεν μπορει να αντεξει τον θηλασμο απο το παιδι της...Για να μην πω τι μπορει να εχουν περασει απο την ανδρικη μεταχειρηση...

Τα υποκαταστατα, ειναι υποκαταστατα, το λεει και η λεξη.

Σε αυτο μπορει καποιος (γιατι εγω βαριεμαι να ψαξω) να μας ενημερωσει δεοντως?

Πίστεψέ με ο πόνος μερικές φορές είναι αφόρητος όπως και οι φλεγμονές που δημιουργούνται...μου κάνει εντύπωση παντως ολόκληροι άντρες να κάνετε θέμα το θηλασμό τη στιγμή που τα 'υποκατάστατα' όπως τα ονομάζεται έχουν εξίσου διατροφική αξία....οι απόψεις του Σπύρου με βρίσκουν σύμφωνη πάντως...

Το τελευταίο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, εάν η λέξη υπονοεί την ύπαρξη κάποιου είδους γκέτο. Συμπτωματικώς είμαστε άνδρες εδώ, απλώς ως κοινωνία σύμπτωσης ενδιαφερόντων.

Τεμενάδες θα έκανα να ασχοληθεί η σύζυγος με το hifi.
:flipout:

Ε είσαστε ανδροκρατούμενο forum και το γουστάρετε μη λέμε βλακίες τώρα........

Όταν μία γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί είναι υποχρεωμένη απέναντί του να του προσφέρει τα πάντα. Είτε αυτό λέγεται θηλασμός, είτε παιδεία, είτε φροντίδα.
Όποιο ζευγάρι δεν θέλει να αφιερώσει το χρόνο του στο παιδί του ας πάρει ένα σκύλο ρε παιδιά!
Τα υπόλοιπα του στυλ "Δεν θα θηλάσω για να μη χαλάσω τα βυζιά μου" ή "κάτσε σπίτι σου να τηγανίσεις κανά κεφτέ" τα θεωρώ τουλάχιστον... ηλιθιότητες (για να μην φάω κανένα ban) :p

Τα πάντα είναι μία πολύ ευρεία έννοια...εγώ στο παιδί μου θα ήθελα να του προσφέρω τη δυνατότητα να μάθει το νόημα του σύμπαντος, να εξελιχθεί, να είναι ευτυχισμένο, να έχει όλα όσα ζητήσει κτλ κτλ

Το μόνο που μπορώ να κάνω αν ποτέ κάνω παιδιά είναι να τους προσφέρω ασφάλεια αγάπη και εξέλιξη

Ο θηλασμός δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μέσα στα 'πάντα' ειδικά αν σκεφτείς πόσοι ανώμαλοι ενήλικες κυκλοφορούν που έχουν θηλάσει.....

Με εκπλήσσει ότι πνευματικά άτομα γελάνε με κάτι τέτοιο

προφανώς δεν έχεις δει τον Αρτέμη για να καταλάβεις για τι γελάω. :flipout:
Συγγνώμη, δεν ήθελα να σου θίξω το σύγγραμα, είναι προφανές από τα γραφόμενα ότι πηγή του γέλιου δεν ήταν το αντικείμενο καθ' εαυτό αλλά ο συνειρμός που αυτό προκαλεί. Ο,τιδήποτε μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει κάποιον (και ένα πνευματικό άτομο, ναι, αλλά σε ποιο αναφέρεσαι? :flipout:) στο γέλιο. Ε, εδώ ήταν το βιβλίο της Ουνέσκο.

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Ε είσαστε ανδροκρατούμενο forum και το γουστάρετε μη λέμε βλακίες τώρα........

έλα τώρα, είναι λίγο άκομψο αυτό. Μιά χαρά παιδιά είμαστε. Και μόνο το οτι κουρνιάζουμε σ'αυτήν την γωνιά ασχολούμενοι με μουσικάρες και μηχανάκια δείχνει πως δεν είμαστε χειραγωγοί, αναίσθητοι, γαϊδούρια ect ect -bye-

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Τα πάντα είναι μία πολύ ευρεία έννοια...εγώ στο παιδί μου θα ήθελα να του προσφέρω τη δυνατότητα να μάθει το νόημα του σύμπαντος, να εξελιχθεί, να είναι ευτυχισμένο, να έχει όλα όσα ζητήσει κτλ κτλ

Το μόνο που μπορώ να κάνω αν ποτέ κάνω παιδιά είναι να τους προσφέρω ασφάλεια αγάπη και εξέλιξη

Ο θηλασμός δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μέσα στα 'πάντα' ειδικά αν σκεφτείς πόσοι ανώμαλοι ενήλικες κυκλοφορούν που έχουν θηλάσει.....

Τατιανα οσο και να χτυθπιεσαι κανεις ΜΠΑΜ απο μακρυα οτι δεν εχεις παιδια και θελεις καριερες και κουραφεξαλα κτλ, της συχρονης κοινωνιας που θελει τη γυναικα ρομποτ και ΟΧΙ Μανα .......

οταν θα κανεις παιδακι εσυ ΜΗΝ του δωσεις το καλυτερο ......

δωστου τα ΣΚΑΤΑ της καθε βιομηχανιας .......

γιατι απλα η καριερα σου ειναι ΠΑΝΩ απο ολα και δεν θες να χαλασει το στηθος που πρεπει σε μια καθως πρεπει συνχρονη γυναικα να εχει ωραιο ντεκολτε για να το βλεπουν ολοι στο γραφειο .στο μπαρακι στην καφετερεια στην λαικη στο σκυλαδικο κτλ,.....

γιατι οπως λες ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να θες επαγγελματικη ανοδο !!!!

λες και αυτες που θηλαζουν εχουν χαλασμενο .........

εεεεε ενταξει αμα κανεις 5 , 6 παιδια το ενα πισω απο το αλλο θα γινει στυλ αγελαδε .....:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

έλα τώρα, είναι λίγο άκομψο αυτό. Μιά χαρά παιδιά είμαστε. Και μόνο το οτι κουρνιάζουμε σ'αυτήν την γωνιά ασχολούμενοι με μουσικάρες και μηχανάκια δείχνει πως δεν είμαστε χειραγωγοί, αναίσθητοι, γαϊδούρια ect ect -bye-

Σας αγαπάω και το ξέρετε (ή έστω πολλοί από σας) για αυτό και συχνάζω εδώ τριγύρω και ας μου τη λέτε ανηλεώς.......αλλά ανδροκρατούμενο το forum είναι ...απλά κοιτάξτε πόσες γυναίκες γράφουν και για πόσο καιρό.....;-)

Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Τατιανα οσο και να χτυθπιεσαι κανεις ΜΠΑΜ απο μακρυα οτι δεν εχεις παιδια και θελεις καριερες και κουραφεξαλα κτλ, της συχρονης κοινωνιας που θελει τη γυναικα ρομποτ και ΟΧΙ Μανα .......
οταν θα κανεις παιδακι εσυ ΜΗΝ του δωσεις το καλυτερο ......
δωστου τα ΣΚΑΤΑ της καθε βιομηχανιας .......
γιατι απλα η καριερα σου ειναι ΠΑΝΩ απο ολα και δεν θες να χαλασει το στηθος που πρεπει σε μια καθως πρεπει συνχρονη γυναικα να εχει ωραιο ντεκολτε για να το βλεπουν ολοι στο γραφειο .στο μπαρακι στην καφετερεια στην λαικη στο σκυλαδικο κτλ,.....
γιατι οπως λες ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να θες επαγγελματικη ανοδο !!!

λες και αυτες που θηλαζουν εχουν χαλασμενο .........

εεεεε ενταξει αμα κανεις 5 , 6 παιδια το ενα πισω απο το αλλο θα γινει στυλ αγελαδε .....:flipout::flipout:

Αγαπητέ μου για το χαλασμένο όπως λες στήθος δεν είπα εγώ αλλά κάποιος άλλος......

Ναι θέλω καριέρα......και θέλω και παιδιά όταν είμαι έτοιμη.....απλά πράγματα...μη μου επιτίθεσαι γιατί θα αναγκαστώ να ανταποδώσω και δεν θέλω γιατί μου είσαι συμπαθής

Και το πόσο θα κακομάθω το παιδί μου άσε με να το ξερω καλύτερα...ίσως γιατί εγώ δεν έτυχα τέτοιας συμπεριφοράς....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Σας αγαπάω και το ξέρετε (ή έστω πολλοί από σας) για αυτό και συχνάζω εδώ τριγύρω και ας μου τη λέτε ανηλεώς.......αλλά ανδροκρατούμενο το forum είναι ...απλά κοιτάξτε πόσες γυναίκες γράφουν και για πόσο καιρό.....;-)

Αυτό σημαίνει πως στα αντίστοιχα αστρολογικά forums, που βρίσκονται 1 άντρας για κάθε 3000 γυναίκες, αυτές πρέπει να χαρακτηρίζονται κάπως?
Ισότητα αγαπητή, όχι ομοιότητα :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αυτό σημαίνει πως στα αντίστοιχα αστρολογικά forums, που βρίσκονται 1 άντρας για κάθε 3000 γυναίκες, αυτές πρέπει να χαρακτηρίζονται κάπως?
Ισότητα αγαπητή, όχι ομοιότητα :grinning-smiley-043

Δεν συχνάζω σε παρόμοια αλλά ξέρω πολλούς άντρες αστρολόγους περιέργως πως και τρώνε βρισίδι.....αλλά τηα κάνω μία έρευνα αγοράς and get back to you:)

Απλά υποψιάζομαι ότι στα αντίστοιχα forum που αναφέρεις δεν 'τη λένε' οι 3000 γυναίκες στον 1 άνδρα....;)

έχε γούστο τώρα να βγούμε και μισογύνηδες ........... :bang:

Όχι ρε συ μισογύνηδες!!!!! Ειδικά μερικοί από σας είστε πολύ γλυκούληδες!!! Απλά στο forum είστε κάπως.....ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στις γυναίκες......δεν υπάρχουν και πολλές....αλλά no sweat :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Απλά υποψιάζομαι ότι στα αντίστοιχα forum που αναφέρεις δεν 'τη λένε' οι 3000 γυναίκες στον 1 άνδρα....;)

Και'γώ υποψιάζομαι διάφορες θεωρίες συνομοσίας, αλλά τα γεγονότα λένε άλλα. Μπές μιά βόλτα (...εγώ άμα λάχει συχάζω...) και δές τι δηλώνουν σε treads γιά την γιορτή της γυναίκας φέρ'ειπείν.

βρε συ τατ,

την άποψή μας λέμε,

αυτό σημαίνει κατ' ανάγκη οτι σου την "λέμε"?

Όχι βρε αγόρι μου δε μιλάω για σένα ..... αλλά ότι αυτό έχει συμβεί επανειλημένα και με προσωπικά σχόλια είναι προφανές ακόμα και σε αυτό το thread....δεν έχω πρόβλημα ξέρω πως να απαντήσω απλά θεωρώ ότι είναι καλό να απέχουμε από τέτοιου είδους προσωπικά σχόλια γιατί δεν ξέρουμε τα προσωπικά του άλλου.......

Για να περνάμε καλά είμαστε εδώ και να επικοινωνούμε.......και εγώ κι εσύ έχουμε πει και 2 κουβέντες παραπανω.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και'γώ υποψιάζομαι διάφορες θεωρίες συνομοσίας, αλλά τα γεγονότα λένε άλλα. Μπές μιά βόλτα (...εγώ άμα λάχει συχάζω...) και δές τι δηλώνουν σε treads γιά την γιορτή της γυναίκας φέρ'ειπείν.

Τι λενε?????

Πριν 2 χρόνια εάν θυμάμαι καλά είχε το περιορικό ΤΙΜΕ ένα εκτεταμένο άρθρο για τη μητρότητα. Τα στατιστικά για τις γυναίκες κατόχους διευθυντικών θέσεων ήταν παραπάνω από απογοητευτικά. Εάν θυμάμαι καλά οι μισές άνω των 40 (μην ήταν 45? δεν θυμάμαι...) δεν είχαν κάνει παιδί. Μετά τα 40 η τεκνοποιΐα είναι πρακτικώς δυνατή μόνο με ιατρική υποβοήθηση (ειδικά εάν πρόκειται για το πρώτο παιδί). Το άρθρο παρουσίαζε ότι οι πιθανότητες να συλλάβει μία γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός δεδομένου κύκλου της μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο μέσα σε μόλις 2 χρόνια. Δηλαδή ενώ μία κανονικώς γόνιμη γυναίκα στα 25 της έχει 1 πιθανότητα στις 5 (τώρα από μνήμης λέω τα ποσοστά, πάντως πάνω-κάτω αυτής της τάξης πρέπει να είναι) να επιδιώξει και να μείνει έγκυος στη διάρκεια δεδομένου κύκλου της, για μία γυναίκα στα 42 της το σενάριο πλέον αυτό ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας (δίχως ιατρική υποβοήθηση).

Ένα από τα συμπεράσματα του άρθρου μάλιστα ήταν ότι οι γυναίκες-υψηλόβαθμα στελέχη είναι συνήθως της εντύπωσης πως θα υπάρχει χρόνος να κάνουν παιδί "αργότερα".

Και να παραθέσω και κάτι από την επαγγελματική μου εμπειρία, ότι τα ζευγάρια που βλέπω στην εκουσία στις αιτήσεις υιοθεσίας, έχουν πατήσει τα 50. Και αυτό σίγουρα δεν είναι "το καλύτερο για το παιδί μου" που λέγαμε παραπάνω, γιατί πάνω από θηλασμούς σκυλοτροφές κλπ το παιδί χρειάζεται γονείς και όχι παππούδες.

Last edited:
Αν κάνουμε λιγότερες υποθέσεις για αυτόν που γράφει στο παραδίπλα πληκτρολόγιο, έστω και ορμώμενοι από αυτά που γράφει, τόσο λιγότερο θα χαλάμε τις καρδιές μας.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας. Το πως ερμηνεύει ο καθένας αυτό το "καλύτερο", ειδικά όταν υπάρχουν και άλλοι, οικονομικοί κυρίως, περιορισμοί, είναι μεγάλο θέμα. Αν μάθουμε κάτι παραπάνω και διαφοροποιήσουμε περισσότερο ή λιγότερο τη γνώμη μας, τόσο το καλύτερο.

Το μέχρι τώρα συμπέρασμά μου από την κουβέντα είναι ότι τα συστατικά του μητρικού γάλακτος και κυρίως η επίδρασή τους, δεν είναι πλήρως γνωστή στην επιστήμη, οπότε δεν μπορεί να εκτιμηθεί η σημασία της διαφοράς μεταξύ μητρικού και συνθετικού. Πάντως δεν υπάρχει εξόφλθαλμη διαφοροποίηση στους ενήλικες ώστε να θεωρείται έντονη. Επομένως, άλλοι πιο άμεσοι παράγοντες, όπως η δουλειά και η υγεία της μητέρας παίζουν αναγκαστικά εξίσου ισχυρό ρόλο.

Υ.Γ. Το μήνυμα αυτό άρχισε να γράφεται αρκετά μηνύματα πριν...

Last edited:
Όχι ρε συ μισογύνηδες!!!!! Ειδικά μερικοί από σας είστε πολύ γλυκούληδες!!! Απλά στο forum είστε κάπως.....ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στις γυναίκες......δεν υπάρχουν και πολλές....αλλά no sweat :)

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την γνώμη των ολίγων υπολοίπων γυναικών, εάν συμμερίζονται την άποψή σου δλδ