Τα πάντα είναι μία πολύ ευρεία έννοια...εγώ στο παιδί μου θα ήθελα να του προσφέρω τη δυνατότητα να μάθει το νόημα του σύμπαντος, να εξελιχθεί, να είναι ευτυχισμένο, να έχει όλα όσα ζητήσει κτλ κτλ
Σε ένα νεογέννητο αυτό που μπορείς να προσφέρεις είναι τα αντισώματα του δικού σου οργανισμού και θρεπτικά στοιχεία που μόνο το μητρικό γάλα μπορεί να δώσει.
Αν δεν ξεκινήσεις από αυτό, είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα θα μείνουν στα λόγια.
Το μόνο που μπορώ να κάνω αν ποτέ κάνω παιδιά είναι να τους προσφέρω ασφάλεια αγάπη και εξέλιξη
Ασφάλεια χωρίς να του προσφέρεις τα αντισώματα που πρέπει;
Αγάπη μην προσφέροντάς του την σωματική επαφή που αποζητά από την πρώτη στιγμή της ζωής του; Όλα τα νεογέννητα έχουν σαν αντίδραση όταν τους ακουμπάς το μάγουλο να γυρίζουν για να θηλάσουν
Εξέλιξη δημιουργώντας ένα ευπαθές σε λοιμώξεις και ασθένειες άτομο;
Ο θηλασμός δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μέσα στα 'πάντα' ειδικά αν σκεφτείς πόσοι ανώμαλοι ενήλικες κυκλοφορούν που έχουν θηλάσει.....
Ε, είπαμε, δεν κανονίζει ο θηλασμός κατά πόσο θα βγεί ομαλό ή ανώμαλο ένα άτομο...
Ο θηλασμός όμως είναι υπεύθυνος για
1) Να λάβει αντισώματα το βρέφος
2) Να αναπτύξει σωστή οδοντοφυία και κόκκαλα στο πρόσωπό του βρέφους.
3) Την ανάπτυξη των γαλακτοβακύλων στο στομάχι του βρέφους, πράγμα που σημαίνει λιγότεροι ερεθισμοί
4) Τους υστερόπονους στη μητέρα όπου το σώμα παίρνει πλέον τη κανονική του μορφή με τις παλινδρομήσεις της μήτρας.
5) Την αποφυγή του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών
6) Την αποβολή του λίπους που αποθήκευε κατά την εγκυμοσύνη η μητέρα, δια της φυσιολογικής οδού και όχι με κάποια δίαιτα.
Υπ' οψιν, δεν είναι κάποια προσωπική επίθεση, μην το πάρεις έτσι.