Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Τα πάντα είναι μία πολύ ευρεία έννοια...εγώ στο παιδί μου θα ήθελα να του προσφέρω τη δυνατότητα να μάθει το νόημα του σύμπαντος, να εξελιχθεί, να είναι ευτυχισμένο, να έχει όλα όσα ζητήσει κτλ κτλ

Σε ένα νεογέννητο αυτό που μπορείς να προσφέρεις είναι τα αντισώματα του δικού σου οργανισμού και θρεπτικά στοιχεία που μόνο το μητρικό γάλα μπορεί να δώσει.
Αν δεν ξεκινήσεις από αυτό, είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα θα μείνουν στα λόγια.

Το μόνο που μπορώ να κάνω αν ποτέ κάνω παιδιά είναι να τους προσφέρω ασφάλεια αγάπη και εξέλιξη

Ασφάλεια χωρίς να του προσφέρεις τα αντισώματα που πρέπει;
Αγάπη μην προσφέροντάς του την σωματική επαφή που αποζητά από την πρώτη στιγμή της ζωής του; Όλα τα νεογέννητα έχουν σαν αντίδραση όταν τους ακουμπάς το μάγουλο να γυρίζουν για να θηλάσουν
Εξέλιξη δημιουργώντας ένα ευπαθές σε λοιμώξεις και ασθένειες άτομο;

Ο θηλασμός δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μέσα στα 'πάντα' ειδικά αν σκεφτείς πόσοι ανώμαλοι ενήλικες κυκλοφορούν που έχουν θηλάσει.....

Ε, είπαμε, δεν κανονίζει ο θηλασμός κατά πόσο θα βγεί ομαλό ή ανώμαλο ένα άτομο...

Ο θηλασμός όμως είναι υπεύθυνος για
1) Να λάβει αντισώματα το βρέφος
2) Να αναπτύξει σωστή οδοντοφυία και κόκκαλα στο πρόσωπό του βρέφους.
3) Την ανάπτυξη των γαλακτοβακύλων στο στομάχι του βρέφους, πράγμα που σημαίνει λιγότεροι ερεθισμοί
4) Τους υστερόπονους στη μητέρα όπου το σώμα παίρνει πλέον τη κανονική του μορφή με τις παλινδρομήσεις της μήτρας.
5) Την αποφυγή του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών
6) Την αποβολή του λίπους που αποθήκευε κατά την εγκυμοσύνη η μητέρα, δια της φυσιολογικής οδού και όχι με κάποια δίαιτα.

Υπ' οψιν, δεν είναι κάποια προσωπική επίθεση, μην το πάρεις έτσι. -bye-

Αν κάνουμε λιγότερες υποθέσεις για αυτόν που γράφει στο παραδίπλα πληκτρολόγιο, έστω και ορμώμενοι από αυτά που γράφει, τόσο λιγότερο θα χαλάμε τις καρδιές μας.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας. Το πως ερμηνεύει ο καθένας αυτό το "καλύτερο", ειδικά όταν υπάρχουν και άλλοι, οικονομικοί κυρίως, περιορισμοί, είναι μεγάλο θέμα. Αν μάθουμε κάτι παραπάνω και διαφοροποιήσουμε περισσότερο ή λιγότερο τη γνώμη μας, τόσο το καλύτερο.

Το μέχρι τώρα συμπέρασμά μου από την κουβέντα είναι ότι τα συστατικά του μητρικού γάλακτος και κυρίως η επίδρασή τους, δεν είναι πλήρως γνωστή στην επιστήμη, οπότε δεν μπορεί να εκτιμηθεί η σημασία της διαφοράς μεταξύ μητρικού και συνθετικού. Πάντως δεν υπάρχει εξόφλθαλμη διαφοροποίηση στους ενήλικες ώστε να θεωρείται έντονη. Επομένως, άλλοι πιο άμεσοι παράγοντες, όπως η δουλειά και η υγεία της μητέρας παίζουν αναγκαστικά εξίσου ισχυρό ρόλο.

Υ.Γ. Το μήνυμα αυτό άρχισε να γράφεται αρκετά μηνύματα πριν...

ΣΥμφωνω απολυτα με το Λευτερη -bye-

Και στην τελικη, εαν θελουμε γυναικα που να θυλασει τα παιδια μας, ας την ρωτησουμε πριν την παρουμε! :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αγαπητέ μου για το χαλασμένο όπως λες στήθος δεν είπα εγώ αλλά κάποιος άλλος......

Ναι θέλω καριέρα......και θέλω και παιδιά όταν είμαι έτοιμη.....απλά πράγματα...μη μου επιτίθεσαι γιατί θα αναγκαστώ να ανταποδώσω και δεν θέλω γιατί μου είσαι συμπαθής

Eλα όμως που η φύση έχει προβλέψει η γόνιμη ηλικία της γυναίκας να είναι τα 20~25 χρόνια και όχι τα 35~40 που θα αποφασίσετε εσείς ότι θα είστε έτοιμες... Καλά κρασιά... Εφυγε το τραίνο.

Τα παράπονά σας στον Υψιστο που όταν σάς έπλασε δεν έλαβε υπόψην του την χειραφέτηση, την καριέρα, σταδιοδρομία των γυναικών. Φαλοκράτης πρέπει να είναι αυτός ο Υψιστος! ;)

Μπορεί να είμαι κατά του θηλασμού εφ'όσον υπάρχουν τα σωστά υποκατάστα, αλλά σιχαίνομαι να ακούω μιά γυναίκα, αντι να πεί "Δεν ήθελα να θηλάσω για τον α ή β λόγο" να λέει το κλασσικό παραμύθι "δεν είχα γάλα...". Αυτ'ο είναι φτηνή δικαιολογία. Ολες οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη έχουν γάλα. Στην κατοχή πολλές μανάδες παρά την πείνα και τις στερήσεις, θήλαζαν ένα παιδί στο ένα βυζί και ένα στο άλλο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και θα επιμένει αυτή η ψυχή......μόνο και μόνο για το δίκαιο και όχι από πείσμα
Αυτη η ψυχη ΔΕΝ εισαι εσυ, λειπεις καιρο απο το φορουμ, και ΔΕΝ γνωριζεις σε τι αναφερομαι. Μην τρελενεσαι, απο κεκτημενη ταχυτητα.

Εισαι εκτος θεματος γιατι το θεμα ΔΕΝ ειναι τα δικαιωματα της γυναικας, αλλα ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Eλα όμως που η φύση έχει προβλέψει η γόνιμη ηλικία της γυναίκας να είναι τα 20~25 χρόνια και όχι τα 35~40 που θα αποφασίσετε εσείς ότι θα είστε έτοιμες... Καλά κρασιά... Εφυγε το τραίνο.

Τα παράπονά σας στον Υψιστο που όταν σάς έπλασε δεν έλαβε υπόψην του την χειραφέτηση, την καριέρα, σταδιοδρομία των γυναικών. Φαλοκράτης πρέπει να είναι αυτός ο Υψιστος! ;)

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι με τις αλλαγές στο επίπεδο της ζωής και της υγείας και αυτό το ηλικιακό όριο έχει αλλάξει...

Anyway....για μένα δεν είμαι έτοιμη και κανείς πρέπει να κάνει πειδί όταν είναι έτοιμος αλλιώς είναι απλά κουνέλα...και κουνέλα δεν είμαι

Όσο για τον ύψιστο είμαι αγνωστικιστής και πιστευώ στην εξέλιξη όχι στον καλό θεούλη.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι με τις αλλαγές στο επίπεδο της ζωής και της υγείας και αυτό το ηλικιακό όριο έχει αλλάξει...

Anyway....για μένα δεν είμαι έτοιμη και κανείς πρέπει να κάνει πειδί όταν είναι έτοιμος αλλιώς είναι απλά κουνέλα...και κουνέλα δεν είμαι

Όσο για τον ύψιστο είμαι αγνωστικιστής και πιστευώ στην εξέλιξη όχι στον καλό θεούλη.....

ΔΗλαδη εισαι Αθεη??? Η καταλαβα λαθος?

Σε ένα νεογέννητο αυτό που μπορείς να προσφέρεις είναι τα αντισώματα του δικού σου οργανισμού και θρεπτικά στοιχεία που μόνο το μητρικό γάλα μπορεί να δώσει.
Αν δεν ξεκινήσεις από αυτό, είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα θα μείνουν στα λόγια.

Ασφάλεια χωρίς να του προσφέρεις τα αντισώματα που πρέπει;
Αγάπη μην προσφέροντάς του την σωματική επαφή που αποζητά από την πρώτη στιγμή της ζωής του; Όλα τα νεογέννητα έχουν σαν αντίδραση όταν τους ακουμπάς το μάγουλο να γυρίζουν για να θηλάσουν
Εξέλιξη δημιουργώντας ένα ευπαθές σε λοιμώξεις και ασθένειες άτομο;

Ε, είπαμε, δεν κανονίζει ο θηλασμός κατά πόσο θα βγεί ομαλό ή ανώμαλο ένα άτομο...

Ο θηλασμός όμως είναι υπεύθυνος για
1) Να λάβει αντισώματα το βρέφος
2) Να αναπτύξει σωστή οδοντοφυία και κόκκαλα στο πρόσωπό του βρέφους.
3) Την ανάπτυξη των γαλακτοβακύλων στο στομάχι του βρέφους, πράγμα που σημαίνει λιγότεροι ερεθισμοί
4) Τους υστερόπονους στη μητέρα όπου το σώμα παίρνει πλέον τη κανονική του μορφή με τις παλινδρομήσεις της μήτρας.
5) Την αποφυγή του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών
6) Την αποβολή του λίπους που αποθήκευε κατά την εγκυμοσύνη η μητέρα, δια της φυσιολογικής οδού και όχι με κάποια δίαιτα.

Υπ' οψιν, δεν είναι κάποια προσωπική επίθεση, μην το πάρεις έτσι. -bye-

Προς θεού δεν είναι προσωπική επίθεση........:P

Το λίπος δεν φεύγει με το γάλα θελει πολύ δίαιτα πίστεψέ με

Δεν υπάρχει απόδειξη για τους καρκίνους που αναφέρεις παράδειγμα η μητέρα μου (όπως είπα δεν ξέρουμε τα προσωπικά του άλλου)

Οι υστερόπονοι δεν αποφευ´γονται με τίποτα

Για το στομάχι του βρέσους υπάρχουν αντίστοιχα ένζυμα.

Αντισώματα ..... σε αυτή τη μικρή ηλικία παίρνει τα αντισώματα της μάνας...αλλά και ότι αρρώστιες μπορεί να κουβαλάει......

Όσο για ευπαθές σε λοιμώξεις κτλ άτομο.....μόνο αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω....

δεν ξέρω εάν έχεις κάποια να παραθέσεις, πάντως αυτά που διαβάζω πού και πού άλλα λένε. Άλλο το επίπεδο διαβίωσης και η συμβολή του στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και άλλο το βιολογικό ρολόι της μητρότητας, δυστυχώς. Και δεν το λέω χαιρέκακα, πρόκειται για κατάσταση που επηρεάζει γενικώς το ζευγάρι, γιατί, μόνος του θα κάνει παιδί ο σύζυγος?

Αυτό που έχει αλλάξει σίγουρα, και όχι με το επίπεδο διαβίωσης, είναι οι δυνατότητες ιατρικώς υποβοηθούμενης σύλληψης και στη συνέχεια κύησης.

Εάν πάντως απασχολεί μία γυναίκα σοβαρά το θέμα των περιθωρίων που έχει για την τεκνοποιΐα, εάν δηλαδή σκοπεύει να κινηθεί στις παρυφές αυτών, καλύτερα να αναζητήσει νωρίς καλή και σοβαρή ενημέρωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αυτη η ψυχη ΔΕΝ εισαι εσυ, λειπεις καιρο απο το φορουμ, και ΔΕΝ γνωριζεις σε τι αναφερομαι. Μην τρελενεσαι, απο κεκτημενη ταχυτητα.

Εισαι εκτος θεματος γιατι το θεμα ΔΕΝ ειναι τα δικαιωματα της γυναικας, αλλα ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

Whatever.........προσπαθείς προσπαθείς πάντως.....

Πολύ σωστό. Η απόφαση του να κάνεις ένα παιδί δεν είναι απλή. Απαιτεί θυσίες και από τις δύο πλευρές που αν δεν τις κάνεις κάποιος θα είναι δυστυχισμένος στο τέλος.

Εδώ θα σε λυπήσω. Αν ο άνθρωπος εξελισόνταν οι μητέρες θα είχαν τουλάχιστον 4 χέρια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ!!!!!!! (κάψτε με και στην πυρά τώρα)

Δεν το γνωριζω τι ειναι, αλλα δεν ειπε κανενας να σε καψει στην πυρα!!! -bye-

Για τον αγνωστικισμό για να είμαι συγκεκριμένη θεωρώ τον εαυτό μου spiritual agnostic.....και περισσότερα εδώ

Πιστεύω ότι έγραψε ο Carl Sagan στο βιβλίο Scinece as a Candle in the Dark

Πολύ σωστό. Η απόφαση του να κάνεις ένα παιδί δεν είναι απλή. Απαιτεί θυσίες και από τις δύο πλευρές που αν δεν τις κάνεις κάποιος θα είναι δυστυχισμένος στο τέλος.

Εδώ θα σε λυπήσω. Αν ο άνθρωπος εξελισόνταν οι μητέρες θα είχαν τουλάχιστον 4 χέρια...

Μπλιάαααααααχ :P

αν ήταν να γίνονται όλα τα παιδιά κατόπιν προγραμματισμού και ώριμης σκέψης ούτε 100 εκατομμύρια δεν θα είχαμε απομείνει στον πλανήτη.

Δηλαδή οι τσιγγάνοι που δεν το σκέφτονται τόσο ωρίμως είναι κουνέλια?
Δεν εμπίπτουν δηλαδή στο αντικείμενο του περίφημου βιβλίου της Ουνέσκο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Γι αυτό θα μάς φάνε οι αραπάδες. :bigcry:

Saudi Arabia rulez!

Το λίπος δεν φεύγει με το γάλα θελει πολύ δίαιτα πίστεψέ με

Sorry, δεν σε πιστεύω... Και αυτό γιατί το είδα με τα μάτια μου. Σου λέει κάτι 8 κιλά σε δύο μήνες χωρίς την παραμικρή δίαιτα;

Δεν υπάρχει απόδειξη για τους καρκίνους που αναφέρεις παράδειγμα η μητέρα μου (όπως είπα δεν ξέρουμε τα προσωπικά του άλλου)

Σίγουρα. Δεν λένε όμως ότι δεν πρόκειται να πάθει μία γυναίκα καρκίνο, λένε ότι γίνονται λιγότερες οι πιθανότητες.
Δεν σημαίνει ότι αν δεν καπνίζεις δεν θα πάθεις ποτέ καρκίνο του πνεύμονα ή καρδιακή ανεπάρκεια... ;)

Οι υστερόπονοι δεν αποφευ´γονται με τίποτα

Εννοείται αυτό.
Απλά με τον θηλασμό επιταχύνονται.

Για το στομάχι του βρέσους υπάρχουν αντίστοιχα ένζυμα.

Nope... Δυστυχώς όχι. Για αυτό τα βρέφη όταν θηλάζουν δεν συγκαίονται (εκτός και αν κάνεις μεγάλη βλακεία) ενώ όταν τρώνε βρεφικό γάλα συγκαίονται με το παραμικρό...

Αντισώματα ..... σε αυτή τη μικρή ηλικία παίρνει τα αντισώματα της μάνας...αλλά και ότι αρρώστιες μπορεί να κουβαλάει......

Και πάλι Nope. Ο οργανισμός της μητέρας έχει τα αντισώματα να καταπολεμήσει τυχών αρώστειες, οπότε μεταφέρει και τα αντισώματα στο μωρό. Υποθέτω δεν μιλάς για ασθένειες όπως είναι το HIV, γιατί εκεί πας αλλού.

Όσο για ευπαθές σε λοιμώξεις κτλ άτομο.....μόνο αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω....

Και όμως δεν είναι. Γιατί απλούστατα ο οργανισμός ενός μωρού είναι σε ασηπτικό περιβάλλον όταν βρίσκεται στη μήτρα και ο μόνος τρόπος να προστατευθεί όταν βγεί από εκεί είναι να λάβει ανισώματα μέσω του μητρικού γάλακτος. Κανένα γάλα του εμπορίου δεν μπορεί να προσφέρει αντισώματα στο βρέφος.