Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Μισό λεπτό. Δηλαδή αμφισβητεί κανείς ότι το βρέφος είναι πολύ πιο ευαίσθητος οργανισμός από τον ενήλικα?
Όχι επειδή μερικά τα πετάνε στα σκουπίδια και εκ θαύματος επιβιώνουν να τα θεωρήσουμε και ανθεκτικά σαν τις κατσαρίδες... 1000 πράγματα μπορεί να πάθει το βρέφος. Και μόνο ότι υπάρχει το λεγόμενο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου για να υπαχθούν οι δυσεξήγητες περιπτώσεις, νομίζω τα λέει όλα.

Βέβαια τα 2 παιδιά μου σίγουρα δεν είναι επαρκές στατιστικό δείγμα, αλλά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους δεν μας αρρώστησαν, πέραν καμίας σποραδικής απλής αδιαθεσίας.

Μισό λεπτό. Δηλαδή αμφισβητεί κανείς ότι το βρέφος είναι πολύ πιο ευαίσθητος οργανισμός από τον ενήλικα?
Όχι επειδή μερικά τα πετάνε στα σκουπίδια και εκ θαύματος επιβιώνουν να τα θεωρήσουμε και ανθεκτικά σαν τις κατσαρίδες... 1000 πράγματα μπορεί να πάθει το βρέφος. Και μόνο ότι υπάρχει το λεγόμενο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου για να υπαχθούν οι δυσεξήγητες περιπτώσεις, νομίζω τα λέει όλα.

Βέβαια τα 2 παιδιά μου σίγουρα δεν είναι επαρκές στατιστικό δείγμα, αλλά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους δεν μας αρρώστησαν, πέραν καμίας σποραδικής απλής αδιαθεσίας.

Προφανώς το φαινόμενο της βρεφικής θνησιμότητας που όσο εξελίσσεται η ιατρική μειώνεται το καθιστά προφανές μη συζητάμε τα αυταπόδεικτα

Έπιασα το thread με κάποια καθυστέρηση, δεν το διάβασα όλο, αλλά πήρε το μάτι μου κάτι ότι έχετε πέσει όλοι να φάτε την Τατιάνα!.. Καλά, όχι κι όλοι...

Για να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, είμαι εντελώς υπέρ του θηλασμού, όχι μόνο επειδή ενισχύει την ευφυϊα του παιδιού, αλλά ΚΑΙ την ανοσία του σε υιούς κλπ. και επειδή ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ γονιού και παιδιού.
Για μένα εννοείται ότι έμμεσα και ο πατέρας συμμετέχει σε αυτό, όπως πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της ζωής που αναπτύσσεται μπροστά του. Αλοίμονο αν κάποιοι κύριοι νιώθουν ότι απειλείται η σεξουαλική τους ζωή με τη θέα κάτι τόσο φυσικού. Σε λίγο θα μας πουν ότι σιχαίνονται και το σεξ!!!!

Ιστορίες με τις εταιρείες που παράγουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος (βλεπε Nestlé κλπ) υπάρχουν, και δυστυχώς οι δραματικότερες λαμβάνουν χωρα σε αναπρυσσομενες χωρες, όπου οι γυναίκες είναι αμόρφωτες.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι στην Ελλάδα, πολλές γυναίκες με "σύγχρονο άττιτιουντ", όχι απαραίτητα εργαζόμενες, αρνούνται να θηλάσουν με διάφορες δικαιολογίες. Όχι ότι δεν υπάρχουν και βάσιμοι ιατρικοί λόγοι, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι τόσες γυναίκες έχουν ιατρικούς λόγους!! Αν έλεγαν το ίδιο και οι πρόγονοί μας, το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει! Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαμε να πάρουμε μαθήματα (άλλη μια φορά) από τους βόρειους Ευρωπαίους γείτονές μας.

Και όσο για το ότι ο γυναίκα πρέπει να τρέφεται σωστά και να αποφεύγει τις καταχρήσεις, εεε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Με σοκάρει αφάνταστα η σκέψη ότι μία γυναίκα που είναι έγκυος ή θηλάζει είναι και καπνίστρια! Αλοίμονο αν δεν μπορεί να θυσιάσει το τσιγάρο για κάποιους μήνες για το παιδί της!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

αν ήταν να γίνονται όλα τα παιδιά κατόπιν προγραμματισμού και ώριμης σκέψης ούτε 100 εκατομμύρια δεν θα είχαμε απομείνει στον πλανήτη.

Δηλαδή οι τσιγγάνοι που δεν το σκέφτονται τόσο ωρίμως είναι κουνέλια?
Δεν εμπίπτουν δηλαδή στο αντικείμενο του περίφημου βιβλίου της Ουνέσκο?

Η ΟΥΝΕΣΚΟ μιλάει για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Τι σχέση έχει αυτό με το αν και πως κάνουν παιδιά οι τσιγγάνοι...και αυτοί ακόμα και αν θηλάζουν δε θα έλεγα ότι προσφέρουν και το καλύτερο στα παιδιά τους (είναι τσιγγάνοι hello!!!!!!!) οπότε ως παράδειγμα είναι άκυρο

Και από κάπου ξεκίνησε η φράση γεννοβολάνε σαν κουνέλια

:grandpa: Αν δεν κάνω λάθος, από τα κουνέλια και όχι από τους Τσιγκάνους...

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Έπιασα το thread με κάποια καθυστέρηση, δεν το διάβασα όλο, αλλά πήρε το μάτι μου κάτι ότι έχετε πέσει όλοι να φάτε την Τατιάνα!.. Καλά, όχι κι όλοι...

Για να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, είμαι εντελώς υπέρ του θηλασμού, όχι μόνο επειδή ενισχύει την ευφυϊα του παιδιού, αλλά ΚΑΙ την ανοσία του σε υιούς κλπ. και επειδή ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ γονιού και παιδιού.
Για μένα εννοείται ότι έμμεσα και ο πατέρας συμμετέχει σε αυτό, όπως πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της ζωής που αναπτύσσεται μπροστά του. Αλοίμονο αν κάποιοι κύριοι νιώθουν ότι απειλείται η σεξουαλική τους ζωή με τη θέα κάτι τόσο φυσικού. Σε λίγο θα μας πουν ότι σιχαίνονται και το σεξ!!!!

Ιστορίες με τις εταιρείες που παράγουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος (βλεπε Nestlé κλπ) υπάρχουν, και δυστυχώς οι δραματικότερες λαμβάνουν χωρα σε αναπρυσσομενες χωρες, όπου οι γυναίκες είναι αμόρφωτες.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι στην Ελλάδα, πολλές γυναίκες με "σύγχρονο άττιτιουντ", όχι απαραίτητα εργαζόμενες, αρνούνται να θηλάσουν με διάφορες δικαιολογίες. Όχι ότι δεν υπάρχουν και βάσιμοι ιατρικοί λόγοι, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι τόσες γυναίκες έχουν ιατρικούς λόγους!! Αν έλεγαν το ίδιο και οι πρόγονοί μας, το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει! Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαμε να πάρουμε μαθήματα (άλλη μια φορά) από τους βόρειους Ευρωπαίους γείτονές μας.

Και όσο για το ότι ο γυναίκα πρέπει να τρέφεται σωστά και να αποφεύγει τις καταχρήσεις, εεε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Με σοκάρει αφάνταστα η σκέψη ότι μία γυναίκα που είναι έγκυος ή θηλάζει είναι και καπνίστρια! Αλοίμονο αν δεν μπορεί να θυσιάσει το τσιγάρο για κάποιους μήνες για το παιδί της!

Έλενα χαίρομαι που υπάρχει άλλη μια γυναικεια φωνή.

Λοιπόν όσον αφορά καταρχήν στην ευφυία του παιδιού δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό το οποίο δεν αυξάνεται με οποιοδήποτε μητρικό ή όχι γάλα. Αν αυξανόταν τότε πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θα ήταν μεγαλοφυίες...και περιε´ργως πως ένα μεγάλο ποσοστό από τις μεγαλοφυίες δεν έχουν θηλάσει και αυτό το ξέρω λόγω δραστηριοποίησης σε τομείς που έχουν σχέση με την ανθρώπινη ευφυία, πολλά παιδιά στο forum το γνωρίζουν αυτό.

Οι πρόγονοί μας δε θα μπορούσαν να πουν όχι στο θηλασμό γιατί δεν υπήρχαν εναλλακτικές. Τώρα υπάρχουν.

Το θέμα δεν είναι όμως ότι ο θηλασμός είναι υποχρεωτικός. Αν θες το κάνεις αν δε θες έχεις εναλλακτικές.

Αν μια γυναίκα θέλει να θηλάσει καλά θα κάνει! Αν δε θέλει, ή δεν μπορεί, η υπάρχουν άλλοι παράγοντες που το καθιστούν δύσκολο υπάρχουν εναλλακτικές.

Και οι επιλογές αυτές είναι σημαντικές....

Δεν βλέπω γιατί αυτό το θέμα έχει ξεφύγει τόσο πάντως.......

:grandpa: Αν δεν κάνω λάθος, από τα κουνέλια και όχι από τους Τσιγκάνους...

Αφορώντας ανθρώπους όμως...αλλιώς δεν έχει νόημα να πεις ότι τα κουνέλια γεννοβολάνε σαν κουνέλια γιατί είναι κουνέλια...έχει νόημα να το πεις για το είδος στο οποίο συγκρίνεις δλδ τους ανθρώπους.......

(είναι τσιγγάνοι hello!!!!!!!) οπότε ως παράδειγμα είναι άκυρο

α. Δηλαδή ή δεν είναι άνθρωποι, ή δεν αναφέρεται σε αυτούς η Ουνέσκο στα δικαιώματα του "ανθρώπου"

Δεν ξέρω πώς το λέτε στους υπολογιστές, αλλά εμείς το λέμε tertium non datur

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Η ΟΥΝΕΣΚΟ μιλάει για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Τι σχέση έχει αυτό με το αν και πως κάνουν παιδιά οι τσιγγάνοι...και αυτοί ακόμα και αν θηλάζουν δε θα έλεγα ότι προσφέρουν και το καλύτερο στα παιδιά τους (είναι τσιγγάνοι hello!!!!!!!) οπότε ως παράδειγμα είναι άκυρο

Σαουδική Αραβία σάς χρειάζεται! :flipout:

α. Δηλαδή ή δεν είναι άνθρωποι, ή δεν αναφέρεται σε αυτούς η Ουνέσκο στα δικαιώματα του "ανθρώπου"

Δεν ξέρω πώς το λέτε στους υπολογιστές, αλλά εμείς το λέμε tertium non datur

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ή δε διαβάζεις καν αυτά που λέω ή ψάχνεσαι να μου την πεις.....σε οποιαδήποτε περίπτωση σε παρακαλώ να προσέχεις τι γράφεις γιατί η πρόταση που παραθέτεις αναφέρεται στις συνθήκες που προσφέρουν οι τσιγγάνοι στα βρέφη του οι οποίες δεν είναι και οι καλύτερες καθώς είναι τσιγγάνοι και ζουν μια ζωή τουλάχιστον σκληρή και ανθυγιεινή.

Την επόμενη φορά που θα μου απαντήσεις αν και όταν γίνει αυτό μην προσπαιθήσεις να ξαναδιαστρεβλώσεις τα λόγια μου......

Α, και για να αναφέρω κάτι απολύτως σχετικό, η πιθανότητα εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο, πολλαπλασιάζεται (έρευνες μιλούν για 15x ή και παραπάνω) από τα 35 μέχρι τα 45 έτη ηλικίας της εγκύου.
Όντως η πρόοδος μας δίνει κάποιον έλεγχο στη φύση, αλλά νομίζω για το τι είναι τελικώς σύμφωνο με τη φύση και τι παρά φύσει, παρέλκει η συζήτηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Σαουδική Αραβία σάς χρειάζεται! :flipout:

Καλά όταν συναντηθούμε θα σου εξηγήσω από κοντά (ρε πείτε του κάποιος ότι έχω 2 Dan):P

Α, και για να αναφέρω κάτι απολύτως σχετικό, η πιθανότητα εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο, πολλαπλασιάζεται (έρευνες μιλούν για 15x ή και παραπάνω) από τα 35 μέχρι τα 45 έτη ηλικίας της εγκύου.
Όντως η πρόοδος μας δίνει κάποιον έλεγχο στη φύση, αλλά νομίζω για το τι είναι τελικώς σύμφωνο με τη φύση και τι παρά φύσει, παρέλκει η συζήτηση.

Αυτό και αν είναι άσχετο με το θηλασμό....anyway η θεία μου έκανε παιδί στα 40 και είναι μια χαρά....η μητέρα μου με έκανε στα 30 και βλέπετε τι βγήκε....το τέρας....κοινώς....αστα να πάνε....

Σε καμμιά δεκαριά χρονάκια αν κάνω παιδί θα σε ενημερώσω οκ?

Επειδη φαινεται να ξεχναμε οτι το thread αυτο αναφερεται σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ερευνα, το (ξανα) παραθετω:

Ένα γονίδιο που υπάρχει στους περισσότερους ανθρώπους εξηγεί γιατί τα μωρά που θηλάζουν γίνονται συχνά πιο έξυπνα από όσα μεγάλωσαν με τον μπιμπερό, ανακοίνωσαν Βρετανοί ερευνητές.
Τα παιδιά που φέρουν μια συγκεκριμένη ποικιλία του γονιδίου FADS2 γίνονται πιο έξυπνα όταν θηλάζουν πιθανώς επειδή μετατρέπουν πιο αποτελεσματικά τα λίπη του γάλακτος σε ουσίες που χρειάζεται ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος.
Η σχέση ανάμεσα στο μητρικό γάλα και το δείκτη νοημοσύνης (IQ) έχει παρατηρηθεί εδώ και μια δεκαετία, αν και παρέμενε ασαφής και αμφισβητήσιμη.
Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το βρεφικό γάλα του εμπορίου συχνά εμπλουτίζεται με ένα ένζυμο που υπάρχει στο μητρικό γάλα για τον μεταβολισμό των ω-λιπαρών οξέων.
To γονίδιο FADS2 που αφορά η τελευταία έρευνα στο King's College στο Λονδίνο είναι πράγματι το γονίδιο του εν λόγω ενζύμου.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα του Δρ Τέρι Μόφετ εξέτασε στοιχεία για 3.200 παιδιά στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία.
Το 90% των παιδιών έφερε μια ποικιλία του FADS2 που λειτουργεί αποτελεσματικότερα. To IQ των παιδιών αυτών έπεφτε κατά 6 με 8 μονάδες αν δεν είχαν θηλάσει ως βρέφη.
Για το 10% των παιδιών που έφεραν μια άλλη, λιγότερο αποδοτική μορφή του FADS2, το IQ δεν φάνηκε να εξαρτάται από το αν θήλασαν ή όχι.
Τα ίδια αποτελέσματα βρέθηκαν να ισχύουν ανεξάρτητα από το βάρος του νεογνού, την κοινωνική τάξη και τη νοημοσύνη της μητέρας. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι το γονίδιο FADS2 της μητέρας δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο την ποιότητα του γάλακτος,
Εκτός του ότι αποσαφηνίζει το πώς το μητρικό γάλα βοηθά την ανάπτυξη του εγκεφάλου, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη εξαρτάται τόσο από τα γονίδια (για παράδειγμα την ποικιλία του FADS2 που φέρει ο καθένας) όσο και από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε (το αν θήλασε ως βρέφος ή όχι).«Διαπιστώνουμε ότι η φύση και η ανατροφή δουλεύουν μαζί» γράφουν οι ερευνητές

Αυτό και αν είναι άσχετο με το θηλασμό....anyway η θεία μου έκανε παιδί στα 40 και είναι μια χαρά....η μητέρα μου με έκανε στα 30 και βλέπετε τι βγήκε....το τέρας....κοινώς....αστα να πάνε....

Σε καμμιά δεκαριά χρονάκια αν κάνω παιδί θα σε ενημερώσω οκ?

Φαντάζομαι όλοι κατανοούμε την έννοια της στατιστικής και των πιθανοτήτων, σωστά;

Όσο για το άλλο με τα κουνέλια, δεν θέλω να την πω σε κανέναν, αλλά ως άνθρωπος της λογικής εξανίσταμαι:
είπες: εάν η τεκνοποιΐα δεν είναι αποτέλεσμα ωρίμου σκέψεως είναι (η γυναίκα, όπως καταλαβαίνω) κουνέλα, και κουνέλα δεν είμαι (μην ψάχνω να κάνω αντιγραφή για quote).

Είπα: οι τσιγγάνοι όπως φαίνεται το πράμα δεν σκέπτονται ωρίμως αλλά ακολουθούν τη φύση κατά την τεκνοποίηση.

Συνεπώς: με τη λογική σου κατατάσσονται στα κουνέλια (έστω μεταφορικώς).

Μίλησες πριν: για το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος κλπ, στηρίζοντας (πολύ σωστά, δεν διαφωνώ) την απόλυτη επιλογή της γυναίκας ως προς το εάν και πότε και πως κλπ

Αυτό όμως:
λειτουργεί τουλάχιστον περιφρονητικά προς την περίπτωση των συμπαθών τσιγγάνων, εάν μάλιστα δεν αποτελεί και λογική αντίφαση προς την προηγούμενη θέση σου, καθότι λειτουργώντας οι δύσμοιροι κατά τις ελευθερίες που τους αναγνωρίζει το περίφημο δικαίωμα κλπ κλπ, και κάνοντας παιδιά το ένα πίσω από το άλλο, εσύ τους χαρακτηρίζεις κουνέλια (επιχείρημα εξ αντιδιαστολής).

Φαντάζομαι όλοι κατανοούμε την έννοια της στατιστικής και των πιθανοτήτων, σωστά;

Όσο για το άλλο με τα κουνέλια, δεν θέλω να την πω σε κανέναν, αλλά ως άνθρωπος της λογικής εξανίσταμαι:
είπες: εάν η τεκνοποιΐα δεν είναι αποτέλεσμα ωρίμου σκέψεως είναι (η γυναίκα, όπως καταλαβαίνω) κουνέλα, και κουνέλα δεν είμαι (μην ψάχνω να κάνω αντιγραφή για quote).

Είπα: οι τσιγγάνοι όπως φαίνεται το πράμα δεν σκέπτονται ωρίμως αλλά ακολουθούν τη φύση κατά την τεκνοποίηση.

Συνεπώς: με τη λογική σου κατατάσσονται στα κουνέλια (έστω μεταφορικώς).

Μίλησες πριν: για το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος κλπ, στηρίζοντας (πολύ σωστά, δεν διαφωνώ) την απόλυτη επιλογή της γυναίκας ως προς το εάν και πότε και πως κλπ

Αυτό όμως:
λειτουργεί τουλάχιστον περιφρονητικά προς την περίπτωση των συμπαθών τσιγγάνων, εάν μάλιστα δεν αποτελεί και λογική αντίφαση προς την προηγούμενη θέση σου, καθότι λειτουργώντας οι δύσμοιροι κατά τις ελευθερίες που τους αναγνωρίζει το περίφημο δικαίωμα κλπ κλπ, και κάνοντας παιδιά το ένα πίσω από το άλλο, εσύ τους χαρακτηρίζεις κουνέλια (επιχείρημα εξ αντιδιαστολής).

Μα το δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος δεν αναφέρεται στο δικαίωμα να πηδάς κατά βούληση αλλά και σε πολλές άλλες ελευθερίες οι οποίες είναι και σωματικές ναι νοητικές. Αν δεν εξελιχθείς νοητικά δεν μπορείς να επιλέξεις να κάνεις παιδιά αλλά ακολουθείς ενστικτώδεις και ίσως ζωωδης αντιδράσεις...μπορούμε να το συζητήσουμε σε άλλο thread αν είναι off topic

Καλά, από το θέμα έχουμε ξεφύγει εδώ και πολλές απαντήσεις.

Λογικώς το δικαίωμα να καθορίζει κάποιος τους όρους υπό τους οποίους θα τεκνοποιήσει, δικαιολογεί τόσο την επιλογή της όψιμης (ή και καθόλου) τεκνοποιΐας, όσο και του πρώιμου και συνεχιζόμενου γεννοβολήματος. Πρόκειται για διαμετρικώς αντίθετα παραδείγματα ενάσκησης της ίδιας υπαλλακτικής ευχέρειας (του να κάνεις ή να μην κάνεις). Αυτά και δίχως πρόθεση να την πω σε κανέναν.