Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Δηλαδή εννοείς ότι τα μωρά έχουν οργασμό κατα την διάρκεια κάποιου θηλασμού... Πρώτη φορά το ακούω... Εχεις περισσότερες πληροφορίες ? Αλλά ότι και νά'ναι, γιατί να μην μπορούν να το έχουν και με το μπιμπερό ?

κοίταξε, εάν αληθεύει και παρόλα αυτά τους δίνεις μπιμπερό, κινδυνεύεις μεγαλώνοντας να συνεχίσουν με πλαστικές κούκλες

:flipout::flipout::flipout::flipout:

ώστε οργασμό... και τα κοριτσάκια? Ή αυτά μόνο εάν τα θηλάσει ο μπαμπάς?

κοίταξε, εάν αληθεύει και παρόλα αυτά τους δίνεις μπιμπερό, κινδυνεύεις μεγαλώνοντας να συνεχίσουν με πλαστικές κούκλες

:flipout::flipout::flipout::flipout:

ώστε οργασμό... και τα κοριτσάκια? Ή αυτά μόνο εάν τα θηλάσει ο μπαμπάς?

Ναι αλλά τα κοριτσάκια θα την βρίσκουν μεταξύ τους...

H γυναίκα μου πάντως δεν θήλασε κανένα παιδί, αν και το ηθελε. Η πρώτη μας κόρη ήταν νευρική και τις έκοψε και τις δυο θηλές. Αίματα, κακό, νεύρα, κλάματα. Μόλις έβλεπε μωρό τραβιόταν... τελικά, μπουκάλι.

H γυναίκα μου πάντως δεν θήλασε κανένα παιδί, αν και το ηθελε. Η πρώτη μας κόρη ήταν νευρική και τις έκοψε και τις δυο θηλές. Αίματα, κακό, νεύρα, κλάματα. Μόλις έβλεπε μωρό τραβιόταν... τελικά, μπουκάλι.

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραψα μερικές σελίδες πριν ότι ο θηλασμός και δη ο παρατεταμένος δεν φέρνει "κατ'ανάγκη" μεγαλύτερο δέσιμο μάνας και μωρού...

τι τραβάνε οι μητέρες, να βλέπουμε... α πα πα....

Και κάτι ακόμη για τη διαφορά μεταξύ θηλής και μπουκαλιού:

Από κινητική άποψη ο θηλασμός βοηθά στην καλύτερη κινητικότητα του κάτω γνάθου και στη καλύτερη λειτουργία του εύρους της αναπνοής . Ο Γάλλος μαιευτήρας Λεμπουαγιέ αναφέρει ότι οι συντονισμένες κινήσεις του βρέφους κατά την απομύζηση του γάλακτος από το μαστό της μητέρας είναι αποφασιστικός παράγοντας για την πρόληψη της θωράκισης και της δυσκαμψίας στην οπτική και στοματική ζώνη . Ο επιτυχημένος μητρικός θηλασμός μπορεί να απαλύνει ή να αντιστρέψει τα αποτελέσματα του στρες που δέχτηκε κατά την γέννηση ο αυχένας και το κεφάλι του βρέφους. Αντίθετα , το μπουκάλι δεν προσφέρει καμιά ενεργειακή και ψυχική ευχαρίστηση στο βρέφος. Το πρότυπο κίνησης που χρησιμοποιεί το βρέφος στο μπουκάλι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό τους θηλασμού από τη μητέρα . Οι μύες των χειλέων πιέζουν την ρόγα με μια κίνηση αφύσικη για αυτή την ηλικία . Οι μασητήρες μύες συστέλλονται για να ληφθεί το γάλα , ενώ η κάτω σιαγόνα παραμένει ακίνητη , κάτι που δεν συμβαίνει στο θηλασμό από το μαστό . Στο θηλασμό από το μαστό συμμετέχουν όλοι οι μύες της κάτω γνάθου , των χειλέων , των παρειών της γλώσσας, του λαιμού , του προσώπου και διευκολύνεται η κινητικότητα τους .

Η αυθόρμητη σχέση μιας αθωράκιστης μητέρας και ενός αθωράκιστου βρέφους δημιουργεί εξαιρετικά νέους τρόπους προσέγγισης του βρέφους, από την αυθόρμητη ανάγκη της ζωής για εξέλιξη , μακριά από πρακτικές που δημιουργούν δυσάρεστα ερεθίσματα .Σύμφωνα με τον μαιευτήρα Ρίγκαρντ παρατηρείται μια αυθόρμητη κίνηση του βρέφους προς τη θηλή αν βρεθεί το βρέφος πάνω στη κοιλιά της μητέρας του .Το βρέφος σύρεται και σκαρφαλώνει μόνο του προς τη θηλή μόλις βρεθεί στην κοιλιά της μαμάς του μετά την γέννηση .Χρειάζεται όμως μια αναμονή από τη μητέρα , για χρόνο από 30 μέχρι 50 λεπτά , για να μπορέσει το βρέφος να συνειδητοποιήσει τη θέση του . Το βρέφος καταφέρνει να σκαρφαλώσει μόνο του και να βρει τη θηλή . Το παιδί κινητοποιεί με αυτόν τον τρόπο το αντανακλαστικό έρπυσης αρκετά πρόωρα , αν βρεθεί σε αυτή τη θέση . Το γεγονός αυτό προάγει τα αναπτυξιακά κινητικά του στάδια και περνάει έγκαιρα από το φυλογενετικό στο οντογενετικό στάδιο , μετά τον 6ο μήνα της εμβρυϊκής ζωής .

Από έρευνες ειδικών παιδοψυχιάτρων

τα παιδιά μας ήταν ευαίσθητα στα κρυώματα στα αυτιά. Οφειλόταν στην έλλειψη θηλασμού, διότι το μητρικό γάλα βοηθά πολύ στο δυνάμωμα του οργανισμού.

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αυτό συμβαίνει και μάλιστα καθόλου σπάνια. Μια φίλη μου έφτασε να βλέπει ροζ κηλίδες μέσα στο γάλα.
Βέβαια, και εδώ η ψυχολογία βρίσκει κάποια αίτια που α) προκάλεσαν τη νευρικότητα (και την ανασφάλεια) στο βρέφος και β) έκαναν τη μητέρα να μη θέλει να θηλάσει
Το αποτέλεσμα, όμως, παραμένει, αν δεν το ψάξουμε βαθύτερα.

Ομολογώ ότι, ως γυναίκα, φοβάμαι πολύ αυτή την ώρα του θηλασμού.

Ε τώρα δεν τα λύνει όλα η ψυχολογία. Στον μεγάλο η νευρικότητα προερχόταν από τους κολικούς πάντως. Εάν τον πήγαινα στον Σούρλα τι θα μου έλεγε δηλαδή? Να του βάλω Γκουλντ να ηρεμήσει?
:flipout:

Εμενα η γυναίκα μου δεν θήλασε καθόλου τον μικρο γιατί το γάλα ήταν ελάχιστο εως ανύπαρκτο.
Ο μικρός τώρα είναι 16 μηνών υγιέστατος(ούτε ένα κρύωμα) και κατά γενική ομολογία από ειδικούς και μη πανέξυπνος.Τα ακούω λίγο υπερβολικά όλα αυτά.Αλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά για την υγειά ενός παιδιού.Οπως πχ να βγαίνει καθημερινές βόλτες σε ανοιχτούς χώρους και να αναπνεει φρεσκο αερα.
Συμφωνω οτι είναι το καλύτερο να κάνουμε αυτό που έχει προγραμματιστεί απο την φύση αλλά δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου αν για τον Α ή Β λόγο δεν γίνει.

Φαντάζομαι δεν είναι και κεφαλαιώδους σπουδαιότητας (τώρα που υπάρχουν τα έτοιμα, γιατί παλιά σίγουρα ήταν). Αλλά με την προσωπική μας στατιστική δεν βγάζουμε άκρη. Αυτό με τα αντισώματα κλπ ισχύει (και φαντάζομαι επιβεβαιώνεται στατιστικώς). Και εγώ βλέπω τα παιδιά του κουμπάρου μου, που γεννήθηκαν κοντά με τα δικά μου και έχω ένα μέτρο σύγκρισης, από αρρώστια σε αρρώστια πήγαιναν. Δεν θήλασαν. Το να βγάλω όμως συμπέρασμα από αυτό είναι αυθαίρετο.

Φαντάζομαι δεν είναι και κεφαλαιώδους σπουδαιότητας (τώρα που υπάρχουν τα έτοιμα, γιατί παλιά σίγουρα ήταν). Αλλά με την προσωπική μας στατιστική δεν βγάζουμε άκρη. Αυτό με τα αντισώματα κλπ ισχύει (και φαντάζομαι επιβεβαιώνεται στατιστικώς). Και εγώ βλέπω τα παιδιά του κουμπάρου μου, που γεννήθηκαν κοντά με τα δικά μου και έχω ένα μέτρο σύγκρισης, από αρρώστια σε αρρώστια πήγαιναν. Δεν θήλασαν. Το να βγάλω όμως συμπέρασμα από αυτό είναι αυθαίρετο.
Σωστο.Απλώς αυτό ήθελα να πω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Πάντως αυτά με την την ψυχολογία, και δη με την βρεφική είναι όλα εικασίες... Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι έτσι... Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα.

Πολύ βαρύ μου φαίνεται αυτό με τον οργασμό...

Οργασμός??
Απλώς τό μωρό αντλεί τήν πρώτη του ικανοποίηση,επειδή σταματάει νά πεινάει..
Τά άλλα είναι αναπόδεικτα πράγματα..

Πάντως αυτά με την την ψυχολογία, και δη με την βρεφική είναι όλα εικασίες... Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι έτσι... Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα..
Και κυρίως όχι απο θεωρητικούς μέ ελάχιστη κλινική εμπειρία (βλέπε Φρόϋντ).
Οι πιό ουσιαστικοί παρατηρητές τής βρεφικής ηλικίας ήσαν οι Winnicot καί Bowlby,πού παρατήρησαν χιλιάδες παιδιά..
O Bowlby ανέπτυξε τήν θεωρία τού δεσμού(attachment theory)πού αποκλίνει κατά πολύ από τήν Προκρούστεια Φροϋδική θεωρία και περιγράφει τήν σχέση μητέρας -παιδιού αλλά και τόν δεσμό που αναπτύσσεται(bonding)και από τό είδος τού(αγχώδης,ανασφαλής,ασφαλής δεσμός)οποίου εξαρτάται εν μέρει η μετέπειτα ανάπτυξη τού παιδιού και η ικανότητά του γιά εξερεύνηση τού κόσμου και μελλοντική αυτονόμηση.....
Ο Βowlby έχει κάνει αξιόλογες παρατηρήσεις καί στήν συμπεριφορά τών ζώων,αλλά έχει παρατηρήσει και συμπεριφορές μητέρων έξω από τον Δυτικό Κόσμο.Εχει αποδείξει ότι η αντίδραση πού δείχνουν τά μωρά στήν ηλικία τού ενός έτους,απέναντι σέ έναν ξένο άνθρωπο,είναι παγκόσμια σταθερά...
Πολλές άλλες ψυχολογικές θεωρίες είναι εντελώς ακραίες εγκεφαλικές κατασκευές τών δημιουργών τους και ως εκ τούτου ανάξιες αναφοράς...
Επίσης αυτό πού έχει αποδειχτεί είναι πώς τό χαμόγελο τού βρέφους είναι βιολογικό χαρακτηριστικό ,πού στόχο εχει να προσελκύσει τό ενδιαφέρον τής μητέρας γιά φροντίδα..

Αυτό που λες είναι περισσότερο αντικείμενο των νευροεπιστημών... Πχ η μελέτη της επίδρασης της μουσικής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ωστόσο με τέτοιου είδους μελέτες είμαι λίγο επιφυλακτικός, γιατί πολλές φορές βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις. Πχ στην έρευνα στην οποία αναφέρεται το παρόν θρεντ, το ότι βρέθηκαν ελαφρώς εξυπνότερα τα παιδιά που θήλαζαν, μπορεί να είναι όλως συμπτωματικό. Όταν δεν καταδεικνύεται ο μηχανισμός που οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα (γιατί από όσα διάβασα ακόμη σε επίπεδο υπόθεσης είναι η συγκεκριμένη έρευνα, "υποπτεύονται" τη λειτουργία ενός ενζύμου) περισσότερο ως στατιστική το βλέπω το πράγμα.
Δοκίμασαν δηλαδή να αντλήσουν γάλα από τις μητέρες (για να θέσουν εκτός τον παράγοντα της φυσικής επαφής μητέρας-βρέφους), να αφαιρέσουν από τις μισές περιπτώσεις το ένζυμο και να συγκρίνουν αποτελέσματα? Δεν είμαι γιατρός προφανώς, αλλά λογικώς αυτή φαντάζομαι ως ενδεδειγμένη επιστημονική μέθοδο. Εάν δεν το έκαμαν αλλά μέτρησαν τη συχνότητα σύμπτωσης δύο φαινομενικώς ασύνδετων παραμέτρων (ευφυΐας και θηλασμού), το δείγμα των 3000 παιδιών μου φαίνεται πολύ μικρό στατιστικώς. Μπορεί να έβρισκαν ότι τα γαλουχηθέντα είχαν μέχρι και μεγαλύτερο πουλί, τι να λέμε τώρα....

Last edited: