Thorens TD125

....

To counterweight του 3012 αν δεν κανω λαθος ειναι 2 κομματια οποτε το μικρο στο πισω μερος μπορει να παιξει και το ρολο ενος sub weight.
Νομίζω με το κεντρικό τον ισορροπείς και με το μικρό βάζεις το βάρος ανάγνωσης

που να το ξέρω αυτό... άρα δεν βγαίνει ούτε η jico sas από το "παιχνίδι"...

(y)(y)
Σιγουρα οχι. Ο συνδυασμος θα συντονιζει σχεδον ακριβως στα 8 Hz , και με την ΜΡ 500 κοντα στα 9 Hz.
Ομως η μεγαλη διαφορα των δυο , ειναι οτι η βελονα της ΜΡ500 κοστιζει και περιπου 150 ευρω περισσοτερο απο μια SAS !!!!!

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Κανονικά, θα πρέπει στα παρελκόμενα του βραχίονα να έχει τον προτράκτορα του
Δυστυχώς, κάπου στα χρόνια χάθηκε, όπως και το κουτί του. Υπάρχουν πάντως διάφορα βοηθήματα. Το θέμα ήταν να καταλήξουμε στο μοντέλο γιατί υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των διάφορων "εκδόσεων"

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Οι διαφορές μεταξυ των διαφορων εκδοσεων , φανταζομαι δεν θα αφορουσαν το ενεργο μηκος και γεωμετρια.

Νομίζω με το κεντρικό τον ισορροπείς και με το μικρό βάζεις το βάρος ανάγνωσης

Δεν εννοω το βαριδι στο πλάι, αυτο σιγουρα ειναι για να βαζεις το βαρος αναγνωσης. Το κυριως counterweight ειναι δυο κομματια νομιζω. Στον ΜΚ1 ηταν σιγουρα.

b592fe8548ea7ab7830e0d25eb96ab55.image.960x720.jpg

Σιγουρα οχι. Ο συνδυασμος θα συντονιζει σχεδον ακριβως στα 8 Hz , και με την ΜΡ 500 κοντα στα 9 Hz.
(y)
Ομως η μεγαλη διαφορα των δυο , ειναι οτι η βελονα της ΜΡ500 κοστιζει και περιπου 150 ευρω περισσοτερο απο μια SAS !!!!!
ποιά 150€ ;;;

σχεδόν 1000€ έχει πάει η ΜΡ500

η αγορά μια γεννήτριας για jico sas πάει κάπου στα 80-120€ ;;
άλλα 350€ περίπου για την βελόνα, στην χειρότερη 500€ το σύνολο με μεταφορικά, φόρους κλπ...

Δεν εννοω το βαριδι στο πλάι, αυτο σιγουρα ειναι για να βαζεις το βαρος αναγνωσης. Το κυριως counterweight ειναι δυο κομματια νομιζω. Στον ΜΚ1 ηταν σιγουρα.
Αυτό εννοούσα αλλά δεν το έγραψα καλά, το 2 κομμάτι είναι για να συνδέεται το πλευρικό που ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης.

Στο link που έβαλα στο #21 έχει φωτό με διάφορους συνδυασμού αντιβάρων ανά μοντέλο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να μπαίνει τo μικρό κομμάτι του counterweigh οπου νάναι ή πρέπει να ακουμπάει στο μεγάλο

Αυτό εννοούσα αλλά δεν το έγραψα καλά, το 2 κομμάτι είναι για να συνδέεται το πλευρικό που ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης.

Στο link που έβαλα στο #21 έχει φωτό με διάφορους συνδυασμού αντιβάρων ανά μοντέλο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να μπαίνει τo μικρό κομμάτι του counterweigh οπου νάναι ή πρέπει να ακουμπάει στο μεγάλο
Μπορουν να ειναι σε διαφορετικες θεσεις τα δυο. Γι αυτο το εκαναν ετσι. Χρειαζεται καποια μελετη και τακτικη ομως αυτο.

• Like
Reactions: ika
Τα counterweights των τοτε μοντελων εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες.
Ο αξονας για παραδειγμα πανω στον οποιο ειναι το βαριδι/βαριδια για το βαρος αναγνωσης, κινειται δεξια/αριστερα και κλειδωνει , αναλογα με το βαρος της κεφαλης, ωστε τα δυο knife edge bearings να δεχονται την ιδια πιεση/βαρος.
Και υπαρχουν και αλλα που χρειαζονται προσοχη, αλλα ευτυχως η sme τα εξηγει καλα στο manual της.

Last edited:
Μιλω για τη βελονα μονο, αν χρειαστει αλλαγη καμιά φορα
ναι, οκ αλλά ο Γιώργος δεν έχει καμία από αυτές..
αν σκεφτεί να πάει σε κάποια από τις 2 θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η ΜΡ500 έχει διπλάσια τιμή :(:mad:

μα τι πάθανε αυτοί της naga και πήγαν τις τιμές στα ύψη ;;

1000ρικο για ΜΜ κεφαλή !!
δεν το χωράει ο νους.......

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
ναι, οκ αλλά ο Γιώργος δεν έχει καμία από αυτές..
αν σκεφτεί να πάει σε κάποια από τις 2 θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η ΜΡ500 έχει διπλάσια τιμή :(:mad:
Και αυτο.
μα τι πάθανε αυτοί της naga και πήγαν τις τιμές στα ύψη ;;
Μονο αυτοι ?
1000ρικο για ΜΜ κεφαλή !!
δεν το χωράει ο νους.......
Γι αυτο λεω οτι η jico ειναι και "φθηνη" . Microridge , boron , σωστη αναρτηση , τι αλλο δηλαδη εχουν οι αλλοι ?????

• Like
Reactions: vlad66
Θα το έχω, μάλλον, προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τί κεφαλή έχει πάνω του και σε ποια κατάσταση είναι. Δεν το βλέπω πολύ γρήγορα να έχω άποψη. Ποια κεφαλή ΜΜ θα ταίριαζε;
Για ΜΜ δεν ξέρω, αλλά λογικά σε αυτό το βραχίονα θα ταιριάζει μια Denon DL-103.

Για ΜΜ δεν ξέρω, αλλά λογικά σε αυτό το βραχίονα θα ταιριάζει μια Denon DL-103.
Oχι χωρις βαριδια ή αλλο headshell.
Καλυτερο ηχο θα παρει με μια πολυ καλη ΜΜ.
Δεν ξερω κι αν ο audio research phono δεχεται χαμηλοεξοδες MC.

Oχι χωρις βαριδια ή αλλο headshell.
Καλυτερο ηχο θα παρει με μια πολυ καλη ΜΜ.
Δεν ξερω κι αν ο audio research phono δεχεται χαμηλοεξοδες MC.
Νομίζω δε θα έχει πρόβλημα και χαμηλοέξοδες MC, αλλά τώρα θα ήθελα μία ΜΜ.
Ο επιλογέας IMPEDANCE δεξιά λέει κάτι;
SP11 MKII.JPG

Ναι, δειχνει οτι δεχεται χαμηλης αντιστασης πηνιων κεφαλες που υποθετω εννοει MC, και ο απεναντι αριστερος επιλογεας ρυθμιζει gain.
Aν το gain ειναι αρκετο για χαμηλοεξοδες MC και ποσο ειναι αυτο, θα το λεει σιγουρα στο manual του ARC.

Απ'οτι ειδα προχειρα στο manual του SP11 , ειναι οκ για lo MC (y)
( phono input to main output )

Ναι, δειχνει οτι δεχεται χαμηλης αντιστασης πηνιων κεφαλες που υποθετω εννοει MC, και ο απεναντι αριστερος επιλογεας ρυθμιζει gain.
Aν το gain ειναι αρκετο για χαμηλοεξοδες MC και ποσο ειναι αυτο, θα το λεει σιγουρα στο manual του ARC.
Phono input to Main Output 75dB (0,175mV in 1V out) Αρκετά νομίζω