Thorens TD125

Στα χαρτιά και στα διαφημιστικά 'δείχνει' μια άλλη ακουστική ροπή σε σχέση με τις κλασσικές των MP.
Οι JT δεν ειναι ΜΡ (ΜΙ) ,αλλα "κλασικες" ΜΜ.
JT = Jewel Tone ( παλια ονομασια της Nagaoka )

δεν το ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι για αλλαγή στις λάμπες του spa θέλω κανα 1000ρικο (για λάμπες της προκοπής)
Εξαρταται τι εννοεις της προκοπης. Δεν ειναι αναγκη να παρεις NOS για ολες τες θεσεις.
Ακομα και σημερα που ολες εχουν ακριβυνει , με επιλεγμενες νεας παραγωγης, δεν ξεπερνας τα 300-350 ευρω , καθε 10000 ωρες ( τσεκαρισμενο )
Αυτο , με τη χρηση που κανεις στις λαμπες σου , σημαινει ............. 20 χρονια ;
:LOL:

καμία σχέση δλδ οι τιμές στις λάμπες με τα solid state (ηλεκτρονικά) υλικά

Ρε άναψέ το να το χαρείς! Στην εγγονή σου θα το αφήσεις;
Ούτε υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν όλες οι λυχνίες μαζί, ούτε να πληρώσεις 100€ για την κάθε μία!
Μετοχές στον Ρίτσο έχεις και θα τις πάρεις όλες NOS;

Ρε άναψέ το να το χαρείς! Στην εγγονή σου θα το αφήσεις;
Ούτε υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν όλες οι λυχνίες μαζί, ούτε να πληρώσεις 100€ για την κάθε μία!
Μετοχές στον Ρίτσο έχεις και θα τις πάρεις όλες NOS;

μια χαρά το χαίρομαι όταν έρχεσαι και το ακούμε μαζί.. (όπως και την zyx , όπως και την jico με το γ@μωboron της) :ROFLMAO:

για (σχεδόν) όλες τις άλλες φορές , υπάρχουν τα άλλα και οι άλλες.. και επειδή τρελαίνομαι να χεριάζω (το ξέρεις αυτό), όλο και κάποιο μηχανάκι "βγαίνει ανανεωμένο" με διαφορετικό χαρακτήρα λίγο ή πολύ και συντηρεί - κρατάει ζεστό το χόμπυ.... :LOL:

μόνο στα ATC δεν θα μπει ποτέ χέρι !
(αλλά ακόμα και αυτά έχουν τα "vlad jumpers" τους αφού τα εργοστασιακά δεν τα είδα ποτέ) :( :LOL:

το σκίσαμε το νήμα του ανθρώπου... :mad:

Οι JT δεν ειναι ΜΡ (ΜΙ) ,αλλα "κλασικες" ΜΜ.
JT = Jewel Tone ( παλια ονομασια της Nagaoka )
πουλάνε όμως αν διαβάσεις έντυπα του εξωτερικού και αρέσουν.
Έχει ακούσει κάποιος;

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
μια χαρά το χαίρομαι όταν έρχεσαι και το ακούμε μαζί.. (όπως και την zyx , όπως και την jico με το γ@μωboron της) :ROFLMAO:

για (σχεδόν) όλες τις άλλες φορές , υπάρχουν τα άλλα και οι άλλες.. και επειδή τρελαίνομαι να χεριάζω (το ξέρεις αυτό), όλο και κάποιο μηχανάκι "βγαίνει ανανεωμένο" με διαφορετικό χαρακτήρα λίγο ή πολύ και συντηρεί - κρατάει ζεστό το χόμπυ.... :LOL:

μόνο στα ATC δεν θα μπει ποτέ χέρι !
(αλλά ακόμα και αυτά έχουν τα "vlad jumpers" τους αφού τα εργοστασιακά δεν τα είδα ποτέ) :( :LOL:

το σκίσαμε το νήμα του ανθρώπου... :mad:
Ως συνήθως...

• Like
Reactions: vlad66
Το 125 επέστρεψε μετά τις σημαντικές διορθωτικές επεμβάσεις που έγιναν και σε επίπεδο πυκνωτών, ποτς, γέφυρας εξομάλυνσης, ρυθμίσεις ως το SM ορίζει (κουκουρούκου ήταν) Ο βραχίωνας ρυθμίστηκε κατά Stevenson και η ΜΡ500 διαβάζει με βάρος ως η φωτογραφία.
Τα καλά νέα είναι:

- Η ισορροπία των καναλιών είναι πολύ καλή, το δε ζυγισμένο W&F 0.044%. Μέτρησα και 0.065% αλλά έκανα κινήσεις κοντά στο πικάπ.
- Χις/Χαμ ελάχιστο ακόμη και σε στάθμες που ποτέ δε θα άκουγα.
Τα κακά νέα είναι:
- Είναι πολύ ευαίσθητο σε κραδασμούς από το πάτωμα. Το τοποθέτησα τροχήλατο έπιπλο που είχα για ευκολία στη μετακίνησή του για τις μετρήσεις.
Μέτρησα και TDH+N 1.45%/@1Κh, δεν θυμάμαι αν έχω μετρήσει το 950, άρα δεν έχω αναφορά. Πείτε και σεις.
Πιστεύω πως με σωστή βάση θα βελτιωθεί το θέμα.
Άκουσα μόνο ένα δίσκο με σόλο Πιάνο. Η ατάκα, οι χροιές, το σβήσιμο των χορδών και η "ευγένεια" της κεφαλής είναι πάρα πολύ καλά στοιχεία και λεπτομέρεια της χορδής που σβήνει επίσης. Δεν πρόλαβα πιο δύσκολο πρόγραμμα, π.χ μεγάλη ορχήστρα. Θα γίνει και αυτό σχετικά σύντομα. Γουστάρω πάντως από τη πρώτη εντύπωση και νομίζω πως θα βελτιώνεται η απόδοση της κεφαλής με το χρόνο.

W&F 0.044.JPG_DSC3145.JPG_DSC3146.JPG_DSC3150.JPG
THD&N.JPGΒάρος Αν..JPG

Last edited:
το τροχήλατο έπιπλο είναι "θάνατος" κατά την γνώμη μου..

αν δεν μπορείς αλλιώς, βάλε κάτι πολύ βαρύ όσο πιο χαμηλά γίνεται...

αν πχ έχει ράφι κοντά στους τροχούς, βάλε παλιές μπαταρίες αυτοκινήτου.. με αυτόν τον τρόπο έλυσα προβλήματα σε ράφι dexion όπου "κάθεται" ο τόρνος μου.

το τροχήλατο έπιπλο είναι "θάνατος" κατά την γνώμη μου..

αν δεν μπορείς αλλιώς, βάλε κάτι πολύ βαρύ όσο πιο χαμηλά γίνεται...

αν πχ έχει ράφι κοντά στους τροχούς, βάλε παλιές μπαταρίες αυτοκινήτου.. με αυτόν τον τρόπο έλυσα προβλήματα σε ράφι dexion όπου "κάθεται" ο τόρνος μου.
Δε θα μείνει έτσι, δεν του αξίζει. Πρέπει, όμως να μετακινείται εύκολα προς το παρόν. Έχω αυτές τις ρόδες που σου επιτρέπουν ~ 74 κιλά Χ4 και μπορείς να σηκώσεις τις τέσσερεις και να ξανακουμπίσεις πάλι κάτω το έπιπλο. Ίσως, είναι μία λύση που θα δοκιμάσω, αφού ήδη έχω τις ρόδες.

Attachments

• Vevor wheels.jpg
    Vevor wheels.jpg
    145.8 KB · Views: 11
  • Like
Reactions: vlad66
Σε σταθερή τοποθέτηση θα πρότεινα ράφι τοίχου
Σε ημισταθερή θέση θα πρότεινα ένα τραπεζάκι LACK του ΙΚΕΑ .

• Like
Reactions: geovar
Φίλος εδώ και πολλά χρόνια τεχνικός του Studio Sierra, (https://sierra.gr/) έφερε το διπλό δίσκο της φωτογραφίας.
Η εγγραφή του δίσκου έγινε στο Σιέρα πριν δύο χρόνια. Ακούστε το Steinway με τον Λάντσια!!
Καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ένα βινύλιο. Μελωδίες του Ennio Morricone, με τζαζ ματιά από εξαιρετικούς μουσικούς και μια ποιότητα ηχογράφησης απίστευτη.
Ο συνδυασμός, Phono του AR SP11 MKII- Thorens-SME 3012/Nagaoka MP500, έλαμψε τόσο πολύ που με βάζει σε σκέψεις.
Καλό μήνα σε όλους
ΥΓ. Το τροχήλατο "τραπέζάκι" φορτώθηκε βαριά και αδρανοποιήθηκε επαρκώς._DSC3164.JPG.
_DSC3162.JPG

Ο συνδυασμός, Phono του AR SP11 MKII- Thorens-SME 3012/Nagaoka MP500, έλαμψε τόσο πολύ που με βάζει σε σκέψεις.
Καλό μήνα σε όλους
Ο συνδυασμός SME 3012/Nagaoka MP500 είναι ένα κλασσικό παράδειγμα όπου επιτυγχάνεται υψηλή (...και όχι μόνο) απόδοση με σχετικά χαμηλό κόστος απόκτησης. Ειδικά ο 3012 είναι ...ελβετικός σουγιάς για πληθώρα κεφαλών και μάλιστα με ανόμοια χαρακτηριστικά. Όλα όμορφα αγαπητέ geovar. Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία και ειρήνη καιρούς που περνάμε...

• Like
Reactions: geovar and vlad66
Γύρω στα 250€ έχει.
Μάλλον λάθος έγραψε ο Da Capo.
Εδώ είναι ακόμη πιο φτηνά

• Like
Reactions: Tzimisce
Φίλος εδώ και πολλά χρόνια τεχνικός του Studio Sierra, (https://sierra.gr/) έφερε το διπλό δίσκο της φωτογραφίας.
Η εγγραφή του δίσκου έγινε στο Σιέρα πριν δύο χρόνια. Ακούστε το Steinway με τον Λάντσια!!
Καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ένα βινύλιο. Μελωδίες του Ennio Morricone, με τζαζ ματιά από εξαιρετικούς μουσικούς και μια ποιότητα ηχογράφησης απίστευτη.
Καλό μήνα σε όλους
ΥΓ. Το τροχήλατο "τραπέζάκι" φορτώθηκε βαριά και αδρανοποιήθηκε επαρκώς.View attachment 253262.
View attachment 253258

σε τι σκέψεις σε βάζει ;;

Σκέφτομαι το SME original NOS FD200 fluid damper kit. Θα έκανε άραγε καλό στον 3012 ΙΙ/MP500?
Έχει κάποιος άποψη;

Σε S3 με STANTOΝ 881S είχε μεγάλη διαφορά στην μείωση της ανάδρασης, με το μικρό και το μεσαίο "κουπί". Το μεγάλο δεν το δοκίμασα ποτέ.
Το ένα ηχείο ήταν 1,5-2 μέτρα στο πλάι και λοξοκοίταγε προς το πικάπ, από την μεριά του βραχίονα.

Καλο ειναι να υπαρχει. Θα εχεις τη δυνατοτητα να το χρησιμοποιεις αν και εφ'οσον το χρειαζεται μια κεφαλη, ακομα και το συστημα σε καποιες περιπτωσεις.
Ευκολα ενεργοποιειται, ευκολα απενεργοποιειται.
Στον δικο μου βραχιονα , υπαρχουν φορες που χρησιμοποιω damping και αλλες οχι.

Σε S3 με STANTOΝ 881S είχε μεγάλη διαφορά στην μείωση της ανάδρασης, με το μικρό και το μεσαίο "κουπί". Το μεγάλο δεν το δοκίμασα ποτέ.
Το ένα ηχείο ήταν 1,5-2 μέτρα στο πλάι και λοξοκοίταγε προς το πικάπ, από την μεριά του βραχίονα.
Δεν έχω πρόβλημά ανάδρασης. Το κιτ το σκέφτομαι κυρίως για στραβούς δίσκους που όλο και υπάρχουν στη δισκοθήκη.
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.