Αν μου επιτρέπετε μια ερώτηση αδαούς, τα πολλά βατ χρειάζονται για να δώσει το ηχείο όλη του την ένταση ή χρειάζονται και για την ακρόαση μουσικής σε χαμηλές εντάσεις; Και με την ευκαιρία, έχω τον ενισχυτή της YAMAHA RX-797, με ισχύ 2χ100 W, ο οποίος οδηγεί τα ηχεία δαπέδου 716 V Focal chorus, τα οποία έχουν ισχύ 200 W. Η διαφορά μέγιστης απόδοσης του ενισχυτή από εκείνη των ηχείων δημιουργεί πρόβλημα στην οδήγησή τους γενικώς ή μόνο σε κάποιες στάθμες;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Για να προχωρήσω λίγο ακόμη, αν συνέδεα έναν ακόμη YAMAHA RX-797 με αυτόν που ήδη έχω, θα οδηγούσαν καλύτερα μαζί τα ηχεία μου σε σχετικά χαμηλές εντάσεις;
Ενας γρηγορος ενισχυτης ειναι αυτος που παρακολουθει με ακριβεια αλλεπαλληλες "ριπες" χαμηλου, οπως οι μποτιες πχ στο γρηγορο σολο ενος ντραμερ. Σε αυτες τις περιπτωσεις το ηχειο συνηθως κατεβαινει χαμηλα και ζηταει μεγαλη στιγμιαια ισχυ και ρευμα απο τον ενισχυτη και το ποσο καλα μπορει να ανταποκριθει ο ενισχυτης και να προσαρμοστει σε αυτη την απαιτηση, εχει να κανει με το ποσο καθαρο κ ακριβες θα ειναι αυτο που θα ακουσεις.
Η ταχυτητα ειναι επιλογη του κατασκευαστη κατα τη σχεδιαση του ενισχυτη και εχει να κανει με τροφοδοσια, με τα τρανζιστορ εξοδου και τα χαρακτηριστικα τους, με το ποσα χρησιμοποιει ο ενισχυτης ανα καναλι, με τους πυκνωτες τροφοδοσιας (χωρητικοτητα, ειδος,αριθμος), τη γεφυρα (Ampere). Ο συνδυασμος αυτων των υλικων κ των παραμετρων και προφανως και αλλων που μου διαφευγουν καθοριζει το χαρακτηρα του καθε ενισχυτη ως προς την ταχυτητα του χαμηλου.
Επειδή ο Διαμαντής με έβαλε στα αίματα...
Οχι κάτι εξεζητημένο,όχι λάμπες κλπ.Ενα ζευγαράκι,που αγάπησα.Kλασσικά εγγλέζικα μηχανάκια...Sugden a21(23 wrms class A') & Proac Tablette...Tώρα πλέον ανανεωμένα και τα δυό(δεν έχω ακούσει τα τρέχοντα μοντέλα).
Ενα συστηματάκι,για μικρούς χώρους και γι' όποιον αγαπάει την μουσική και θέλει να ακούει μικρά σύνολα,τζαζιές και γυναικείες φωνές ...
![]()
http://www.sugdenaudio.com/pdf/a21a_series_2_specifications.pdf
![]()
http://www.proac-loudspeakers.com/
:SFGSFGSF:
Μπράβο Παντελή! Και τί χαρακτηριστικό κοιτάμε στα specs? Δλδ υπάρχει κάτι σαν το power output (RMS) που να το δείχνει αυτό?
Κάπως το λένε το ρημάδι αλλά δεν το θυμάμαι....Το είχα συναντήσει σαν προδιαγραφή σε έναν παλιό Sansui....κάτι σαν slew rate το λέγανε το ρημάδι....:flashbang:
Κατά σύμπτωση, εδώ και 3 μέρες ακούω μουσική με τον μικρούλη μου τον Sugden, ο οποίος σε χαμηλές και μέτριες στάθμες ακρόασης είναι πραγματικά μια απόλαυση, ειδικά το καλοκαίρι.
Κόλλησα αρχικά με Jazz Samba (Stan Getzs & Charlie Byrd) ... και μετά συνέχισα με βινύλια, ...
Ο μικρός Sugden δεν καταναλώνει και 700 W σε κατάσταση ηρεμίας σαν τα δύο μονομπλόκια που χρησιμοποιώ στο κυρίως σύστημα.
Μπράβο στην Αγγλική Sugden για τα ενισχυτικά της
Respect +++
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.