Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Παρουσιάζεται ως φθηνό γιατί οι φήμες το ήθελαν γύρω στα 1000$...

btw συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω... ωραίο όμορφο κλπ... θα το έπαιρνα άμα μου περίσσευαν αλλά useless... να το κάνεις τι;

A μπα, δεν θα πάρω...
Ήλπιζα να έχει τις δυνατότητες ενός mac mini για να τοποθετηθεί στο rack ως media server και πηγή ήχου υψηλής ανάλυσης συνδεδεμένο με ένα dac και να με απαλλάξει από την παρουσία πληκτρολογίου και ποντικιού. Δεν ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο, οπότε δεν...

500$. Για να πάρεις ένα μηχάνημα που:

Δεν είναι ebook reader, καθώς δουλεύει με διαφορετικό τρόπο, άρα δεν έχει την ευχρηστία και την μηδενική κατανάλωση των e-book readers.

Δεν είναι υπολογιστής, καθώς το να γράφεις με touch πληκτρολόγιο είναι κάτι μάλλον κωμικό, σίγουρα πάντως όχι λειτουργικό.

Δεν είναι τηλέφωνο

Δεν είναι iPod, γιατί είναι αστείο να κουβαλάς ένα τόσο κτηνώδες ipod.

Δεν είναι video player, καθώς η αναλογία της οθόνης του μόνο ακατάλληλη είναι για να βλέπεις συνήθη video...

Δεν είναι GPS γιατί με τέτοιο μέγεθος κουβαλάς και κανονικό χάρτη μαζί σου...

Με άλλα λόγια, η Apple μετά το αγαπημένο Apple TV , παρουσιάζει άλλο ένα absolutely useless gadget, που θα μοσχοπουλήσει στην κοινότητα των fanboys, και θα γίνει must και γενικότερα, απλά κανείς δε θα ξέρει γιατί το αγόρασε...:D:D:D

(Κακιούλες μωρέ, ωραίο είναι και εντυπωσιακό, αλλά το πιστεύω αλήθεια ότι είναι άχρηστο, αν μου το'καναν δώρο θα το πουλούσα την ίδια μέρα κιόλας..)

Νομίζω πως η χρήση του δεν προορίζεται για να το παίρνεις μαζί σου στην παραλία. Ούτε για GPS και σίγουρα όχι για τηλέφωνο. Η χρήση του όπως θέλανε να μας τονίσουν και από το στήσιμο του σκηνικού με τις πολυθρόνες κλπ είναι νομίζω σαν gadget για το σαλόνι. Να μπορείς να κάνεις κάποιες στοιχειώδεις λειτουργίες με τα δάχτυλα, σίγουρα όχι να κάτσεις να γράψεις μακροσκελή κείμενα απλά να αράξεις στον καναπέ σου και να παίξεις. Τώρα για την ανάλυση και τις διαστάσεις της οθόνης πάντα είχαν ένα θέμα με το HD στην apple, τι να πω...
Εγώ το ξαναλέω, γι' αυτό που πάει να πουλήσει μου αρέσει. Είναι κάτι καινούργιο και γι' αυτό νομίζω μας ξενίζει. Βρήκαν τρόπο πάλι να πυροδοτήσουν συζητήσεις μεταξύ των οπαδών και των μη....
Α ρε Steve...

Εγω παντως το ομολογω:

Αν μπορει να δουλευει ως πληρες remote monitor του itunes (δλδ πχ να βλεπεις στην οθονη σου το coverflow της itunes database που εχεις πχ σε ενα mac του δικτυου σου) θα το παρω (και λογω του λογικα αξιοπρεπους - λόγω χαμηλής ανάλυσης - web browsing).

Αλλά αμφιβάλλω αν θα κάνει και το παραπανω....

Να το πάρετε να το κάνετε ΤΙ ;;;;;
Αφου είδη έχετε κάτι απο τα παραπάνω , αν όχι όλα , για διακοσμητικό πάρτε γλάστρα ή βάζο .Κι εγώ το περίμενα αλλά ήθελα να έχει μια κάποια καινοτομία που να με κάνει να το θέλω , τώρα απλα περιμένω το νέο iphone το οποίο στην παρούσα του μορφή κανει τα ίδια και ακόμα παραπάνω.

Νομιζω οτι ολοι εχετε χασει το νοημα .....
Οταν μερικα χρονια πριν παρουσιαζε το Ipod , ολοι λεγανε τι αχρηστο πραγμα ειναι αυτο !!!
Οταν παρουσιασε παλι το iphone , παλι λεγατε οτι θα παει απατα, δεν εχει flash και αλλες αρλουμπες !!!
Τωρα με αυτο τα ιδια... αλλα δεν βλεπει κανεις ποσο αυτα τα gadjet εχουν αλλαξει το τροπο που σκεφτομαστε, λειτουργουμε και αλληλεπιδρουμε με αυτα τα μηχανηματα.
Ουτε κι εμενα μ ενθουσιασε ιδιαιτερα, αν και θα το παρω, αλλα δεν μπορω να μηδω πιο μακρια.
Οταν δηλ. ΟΛΕΣοι συσκευες σε λιγα χρονια θα λειτουργουν με αυτο το τροπο, θα διαβαζουμε e-papers , e-books , θα χειριζομαστε τις συσκευες στο σπιτι μας, θα σερφαρουμε κλπ.

Λές πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν , τόσο το ipod όσο και το iphone είχαν απο την αρχή το ΠΑΡΕ ΜΕ και το έβλεπες παντού αυτό όλοι τα έψαχναν , κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει με το ipad.

Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Θα το δεις στο μελλον !!!!
Σ αυτό συμφωνώ , θα δούμε στην πορεία , άλλωστε εγώ κρίνω απο τον εαυτό μου και απο τις πρώτες αντιδράσεις που διαβάζω...

Αν καποιος ηθελε να παρει ενα netbook, αυτο ειναι το ιδανικο ...
Στο μελλον ετσι θα δουλευουν ολες οι συσκευες, οπως εγινε και με το ipod, iphone .
Aπλα θελει λιγο χρονο ακομη.
Πιστευω οτι θα υπαρξει και καποιο notebook αργοτερα με αυτες τις δυνατοτητες .

Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Νομιζω οτι ολοι εχετε χασει το νοημα .....
Οταν μερικα χρονια πριν παρουσιαζε το Ipod , ολοι λεγανε τι αχρηστο πραγμα ειναι αυτο !!!
Οταν παρουσιασε παλι το iphone , παλι λεγατε οτι θα παει απατα, δεν εχει flash και αλλες αρλουμπες !!!
Τωρα με αυτο τα ιδια... αλλα δεν βλεπει κανεις ποσο αυτα τα gadjet εχουν αλλαξει το τροπο που σκεφτομαστε, λειτουργουμε και αλληλεπιδρουμε με αυτα τα μηχανηματα.
Ουτε κι εμενα μ ενθουσιασε ιδιαιτερα, αν και θα το παρω, αλλα δεν μπορω να μηδω πιο μακρια.
Οταν δηλ. ΟΛΕΣοι συσκευες σε λιγα χρονια θα λειτουργουν με αυτο το τροπο, θα διαβαζουμε e-papers , e-books , θα χειριζομαστε τις συσκευες στο σπιτι μας, θα σερφαρουμε κλπ.

οχι λεγαμε και αρλούμπες. το iphone με το os 1.0 ηταν μια απάτη και μισή.

Η απουσία flash ειναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και συνεχίζει -δυστυχώς με αυτη την πολιτική.
Ενα μεγενθυμενο Iphone ειναι περιττό εαν εχεις ηδη το πρώτο. Εαν ειχε ενα "κομμενο" macos θα ήταν πολυ πολυ καλύτερα τα πράγματα και πάλι για χρηση τύπου netbook μιλάμε.
Και επειδη δεν την ξαναπατάμε με τα πειράματα της apple πάρτε το εσεις τωρα και εμεις (δε μας χαλαει σαν concept αλλα σαν υλοποίηση) το βελτιωμένο μεθεπόμενο που θα ειναι ποιο σοβαρό.

Και μου αρέσει που δειχνει και Software απο iphone ολο παιχνιδάκια και crap app .....και αυτα να παιζουν με interpolation στην μεγάλη οθόνη του,..
Ευτυχως ειδα εφαρμογές office αλλα τι να το κάνεις που θα το συνδέεις άραγε για να βγάζεις το αποτέλεσμα?
Ας περιμενουμε ενα full review πάντως για να ειμαστε δίκαιοι.

Last edited:

Αν καποιος ηθελε να παρει ενα netbook, αυτο ειναι το ιδανικο ...

Νομίζω Γιάννη έχεις παρενθουσιαστεί.

Ενα netbook μπορεί να "ζήσει" και χωρίς PC. Αυτό (όπως και το iPhone) χωρίς PC είναι "dead meat".

Δεν με πειραζει , εχω 2 mac και 2 pc στο σπιτι ρε Τασο.
Δεν ενθουσιαστηκα με το συγκεκριμενο ipad, αλλα με τις δυνατοτητες που ανοιγονται ... στο μελλον.
Ενα νετβοοκ μπροστα του, ειναι τουλαχιστον αστεια συσκευη, οπως και οποιο αλλο κινητο μπροστα στο iphone.

Επισης η απουσια flash , δεν ειναι αδικαιολογητη, ειναι επιλογη της Apple λογο κακης υποστηριξης απο μερους της Adobe.
σιγουρα με χαλαει, αλλα επιλογες του steves ειναι αυτες, οπως και με το Bluray.

"Ενα νετβοοκ μπροστα του, ειναι τουλαχιστον αστεια συσκευη"
Θα αστιευεσαι μάλλον ε?

Οσο για την υποστηριξη της adobe μονο η apple εχει προβλημα? οι υπολοιποι οχι?

Πιστευω οτι θα υπαρξει και καποιο notebook αργοτερα με αυτες τις δυνατοτητες .

Νομιζω οτι ειπες, αυτο που πραγματικα, θα πουλουσε σαν τρελλο.Πιστευω οτι θα αργησει κατι τετοιο (οσο δηλαδη τα αντιγραφα του macbook air απο το οριτζιναλ).Παντως εγω που δεν παω τα κινητα,επισης δεν εχω mac, λεω να δοκιμασω ενα διπλομεταχειρισμενο iphone 3g.

Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

"Ενα νετβοοκ μπροστα του, ειναι τουλαχιστον αστεια συσκευη"
Θα αστιευεσαι μάλλον ε?

Οσο για την υποστηριξη της adobe μονο η apple εχει προβλημα? οι υπολοιποι οχι?

Eιναι γνωστες οι διαμαχες μεταξυ Apple και Sony - Adobe.
Η καθε μια προσπαθει να επιβαλει τα δικα της standart... θεμιτο λοιπον καποια εταιρεια να μην υποστηριζει την αλλη (ειδικα οταν μπορει).
Η Adobe ειναι πονοκεφαλος για την Apple, ετσι κι αλλιως αλλη πλατφορμα εκτος Windows δεν υπαρχει , οποτε για ποιες εταιρειες μιλας ?

Μην ξεχνας οτι η Apple εχει δικα της software που ανταγωνιζονται την Adobe (σουιτα Final cut studio) kai εχει καθε λογο να μην θελει να υποστηριξει ανταγωνιστη της, ειδικα οταν αυτος δεν την υποστηριζει σωστα (η τελευται αναβαθμιση της σουιτας adobe cs4 και flash σε mac, ειναι απλα τραγικη).
Γονατιζει ακομη και επαγγελματικα μηχανηματα macpro ... οταν οι αντιστοιχες εφαρμογες της Apple , απλα πετανε !

Εχω δουλεψει σε αρκετα netbook kai φυσικα δεν αστειευομαι... δυσκολευομαι να διαβασω την αθλια οθονη των περισσοτερων, να τα χειριστω με αθλια trackpad και τα αστεια κουμπια-πληκτρολογια.

Last edited: