Μπορεις ; Γιατι εδω... ενω υπηρχε εγκυκλιος να δηλωνουν πρωτον τα τσαρτερ την εταιρια που θα πετα, και δευτερον το μοντελο.... στην πραγματικοτητα δεν. τουλαχιστον απο ιντερνετ που εγω προσπαθω. Για εταιριες ταξιδιων μιλαω οχι για επισημες αεροπορικες.
Αν και μου χει τυχει με "επισημες" να μπω σε αλλο αεροπλανο απο το προβλεπομενο.
για αυτό έφραψα "αν" 'ηξερα,
πάντως από ότι θυμάμαι με κανονικές εταιρείες πχ aegean, lufthansa, BA κλπ γράφει τον τύπο του αεροπλάνου που κάνει την πτήση
Πάντως για να βλέπω τόσο μαζικές παραγγελίες από τους εδώ γίγαντες (American - United), δε νομίζω να υπάρχει κάποιο "σκοτεινό" σχέδιο με προϊόν κατώτερης ποιότητας που σερβίρεται σε τριτοκοσμικές χώρες κλπ.
Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το γεγονός να μιλάμε για πρόβλημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Δυστυχώς, τα 2 ατυχήματα στατιστικά δε λένε και πολλά από μόνα τους, οπότε δεν ξέρω αν θα δωθεί η δέουσα προσοχή.
δεν εννοώ "σκοτεινό" σχέδιο ούτε κατώτερο μοντέλο για τις τρίτες χώρες,
απλά ότι οι μεγάλοι ίσως είναι επιφυλακτικοί στην αρχή
και ίσως ότι οι πρώτοι που στην ουσία δοκιμάζουν το αεροπλάνο, το αγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή
ξαναλέω "ίσως", δεν γνωρίζω εκ των έσω,
και ίσως να πρόκειται για "δυσκινησία" των μεγάλων
αλλά μου κάνει εντύπωση ότι καμμία σχεδόν μεγάλη εταιρεία εκτός ΗΠΑ , δεν το έχει ακόμη στο στόλο της
(οι εντός ΗΠΑ προφανώς έχουν κίνητρα και λόγους να προτιμάνε boeing)
το ότι έχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα, πτώση 2 αεροπλάνων, σε παρόμοιες συνθήκες και χωρίς γνωστό-εμφανές αίτιο,
κάνει πολύ πιθανό να οφείλεται σε πρόβλημα του συγκεκριμένου τύπου,
θα μπορούσε να είναι από μία γραμμή στον κώδικα , μέχρι ένα ελλατωματικό διακόπτη ή μία λάθος βίδα.
χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί και η σύμπτωση και να οφείλονται σε εξωγενείς άσχετους παράγοντες,
έχει προβλέψει και για αυτό η στατιστική, απλά είναι λιγότερο πιθανό ή μάλλον απίθανο