Τι γίνεται με τα ΕΛΤΑ ;

Ναι, αλλά τη λύση την έχουν οι ίδιοι οι κινέζοι. Αναγκάζουν όποιον θέλει να ανοίγει εργοστάστιο στην Κίνα σε 50-50 κοινοπραξία με κινέζουν και με μεταφορά τεχνογνωσίας. Για να δω, θα εφαρμοστεί στην ΕΕ;

Για τρίτη φορά έχω ένδειξη ότι ο ταχυδρόμος περνάει το πολύ κάθε 15 μέρες. Έλαβα τρεις λογαριασμούς που έχουν επάνω ένδειξη "κατατέθηκε στα ΕΛΤΑ" στι 27/11, 24/11 και 14/11.
Επίσης ένας ακόμα φάκελος (έλαβα 6 μαζί) ήταν βρεγμένος και στεγνωμένος, ποιος ξέρει που είχε μείνει...

Έτσι, για να μη νοιώθουμε μόνοι…. 😡

Φεύγοντας για Μόναχο ξέχασα κάτι στην Αθήνα κι επειδή το χρειαζόμουν άμεσα ζήτησα να μου το στείλουν με εταιρία courier.
Έφυγε από Αθήνα Τετάρτη πρωί.
Δευτέρα πρωί χτυπάει ο courier το κουδούνι και περιμένω να ανέβει (3ος) να μου παραδώσει το δέμα.
Άδικα… Δεν ανέβηκε ποτέ.
Αντί για το δέμα πήρα μια ειδοποίηση από την εταιρία οτι το δέμα μου “delivered”
What? :oops:
Μπαίνω με το tracking no να δώ τι σκατά συμβαίνει και βλέπω αυτό:

IMG_3009.png

Μάλιστα…
Το δέμα παραδόθηκε αλλά όχι στο δικαιούχο, που άνοιξε και την πόρτα, αλλά στο γείτονα.
Ποιόν γείτονα όμως;
Έλα ντε…. Εδώ σε θέλω.
Τι πρέπει να κάνω τώρα εγώ, να αρχίσω να χτυπάω τα κουδούνια σε τόσα διαμερίσματα και να ρωτάω «μήπως είδατε ρε παιδιά το δέμα μου»;

Τι πρέπει να κάνω τώρα εγώ, να αρχίσω να χτυπάω τα κουδούνια σε τόσα διαμερίσματα και να ρωτάω «μήπως είδατε ρε παιδιά το δέμα μου»;

Δεν φτάνει που θα γνωριστείς με τους γείτονες, γκρινιάζεις κιόλας.
Προσωπική επαφή!
Αν σου ανοίξει καμιά γειτόνισα με τα νεγκλιζέ θα σε χαλάσει δηλαδής;

Δεν φτάνει που θα γνωριστείς με τους γείτονες, γκρινιάζεις κιόλας.
Προσωπική επαφή!
Αν σου ανοίξει καμιά γειτόνισα με τα νεγκλιζέ θα σε χαλάσει δηλαδής;

Λές… είναι και λίγο μωσαϊκό εδώ, στα κουδούνια βλέπω διάφορα ονόματα από Τούρκικα μέχρι Ουκρανο -Ρωσο- Λιθουανο τέτοια 😁

Εμάς μας τα έχουν τα "ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΤΑ" αλλά είναι κλειστό το ΕΛΤΑ της περιοχής μου

Ρε παιδιά, η σύντροφος δουλεύει για την microsoft που αφορά την Ολλανδία και το φλαμανδόφωνο Βέλγιο..

Οι μισές κλήσεις είναι για χαμένα δέματα !

Και η πλειοψηφία αυτών είναι από την DPD ...

Ότι τραβάμε εμείς , τραβάνε και αυτοί και χειρότερα...

Ότι τραβάμε εμείς , τραβάνε και αυτοί και χειρότερα...

Ψάξε λίγο και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη τη δική μας και τη δική τους και θα δείς τι πραγματικά συμβαίνει….

Από όλες τις international courier, η χειρότερη μακράν είναι η UPS.

Αποστολή από Γερμανία Βέλγιο και να μετράμε ήδη 9 εργάσιμες.

Βάζουν και κάτι τρελά στο tracking sorry we missed you, εννοείται απόλυτο ψέμα, δεν πέρασε κανείς.

Είχε μόνο 4 ευρώ αποστολή - τι να το κάνω το χαμηλό κόστος? Ας είχε τα διπλά και να ήταν σωστοί.

Η φτήνια στα πάντα έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Και σε UPS και σε DHL θέλει πολύ προσοχή ποια υπηρεσία αγοράζεις. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας προ δεκαετίας και παραπάνω είναι η πολύ ακριβή υπηρεσία που προσφέρεται σήμερα.

Ειδικά η DHL έχει 4-5 είδη. Υπάρχει DHL next day delivery που πάει Κίνα φάκελος την επόμενη μέρα! Αλλά μιλάμε για 150 ευρώ για φάκελο όχι δέμα.
Έχω στείλει βιολογικό δείγμα στην Αγγλία same day με την μόνη εταιρεία που αναλαμβανε τέτοιες αποστολές, την fedex , μέσω νοσοκομείου και πλήρωσα 400€ για δύο φιαλίδια αίματος.
Ήρθε ο υπάλληλος με ειδικό δοχείο, το συσκευασε στο νοσοκομείο και έφυγε κατευθείαν για αεροδρόμιο.