Δημητρη δεν θέλω να εκτρέψω το θέμα.Απευθύνθηκα πρός τον κύριο Κωτσή για συγκεκριμένο λόγο.Και τού απευθύνθηκα επειδή δεν γίνεται να μένουν αναπάντητα εντελώς αντιεπιστημονικά επιχειρήματα,με τα οποία τού έγινε ανάκλησις στην ´τάξη´
Εάν θές συνέχιση τής κουβέντας πάμε στην καφέ.
Ευχαριστώ πολύ κ. Σούρλα για τις επιστημονικές διευκρινίσεις, πιστεύω θα φανούν χρήσιμες και σε άλλους, ακόμη σε εκείνους που (νομίζουν πως) δεν έχουν νιώσει κάτι που να φέρνει σε έκσταση. Όπως βλέπετε, όμως, ο δήθεν χαβαλές "χωρίς υπονοούμενα" του κ. Θεοδωρόπουλου συντηρεί ένα κλίμα που το εισπράττω ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον μου και αυτό πάντα στα πλαίσια της συζήτησης περί μουσικότητας.
Θεωρήθηκα ρομαντικός, στις καλύτερες περιπτώσεις, και άσχετος στις χειρότερες (από τον κ.Κόγια βεβαίως και για λόγους που δεν θα αργήσει η αγορά του hi-fi να διαπιστώσει).
Μαζί με εμένα φυσικά παίρνει η μπάλα και πάρα πολλούς δοκιμαστές στον πλανήτη που διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους όπως κι εγώ, μιλώντας περί ρυθμού, χρονισμού, αμεσότητας κ.ο.κ.
Εφόσον βλέπω ότι το κλίμα στο forum δεν σηκώνει κάποιες απόψεις που τίθενται ξεκάθαρα και προέρχονται από μακρά τριβή με μηχανές αλλά αρέσκεται σε ερωτήσεις, συμμορφώνομαι προς χάριν της επικοινωνίας. Και ερωτώ:
1. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τα μηχανήματα που σχεδιάζονται ως ουδέτερα, πετυχαίνουν και τους στόχους τους; Πως, δηλαδή, θεμελιώνετε το γεγονός ότι π.χ το Audionet και μηχανήματα αυτής της σχολής δεν αλλοιώνουν τις νότες και τις χροιές των οργάνων; Με τι μετρήσεις αποδεικνύεται αυτό;
2. Αν συμβαίνει το παραπάνω και όντως υπάρχουν ουδέτερα μηχανήματα, πως εξηγείται το γεγονός ότι δύο τέτοια ηχεία, όπως το Harbeth και το ΑΤC, έχουν διαφορετικό ήχο; Για την ακρίβεια, πως εξηγείται το γεγονός ότι όλα τα μόνιτορ μηχανήματα έχουν διαφορετικό ήχο μεταξύ τους, κι ας σχεδιάζονται με τα ίδια κριτήρια και παρόμοια εργαλεία;
3. Σε τι συνίσταται το περίφημο voicing μιας συσκευής; Αφού τα προϊόντα ακούγονται τελικά από ανθρώπους πριν παραχθούν και "μικρορυθμίζονται", πως μπορούμε να μιλάμε για αντικειμενική ουδετερότητα;
Ας σημειώσω εδώ ότι ο κ. Atkinson του Stereophile, που μάλλον κάνει τους ντόπιους τεχνοκράτες να ωχριούν μπροστά του, έφθασε να πει ότι οι λαμπάτοι παίζουν καλά
παρόλο που έχουν παραμόρφωση και
όχι εξαιτίας της παραμόρφωσής τους. Ρομαντικός κι αυτός;