Τι παραγγείλαμε σήμερα

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εγώ χτύπησα αυτό σήμερα από Γερμανία (η συναλλαγή πέρασε άμεσα).

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8050

Τελική τιμή μαζί με μεταφορικά περίπου 310 ευρώ (Θα ξέρω αύριο η μεθαύριο) - Χωρίς ΦΠΑ.

Για τους μακιτάκιδες, ήταν πολύ δύσκολη απόφαση και μάλλον θα το βάψω μπλέ!!!
Εσυ εχεις ξεφυεειιιι
Αντε καλος να σου ερθει!
Μην το δει ο Μπαμπης...θα τρεχουν τα σαλακια του!:grinning-smiley-043

Φίλε Νίκο καλώς νά τό δεχτείς,καλοδούλευτο νά είναι,καί νά προσέχεις.
Θυμάμαι πού ήσουν πάντα αντίθετος μέ τά παγκοπρίονα λόγο επικινδυνότητας,πώς τό αποφάσισες τελικά ?

315μμ δισκος κοπης, 85μμ μεγιστο βαθος κοπης, 2000watt και 54 κιλα βαρος.... αλαλα τα χειλη των ασεβων :))

Kαλοριζικο δαιμονα, μιλαμε για το sukhoi pak fa των πριονιων!!!

Ευχαριστώ. Είναι Ιάπωνας αλλά τι να κάνουμε, θα το χωνέψουμε!
Ο Γερμανός μου έβαλε μόνο 30 ευρώ μεταφορικά για δέμα 52 κιλών (ίσως να μειωθούν λόγω και του ΦΠΑ - θα σας ενημερώσω αύριο λογικά). Μου έκανε εντύπωση γιατί στην αρχή έλεγα να πάρω το πιο φτηνό Metabo από toolstore (περίπου 200 ευρώ αλλά συν 130 ευρώ μεταφορικά)!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε Νίκο καλώς νά τό δεχτείς,καλοδούλευτο νά είναι,καί νά προσέχεις.
Θυμάμαι πού ήσουν πάντα αντίθετος μέ τά παγκοπρίονα λόγο επικινδυνότητας,πώς τό αποφάσισες τελικά ?

Αλαξοπίστησα όταν είδα κάποια βίντεα με τον σωστό χειρισμό. Δυστυχώς χωρίς παγκοπρίονο δεν πάμε πουθενά Δημήτρη και έπειτα από μία κατασκευή που έκανα με φαλτσοπρίονο σε ρόλο παγκοπρίονου, κατάλαβα πολλά.
Με τις ταίστρες σε ρόλο καθοδηγητή δεν πρόκειται να πάθω τίποτα... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ πολύ, αύριο θα σας ενημερώσω για το τελικό κόστος, από που το παρήγγειλα κλπ.
Ζωή να έχουμε να αγοράζουμε εργαλεία!!! :)

Θα στησεις καλο εργαστηριο εσυ. Ξεκινα γενικη μελετη χωροθετησης γιατι με τοσα εργαλεια δεν ειναι σωστο να τα εχεις απο δω και κει. Πρεπει να φτιαξεις ενα σωστα διευθετημενο ωστε να ειναι ευχρηστο, ασφαλες και καθαρο.

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Θα στησεις καλο εργαστηριο εσυ. Ξεκινα γενικη μελετη χωροθετησης γιατι με τοσα εργαλεια δεν ειναι σωστο να τα εχεις απο δω και κει. Πρεπει να φτιαξεις ενα σωστα διευθετημενο ωστε να ειναι ευχρηστο, ασφαλες και καθαρο.

Σιγά σιγά γιατί έχω και ένα μεταπτυχιακό να τελειώσω και έρχεται και το καλοκαίρι και έχω και δουλίτσα στο χωράφι (φυτέματα, να φτιάξω παρτέρια κλπ)...
Την αρχή θα την κάνω με τους πάγκους που θα φτιάξω εντός ολίγου καιρού. Θα κάνω ολόκληρη παρουσίαση του νέου διευθετημένου εργαστηρίου.
Υπομονή και όλα θα γίνουν... ;-)

Δυστυχώς χωρίς παγκοπρίονο δεν πάμε πουθενά Δημήτρη και έπειτα από μία κατασκευή που έκανα με φαλτσοπρίονο σε ρόλο παγκοπρίονου, κατάλαβα πολλά.

Νίκο γιά δώσε μου ένα παράδειγμα πού χρειάζεται τό παγκοπρίονο π.χ σέ έναν ερασιτέχνη,γιά να μαθαίνω καί εγώ,αν θές νά κανεις κοπή δέν τήν κάνεις καί μέ ένα δισκοπρίονο χειρός μέ οδηγό ? τί παραπάνω προσφέρει ?

Νικολα με το καλο να παραλαβεις !!!
Αυτα ειναι εργαλεια , αλλο επιπεδο!!

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Νίκο γιά δώσε μου ένα παράδειγμα πού χρειάζεται τό παγκοπρίονο π.χ σέ έναν ερασιτέχνη,γιά να μαθαίνω καί εγώ,αν θές νά κανεις κοπή δέν τήν κάνεις καί μέ ένα δισκοπρίονο χειρός μέ οδηγό ? τί παραπάνω προσφέρει ?

Χα!
Ακριβεις με επαναληψη κοπες. Κοπη μικρων τεμαχιων κ.α.
Δες ενα βιντεο με κατασκευες και θα δεις οτι πως χρησιμοποιουν αυτο και σκεψου μετα αν μπορεις να τα κανεις με το χερι.

Όϊ βέι που λένε κι οι εβραίοι... Νίκο έκανες κίνηση ματ!

Τι θέλω και μπαίνω εδώ μέσα ρε γμτ...

Οτι προσφερει παραπανω σε ευκολια και καθαροτητα ενα κειμενο γραμμενο στο word και εκτυπωμενο σε laser, απο οτι να ειναι τυπωμενο και διορθωμενο με blanco σε χειροκινητη γραφομηχανη :))

Iσως υπερβαλλω λιγακι αλλα κατι παρομοιο ειναι.

Μιχάλη καί Νεκτάριε δέν είναι υπερβολή γιά ένα ερασιτέχνη τό παγκοπρίονο ? π.χ θά κάνουμε εμείς παράθυρο μέ γρύλλιες γιά νά κόβουμε 60 πηχάκια μήκους 50 cm έκαστο 4 χ 0,5 cm ? ,γιά δώστε μου ένα παράδειγμα σέ μιά κατασκευή πού φτιάχνατε καί σάς ήταν απαραίτητο τό παγκοπριονο
Οχι μέ τό χέρι,αλλά μέ ένα δισκοπρίονο χειρός καί οδηγό,κόβω μικρά κομμάτια Νεκτάριε,μονο πού θά κάνω τόν διπλό ίσως καί τριπλο χρόνο από εσένα,αλλά γιαυτό είμαστε ερασιτέχνες γιατί δέν τό κάνουμε αυτό κάθε μέρα,αλλά μιά φορά τόν μήνα,καί άν.
Απλά δέν γνωρίζω συνάδελφοι γιαυτό ρωτάω.

Last edited:
Δημητρη ουτε τα μπλε bosch ειναι απαραιτητα σε ερασιτεχνη, ουτε τα παλμικα κατσαβιδια που ελεγα πριν μερες, ουτε ενα σωρο πραγματα που εχουμε αγορασει :) υπαρχει η τρελα, η πως το λενε να το εχω κλπ :)

Δημήτρη αν θες άκου και εμένα.
Είναι εξαιρετικά χρήσιμο.
Τπτ δεν είναι απαραίτητο.
Από την άλλη ο Νίκος ενώ πήρε ένα πολύ καλό επιτραπέζιο δισκοπριονο, δεν έχει ταυτόχρονα την δυνατότητα να έχει και επιτραπέζιο ρουτερ.
Εκεί εστιάζει το μόνο μειονέκτημα.

Ειναι αφανταστη η ευκολια να βαζεις ενα τεμαχιο και να το τεμαχιζεις επι τοπου απο το να στηνεις οδηγους που μπορει και να λαθεψουν (και να τραυματισουν).
Στενα κομματια ειναι σχεδον αδυνατον να τα κοψεις με οδηγο. Χοντρα κομματια παλι ειναι λιγο επισφαλη να τα κοψεις με οδηγο και δισκοπριονο.

Εγω για παραδειγμα κοβω πηχακια απο 1 εως 5 εκατοστα πλατος και μηκος εως 30 εκατοστα. Πως θα τα κοψω τελεια με σεγα η δισκοπριονο χειρος με οδηγο?

Δυστυχως η ευτυχως το δισκοπριονο παγκου ειναι απαραιτητο και βασικοτατο εργαλειο για οσους επιχειρουν ξυλουργικες εργασιες.
Ευτυχως προσωπικα (επειδη δεν το παω το εργαλειο) ελαχιστες φορες το χρησιμοποιω -εκτος αν κοβω σανιδακια για σομπεςι- επειδη δεν κανω μεγαλες κατασκευες. Δεν μου αρεσει.
Επειδη ομως κανω μικροκατασκευες εχω αγορασει μικρα ασφαλεστερα και ευχρηστα δισκοπριονακια παγκου. Οσα εχει βγαλει η proxxon, με μεγιστο βαθος κοπης την 1 ιντσα που μου ειναι αρκετη.