Tι παραλάβαμε σήμερα..

σημερινή παραλαβή ,δώρο του αδελφού μου από Γερμανία μέσω amazon
Αποστολή 18.2.2020 και άφιξη σήμερα ,πάλι καλά που δεν χάθηκε.
Το βάζω για πληροφοριακούς πιο πολύ λόγους ,αφού μιλάμε για μια απλή 160αρα πένσα γενικής χρήσης. Η εταιρεία κατασκευής VBW είναι η θυγατρική της Stahlwille στον τομέα των πενσών , καβουριών ταναλιιών κλπ.
zznU66Fm.jpg

Καλοριζικη Βαγγελη...!!!
Μια αγορα ασχετος εργαλειου,ποιοτητας η μη, εχει την σημασια της...εαν αποδεικτει οτι και χρηστικα ειναι πολυ καλη τοτε "με εναν σπαρο δυο τριγωνια" που λεει και η παροιμια....

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίο αλλά το κουνελάκι κλέβει την παράσταση.
Έκλεισε ήδη τα 6 Χρόνια όταν τον έφερε η κορη μου ήταν 2 μηνών. Τώρα πια δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν. Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τις ζημιές που μας έχει κάνει και την καθημερινή φροντίδα που έχει επωμισθεί η γυναίκα μου μας έχει χαρίσει απίστευτη αγάπη και χαμόγελα, είναι πανέξυπνος. Φυσικά για το εργαλείο ο καλύτερος δοκιμαστής αντοχής του δράπανου αν του το εμπιστευτώ . Τεστ αντοχής στα χημικά υγρά (κατούρου) τεστ στις μηχανικές καταπονήσεις (δάγκωμα) τεστ πτώσης από ύψος (αφού με την κεφάλα του θα το πετάξει κάτω από το τραπέζι γιατί είναι δικός του χώρος και δεν ανέχεται τπτ ξένο).

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

6 χρόνια ; και είναι τόσο μικρό ; καλά ρε Γιάννη στην δίαιτα το έχετε ; :flipout: ή μήπως είναι η ράτσα τέτοια ;

το λέω γιατί έχει η πεθερά μου στον κήπο της κάμποσα και σε 2 χρόνια έχουν γίνει θρεφτάρια. σαν ασβοί είναι ! όποτε βγαίνω στο μπαλκόνι και κοιτάζω, όλο στη μάσα είναι τα άτιμα, δεν σταματούν τα σαγόνια τους :flipout:

Καλοριζικο το δραπανακι Γιαννη! Ωραιοτατη η ρουστικ κρεμαστρα!! Πολυχρονος και ο γλυκος κουνελος :)

Τι εννοεις για το ανοιγμα των 3 τρυπων οταν λες "Τελικά τα κατάφερε και με τη βοήθεια της δεύτερης μπαταρίας" ??

6 χρόνια ; και είναι τόσο μικρό ; καλά ρε Γιάννη στην δίαιτα το έχετε ; :flipout: ή μήπως είναι η ράτσα τέτοια ;

το λέω γιατί έχει η πεθερά μου στον κήπο της κάμποσα και σε 2 χρόνια έχουν γίνει θρεφτάρια. σαν ασβοί είναι ! όποτε βγαίνω στο μπαλκόνι και κοιτάζω, όλο στη μάσα είναι τα άτιμα, δεν σταματούν τα σαγόνια τους :flipout:
Χάχαχα αυτό είναι το dwarf Ολλανδίας μέχρι 800gr φτάνει

Καλοριζικο το δραπανακι Γιαννη! Ωραιοτατη η ρουστικ κρεμαστρα!! Πολυχρονος και ο γλυκος κουνελος :)

Τι εννοεις για το ανοιγμα των 3 τρυπων οταν λες "Τελικά τα κατάφερε και με τη βοήθεια της δεύτερης μπαταρίας" ??
Καλημέρα Μιχάλη για τη στήριξη στον τοίχο έκανα 3 τρύπες στο ξύλο και πέρασα βίδες σε ουπα νο. 6 στον τοίχο. Ο σοβάς είναι πεταχτή τσιμέντοκονια το λεγόμενο χωριάτικο. Εσωτερικά μάλλον πρέπει να είναι τοιχίο τσιμεντένιο πάντως τούβλο δεν είναι.

Το κουνελι να μου φερεις πισω!!!
Τι να το κάνεις Κυριάκο εσύ έχεις το θηρίο του Νίκου χαχαχα

Last edited by a moderator:
Γιάννη ένα σετάκι cyl9 σου λείπει μαλλον..-bye-
Πάντως εαν έπεσε σε συναζι είναι λογικό να καθυστερεί να τρυπήσει....
Το εργαλειο 12v είναι μην περιμενουμε σε δεύτερολεπτα να τρυπήσει μπετό...

Αν για 3 τρυπες σε ξυλο και αλλες τοσες σε τοιχο χαλασε μια (γεματη) μπαταρια και ηθελε και αλλη, νομιζω κατι δεν παει καλα.

Δεν νομίζω ότι παίζει αυτό Άγγελε...εδώ με το GSR που δεν έχει κρούση έχω κάνει καμία 10αρια τρυπες σε μπετο με τα ανάλογω βιδωματα και έχει ακόμη λίγο η 2αρα μπαταρία..το GSB δεν θα τα κάνει.. ;
Κάτι άλλο έχει γίνει...

Όντως κι εγώ νομίζω θέλει τρυπάνια ο φίλος ή κάτι γίνεται λάθος.

Η εμπειρία που αναφέρει δεν ταιριάζει ούτε και στη δίκη μου με GSB.

Τρυπανια θελεις μαλλον Μερτζ.
Ποση ωρα τρυπαγες για να ανοιξουν οι τρυπες?
Κατι υποπτο συμβαινει.
Σίγουρα τα τρυπάνια είναι δουλεμένα αλλά άμα είχα το Dewalt ήταν ένα λεπτό υπόθεση σίγουρα. Η μία μπαταρία αν και τις είχα φορτίσει δεν άντεξε και έβαλα και τη δεύτερη.

Γιάννη ένα σετάκι cyl9 σου λείπει μαλλον..-bye-
Πάντως εαν έπεσε σε συναζι είναι λογικό να καθυστερεί να τρυπήσει....
Το εργαλειο 12v είναι μην περιμενουμε σε δεύτερολεπτα να τρυπήσει μπετό...
Σίγουρα τα έχω δουλέψει πολύ αυτά που έχω.

Περιπου ποση ωρα εκανε να ανοιξει η καθε τρυπα (καθαρος χρονος να δουλευει φουλ το δραπανακι), Γιαννη;
Μιλαμε για τι; 6αρε τρυπες χ 5cm βαθος, ή καπου εκει;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Περιπου ποση ωρα εκανε να ανοιξει η καθε τρυπα (καθαρος χρονος να δουλευει φουλ το δραπανακι), Γιαννη;
Μιλαμε για τι; 6αρε τρυπες χ 5cm βαθος, ή καπου εκει;
Αρκετή ώρα και για τις 3 τρύπες κάνα μισάωρο θα το έφαγα. Σε βάθος μέχρι να μπει όλο το ουπα και λίγο παραπάνω 5 cm οπωσδήποτε. Πάντως τούβλο δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα τσιμέντο. Κατά πάσα πιθανότητα το τρυπάνι αλλά όπως το κοίταζα και σήμερα οπτικά η μύτη του δεν φαίνεται φαγωμενη. Ίσως έχει χάσει τον αιθέρα του και δεν κόβει. Ε και η κρούση του σίγουρα δεν είναι και τόσο δυνατή όσο ένα κανονικό κρουστικό δράπανο. Η διαδρομή καταλαβαίνεις από τον ήχο είναι μικρή.

δεν έχει σημασία αν η μύτη του είναι φαγωμένη, το τρυπάνι δεν κάνει τις τρύπες μόνο με τη μύτη. Θέλεις καινούργια τρυπάνια , και μάλιστα επώνυμα. Το τρυπάνι είναι το 50% του τρυπήματος, το άλλο 50 είναι το μηχάνημα. Και εγώ έχω κάνει τρύπες και με το απλό GSR ,πόσο μάλλον με το GSB σε κρούση. Ψάξε να βρεις καλό τρυπάνι , και κάνε μια δοκιμή σε ένα τούβλο , μια πέτρα .Αν και τότε συνεχίσει να ζορίζεται έχει πρόβλημα το μηχάνημα , μάλλον στα γρανάζια του .

Μιση ώρα είναι πολύ Γιάννη...
Μήπως το είχες στο 1 και όχι στο 2 και δεν το πήρες χαμπάρι...;
Αν έχεις πετύχει σημείο που είναι συναζι,που είναι το πιο πιθανό,ενδεχόμενος να βρήκες,λέω μια εκδοχή, σίδερο και σε συνδιασμο με την κατασταση του τρυπανιου να αφήνε πιο δύσκολα να γίνει η τρύπα...εμενα πολλές φορές μου εχει τύχει....Αλλά όχι τόση ώρα....

Μονο με δοκιμή σε άλλο σημείο,όπως λέει ο Βαγγέλης απο πάνω, θα πιστης εαν τρέχει κατι σε συνδυασμό με καινούργιο τρυπανι..

Επαναλαμβανω ομως ότι ένα 12v ακόμη και bosch θα δυσκολευτεί να ανοίξει τρύπα σε μπετό και μάλιστα σε τόσο βάθος...Εγώ πολυ σπάνια θα το κάνω και μονο στην περιπτωση που δεν έχω 18ν η ρεύματος μαζί μου...

Κι εμενα μου ακουγεται παρα παρα πολυ το μισαωρο. Λογικο, βεβαια, τοτε, να τελειωσει η μπαταρια.
Δεν εχω 12v, αλλα νομιζω κατι δεν παει καλα. Το σιδερο θα το καταλαβαινες, δεν θα εβγαζε σκονη. Ισως το τρυπανι;

Άγγελε αν έχει πετυχει "καρφι" σίδερο όντως δεν θα έβγαζε σκόνη αλλά ούτε και θα πήγαινε...Εγώ εννοούσα,ίσως δεν ειπώθηκε σωστά απο μενα,ότι το τρυπανι έπιασε σίδερο ξυστά και δεν άφηνε εύκολα να προχωρήσει...