Tι παραλάβαμε σήμερα..

ευτυχώς που δεν έχω ενδώσει σε αγορά τέτοιας μικρής σέγας....θα την είχα πετάξει από τα νεύρα μου....

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

ευτυχώς που δεν έχω ενδώσει σε αγορά τέτοιας μικρής σέγας....θα την είχα πετάξει από τα νεύρα μου....

+1 μία από τά ίδια.

Χαχαχαχαχα χαχαχαχ. Όπως εγώ όταν καθαρίζω ψαρια

Εγω ετσι πως βλεπω το Video του Deathlok παρατηρω οτι η λαμα δεν κινειται καθετα , εκτος αν με ξεγελαει το Video. Σαν να μην ειναι ευθυγραμμισμενες οι σιαγονες της.

Εγω παντως ολο λεω οτι κακως που πηρα την Dremel και δεν μπορω να βαλω ακεφαλες και οσο την χρησιμοποιω και κοβω λεω , κοιτα δυναμη το μικρο, τη μαματη σεγα πηρα :p

Αυτες τις μερες κανω μια κατασκευη και κοβει το 18mm ελατακι βουτυρο.

Λοιπόν να πως κάνει η σεγα.

Υπόψιν ότι έβγαλα τα λαστιχένια παπουτσακια και την βιδωσα στον πάγκο.

Όταν κόβω κάτι πιο μεγάλο είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα αφού πατάει καλύτερα

https://youtu.be/gB-TZmunjds

Δεν εχω εμπειρια απο σεγα παγκου, αλλα σε αυτο το παχος θα επρεπε να κοβει γρηγοροτερα ευκολοτερα και καλυτερα απο αυτο που βλεπω ανεξαρτητα των κραδασμων.
Νομιζω οτι το πριονακι ειναι κακης ποιοτητας (ακουγεται αλλωστε οτι δεν κοβει απο το σφυριγμα που κανει, δεν κοβει αλλα τριβει πανω στο ξυλο) και πως πρεπει να κανει δοκιμη με καλυτερης ποιοτητας.
Η κινηση της λαμας δεν γινεται στο ιδιο επιπεδο, παιζει δεξια αριστερα που σημαινει οτι το κατω με το πανω μερος δεν ειναι ευθυγραμμισμενα στο δεξια αριστερα ή η λαμα εχει στραβωσει και δειχνει ετσι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασίλη έχει τόσο τζόγο εσένα
https://youtu.be/MXSIwzHskMM

Δες σε αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=gdgOLjI6vx8

Δεν φαινεται να κουνιεται καθολου η λαμα δεξια αριστερα και φαινεται οτι κοβει ανετα.
Πρεπει να την κοιταξεις μηχανικα την σεγα απο κατω. Που οφειλεται αυτο το παιξιμο δεξια αριστερα? Καποια εδραση εχει τζογο ή ειναι στραβη. Δεν ειναι απιθανο να εχει σπασει ρουλεμαν (να εχει εκει κατω για το πανω κατω), η καποια φωλια να ειναι στραβοτρυπημενη (οχι καθετη). Παντως αυτο που βλεπω δεν ειναι φυσιολογικο και ισως σε μικρο βαθμο να ηταν αποδεκτο ποιοτικα απο ενα κινεζικο σε σχεση με ενα γερμανικο, αλλα εδω πιστευω οτι ειναι εκτος την κανονικης-αποδεκτης λειτουργιας μιας σεγας παγκου.

Βλέποντας το βίντεο από την σέγα του Deathlok και το αντίστοιχο βίντεο που ανέβασε ο jks...είναι προφανές ότι η σέγα του Deathlok σίγουρα και πέρα από κάθε αμφιβολία έχει κάποιο πρόβλημα, εύχομαι ρύθμισης ή κακής λάμας, αλλιώς πρέπει να επιστραφεί και να αλλαχτεί με άλλη.

Βλέποντας το βίντεο από την σέγα του Deathlok και το αντίστοιχο βίντεο που ανέβασε ο jks...είναι προφανές ότι η σέγα του Deathlok σίγουρα και πέρα από κάθε αμφιβολία έχει κάποιο πρόβλημα, εύχομαι ρύθμισης ή κακής λάμας, αλλιώς πρέπει να επιστραφεί και να αλλαχτεί με άλλη.

Δεν είμαι γνώστης αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ επιτραπέζιας και πριονοκορδέλας. Η πρώτη κινεί την λάμα πάνω κάτω ενω η δεύτερη συνέχεια προς τα κάτω.

Oι περισσοτερες σεγες, ειτε κινεζικες ειτε μη, εχουν ενα βιδακι πανω στα παπουτσακια που κρατανε την λαμα.
Ειναι ακριβως για να ρυθμιζεται η καθετοτητα της λαμας. Οπως στην φωτο παρακατω.

31627963650_1f765860cf_c.jpg

Δεν πρέπει ούτε στην σέγα να δουλεύει έτσι η λάμα (πέρα - δώθε).

Τα αξονάκια (pin) από την λάμα έχουν κάτσει σωστά στις εγκοπές τους πάνω κ κάτω στις βάσεις τους ?

Μόλις επιστρέψω Πάτρα αργότερα θα ανεβάσω ένα βίντεο απο την δική μου Einhell η οποία δεν κάνει "κιχ".

Μήπως σου έχει τσακίσει το πριονάκι κ έχει πάρει μόνιμη στραβάδα ?
Παρατήρησε ένα πολύ πρόχειρο βίντεο με το κινητό από την δική μου σέγα να δεις διαφορές.
Στην αρχή φαίνεται ο αντάπτορας για τις ακεφαλες λάμες.

Δουλεύει σαν μια ραπτομηχανή κ κόβει στα 16 mm χωρίς να ταρακουνάει καθόλου. Όταν δε χαμηλώνω τις στροφές της γουργουρίζει ακόμα πιο όμορφα.

Βάλε άλλο πριονάκι κ κούρδισε το εκ νέου. Αν συνεχίζει κ παίζει το πριονάκι σου δεξιά - αριστερά, έχεις πρόβλημα.
Κοίταξε μήπως σου έχει ξεβιδώσει το έκκεντρο λαμάκι στον κάτω βραχίονα.

Βγάλε το κατω καπάκι κ πρόσεξε μήπως βάζεις σε λάθος εγκοπή (έχει 2 θέσεις) το pin από το πριονάκι κ γιαυτό σου στραβοδουλεύει το πριονάκι σου.

Με αυτήν την λειτουργία, αν δεν διορθωθεί, δεν θα μπορέσεις να δουλέψεις σωστά.

https://youtu.be/aAxLe9QjduI

Δεν είμαι γνώστης αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ επιτραπέζιας και πριονοκορδέλας. Η πρώτη κινεί την λάμα πάνω κάτω ενω η δεύτερη συνέχεια προς τα κάτω.

Πανα, εχεις δικιο. Δεν προσεξα οτι το βιντεο εδειχνε κορδελα και οχι σεγα. Αλλα αν ψαξεις στο δικτυο βρισκεις αρκετα βινετο σεγων που δειχουν οτι θα επρεπε να δουλευει διαφορετικα. Πιστευω οτι δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα. Ειναι και η ποιοτητα της λαμας και το τεντωμα.

Τέρμα για φέτος... Κι όταν λέμε τέρμα.... Τέρμα... :BDGBDGB53:

Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι η αποφασιστικότητα και η εγκράτεια σου. :shot:
Ακόμα προλαβαίνεις πριν κλείσουν τα μαγαζιά. :flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλοδούλευτη, θα την ευχαριστηθείς. Είναι τοπ!

Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι η αποφασιστικότητα και η εγκράτεια σου. :shot:
Ακόμα προλαβαίνεις πριν κλείσουν τα μαγαζιά. :flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλοδούλευτη, θα την ευχαριστηθείς. Είναι τοπ!

Την ίδια δεν έχεις; Θέλω φροντιστήριο...

Την ίδια δεν έχεις; Θέλω φροντιστήριο...

Ναι, μόνιμα στο εργαστήριο πάνω σε κυκλωνικό. RTFM.
Χοντρικά:
Η πρίζα έχει πάντοτε ρεύμα. (όταν η σκούπα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο). Δηλαδή και στην θέση οφ της σκούπας έχεις ρεύμα για να
δουλέψεις εργαλείο.
Γυρίζοντας τον διακόπτη αριστερά ξεκινά να δουλεύει όταν ξεκινά ένα συνδεδεμένο εργαλείο. Εγώ έχω μόνιμα ένα πολύπριζο τεσσάρων θέσεων συνδεδεμένο.
Γυρίζοντας τον διακόπτη δεξιά ξεκινά να δουλεύει. Το παράδοξο είναι πως ξεκινά με μέγιστη ισχύ και όσο γυρνάς αριστερά ή δεξιά μειώνεται η ισχύς.