Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και εγώ κεί που χρειάζεται το πιάνω και λίγο από την βάση!
Το άλλο που λες είναι κανόνας σε όλα τα ρούτερ! :)

Ε! ξέρεις, δια της επαναλήψεως....κλπ χεχε

1)Με την σταθερότητα τουλάχιστον στα περιθώρια δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα (εννοείται ότι στα μαλακά ξύλα περνάς με 1-2 περάσματα και στα σκληρά η σύνθετα με 2-4).

Μιά διευκρίνηση φίλε Νίκο,όταν λές στά σύνθετα 2-4 περάσματα στα περιθώρια,εννοείς τό πρώτο πέρασμα μέ τό κοπτικο περιθωρίων πιό ψηλά,και σιγά-σιγά κατεβαίνοντας σάν όπως κάνουμε τό σκάψιμο ? η στό ίδιο ύψος όλες τίς φορές απλά γιά νά "φάει" περισσότερο υλικό ?

Μιά διευκρίνηση φίλε Νίκο,όταν λές στά σύνθετα 2-4 περάσματα στα περιθώρια,εννοείς τό πρώτο πέρασμα μέ τό κοπτικο περιθωρίων πιό ψηλά,και σιγά-σιγά κατεβαίνοντας σάν όπως κάνουμε τό σκάψιμο ? η στό ίδιο ύψος όλες τίς φορές απλά γιά νά "φάει" περισσότερο υλικό ?

To 1o

Αυτό είναι ανάλογα και το κοπτικό.
Αν αφαιρεί πολύ υλικό θα κάνεις και πολλαπλά περάσματα αλλά και πολλαπλά φαγώματα.
Λίγη παραπανω ώρα θα κάνεις αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Και μεγαλύτερα κοπτικα για όμορφα σόκορα που δεν ειναι για πανω απο 30.000 στροφες πως τα χρησιμοποιείται; εκεί δεν εχει αλλο βάθος στο καθε πέρασμα. Ενα βάθος , πολλα περάσματα . Αλλα με τις στροφες τι γίνεται; τα 6mm τέτοιου τύπου ποσες εχουν μέγιστο ;

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και μεγαλύτερα κοπτικα για όμορφα σόκορα που δεν ειναι για πανω απο 30.000 στροφες πως τα χρησιμοποιείται; εκεί δεν εχει αλλο βάθος στο καθε πέρασμα. Ενα βάθος , πολλα περάσματα . Αλλα με τις στροφες τι γίνεται; τα 6mm τέτοιου τύπου ποσες εχουν μέγιστο ;

Και μια δικια μου ερωτηση.
Η βαση του ρουτερ ισαπεχει, στα ακρα της απο το κεντρο του μπιτ?
Ειναι τετραγωνο το διαφανο πλαισιο?

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους συνάδελφοι.

Κώστα καί εγώ θά ήθελα ένα test drive,σάν σχολαστικός καί απαιτητικός πού είσαι στά εργαλεία από ότι έχω καταλάβει,θά ήθελα όταν καί όποτε βρείς χρονο γιά τό τέστ νά μού πείς μιά απορία πού έχω για αυτό τό κουρευτικό περιθορίων,πού είναι :

1) Γνωρίζουμε όσοι έχουμε ρούτερ όταν ρουτάρουμε περιθώρια και κρατάμε τό ρούτερ με τα δυό χέρια έχουμε μια περισσότερη σταθερότητα,μέ τό τρίμερ makita πού τό δουλεύουμε μέ τό ένα χέρι υπάρχει η ίδια σταθερότητα ? η είναι εύκολο να μας φύγει και να κανει ατασθαλία στό ξύλο ?

2) Οι στροφές είναι μή ρυθμιζόμενες,σταθερές αρκετά υψηλές 35.000,υπάρχει περίπτωση νά κάψει τό ξύλο και να έχεις τό νού σου να το προχωράς γρήγορα για αποφυγή καψίματος ?

Και γενικα ότι δείς υπέρ η κατά πού έχεις σάν έμπειρος χρήστης τα αναφέρεις

Ευχαριστώ έκ τών προτέρων.

To ρουτερ περιθωρειων εχει 3 χρησεις, και εχω την εντυπωση πως το ρουταρω περιθωριο ειναι λιγο ασαφες.
Το ρουτερ περιθωριων δεν ειναι να το βαλεις πανω σε ενα Κ.Π. 20mm και να αρχισεις να παιρνεις πασο στο σοκορο με το ενα χερι, επειδη αυτο ειναι περιθωριο και το ρουτερ λεγεται περιθωριων.

Χρηση 1.
Εχεις κολλησει καπλαμα ή βακελιτη ή οποιοδηποτε αλλο υλικο που συνηθως χρησιμοποιουν οι Αμερικανοι πανω στο ξυλο στην επιφανεια του. Π.χ. βακελιτη 1mm πανω σε παγκο εργασιας. Κολλας τον βακελιτη με υπερδιασταση σε ολες τις πλευρες και ρουταρεις με το trimmer να παταει πανω στον βακελιτη. Μιλαμε δηλαδη για προεξοχη 3-5mm και παχους (βαθος κοπης) απο 0.5 εως 2mm.

Χρηση 2.
Κολλας φιλετο μασιφ ξυλο στο σοκορο αλλου ξυλου. Εδω το ξυλο μπορει να εχει παχος μεχρι και 25mm οποτε κολλας μια λωριδα πλατους 30mm που μπορει να εχει και παχος εως και 10mm (συνηθως το πολυ). η λωριδα εξεχει λοιπον 2.5 mm πανω και κατω απο ξυλο. Τωρα πρεπει να βαλεις το ξυλο καθετα και το ρουτερ να πατησει πανω στο σοκορο ωστε απο καθε πλευρα να ξυρισεις τα 2.5 που εξεχουν σε βαθος 10mm που εχει το φιλετο. Μιλαμε δηλαδη παλι για μικρη επιφανεια και ποσοτητα κοπης.

Χρηση 3.
Με λεπτο κοπτικο κανεις μικρα σε βαθος αυλακια με σκοπο να κανεις inlay να κανεις ενθετα δηλαδη λεπτα κομματια ξυλου για σχεδιο.

Σε καθε αλλη περιπτωση που περιλαμβανει μεγαλυτερα παχη και πασα υλικου, αυτο το ρουτερ δεν κανει γιατι δεν μπορει να ελεγχθει ικανοποιητικα με το ενα χερι αλλα ουτε και με τα δυο γινεται καλυτερο.

Αυτη ειναι η αποψη μου.

Αρα αγοράζοντας ενα σετ κοπτικων 6mm επειδη εχει 6mm δεν μπορει να τα δεχτεί ολα και ετσι περιορίζεσαι σε 4-5 κοπτικα απο αυτα. Εγω ξερω για ποια ακριβώς λεπτοδουλειά το θελω και η μη ρύθμιση στροφών το καθιστά άχρηστο . Φτηνό , αλλα η φτήνια τρώει τον παρά που λενε... Dremel σε βάση θα βόλευε σε αρκετες περιπτώσεις . Το τριμερ με αυτούς τους περιορισμούς δείχνει πολυ ειδικό και ως δευτεροτριτο εργαλείο ρουταρισματος. Τουλάχιστον το συγκεκριμένο Makita.

https://youtu.be/XzDWsz7toso

https://youtu.be/XHkak_nwN08

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρα αγοράζοντας ενα σετ κοπτικων 6mm επειδη εχει 6mm δεν μπορει να τα δεχτεί ολα και ετσι περιορίζεσαι σε 4-5 κοπτικα απο αυτα. Εγω ξερω για ποια ακριβώς λεπτοδουλειά το θελω και η μη ρύθμιση στροφών το καθιστά άχρηστο . Φτηνό , αλλα η φτήνια τρώει τον παρά που λενε... Dremel σε βάση θα βόλευε σε αρκετες περιπτώσεις . Το τριμερ με αυτούς τους περιορισμούς δείχνει πολυ ειδικό και ως δευτεροτριτο εργαλείο ρουταρισματος. Τουλάχιστον το συγκεκριμένο Makita.

Γιατί το βαφτίζεις ως "άχρηστο" κ όχι "τόσο απαραίτητο" για εσένα ?

Δημητρη,οταν με το καλο το παρεις,θα απορεις γιατι δεν το ειχες παρει νωρίτερα...

Δημητρη,οταν με το καλο το παρεις,θα απορεις γιατι δεν το ειχες παρει νωρίτερα...

Αχρηστο δεν ειναι τιποτα αν ξερεις τι παιρνεις και τι θελεις να κανεις. Αν κανεις μικρες δουλειες και διαμορφωσεις περιθωριων ειναι μια χαρα.
Εγω για παραδειγμα με το GMF οταν πηγα να ξυρισω φιλετο που ειχα κολλησει σε 16mm μελαμινη, δηλαδη το ρουτερ πατουσε σε 20mm, μου εφυγε απο το βαρος 2-3 φορες και εξυσα και την μελαμινη. Αν ηταν πιο σοβαρο κομματι θα το εκανα αλλιως ενω με ενα περιθωριων θα γινταν μια χαρα χωρις προβληματα.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

https://youtu.be/XzDWsz7toso

https://youtu.be/XHkak_nwN08

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί το βαφτίζεις ως "άχρηστο" κ όχι "τόσο απαραίτητο" για εσένα ?
τα τριμερ ή αυτο συγκεκριμένα; τα τριμερ ειναι απαραίτητα για όλους και για εμενα. Το συγκεκριμένο ειναι φτηνό γιατι του λειπουν χρήσιμες δυνατότητες που εχουν αλλα τριμερ . Δυνατότητα για δυο collet , περισσοτερα watt , ρυθμιζόμενες στροφες . Ο,τι πληρώσεις παίρνεις .

To ρουτερ περιθωρειων εχει 3 χρησεις, και εχω την εντυπωση πως το ρουταρω περιθωριο ειναι λιγο ασαφες.
Το ρουτερ περιθωριων δεν ειναι να το βαλεις πανω σε ενα Κ.Π. 20mm και να αρχισεις να παιρνεις πασο στο σοκορο με το ενα χερι, επειδη αυτο ειναι περιθωριο και το ρουτερ λεγεται περιθωριων.

Χρηση 1.
Εχεις κολλησει καπλαμα ή βακελιτη ή οποιοδηποτε αλλο υλικο που συνηθως χρησιμοποιουν οι Αμερικανοι πανω στο ξυλο στην επιφανεια του. Π.χ. βακελιτη 1mm πανω σε παγκο εργασιας. Κολλας τον βακελιτη με υπερδιασταση σε ολες τις πλευρες και ρουταρεις με το trimmer να παταει πανω στον βακελιτη. Μιλαμε δηλαδη για προεξοχη 3-5mm και παχους (βαθος κοπης) απο 0.5 εως 2mm.

Χρηση 2.
Κολλας φιλετο μασιφ ξυλο στο σοκορο αλλου ξυλου. Εδω το ξυλο μπορει να εχει παχος μεχρι και 25mm οποτε κολλας μια λωριδα πλατους 30mm που μπορει να εχει και παχος εως και 10mm (συνηθως το πολυ). η λωριδα εξεχει λοιπον 2.5 mm πανω και κατω απο ξυλο. Τωρα πρεπει να βαλεις το ξυλο καθετα και το ρουτερ να πατησει πανω στο σοκορο ωστε απο καθε πλευρα να ξυρισεις τα 2.5 που εξεχουν σε βαθος 10mm που εχει το φιλετο. Μιλαμε δηλαδη παλι για μικρη επιφανεια και ποσοτητα κοπης.

Χρηση 3.
Με λεπτο κοπτικο κανεις μικρα σε βαθος αυλακια με σκοπο να κανεις inlay να κανεις ενθετα δηλαδη λεπτα κομματια ξυλου για σχεδιο.

Σε καθε αλλη περιπτωση που περιλαμβανει μεγαλυτερα παχη και πασα υλικου, αυτο το ρουτερ δεν κανει γιατι δεν μπορει να ελεγχθει ικανοποιητικα με το ενα χερι αλλα ουτε και με τα δυο γινεται καλυτερο.

Αυτη ειναι η αποψη μου.

Πολυ σωστα.
Γιαυτο αλλωστε τα 600Watt του επαρκουν.

Πολυ προσοχη τι το βαζετε να εκτελεσει παιδια μην εκτελεσει εσας!!!

Εγώ για το συγκεκριμένο λέω.
Οι άλλοι φίλοι εδώ στο forum λένε ότι αξίζει κ μάλιστα με πάρα πολύ καλές κριτικές.

Ίσως το "άχρηστο" να το αδικεί. Ή ίσως να είναι "χρήσιμο" για κάποιον άλλο.

Έχω k το Dremel k την βάση του ρούτερ. Με την μονή στήριξη που έχει, μονοπαντιάζει πολύ εύκολα. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση "άχρηστο" το εργαλείο ή "άχρηστη" η βάση. Απλά είναι για άλλα (πιο μικρά) πράγματα.

Κοντολογίς εμένα δεν μου αρέσουν τα εύκολα "βαφτίσια" - χαρακτηρισμοί.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εγώ για το συγκεκριμένο λέω.
Οι άλλοι φίλοι εδώ στο forum λένε ότι αξίζει κ μάλιστα με πάρα πολύ καλές κριτικές.

Ίσως το "άχρηστο" να το αδικεί. Ή ίσως να είναι "χρήσιμο" για κάποιον άλλο.

Έχω k το Dremel k την βάση του ρούτερ. Με την μονή στήριξη που έχει, μονοπαντιάζει πολύ εύκολα. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση "άχρηστο" το εργαλείο ή "άχρηστη" η βάση. Απλά είναι για άλλα (πιο μικρά) πράγματα.

Κοντολογίς εμένα δεν μου αρέσουν τα εύκολα "βαφτίσια" - χαρακτηρισμοί.

Κωστα, για τα εργα που θα κανεις με την κορδελα, και γενικα για τις κατασκευες που εχω δει απο σενα, αυτο το ρουτερ θα σου ειναι πολυ χρησιμο και θα εμπλουτισει το οπτικο αποτελεσμα σε πολλες περιπτωσεις αλλα θα δωσει και πρακτικες λυσεις.
Μενει να σου βγει και καλο σαν μηχανημα, και η αποψη μου ειναι πως θα μεινεις ευχαριστημενος. Κατι αντιστοιχο με μεταβλητες στροφες ισως ηταν σε καποιες περιπτωσεις πιο αποδοτικο, αλλα ακομα και αν τυχει να σου καψει λογω πολυστορφιας καποια επιφανεια, με λιγο γυαλοχαρταρισμα θα καθαρισει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κωστα, για τα εργα που θα κανεις με την κορδελα, και γενικα για τις κατασκευες που εχω δει απο σενα, αυτο το ρουτερ θα σου ειναι πολυ χρησιμο και θα εμπλουτισει το οπτικο αποτελεσμα σε πολλες περιπτωσεις αλλα θα δωσει και πρακτικες λυσεις.
Μενει να σου βγει και καλο σαν μηχανημα, και η αποψη μου ειναι πως θα μεινεις ευχαριστημενος. Κατι αντιστοιχο με μεταβλητες στροφες ισως ηταν σε καποιες περιπτωσεις πιο αποδοτικο, αλλα ακομα και αν τυχει να σου καψει λογω πολυστορφιας καποια επιφανεια, με λιγο γυαλοχαρταρισμα θα καθαρισει.

Θα κ δείξει, Γιάννη.