Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αρα αγοράζοντας ενα σετ κοπτικων 6mm επειδη εχει 6mm δεν μπορει να τα δεχτεί ολα και ετσι περιορίζεσαι σε 4-5 κοπτικα απο αυτα. Εγω ξερω για ποια ακριβώς λεπτοδουλειά το θελω και η μη ρύθμιση στροφών το καθιστά άχρηστο . Φτηνό , αλλα η φτήνια τρώει τον παρά που λενε... Dremel σε βάση θα βόλευε σε αρκετες περιπτώσεις . Το τριμερ με αυτούς τους περιορισμούς δείχνει πολυ ειδικό και ως δευτεροτριτο εργαλείο ρουταρισματος. Τουλάχιστον το συγκεκριμένο Makita.

ποια κοπτικά δηλαδή δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το maktec?
ποια λεπτοδουλειά είναι αυτή που δεν σε καλύπτει?

ο έλεγχος που έχεις με το μικρό αυτό εργαλείο, είναι ασύγκριτα καλύτερος από το βαρύ ογκώδες ρούτερ, έχει βέβαια τους περιορισμούς του σαν εργαλείο περιθωρίων αλλά και πάλι προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο και πρακτικό.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

ποια κοπτικά δηλαδή δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το maktec?
ποια λεπτοδουλειά είναι αυτή που δεν σε καλύπτει?

ο έλεγχος που έχεις με το μικρό αυτό εργαλείο, είναι ασύγκριτα καλύτερος από το βαρύ ογκώδες ρούτερ, έχει βέβαια τους περιορισμούς του σαν εργαλείο περιθωρίων αλλά και πάλι προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο και πρακτικό.

Σωτήρη υποθέτω ότι ο songless_bird αναφέρετε στό ότι τά περισσότερα υπάρχων set από κοπτικά γιά ρούτερ 6 mm μάρκας Verto-Einhelll-Mannesmann-Ingco-Total-Graphite κ.τ.λ δέν αναφέρει κανείς τό max τών στροφών τους.

https://www.bestprice.gr/cat/5553/analosima-eksartimata-ergaleion.html?q=ρουτερ

http://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?keyphrase=ρουτερ+σετ

Τά μόνα πού έχω δεί ότι αναφέρουν max 22.000 στροφές είναι τά set Wolfcraft

Βέβαια ο καθ'ύλην αρμόδιος νά απαντήσει είναι ο songless_bird

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σωτήρη υποθέτω ότι ο songless_bird αναφέρετε στό ότι τά περισσότερα υπάρχων set από κοπτικά γιά ρούτερ 6 mm μάρκας Verto-Einhelll-Mannesmann-Ingco-Total-Graphite κ.τ.λ δέν αναφέρει κανείς τό max τών στροφών τους.

https://www.bestprice.gr/cat/5553/analosima-eksartimata-ergaleion.html?q=ρουτερ

http://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?keyphrase=ρουτερ+σετ

Τά μόνα πού έχω δεί ότι αναφέρουν max 22.000 στροφές είναι τά set Wolfcraft

Βέβαια ο καθ'ύλην αρμόδιος νά απαντήσει είναι ο songless_bird

Για να γυρναει αυτο ομως στις 35κς παει να πει πως υπαρχουν καταλληλα κοπτικα αντοχης γιαυτες τις στροφες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για να γυρναει αυτο ομως στις 35κς παει να πει πως υπαρχουν καταλληλα κοπτικα αντοχης γιαυτες τις στροφες.

Σωστά,αλλά έχεις δεί κοπτικά πού νά αναγράφουν τίς max στροφές,δέν ξέρω γιά τά κοπτικά Bosch άν τό αναγράφουν,θά τό ψάξω τώρα. (π.χ max στροφές 35.000, η Woolfcraft τό αναγράφει μέχρι 22.000 στροφές.)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστά,αλλά έχεις δεί κοπτικά πού νά αναγράφουν τίς max στροφές,δέν ξέρω γιά τά κοπτικά Bosch άν τό αναγράφουν,θά τό ψάξω τώρα. (π.χ max στροφές 35.000, η Woolfcraft τό αναγράφει μέχρι 22.000 στροφές.)

Kάνω ένα replay στόν εαυτό μου μετά απο ένα πρόχειρο ψάξιμο,τά κοπτικά Bosch γράφουν επάνω στό στέλεχος τόν μέγιστο αριθμό στροφών 35.000 ,όσοι συνάδελφοι έχετε τά set της Einhell -Mannesmann κ.τ.λ βλέπετε άν αναγράφουν επάνω στό στέλεχος τόν μέγιστο αριθμό στροφών ?

http://prometheus.gr/categories/5808/koptika-royter-bosch-

Αυτο ακριβώς . Υπάρχουν bit που εχουν όριο 20.000-25.000 στροφες , οχι 35.000. Ακόμη και τα Bosch που εχω εχουν όριο 30.000 και εχουν στέλεχος 8mm. Αυτα ειναι κυρίως μεγάλα bit που δημιουργούν όμορφα σοκορα. Πχ
spin_prod_209052801

δηλαδή σε αυτά τα φτηνά κινέζικα σετ, που δεν λένε τις στροφές, ο κίνδυνος ποιός είναι?
να το ζορίσεις, να μην είσαι κάθετος, 1000 να μην, και να σου σπάσει είτε το κοπτικό είτε το στέλεχος και όπου σφηνώσει?

να ρωτήσω και κάτι άλλο, όλα αυτά τα σετ (15-25 ) είναι όμοια, μόνο η φίρμα αλλάζει, δεν υπάρχει λοιπόν προδιαγραφή για τις στροφές...όλα λοιπόν τα κινέζικα ρούτερ με τα κινέζικα σετ παράγονται χωρίς προδιαγραφές?
για παράδειγμα πουλάει το lidl ρούτερ μαζί με σετ κοπτικά, συμφωνούμε όλοι στο κινέζικο του θέματος, είναι σίγουρο το lidl ότι τα κοπτικά του αντέχουν τις στροφές του ρούτερ του?

P1270027.jpg
σε συντονισμο με τον κωστα παρελαβα και γω σημερα το τριμερακι της makita.
φαινεται ποιοτικο εργαλειο και πιστευω αξιζει την χαμηλα τιμη του εως το τελευταιο σεντ
σε μια γρηγορη αναγωνση του μονιουλ λεει μεγιστο βαθος σε αυλακη εως 3μμ
ικανοτητα μηχανισμου συσφιξης 1/4 (6.35) η 6 μμ
ταχυτητα χωρις φορτιο 35000 στροφες
επισης (εαν φαινεται καλα στην φωτο ) μεσα ειχε ενα ποιοτικο μπιτ makita.

Αν είναι έτσι αλλάζει... Έχεις πολύ περισσότερες επιλογές, για να μην πώ άπειρες.
Αν ισχύει όμως θα έπρεπε να δέχεται μπιτ 1/4 και στη συσκευασία να συμπεριλαμβάνεται ένα κόλετ 6mm.
Υπάρχει αυτό;

οχι μπαμπη δεν εχει αλλο κολετ μεσα .ισως το κολετ που φοραει να μπορει να απορροφησει την διαφορα των 0.35 χιλ!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

δηλαδή σε αυτά τα φτηνά κινέζικα σετ, που δεν λένε τις στροφές, ο κίνδυνος ποιός είναι?
να το ζορίσεις, να μην είσαι κάθετος, 1000 να μην, και να σου σπάσει είτε το κοπτικό είτε το στέλεχος και όπου σφηνώσει?

να ρωτήσω και κάτι άλλο, όλα αυτά τα σετ (15-25 ) είναι όμοια, μόνο η φίρμα αλλάζει, δεν υπάρχει λοιπόν προδιαγραφή για τις στροφές...όλα λοιπόν τα κινέζικα ρούτερ με τα κινέζικα σετ παράγονται χωρίς προδιαγραφές?
για παράδειγμα πουλάει το lidl ρούτερ μαζί με σετ κοπτικά, συμφωνούμε όλοι στο κινέζικο του θέματος, είναι σίγουρο το lidl ότι τα κοπτικά του αντέχουν τις στροφές του ρούτερ του?

Eκτος της ποιοτητας του κοπτικου στον αξονα, υπαρχουν αλλοι 2 παραμετροι που περιοριζουν τις στροφες ενως κοπτικου.

1. η μαζα που εχει το κοπτικο και σε ποιο σημειο την εχει. Ενα κοπτικο που κανει ραδιο σε σοκορο και εχει μεγαλη διαμετρο 40mm εχει σχεδον τριπλασια μαζα απο ενα ευθυ κοπτικο 12mm και αυτη η μαζα γυριζει σε μεση διαμετρο 4 φορες μεγαλυτερη περιπου. η διαφορα στην ροπη οταν δουλευουν στις ιδιες στροφες ειναι 12 φορες μεγαλυτερη. Και γι' αυτο τα κουρευτικα δεν παιρνουν μεγαλο τσοκ. Οταν το ρουτερ ειναι 1-1,2 κιλα και βαλεις τετοια διαμετρο πανω, μολις βρει ροζο ή αρπαξει περισσοτερο υλικο λογο ανομοιομορφιας του ακρου, θα φυγει ολο το ρουτερ απο το χερι σου.
Αρα τα μεγαλης διαμετρου πρεπει να γυριζουν στις 10.000 ασχετα αν ο κατασκευαστης λεει max 25000 που ειναι η αντοχη του κοπτικου (ο κατασκευαστης του ρουτερ λεει αλλα). Αλλο 30000 στροφες με 12 διαμετρο και 1 κιλο ρουτερ χωρις λαβη και αλλο διπλασια διαμετρος, 3 κιλα ρουτερ και 2 λαβες.

2. ρουλεμαν. Κινεζικο ρουλεμαν στις 30.000? Αγορασα 2 κινεζικα καβαλετα πριν 2-3 μηνες για αξονα D20, και ελεγαν max 2000. Μου ειπε ο πωλητης, πανω απο 600 στροφες σε μερικες μερες θα ερθεις να βγαλουμε τα κινεζικα ρουλεμαν να βαλουμε αλλα γιατι σε ολους χαλανε.
Φαντασου τι θα γινει αν σπασει το ρουλεμαν και το κοπτικο παει με φορα πανω στο κομματι?

Καλορίζικα Κώστα, Νίκο και Βασίλη.
Βασίλη όπως είπαμε και αλλού άλλο 6mm και άλλο 6,35mm, δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

οχι μπαμπη δεν εχει αλλο κολετ μεσα .ισως το κολετ που φοραει να μπορει να απορροφησει την διαφορα των 0.35 χιλ!

Αυτο δεν γινεται.
Αν λεει 1/4 και 6mm και εχει μονο το 1/4, τοτε θα πρεπει εσυ να αγορασεις το 6mm

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπάμπη κολετ είναι και τα δύο.
Ένα 6 και ένα 6,35.
Εναλλασονται.
Δεν βάζεις δακτύλιο στο 6,35 για να βάλεις 6 μετά.

Δεν ξέρω τι σύστημα έχει Κυριάκο.
Αυτό που λες συμβαίνει σε ρουτερ 8-άρι. Εκεί θέλει αναγκαστικά δύο κόλετ/συστολές, ένα 6 κι ένα 6,35.
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Makita θα μπορούσε να δέχεται κατ´ ευθείαν το 6,35 και να έχει συστολή για το 6mm.
Λέω θα μπορούσε γιατί, απ´ ότι καταλαβαίνω, μόνο 6mm δέχεται.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτό που λες συμβαίνει σε ρουτερ 8-άρι. Εκεί θέλει αναγκαστικά δύο κόλετ/συστολές, ένα 6 κι ένα 6,35.
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Makita θα μπορούσε να δέχεται κατ´ ευθείαν το 6,35 και να έχει συστολή για το 6mm.

Μπαμπη τι συστολη να εχει απο 6.35 σε 6. θα εχει ανταπτορα με 0.35/2 = 0,175mm τοιχωμα?
Ακομα και απο 8 σε 6 ειναι επικυνδυνη η συστολη γιατι παλι εχει μονο 1 mm υλικο με αμφιβολη ποιοτητα κατεργασιας αν μιλαμε για φτηνο και κινεζικο.

Αν είχες δουλέψει το ρουτερ σου θα ήξερες πως και το ρουτερ το 8άρι κολετ φοράει.
Το B&D που είναι 6 6,35 και 8 έχει 3 διαφορετικα κολετ.
Αντε βγαλτο τώρα από το ασανσέρ....
Για να μάθεις να λες για ποδήλατα...
Χαχαχαχαχα

Γιαννη σου λεω τι γραφει το μανιουαλ ισως ξερουν κατι παραπανω δεν γραφει για αλλο κολετ κλπ.μια δοκιμη θα μας θα μας ελυνε τις αποριες αλλαδεν εχω 6.35 να δοκιμασω !ισως εχει ο κωστας !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπαμπη τι συστολη να εχει απο 6.35 σε 6. θα εχει ανταπτορα με 0.35/2 = 0,175mm τοιχωμα?
Ακομα και απο 8 σε 6 ειναι επικυνδυνη η συστολη γιατι παλι εχει μονο 1 mm υλικο με αμφιβολη ποιοτητα κατεργασιας αν μιλαμε για φτηνο και κινεζικο.

Υπάρχουν στο εμπόριο συστολές Γιάννη. Δεν ξέρω πάχη, δεν χρειάστηκα ποτέ, αλλά υπάρχουν.
Τι επικινδυνότητα να έχει μια μεταλική συστολή, ένα μεταλικό δαχτυλίδι 0,35 χιλιοστά; Τι μπορεί να πάθει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν είχες δουλέψει το ρουτερ σου θα ήξερες πως και το ρουτερ το 8άρι κολετ φοράει.
Το B&D που είναι 6 6,35 και 8 έχει 3 διαφορετικα κολετ.
Αντε βγαλτο τώρα από το ασανσέρ....
Για να μάθεις να λες για ποδήλατα...
Χαχαχαχαχα

Κι εσύ αν είχες δουλέψει κι άλλα ρούτερς θα ήξερες οτι το KW1600EKA της B&D δεν έχει 12-άρι κόλετ. Δεν έχουν όλα το ίδιο σύστημα.
Άντε μάθε τώρα για τα υ-ποδήλατα... :flipout: