Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν δουλεύουμε μεγάλα κοπτικά σε ρουτερ περιθωριων ούτε με δόσεις.
Ούτε για πέντε λεπτά ούτε για μισό δευτερόλεπο.
ΠΟΤΕ!!!!
Κίνδυνος θάνατος.
Τέλος.

Εδώ μας διαβάζει κόσμος που παίρνει συμβουλές.
Απόψεις που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα δεν πρέπει να γράφονται.

Τι να κουβεντιασουμε Κώστα?
Το θέμα της ασφάλειας χρήσης των εργαλείων?
Να γράφεται στο φορούμ που διαβάζεται από εκατοντάδες πως με ρουτερ περιθωριων πως
2) Φυσικά και ισχύει αυτό που λες γι αυτό και τα μεγάλα ρουλεμάν πάντα τα δουλεύω με "δόσεις
Και να το αφήνουμε έτσι απλά?

Γιάννη εγώ φτιάχνω μία επιφάνεια κοπής 30χ50 εκ από έλατο με λωρίδες πεύκου, πάχους 5 εκ. και σκεφτόμουνα να του κάνω το κάτω μισό σόκορο με γωνία 45 μοίρες και από πάνω στην επιφάνεια ένα μικρό αυλάκι διακοσμητικό με το κοπτικό U ....
από ρούτερ έχω μόνο το lidl και το maktec, κοπτικά έχω μόνο αυτά στην ξύλινη θήκη σε 6 και 8χλσ των 20 /σετ
να μην το επιχειρήσω λες? προτιμώ να μην το φαλτσοκόψω αν είναι να μου συμβεί κανά κακό με το ρούτερ ή να το κάνω με το παγκοπρίονο στις 45 μοίρες και όχι στο ρούτερ.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι να κουβεντιασουμε Κώστα?
Το θέμα της ασφάλειας χρήσης των εργαλείων?
Να γράφεται στο φορούμ που διαβάζεται από εκατοντάδες πως με ρουτερ περιθωριων πως
2) Φυσικά και ισχύει αυτό που λες γι αυτό και τα μεγάλα ρουλεμάν πάντα τα δουλεύω με "δόσεις
Και να το αφήνουμε έτσι απλά?

Ότι πεις. Σίγουρα κάτι θα γνωρίζεις καλύτερα.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γιάννη εγώ φτιάχνω μία επιφάνεια κοπής 30χ50 εκ από έλατο με λωρίδες πεύκου, πάχους 5 εκ. και σκεφτόμουνα να του κάνω το κάτω μισό σόκορο με γωνία 45 μοίρες και από πάνω στην επιφάνεια ένα μικρό αυλάκι διακοσμητικό με το κοπτικό U ....
από ρούτερ έχω μόνο το lidl και το maktec, κοπτικά έχω μόνο αυτά στην ξύλινη θήκη σε 6 και 8χλσ των 20 /σετ
να μην το επιχειρήσω λες? προτιμώ να μην το φαλτσοκόψω αν είναι να μου συμβεί κανά κακό με το ρούτερ ή να το κάνω με το παγκοπρίονο στις 45 μοίρες και όχι στο ρούτερ.

Με τι κοπτικο θα κανεις τις 45 μοιρες?. Το κατω μισο σοκορο ειναι 25μμ υψος κοπης. Εχεις τετοιο κοπτικο με ρουλεμαν που κοβει βαθος 25mm (δηλαδη υποτινουσα = μηκος λεπιδας = 35mm?) ή δεν καταλαβα τι θελεις να κανεις?
για να κανεις το μισο σοκορο 45 μοιρες θελεις b=25 και c=35 με το d να προκυπτει πανω απο 58mm. H bosch για το GMF 1600 προτινει μεχρι 55mm διαμετρο κοπης και συνηθως σε τραπεζι αυτα τα κοπτικα.

Εγω πανω απο 20mm σε βαθος κοπης με 1/2 ιντσα στελεχος δεν εχω βρει.

Πιστευω οτι με του Lidl το ρουτερ σε 8mm στελεχος αν βαλεις τετοιο κοπτικο (πιστευω οτι σε 8 στελεχος θα βρεις μεχρι b=12-15mm ) θα εισαι οκ.

Attachments

• 4954.jpg
    4954.jpg
    29.9 KB · Views: 288
με αυτό που δείχνεις στην φώτο σκεφτόμουνα Γιάννη.....απλά όταν έγραψα στο κάτω μισό του σόκορου εννοούσα όσο βγει σε ύψος με το κοπτικό που έχω, απλά να είναι από το κάτω μέρος για να δίνει λαβή να πιάνεις την επιφάνεια κοπής.
ως προς την ασφάλεια ήταν επικεντρωμένο το ερώτημά μου.

επειδή την έχω καταβρεί με το ρούτερ σκεφτόμουνα να το κάνω με αυτό και όχι με το παγκοπρίονο....απλά με φοβίσατε λίγο εσύ και ο Κυριάκος, για αυτό ρώτησα...είναι και 1.5 μ η περίμετρος...να μην αποκτήσω κέρατο κανά bit στα καλά καθούμενα.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

με αυτό που δείχνεις στην φώτο σκεφτόμουνα Γιάννη.....απλά όταν έγραψα στο κάτω μισό του σόκορου εννοούσα όσο βγει σε ύψος με το κοπτικό που έχω, απλά να είναι από το κάτω μέρος για να δίνει λαβή να πιάνεις την επιφάνεια κοπής.
ως προς την ασφάλεια ήταν επικεντρωμένο το ερώτημά μου.

επειδή την έχω καταβρεί με το ρούτερ σκεφτόμουνα να το κάνω με αυτό και όχι με το παγκοπρίονο....απλά με φοβίσατε λίγο εσύ και ο Κυριάκος, για αυτό ρώτησα...είναι και 1.5 μ η περίμετρος...να μην αποκτήσω κέρατο κανά bit στα καλά καθούμενα.

Με του lidl ρουτερ στην μεσσαια ταχυτητα θα εισαι Οκ και με κοπτικο 8mm. Αν εχεις 6mm θα εχεις και μικροτερο βαθος κοπης γιατι το κοπτικο θα ειναι μικροτερο και μπορεις να βαλεις και το Makita αφου δεις πως παει. Αλλα με του lidl στις μεσαιες στροφες θα εισαι καλυτερα και πιο ευκολα.
Εκτος απο τις στροφες παιζει ρολο και η ταχυτητα προωθησης του εργαλειου. Δηλαδη αν εχεις μεγαλες στροφες πρεπει να εχεις και μεγαλυτερη προωση για να προλαβαινει να βγαζει τα πριονιδια και να κοβει σωστα χωρις τριβη.
Και γι'αυτο τα ρυθμιζομενα ειναι πιο βολικα. Αν το σχημα που ρουταρεις ειναι περιεργο θα πρεπει να πηγαινεις και με μικρη ταχυτητα αρα να μειωσεις και τις στροφες του κοπτικου για να μην καις το ξυλο. Μειωνοντας τισ στροφες ομως θα πρεπει να εχεις και ποιοτικο κοπτικο τροχισμενο. Ολα λοιπον ειναι συναρτηση.

Μιας και εχεις και τα 2 θα ηθελα πολυ να δοκιμασεις με το parkside κοντα και κατω απο 20000 στροφες το μισο μηκος και το αλλο μισο με το makita στις 30000 και με το ιδιο κοπτικο. Και να μας πεις τις εντυπωσεις σου.

Έχει μείνει μια μέρα ακόμα μέχρι να σταματήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής για το Android Media Player Που κληρώνει η συντονιστική ομάδα της κατηγορίας των Δορυφορικών, όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμη συμμέτοχη μόλις που προλαβαίνετε. Πατήστε πάνω στο όνομα του player να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο νήμα MECOOL BB2 pro

Προσωπικά πάντως τα 6mm κοφτάκια τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι . έχω ένα κουρευτικό που παίρνει εξάρια , ούτε ξέρω που βρίσκεται. Μονίμως το dewalt με 8αρια κοφτάκια Bosch δουλεύω .Μέχρι να έρθουν τα Ent από Germania. .Καταραμένη κρίση , καταραμένη φτώχια , καταραμένοι ....κιτρινομούρηδες (το τελευταίο δεν κολλάει αλλά το βάζω πάντα γιατί οι κίτρινοι έχουν μαζέψει όλο το χρήμα ) .

P1280028.jpg
μικρο παραλαβες αναλωσιμων :κολλα πολυουρεθανης saratoga 9.80 ευρω , remover 7.5 ευρω και μια μεταλικη ξυστρα 4.30 ευρω απο τοπικο μαγαζι.

Βασίλη καλοδούλευτα, έχεις εξασφαλίσει μεροκάματο.
Διάβασε καλά τις οδηγίες, ειδικά του remover και να τηρήσεις τις οδηγίες ασφαλείας.

ευχαριστω .ναι παναγιωτη αλλα με την 3Μ δεν καταλαβα τιποτα απο μυρουδιες και φυσικα γαντια!

Ευχαριστω κωστα !το ριμουβερ;για το χρωμα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Thanks γιωργη!

Χα χα νικο εισαι κορυφη ! Τι μα κανουμε η γυναικες ειναι μεγαλο παθος κατι σαν τα εργαλεια την θαλασσα αλλα ενα κλικ πανω!!