Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μεγειές Δημήτρη και Παύλο.
Ευχαριστώ Αντωνη. Να πω ότι ο πωλητής δεν τα στέλνει Ελλάδα και μου τα έφερε φίλος από Γερμανία. Σαν τιμή είναι καλή κι έχει καλές κριτικές. Να δούμε τώρα τι θα καταφέρω.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ Αντωνη. Να πω ότι ο πωλητής δεν τα στέλνει Ελλάδα και μου τα έφερε φίλος από Γερμανία. Σαν τιμή είναι καλή κι έχει καλές κριτικές. Να δούμε τώρα τι θα καταφέρω.

Τι θα φτιάξεις με αυτη; καμιά εποξική άτρακτο ή για να περνάς πανια τη θες;

Eυχαριστώ Αντώνη-Κώστα καί Γιώργο

Γιώργο τά πολύμπριζα μέ master-slave λειτουργία έχουν τήν εξής ιδιότητα :
Bάζουμε μιά συσκευή στήν υποδοχή master,καί μιά συσκευή στήν υποδοχή slave, όταν ενεργοποιήσουμε τήν συσκευή στήν υποδοχή master τότε δίνει ρεύμα καί λειτουργεί και η συσκευή στήν υποδοχή slave.
Xρήσιμο σέ εμάς πού έχουμε ηλεκτρική σκούπα σέ εργαλεία,καί θέλουμε να κάνουμε αυτοματοποίηση όταν δηλαδή ενεργοποιούμε ένα εργαλείο π.χ δισκοπρίονο νά ανοίγει αυτομάτος και η σκούπα,χωρίς να σκύβουμε να ανοιγοκλείνουμε τήν σκούπα μετά τό πέρας-αρχή τής κοπής.
Εχει καί άλλες εφαρμογές φυσικά μέ τήν τηλεόραση-υπολογιστή και τα περιφερειακά τους.

Γιά να το καταλάβεις καλύτερα,είχα φτιάξει ένα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=SJCIGhMUc4I

Τι θα φτιάξεις με αυτη; καμιά εποξική άτρακτο ή για να περνάς πανια τη θες;
Τίποτα από αυτά Αντώνη. κατασκευές μοντελισμού πλέον δεν φτιάχνω. Την ρητίνη θα την δοκιμάσω σε συνδυασμό με ξύλο για διακόσμηση και επεξεργασία στον τόρνο. Θα δούμε, πολλά έχω στο μυαλό μου.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τίποτα από αυτά Αντώνη. κατασκευές μοντελισμού πλέον δεν φτιάχνω. Την ρητίνη θα την δοκιμάσω σε συνδυασμό με ξύλο για διακόσμηση και επεξεργασία στον τόρνο. Θα δούμε, πολλά έχω στο μυαλό μου.

ααα καταλαβα. οκ καλες δοκιμες.

Καλοδουλευτες οι παραλαβες σας κυριοι.
Δημητρη, τελικα το μικρο δισκοτριβειο πηρες βλεπω. Και εγω μαλλον σε αυτο θα καταληξω μιας και εχω ηδη ταινιολειαντηρα. Απο αναρροφηση σκονης πως παει; το δοκιμασες; η υποδοχη για τη σκουπα παιρνει το στανταρ ρουξουνι της νιλφισκ η θελει ανταπτορα οπως η σεγα και το δισκοπριονακι;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοριζικα Παυλο και Αντωνη!

Δημητρη, αυτο το τριβειακι ειναι το πλεον αθορυβο εργαλειο της proxxon! Kαλοδουλευτο!!

Καλοδουλευτες οι παραλαβες σας κυριοι.
Δημητρη, τελικα το μικρο δισκοτριβειο πηρες βλεπω. Και εγω μαλλον σε αυτο θα καταληξω μιας και εχω ηδη ταινιολειαντηρα. Απο αναρροφηση σκονης πως παει; το δοκιμασες; η υποδοχη για τη σκουπα παιρνει το στανταρ ρουξουνι της νιλφισκ η θελει ανταπτορα οπως η σεγα και το δισκοπριονακι;

Eυχαριστώ Κώστα
Ημουν μεταξύ τού Proxxon καί τού Boston,αλλά προτίμησα τό Proxxon (άν καί πιό ακριβό) λόγο όγκου,επίσης δέν γνωρίζω άν τό Boston μέ τόν ταινιολειαντήρα επάνω θά έκανε καλή διαχείρηση σκόνης μέ τήν σκούπα η θά έκανε μαντάρα τό εργαστήριο.

Οσο γιά τήν διαχείρηση σκόνης τού κυκλικού τριβείου Proxxon είναι στό 95-98 % σχεδόν δέν βγάζει τίποτα έξω μέ τήν σκούπα,καί άν βγάλει λίγο είναι τοπικά εκεί στό δίσκο,δέν εξαπλώνει τίποτα δηλαδή στό περιβάλλων χώρο.

Επειδή πρώτη φορά δουλεύω κυκλικό τριβείο στήν αρχή σάν άμπαλος πού είμαι πίεζα τό ξύλο καί εκοβαν οι στροφές,μετά κατάλαβα ότι θέλει άγγιγμα γυναίκας απαλά-απαλά τό ξύλο στό γυαλόχαρτο γιά να μήν κόβουν οι στροφές.

Κάνει καλή δουλειά τό δοκίμασα καί έκανα 2 οβάλ γωνίες σέ ένα δοκαράκι (τρίτη φωτό)

Η αναρόφηση μέ τήν σκούπα μας είναι σάν τήν πριονοκορδέλα ταιριάζει μέ ένα μικρό διάκενο,αλλά γιά μένα έχω προσαρμόσει καί τό άλλο λαστιχένιο εξάρτημα σέ όλα τα εργαλεία Proxxon και τά δουλεύω μέ τόν αντάπτορα πού μπαίνει μέσα σφηνωτά καί σωστά.

Ποιό ταινιολειαντήρα χρησιμοποιείς ?

Καλοριζικα Παυλο και Αντωνη!

Δημητρη, αυτο το τριβειακι ειναι το πλεον αθορυβο εργαλειο της proxxon! Kαλοδουλευτο!!

Ευχαριστώ Μιχάλη,όντως τελείως αθόρυβο,άν καί πλέον μέ τήν σκούπα γίνονται όλα τά εργαλεία θορυβώδη θέλοντας καί μή.

Κοίταζα καί τό μεγαλύτερο κυκλικό τριβείο τής Proxxon πού τό έχεις,αλλά δέν είδα καλές κριτικές στό Amazon λένε ότι κόβει εύκολα στροφές στήν πίεση τού ξύλου και τό πιστεύω,είναι διπλάσια η διάμετρος τού δίσκου του πού λογικά θά έπρεπε να ήταν τά διπλάσια watt από τό μικρό και είναι μόνον 200 watt δηλαδη 60 watt παράπανω από τό μικρό πού πήρα.

Last edited:
Αν έχει τόσο καλή απαγωγή σκόνης είναι ότι πρέπει και για εμένα. Το αν μπαίνει η σκούπα και αν τραβάει καλά ήταν η βασικότερη ανησυχία μου. Αφού είναι καθαρό και αθόρυβο μπαίνει στη λίστα άμεσα...

Ταινιολειαντήρα έχω τον γνωστό του lidl, που έχουν πάρει οι περισσότεροι. Είναι ακριβώς το αντίθετο με το παραπάνω, δηλαδή διαφεύγει αρκετή σκόνη και κάθεσαι δίπλα του μόνο με ωτοασπίδες. Εννοείται ότι τον δουλεύω μόνο στο μπαλκόνι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ταινιολειαντήρα έχω τον γνωστό του lidl, που έχουν πάρει οι περισσότεροι. Είναι ακριβώς το αντίθετο με το παραπάνω, δηλαδή διαφεύγει αρκετή σκόνη και κάθεσαι δίπλα του μόνο με ωτοασπίδες. Εννοείται ότι τον δουλεύω μόνο στο μπαλκόνι.

Μιά από τά ίδια καί εγώ μέ τόν B&D πού έχω άν καί έχει σάκο σκόνης τά κάνει όλα μαντάρα τριγύρω,πολύ θορυβώδης,καί είναι μόνο γιά έξω,γιαυτό τούς αποφεύγω τούς ταινιολειαντήρες μέσα στό εργαστήριο,πιστεύω ότι καί μέ σκούπα θά βγάζει σκόνη έξω λόγο τού μεγάλου διαδρόμου τής ταινίας ,καί τής μεγάλης ταχύτητας περιστροφής δέν θά μπορεί να κάνει καλή διαχείρηση τής σκόνης,βέβαια μπορεί να κάνω καί λάθος,άν έχει ταινιολειαντήρα βάσης, η επιτραπέζιο ανάποδα στόν πάγκο κάποιος συνάδελφος,καί μέ σκούπα δέν βγάζει σκόνη σέ κλειστό χώρο μπορεί να τό αναφέρει.

Last edited:
Διάφορα ψιλά που θα χρειαστούν σύντομα...
vzFGF3m.jpg

Καλοδούλευτα σέ όλους,μέ καλές δημιουργίες.
Κώστα τά φρεζάκια τής Proxxon μέ ποιό εργαλείο θά τά δουλέψεις ?

Καλημέρα.
Τα φρεζάκια προς το παρόν θα τα χρησιμοποιώ με το fbs240/e http://www.proxxon.com/en/micromot/28472.php για τριμάρισμα ακμών. Η proxxon δεν τα προτείνει για τόσο μικρό εργαλείο, και καλά κάνει, όμως με πολύ προσεκτικές κινήσεις και χωρίς πίεση μπορεί να γίνει δουλειά.