Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

χθεσινή παραλαβή. δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα στο τελικό φινίρισμα του ξύλου, γιατί την ώρα που το γυαλίζεις τρίβει το ξύλο συγχρόνως επειδή περιέχει και τρίμματα ελαφρόπετρας. χρησιμοποιείται κυρίως σε τόρνο. δοκιμές θα γίνουν μάλλον σαβ/κο.
Ενδιαφερον. Αν και την ελαφροπετρα την χρησιμοποιεις οταν εχεις πορωδη ξυλα οπως παλισανδρο σε αρχικο σταδιο βαφης για να κλεισει τους πορους.

Proxxo-mania συνέχεια .... μόνο μήν διαβάσει τό παρών ο Νικόλας (osatosa) καί μάς κρεμάσει κουδούνια :flipout::flipout:
Επιτραπέζια πλάνη Proxxon AH 80
Βιδώθηκε σέ κόντρα πλακέ,ομολογώ νά πώ ότι δέν τό περίμενα ότι θά κάνει τόσο καλό πλάνισμα,πολύ καλό εργαλείο μετά τό παγκοπρίονο Fet,τήν πριονοκορδέλα βάζω τρίτη τήν επιτραπέζια πλάνη.
Πριονίδι δέν βγαίνει σχεδόν καθόλου μέ τήν σκούπα.

plani110.jpg

plani210.jpg

plani310.jpg

Περιμένουμε τα (σίγουρα) όμορφα αποτελέσματα !
ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. είναι αμοιβαία τα αισθήματα.... όπως λέει το λαικό άσμα

Ενδιαφερον. Αν και την ελαφροπετρα την χρησιμοποιεις οταν εχεις πορωδη ξυλα οπως παλισανδρο σε αρχικο σταδιο βαφης για να κλεισει τους πορους.
την χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι τορνοξυλευτές αλλά την είδα από κοντά στην χίο και μου άρεσε. το καλό είναι ότι την φέρνει το παιδί του youtybe από την κεφαλλονιά.

Proxxo-mania συνέχεια .... μόνο μήν διαβάσει τό παρών ο Νικόλας (osatosa) καί μάς κρεμάσει κουδούνια :flipout::flipout:
Βιδώθηκε σέ κόντρα πλακέ,ομολογώ νά πώ ότι δέν τό περίμενα ότι θά κάνει τόσο καλό πλάνισμα,πολύ καλό εργαλείο μετά τό παγκοπρίονο Fet,τήν πριονοκορδέλα βάζω τρίτη τήν επιτραπέζια πλάνη.

plani110.jpg

plani210.jpg

plani310.jpg

Καλορίζικη αλλά φωτό εγώ δεν !

Από το κινητό τις βλέπω από την ταμπλέτα όχι. Ίσως φταίει κάποια δική μου ρύθμιση.

Είμαι στην επιστροφή.....

Last edited by a moderator:
ρε σεις βαζουν τιποτα "καλο" μεσα στα προξον και αν αρχισεις με την αγορα δεν μπορεις να σταματησεις?
το λεω για να προσεξω να μην κολλησω και εγω καμμια προξονιτιδα...

καλες δημιουργιες Δημητρη

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικη αλλά φωτό εγώ δεν !

Eυχαριστώ Κώστα,αλλά γιατί δέν ?? κανονικά ανοίγουν οι φωτό.

ρε σεις βαζουν τιποτα "καλο" μεσα στα προξον και αν αρχισεις με την αγορα δεν μπορεις να σταματησεις?
το λεω για να προσεξω να μην κολλησω και εγω καμμια προξονιτιδα...

καλες δημιουργιες Δημητρη

Οταν θά αγοράσεις τό πρώτο εργαλείο Κώστα θά κολλήσεις.
Καταρχάς στιβαρά μηχανήματα γιά τά "κυβικά" τους,μετά μανιτζέβελα δέν πιάνουν χώρο,ελάχιστος θόρυβος,καλή διαχείρηση σκόνης,σέ αναλογία ισχύ - απόδοση δέν νομίζω νά υπάρχει κάτι καλύτερο.
Ακριβά εργαλεία βέβαια,αλλά χαλάλι τους γιά τά παραπάνω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Από το κινητό τις βλέπω από την ταμπλέτα όχι. Ίσως φταίει κάποια δική μου ρύθμιση.

Κώστα οι φωτός ειναι μέ πρωτόκολλο https γιαυτό μάλλον,καί καλά πού μού τό είπες νά κόβω to s όταν τίς κάνω paste,γιά κοίτα στίς ρυθμίσεις.

Last edited:
Δημητρη καλοδουλευτο!!
Ακριβο αλλα πραγματικα μοναδικο εργαλειο. Ελαχιστο σε διαστασεις, δυνατο και σχετικα ησυχο.

Τα push sticks κυριως για αυτο τα προοριζω. Σε μακρυα σανιδακια θελει δυο.

Παρελαβα και γω σημερα δυο αλυσοπριονα μπαταριας....:)))

36901178301_2f646a145c_b.jpg

Δημητρη καλοδουλευτο!!
Ακριβο αλλα πραγματικα μοναδικο εργαλειο. Ελαχιστο σε διαστασεις, δυνατο και σχετικα ησυχο.

Τα push sticks κυριως για αυτο τα προοριζω. Σε μακρυα σανιδακια θελει δυο.

Παρελαβα και γω σημερα δυο αλυσοπριονα μπαταριας....:)))

Kαλορίζικα καί καλοδούλευτα Μιχάλη,ωραία πράγματα,όταν βρείς χρόνο κάνε μας ένα review.
Οντως πολύ ωραίο εργαλείο η επιτραπέζια πλάνη,δέν ήμουν καί τόσο σίγουρος γιά τήν δυναμική της,αλλά στήν δοκιμή ενθουσιάστηκα.
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται μού φαίνεται,καί εγώ γιαυτό τά προορίζω τά push - sticks

Ναι, είναι σαν τα Marllboro... Έτσι και τα ξεκινήσεις...

Καλορίζικο και καλοδούλευτο το εργαλείο Δημήτρη. :a0210:
Μήπως έχεις υπολογίσει καθόλου πόσο σου στοιχίζει ο Χιώτης το μήνα; :flipout:

(Γιά ξαναπές μου τώρα αυτά που μούλεγες όταν ήταν να πάρεις το radial... γιατι δεν είχες πάρει το Metabo λέμε; :grinning-smiley-043)

axxaxaxaxaxaxaxaxaxa

καλοριζικα τα εργαλειακια Δημητρη και Μιχαλη. Εχετε ανοιχτει σε μεγαλες θαλασσες, αντεο Χιωτης ειναι της θαλασσης, εσυ Δημητρη?
Παυλο, καλα γυαλισματα τωρα, οχι πωςτα ειχες και πολυ αναγκη φυσικα!

Και λίγα λέει ο άνθρωπος,με όλα αυτά που περνάει...

Σέ ευχαριστώ Πάνο

Ναι, είναι σαν τα Marllboro... Έτσι και τα ξεκινήσεις...

Καλορίζικο και καλοδούλευτο το εργαλείο Δημήτρη.
Μήπως έχεις υπολογίσει καθόλου πόσο σου στοιχίζει ο Χιώτης το μήνα;

(Γιά ξαναπές μου τώρα αυτά που μούλεγες όταν ήταν να πάρεις το radial... γιατι δεν είχες πάρει το Metabo λέμε; )

Ευχαριστώ Μπάμπη
Ισχύει τό γνωστό ρητό δάσκαλε πού δίδασκες καί νόμους δέν εκράτεις :grinning-smiley-043
Ελεγα ότι λυπάμαι νά δώσω πάνω από 160-180 ευρώ γιά ένα εργαλείο.
Αλλά έχω ενθουσιαστεί μέ τά Proxxon,γιατί ποτέ δέν θά αγόραζα τά αντίστοιχα "μεγάλα" εργαλεία ξύλου,λόγο έλλειψης χώρου,καί κατάφερα νά έχω ένα ερασιτεχνικό ξυλουργικό εργαστήριο σέ μικρογραφία.

axxaxaxaxaxaxaxaxaxa

καλοριζικα τα εργαλειακια Δημητρη και Μιχαλη. Εχετε ανοιχτει σε μεγαλες θαλασσες, αντεο Χιωτης ειναι της θαλασσης, εσυ Δημητρη?
Παυλο, καλα γυαλισματα τωρα, οχι πωςτα ειχες και πολυ αναγκη φυσικα!

Eυχαριστώ Νεκτάριε,εγώ είμαι τού αγρού -bye-

Μπράβο Δημήτρη .... για μετά την πλάνη ξεχονδριστήρα έχεις ??

Να σαι καλά Νικόλα,τόν κοίταζα τόν ξεχονδριστήρα,αλλά προτίμησα τήν πλάνη λόγο ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες ο ξεχονδριστήρας Proxxon είναι γιά max ξύλα 4 cm ύψος καί 8 cm πλάτος,άν έχω ένα κομμάτι ξύλο ύψος 20 cm καί θέλω να τού "φάω" 0,6 mm δέν γίνεται,νομίζω η πλάνη είναι αρκετά πιό χρήσιμη από τόν ξεχονδριστήρα. -bye-

plani110.jpg

plani210.jpg

plani310.jpg
Καλοδουλευτη.

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαστορια (Δημήτρη και Μιχάλη) καλορίζικα τα εργαλεία σας δεν προλαβαίνουμε να σας λέμε τα καλορίζικα αμάν πια:grinning-smiley-043:worshippy: , μου άρεσε που είπε ο Μιχάλης τέλος η αγορές για τον Αύγουστο :flipout::flipout::flipout:.