Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη καλοδουλευτο...
Το δοκίμασες αξιζει...ποσο κρατάει η μπαταρία του...
ειναι για χρηση κηπου ή παει καλα και σε χωράφι...???

To δοκιμασα Ευγενιε, μενει να φορτωσω τις φωτογραφιες και να γραψω το κειμενο, στα εργαλεια μπαταριας, σημερα αυριο.

Το συγκρινα με το αλλο κλαδευτηρι το bosch CISO το οποιο ειναι παρα πολυ καλο και κοβει οτιδηποτε μπαινει στο στομιο (~14μμ)
Για τον χρονο δεν μπορω να πω κατι, θα αρκεστουμε σε αυτο που δινει ο κατασκευαστης για εναν μεσο ορο παχους κλαδιων.

41053914735_005c8fa1fc_z.jpg

Το νεο κλαδευτηρι ειναι μικροτερο και ελαφρυτερο απο το CISO. Eχει μηκος ~25εκ. και ζυγιζει ~480γρ.
Κοβει επισης μεγαλυτερα κλαδια απο το CISO που περιοριζεται σε μαξ.14μμ παχος κλαδιων.

Καλοδούλευτο τό δισκοπρίονο,καλές καί ασφαλείς κοπές νά έχει ο φίλος σου Κυριάκο.

Συνεχίζεται η συλλογή .......
Σημερινή αγορά Proxxon MB200 (Bάση γιά proxxon rotary tools) KT70 (Σεπόρτι η τραπέζι διασταυρούμενων κινήσεων)
Σέτ φρέζες Bολφραμίου proxxon 27116

prox110.jpg

prox210.jpg

prox310.jpg

Όλα καθαρά, τακτοποιημένα και όμορφα. μπράβο και καλορίζικα. καλές κατασκευές Δημήτρη.

μερακλίδικα εργαλεία βγάζει αυτή η Proxxon...

Ποια συλλογή?Σε λίγο θα έχεις έκθεση αντιπροσωπίας... :)
Καλορίζικα και καλοδούλευτα Δημήτρη!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτα Dim.
Για ξεκίνα να τα λερώνεις σιγά - σιγά.......

Και εγώ νομίζω ότι για "κλείσει" την συλλογή, αργά ή γρήγορα θα το χτυπήσει το τορνάκι της Proxxon ο Dim.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όλα καθαρά, τακτοποιημένα και όμορφα. μπράβο και καλορίζικα. καλές κατασκευές Δημήτρη.

μερακλίδικα εργαλεία βγάζει αυτή η Proxxon...

Να σαι καλά Γιώργο,ευχαριστώ

Γεια σου Mr Proxxon!!!!!!!!
Ενα τορνακι λειπει τωρα!

Εκεί εσύ τό ίδιο "βιολί" μέ τόν τόρνο,αφού βλέπεις ότι τό προσπερνάω συνέχεια :flipout:-bye-

Ποια συλλογή?Σε λίγο θα έχεις έκθεση αντιπροσωπίας... :)
Καλορίζικα και καλοδούλευτα Δημήτρη!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ Κώστα,είναι τά άτιμα πειρασμός είναι νά μήν κάνει κάποιος τήν αρχή.

Καλοδούλευτα Dim.
Για ξεκίνα να τα λερώνεις σιγά - σιγά.......

Ευχαριστώ Κώστα,πρός τό παρών λερώνω τά παντελόνια μου από τήν λασπουριά :flipout:

Δημητρη καλοδουλευτα τα προσαρτηματα της Proxxon!
Tελικα πηρες την βαση για κολωνατο και οχι το κολωνατο δραπανακι της Proxxon. Kαλυτερα, εχει περισσοτερες χρησεις.
Η βαση ακριβειας ειναι πραγματικα..'ακριβειας'. Ακριβουτσικο πραμα αλλα η ποιοτητα του ειναι σουπερ!

Α ρε Μήτσε... Καλά λένε οτι "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται". :ernaehrung004:
Ακριβώς την ίδια δουλειά κάναμε σήμερα...
Βέβαια πριν τη δουλειά ξοδέψαμε από κανα 300-άρι ο καθένας, εσύ όμως αγόρασες και κάτι, εμένα μου τα "έφαγε" σε ζημιά το Beverly. :bigcry:
Για πές για τα φρεζάκια βολφαρμίου που χρησιμοποίησες... Πόσο το μαλί; Απ´ ότι είδα είσαι πολύ ευχαριστημένος. Εγώ χρησιμοποίησα μια φρέζα του Dremel.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    297.3 KB · Views: 226

Δημητρη καλοδουλευτα τα προσαρτηματα της Proxxon!
Tελικα πηρες την βαση για κολωνατο και οχι το κολωνατο δραπανακι της Proxxon. Kαλυτερα, εχει περισσοτερες χρησεις.
Η βαση ακριβειας ειναι πραγματικα..'ακριβειας'. Ακριβουτσικο πραμα αλλα η ποιοτητα του ειναι σουπερ!

Μιχάλη σέ ευχαριστώ.
Οπως είχαμε κουβεντιάσει ήμουν νά πάρω τήν μικροφρέζα Proxxon MF70 ,αλλά τό ξανασκέφτηκα καλά,μιάς καί εσύ μού είχες πεί ότι για εμάς πού δουλεύουμε μόνο ξύλο δέν είναι απαραίτητο,ο Μπάμπης μού είχε πεί ότι άν πάρεις Μήτσο το MF70 δέν λέει κάτι σκέτο,παρά ΜΟΝΟ μέ CNC,μέ cnc δέν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ γιατί δέν τό θεωρώ τέχνη γιά εμάς τούς ερασιτέχνες να δουλεύει ο αυτόματος πιλότος και να τα παρουσιάζω σάν super ντούπερ κατασκευές αφενός,καί αφετέρου δέν έχω υπομονή καί αντοχές γιά να βάλω νέες σπαζοκεφαλιές στήν ζωή μου.
Καί κατέληξα στήν λύση τού rotary tool ΙBS/E πού έτσι καί αλλιώς θά τό αγόραζα γιά τήν συλλογή,καί λέω μέ τήν βάση MB200 μπορώ να ανοίγω καί τρύπες μέ φάλτσο,πράγμα πού δέν μπορώ μέ τό mini κολωνάτο δράπανο TBM220,καί έτσι ήρθε καί τό σεπόρτι ΚΤ70 καί έδεσε.
Δέν έβαλα τό σεπόρτι στό TBM220 γιατί είναι μπελάς να αλλάζω ταχύτητες μέ τούς ιμάντες αφενός,καί αφετέρου έχει λίγες στροφές ακόμα καί στήν υψηλή ταχύτητα 8,500 στροφές.Ενώ τό IBS/E rotary tool έχει ρυθμιζόμενες αβαθμίδωτα μέχρι 22.000 στροφές.
Νομίζω ότι έκανα γενικά σωστή επιλογή.

Α ρε Μήτσε... Καλά λένε οτι "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται". :ernaehrung004:
Ακριβώς την ίδια δουλειά κάναμε σήμερα...
Βέβαια πριν τη δουλειά ξοδέψαμε από κανα 300-άρι ο καθένας, εσύ όμως αγόρασες και κάτι, εμένα μου τα "έφαγε" σε ζημιά το Beverly. :bigcry:
Για πές για τα φρεζάκια βολφαρμίου που χρησιμοποίησες... Πόσο το μαλί; Απ´ ότι είδα είσαι πολύ ευχαριστημένος. Εγώ χρησιμοποίησα μια φρέζα του Dremel.

Χά χά χά δέν τό πιστεύω ούτε συνεννοημένοι νά είμασταν Μπάμπη :2thumb22sup:,μέ τήν διαφορά ότι εσύ έκανες έργο,εγώ έκανα δοκιμές.
Δυστυχώς μέσα στό πρόγραμμα είναι καί οι αναποδιές,νά έχεις τήν υγειά σου,καί όλα διορθώνονται.
Μπάμπη αυτό τo σεπόρτι είναι σάν αυτό πού αγόρασε ο Παύλος πρόσφατα ? επίσης δέν τό έχεις βιδώσει στήν βάση παρά τό κρατάει μόνο η πατούρα τού Bosch,επίσης τί διαδρομή Χ καί Υ έχει αυτό ?
Θηρίο βρήκες μεντεσέδες γιά τά γυαλιά ?
Τά φρεζάκια είναι άριστα και η διαδρομή τους πανεύκολη,είναι από τό Toolstore

Last edited:
Έχεις μάτι όμως... :flipout:
Το σεπόρτι είναι το ίδιο με του Παύλου, μου το έδωσε ο Panava. Κινεζιά είναι αλλά αν ασχοληθείς μαζί του, αν το ρεγουλάρεις σωστά τις γλύστρες του, γίνεται αξιοπρεπέστατο. Οι διαδρομές του είναι 4,5 cm και 20 cm.
Είναι βιδωμένο στη βάση του Bosch αλλά απ´ τη μία πλευρά, δυστυχώς δεν ταιριάζουν οι εγκοπές και απ´ τις δύο πλευρές, είναι όμως πάρα πολύ σταθερό ακόμα κι έτσι.
Μεντεσέδες, κι ο,τι άλλο θες στο γνωστό μέρος... Στους σχιστομάτηδες. Έκανα λάθος όμως κι αντί για free shiping πλήρωσα 25 DHL. Ήρθαν όμως σε χρόνο ρεκόρ, σε 3 μέρες!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    209 KB · Views: 184
  • image.jpg
    image.jpg
    102.9 KB · Views: 187
  • image.jpg
    image.jpg
    150.9 KB · Views: 186
Eυχαριστώ Νεκτάριε.

Το σεπόρτι φαίνεται κλώνος τής Proxxon μέ μεγαλύτερη διαδρομή βέβαια.
Μπάμπη καλώς τούς δέχτηκες τού μεντεσέδες,τώρα θέλω να δώ τί τέχνη σου,τά γυαλιά εκτός ότι έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας,είναι κάτι πού τά φοράμε συνέχεια καί πρέπει να είναι τέλεια τα πάντα,ειδικα οι μεντεσέδες νομίζω ότι έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας νά είναι ίσιοι,επίσης η πατούρα τών φακών,εύχομαι καλή αποπεράτωση,καί η πίεση νά παραμείνει στό νορμάλ επίπεδα μήν βαρέσει κόκκινα,και αρχίσουν να παίρνουν μπροστά τά βεντιλατέρ :grinning-smiley-043-bye-

Ποιά τέχνη μου βρε Δημήτρη;
Όσο τεχνίτης κι όσο μάγκας κι αν είσαι ποτέ δεν θα φτάσεις στα αυτοματοποιημένα επίπεδα των Κινέζικων.
Και να σκεφτείς οτι ένα ζευγάρι ξύλινα γυαλιά, τέλεια κατασκευασμένα, έρχονται στην πόρτα σου με 20 , άσχετα αν μερικοί δίνουν 195 για να αγοράσουν αυτές τις Κινεζιές, είτε γυαλιά είτε ρολόγια νομίζοντας οτι φτιάχνονται εδώ.
Εγώ το παλεύω μόνο και μόνο για τη τρέλα μου... Να ξέρω οτι είναι δικό μου κατασκεύασμα.
Κάποια στιγμή, που θα φτάσω σε επίπεδο που να με ικανοποιεί, θα φτιάξω 4-5 ζευγάρια για δική μου χρήση και τέρμα. Δεν αξίζει τον κόπο για κάτι παραπάνω.

Last edited:

Όσο τεχνίτης κι όσο μάγκας κι αν είσαι ποτέ δεν θα φτάσεις στα αυτοματοποιημένα επίπεδα των Κινέζικων.
Και να σκεφτείς οτι ένα ζευγάρι ξύλινα γυαλιά, τέλεια κατασκευασμένα, έρχονται στην πόρτα σου με 20 , άσχετα αν μερικοί δίνουν 195 για να αγοράσουν αυτές τις Κινεζιές, είτε γυαλιά είτε ρολόγια νομίζοντας οτι φτιάχνονται εδώ.
Εγώ το παλεύω μόνο και μόνο για τη τρέλα μου... Να ξέρω οτι είναι δικό μου κατασκεύασμα.
Κάποια στιγμή, που θα φτάσω σε επίπεδο που να με ικανοποιεί, θα φτιάξω 4-5 ζευγάρια για δική μου χρήση και τέρμα. Δεν αξίζει τον κόπο για κάτι παραπάνω.

Απλά respect :SFGSFGSF:

Μπράβο για την υπομονή & την επιμονή σου Μάστορα μου.