Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..
Δημητρη καλοδουλευτα τα προσαρτηματα της Proxxon!
Tελικα πηρες την βαση για κολωνατο και οχι το κολωνατο δραπανακι της Proxxon. Kαλυτερα, εχει περισσοτερες χρησεις.
Η βαση ακριβειας ειναι πραγματικα..'ακριβειας'. Ακριβουτσικο πραμα αλλα η ποιοτητα του ειναι σουπερ!
Μιχάλη σέ ευχαριστώ.
Οπως είχαμε κουβεντιάσει ήμουν νά πάρω τήν μικροφρέζα
Proxxon MF70 ,αλλά τό ξανασκέφτηκα καλά,μιάς καί εσύ μού είχες πεί ότι για εμάς πού δουλεύουμε μόνο ξύλο δέν είναι απαραίτητο,ο Μπάμπης μού είχε πεί ότι άν πάρεις Μήτσο το MF70 δέν λέει κάτι σκέτο,παρά ΜΟΝΟ μέ CNC,μέ cnc δέν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ γιατί δέν τό θεωρώ τέχνη γιά εμάς τούς ερασιτέχνες να δουλεύει ο αυτόματος πιλότος και να τα παρουσιάζω σάν super ντούπερ κατασκευές αφενός,καί αφετέρου δέν έχω υπομονή καί αντοχές γιά να βάλω νέες σπαζοκεφαλιές στήν ζωή μου.
Καί κατέληξα στήν λύση τού rotary tool ΙBS/E πού έτσι καί αλλιώς θά τό αγόραζα γιά τήν συλλογή,καί λέω μέ τήν βάση MB200 μπορώ να ανοίγω καί τρύπες μέ φάλτσο,πράγμα πού δέν μπορώ μέ τό mini κολωνάτο δράπανο
TBM220,καί έτσι ήρθε καί τό σεπόρτι ΚΤ70 καί έδεσε.
Δέν έβαλα τό σεπόρτι στό TBM220 γιατί είναι μπελάς να αλλάζω ταχύτητες μέ τούς ιμάντες αφενός,καί αφετέρου έχει λίγες στροφές ακόμα καί στήν υψηλή ταχύτητα 8,500 στροφές.Ενώ τό IBS/E rotary tool έχει ρυθμιζόμενες αβαθμίδωτα μέχρι 22.000 στροφές.
Νομίζω ότι έκανα γενικά σωστή επιλογή.
Α ρε Μήτσε... Καλά λένε οτι "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται". :ernaehrung004:
Ακριβώς την ίδια δουλειά κάναμε σήμερα...
Βέβαια πριν τη δουλειά ξοδέψαμε από κανα 300-άρι ο καθένας, εσύ όμως αγόρασες και κάτι, εμένα μου τα "έφαγε" σε ζημιά το Beverly. :bigcry:
Για πές για τα φρεζάκια βολφαρμίου που χρησιμοποίησες... Πόσο το μαλί; Απ´ ότι είδα είσαι πολύ ευχαριστημένος. Εγώ χρησιμοποίησα μια φρέζα του Dremel.
Χά χά χά δέν τό πιστεύω ούτε συνεννοημένοι νά είμασταν Μπάμπη :2thumb22sup:,μέ τήν διαφορά ότι εσύ έκανες έργο,εγώ έκανα δοκιμές.
Δυστυχώς μέσα στό πρόγραμμα είναι καί οι αναποδιές,νά έχεις τήν υγειά σου,καί όλα διορθώνονται.
Μπάμπη αυτό τo σεπόρτι είναι σάν αυτό πού αγόρασε ο Παύλος πρόσφατα ? επίσης δέν τό έχεις βιδώσει στήν βάση παρά τό κρατάει μόνο η πατούρα τού Bosch,επίσης τί διαδρομή Χ καί Υ έχει αυτό ?
Θηρίο βρήκες μεντεσέδες γιά τά γυαλιά ?
Τά φρεζάκια είναι άριστα και η διαδρομή τους πανεύκολη,είναι από τό
Toolstore