Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ παιδιά
Φίλε toasted δέν είναι τό felco το 7 ,απλή απομίμηση,έχω πάντος τό felco το 2 γιά ελαφρύ κλάδεμα,άστα πανάκριβα τά felco 50-55 ευρώ ένα κλαδευτήρι,αλλά είναι το καλύτερο κλαδευτήρι by-pass πού έχω πιάσει στά χέρια μου,τά αξίζουν τά λεφτά τους.
Το ξέρω. Κ εγώ felco. Για οτιδήποτε εργαλείο κοπής, δεν τα αλλάζω με τίποτα!

Last edited:
καλα κλαδευτηρια εχει και η bahco, αν δεν εχετε τοσα λεφτα για felco

Γιά νά μήν είμαστε παιδιά off-topic σέ αυτό τό νήμα,θά σού απαντήσω φίλε mouziko στά εργαλεία κήπου

Φωτό:

Υπερπλήρης συσκευασία με τα πάντα όλα και τιμή χώμα.
Δεν το δοκίμασα σε κάποια εργασία αλλά νομίζω ότι θα τα πηγαίνει θαυμάσια.

Η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τέλεια αλλά για 25 ευρώ κομπλέ με τα συνοδευτικά δεν το συζητάω καν.
Επίσης, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν προβληματικός ο διακόπτης ενεργοποίησης αλλά τελικά δεν είναι, δεν τον σπρώχνεις απλά για να άνοιγμα/κλείσιμο του εργαλείου αλλά πρέπει να τον πατήσεις κιόλας.
Αυτό είναι ιδιαίτερα εργονομικό καθώς έτσι αποτρέπεται η ανούσια εκκίνηση του εργαλείου από ένα λάθος πάτημα και φυσικά ενδεχόμενο ατύχημα... (ειδικά με μικρά δισκάκια κοπής...).

Καλοριζικα τα dremel!! Οντως η τιμη ειναι απιστευτη καθως βλεπω και βαλιτσακι μεταφορας και επεκταση αλλα και βολικο πλαστικο θηκακι με αναλωσιμα!

Πολυ καλο αυτο με τον διακοπτη ασφαλειας που αποτρεπει την ακουσια εκκινηση. Εργονομικο δεν το λες, ειναι ομως πολυ καλο μετρο προστασιας.

Καλορίζικο! Απο τα πιο VFM εργαλεία του lidl ,αν δεν είχα το dremel θα το είχα αγοράσει . Επίσης ο διακόπτης σημαντικός για ασφάλεια.

Καλοριζικα τα dremel!! Οντως η τιμη ειναι απιστευτη καθως βλεπω και βαλιτσακι μεταφορας και επεκταση αλλα και βολικο πλαστικο θηκακι με αναλωσιμα!

Πολυ καλο αυτο με τον διακοπτη ασφαλειας που αποτρεπει την ακουσια εκκινηση. Εργονομικο δεν το λες, ειναι ομως πολυ καλο μετρο προστασιας.

Ναι δεν είναι ακριβώς εργονομικό αλλά αυξάνει κατά πολύ την ασφάλεια για τον χρήστη.

επισης θετικη ειναι και η βαση καθετου φραζαρισματος που περιλαμβανετε .

Πηγα το χτυπησα και γω.. για ψιλοδουλειες πρεπει ναναι πολυ χρησιμο. του εβαλα ενα φρεζορασπακι και το παει γουλι το ξυλο.. ! :Banane0:

IMG_20150516_164207.jpg

Προσεχε με τα φρεζορασπακια, να κρατας τη σωστη γωνια και να πηγαινεις αργα αργα γιατι το στελεχος ειναι λεπτο (3μμ) και δεν θελει και πολυ να σπασει... Μιλαω απο (κακη) εμπειρια:))

Ε, αμα το παραζοριζεις και -κατα λαθος- δεν το κρατας καθετα στον αξονα, τι να κανει.

Εδω εχω σπασει το πιο χοντρο bit, απο το dremel trio..Αυτο ετσουξε ομως γιατι ειναι ακριβο bit και δεν υπαρχει σε μαιμου εκδοση :)

Τα φρεζορασπακια πρεπει να τα κραταμε καθετα; Δεν εχει σημασια η δουλεια που θελουμε να κανουμε;

Ειναι δυσκολο να το περιγραψω Παναγιωτη:)
Παρε την μυτη ενος μηχανικου μολυβιου. Αν γραφεις καθετα στο χαρτι (ειτε στον τοιχο ειτε στο γραφειο), δυσκολα σπαει εστω και αν το ζορισεις λιγακι.
Αν πας να γραψεις πλαγια και το ζορισεις πιο πολυ απ´οτι πρεπει, η μυτη σπαει. Καπως ετσι.

Ειναι δυσκολο να το περιγραψω Παναγιωτη:)
Παρε την μυτη ενος μηχανικου μολυβιου. Αν γραφεις καθετα στο χαρτι (ειτε στον τοιχο ειτε στο γραφειο), δυσκολα σπαει εστω και αν το ζορισεις λιγακι.
Αν πας να γραψεις πλαγια και το ζορισεις πιο πολυ απ´οτι πρεπει, η μυτη σπαει. Καπως ετσι.

Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι.. Ίδιες δυνάμεις δρούνε και μάλιστα στην περίπτωση που η ταχύτητα περιστροφής αυξάνεται είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Εγώ πάντως όταν δουλεύω τέτοια εργαλεία φοράω πάντα γυαλιά ασφαλείας γιατί ένα σπάσιμο δεν ξέρεις ποτέ τι θα προκαλέσει...

Σήμερα παρέλαβα τόν πάγκο εργασίας black&deker WM301
Μιχάλη (Χιώτης) ρώτησα στόν Ντέτσικα ο skil ειναι λάθος μού είπε γιά τα 8,5 κιλά,καί έτσι αγόρασα τόν black&deker τόν ζύγισα σέ καντάρι καί είναι 6,3 κιλά καθαρό βάρος.
Καλή κατασκευή,εύχρηστος,σταθερός ακόμα καί χωρίς παραιτέρω βάρος,κλείνη καί πιάνει ελάχιστο χώρο.
Πολύ σωστά είχε πεί ο Μιχάλης ότι αν θέλει κάποιος να κοψει κάτι μακρύ βάζι τό πόδι στήν βάση τού πάγκου ,καί δέν κουνιέται καθόλου.
Γενικά είναι κάτι πού χρειάζεται,μεταφερόμενος γιά καποια μαστορέματα πού απαιτούν εργασία εκτός κανονικού πάγκου.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες

ergale45.jpg

ergale46.jpg

ergale41.jpg

ergale42.jpg

ergale43.jpg

ergale44.jpg