Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίος . Καλά σου έκατσε με τα ξύλα !

Καλά το bosch θερμοπίστολο μπαταρίας που έχεις δεν σου φτάνει;;;;;;;;; Πόσα θα πάρεις πια; χεχε

Η αλήθεια είναι οτι τα proxon είναι μια κατηγορία απο μόνα τους .

Επειδή αχολούμαι κι εγώ με μικροκατασκευές τα έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό.. :)

Το bosch glue gun ειναι κορυφαιο για ερασιτεχνικη χρηση. Δεν εχω συναντησει καλυτερο και ειναι και μπαταριας. Bρισκεται ομως στην Αθηνα την οποια θα επισκευτω (..αν καταφερω τελικα ) τελος Σεπτεμβρη :))

Το θερμοπιστολο της proxxon ειναι παρα πολυ μικρο, σαν ψευτικο (οπως και το παραπανω) και δεν εχει καλες κριτικες.
Θελω ομως να το δοκιμασω για να εχω τη δικη μου αποψη, 17 ευρω κανει, γιατι μεχρι στιγμης τα proxxon τα εχω βρει αψογα απο ολες τις αποψεις, ιδιως τα εργαλεια παγκου.

Ολοκληρωθηκε με επιτυχια η πρωτη φαση της επιχειρησης Proxxon Μicromot, ηλεκτρικα εργαλεια χειρος.

Εδω τα βαλιτσακια, περιποιημενα με φωτεινη ενδειξη εξω για να μην μπερδευσαι. Απο αριστερα προς τα δεξια:

Proxxon 28644 Συσκευη λαξευσης,
Proxxon 28608 Μεγγενη παγου,
Proxxon 28547 Γωνιακος τροχος,
Proxxon 28530 Σεγα ακριβειας,
Proxxon 28592 Συσκευη χαραξης.

20254757763_15905d1765_b.jpg

Tα εργαλεια τα εχω παρει με την πληρη σειρα των προσαρτηματων και bits που αντιστοιχουν το καθενα. Εκτος απο την ειδικη πετρα λειανσης των εξαρτηματων λαξευσης που δεν υπηρχε διαθεσιμη.

Θα ακολουθησει πληρης αναλυση καθε εργαλειου στο νημα των μικροξυλοκατασκευων.

Πρωτες παρατηρησεις, τα εργαλεια ειναι gadget, καλοκατασκευασμενα, σε βαλιτσακι, εντυπωσιακα αθορυβα και πολυ δυνατα για hobby tools, ιδιως ο μινι γωνιακος τροχος.

Εδω η συσκευουλα χαραξης, ελαχιστη σε μεγεθος (και μολις 52 γραμμαρια!!!), σε σχεση με το ηδη μικρο Dremel Micro. Δουλευει με μετασχηματιστη 12ν.

20687787668_74eaaa2e18_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο το ραφι κοστιζει πανω η κατω απο 500ευρω;

wrong question.

Καλοταξιδα Μιχάλη. Και εγώ μόλις παρέλαβα το φλογιστρο της proxxon, το οποίο με άφησε πολύ ικανοποιημένο (με μια μικρή εξαίρεση στο on/off του) σαν πρώτη εντυπωση.

Μιχάλη απίθανη η συλλογή με proxxon μπράβο.

Η σέγα ειναι αλλο πράγμα όπως και το κολωνάτο. Τελικά το πήρες το κολωνάτο;

Οσον αφορα την συσκεουλα χάραξης μήπως παίρνει και τρυπανάκι για τρυπούλες χιλιοστου;

Eυχαριστω παιδια, να'στε καλα!

Νικο καλοριζικο το φλογιστρο. Μηπως ειχες δοκιμασει της dremel για να πεις διαφορες? Λιγο πολυ τα ιδια πρεπει να ειναι. Δεν ξερω αν το proxxon ειναι μικροτερο.

Θοδωρη, το κολωνατο Proxxon δεν το πηρα γιατι ειναι ακριβουτσικο. Πηρα ομως την βαση της proxxon για να την δοκιμασω με το αντιστοιχο δραπανακι.

Η συσκευουλα χαραξης παιρνει διαφορα τρυπανια αρκει να εχουν διαμετρο βασης 2.35 χιλιοστα. Θα το ψαξω -για την συγκεκριμενη διαμετρο- γιατι με ενδιαφερει και μενα.

Μεγειά! Τα εξαρτήματα τα έχεις στριμώξει όλα στα κουτιά;
(Εγώ σκεύτομαι να αγοράσω ένα l-boxx να βάλω τα τρυπάνια, πένσες, κλπ.)

επένδυσες σε εργαλεία αθάνατα...δυστυχως πολλοί από εμάς λόγω της κατάστασης πέρνουμε φθηνά εργαλεία και τα διπλοπληρώνουμε στο τέλος

Δεν έχω το dremel, το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς πιο μπουγιοζικο. Τελικά και τα 2 ανεβάζουν ίδια θερμοκρασία (1200 βαθμούς), λαθoς νόμιζα ότι το dremel φτάνει μέχρι τα 1000 (στα χίλια φτάνει όταν βάζεις την προέκταση). Αυτό σε συνδυασμό με τα εξαρτήματα και την μεταλλική θήκη αλλά και με το καλύτερο και ασφαλέστερο (κατά εμέ) κλείδωμα (on/off) και με την παραπλήσια τιμή, νομίζω ότι δίνει προβάδισμα στο dremel. Βέβαια μέχρι να δοκιμαστούν σε δουλειά και τα 2.

Μιλάμε για dremel versa flame και proxxon mfb/e.....για να καταλαβαινόμαστε και μην χαθούμε.

χαχα, ναι, λαδί εργαλεία, πραγματι -χρωμα μιας αλλης εποχης, μου αρεσει!!!

Μπα, τα ιδια πραγματα θα φτιαχνω, απλα θα τα φτιαχνω πιο ευκολα και πιο ευχαριστα :))

Merci Δημητρη!!

Να βαλω ενα νεο δυνατο φρεζακι/ρασπα για ξυλο που ανακαλυψα προσφατα και ολως τυχαιως ανηκει στην Proxxon!! :))

Ρασπα Proxxon No. 29064
Κανει σε ολα τα ροταρυ εργαλεια τυπου dremel. Eγω το χρησιμοποιω στο dremel και ειναι μοναδικο σαν εξαρτημα.

Παραθετω τα σχολια του toolstore:

Για την επεξεργασία του ξύλου:νέου τύπoυ εργαλεία με ρινίσματα καρβίδιου βολφραμίου για κατασκευή μοντέλων, τον καθαρισμό και την λείανση του ξύλου και συνθετικών ενισχυμένων με ίνες γυαλιού.
Δεν είναι κατάλληλο για μέταλλα!
Εξαιρετικά αιχμηρό και εύκολο στην χρήση: Το υλικό αφαιρείται με ελεγχόμενο τρόπο, χωρίς την άσκηση μεγάλης δύναμης, δουλεύοντας κατά μήκος ή κόντρα στους κόκκους του ξύλου.
Υψηλή αντοχή και εύκολο στον καθαρισμό, χρησιμοποιώντας έναν καυστήρα τύπου Bunser.
Επίσης κατάλληλο για ελαστικό, πλαστικό αφρό και σιλικόνη.

• Για εργασία στις 5.000 έως 20.000 στροφές ανά λεπτό.
• Κωνική.
• Διαστάσεις: 8.0 x 12mm
• Άξονας 3.2mm.

Εκτος απο το μακροστενο, βγαινει και σε αλλα δυο σχηματα, ενα κυλινδρικο (βλεπε φωτο) και ενα κωνικο.
20693157529_f6e52f1037_b.jpg

Δεν έχω το dremel, το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς πιο μπουγιοζικο. Τελικά και τα 2 ανεβάζουν ίδια θερμοκρασία (1200 βαθμούς), λαθoς νόμιζα ότι το dremel φτάνει μέχρι τα 1000 (στα χίλια φτάνει όταν βάζεις την προέκταση). Αυτό σε συνδυασμό με τα εξαρτήματα και την μεταλλική θήκη αλλά και με το καλύτερο και ασφαλέστερο (κατά εμέ) κλείδωμα (on/off) και με την παραπλήσια τιμή, νομίζω ότι δίνει προβάδισμα στο dremel. Βέβαια μέχρι να δοκιμαστούν σε δουλειά και τα 2.

Μιλάμε για dremel versa flame και proxxon mfb/e.....για να καταλαβαινόμαστε και μην χαθούμε.

Εχω και εγω το versa flame της dremel. Συμφωνω σε οσα λες. Αλλα τοσο δυσκολο ηταν να βαζαν ενα μικρο πλαστικο παραθυρακι να βλεπουμε και εμεις ποσο εχει μεσα; Ενα φτηνο αναπτηρα πηρα με ευκαμπτη μυτη με 2ευρω και εχει το παραθυρακι.
Αληθεια φτανει τους 1200°C;

Τα proxon ειναι ιδιατερα εργαλεια, σχεδον συλλεκτικα :)

Εχω και εγω το versa flame της dremel. Συμφωνω σε οσα λες. Αλλα τοσο δυσκολο ηταν να βαζαν ενα μικρο πλαστικο παραθυρακι να βλεπουμε και εμεις ποσο εχει μεσα; Ενα φτηνο αναπτηρα πηρα με ευκαμπτη μυτη με 2ευρω και εχει το παραθυρακι.
Αληθεια φτανει τους 1200°C;

Τα proxon ειναι ιδιατερα εργαλεια, σχεδον συλλεκτικα :)

Καλημέρα Παναγιώτη

Έτσι λέει η Dremel:

1200 °C (ανοιχτός αέρας)
680 - 1000 °C (θερμός αέρας)
550 °C (μύτες)

Στους 1200 φτάνει και το Proxxon. Δεν παίρνει άλλα εξαρτήματα οπότε δεν ισχυει ο θερμός αερας (με την επέκταση) ή η θερμοκρασία που αναπτύσει στις μύτες. Καλό θα ήταν το παραθυράκι αλλά καταλαβαίνεις πότε τελειώνει από την μείωση ένταση φωτιάς ή και από τον ήχο που κάνει η εξαγωγή του αερίου πριν καν το ανάψεις.

Μιχάλη απίθανη η συλλογή με proxxon μπράβο.

Η σέγα ειναι αλλο πράγμα όπως και το κολωνάτο. Τελικά το πήρες το κολωνάτο;

Οσον αφορα την συσκεουλα χάραξης μήπως παίρνει και τρυπανάκι για τρυπούλες χιλιοστου;

Θοδωρη, το πληρες σετ εχει μεσα 4 μυτες εκ των οποιων η μια ειναι 1 χιλιοστου.
Το σετακι εχει το καλο οτι ερχεται πληρες με το μετασχηματιστη και το βαλιτσακι του.

Αυτο που πηρα εχω ειναι μονο το εργαλειο καθως ειχα μετασχηματιστη.

http://www.proxxon.com/us/micromot/38635.php

Και γω Κυριακο φετος που πηρα καποια εργαλεια παγκου, εχω πλακα με την ποιοτητα και την ευχρηστια των εργαλειων της Proxxon! Το σεγακι ειναι αριστο αλλα δες τα specs, μηπως σου ειναι λιγο το παχος κοπης.

Proxxon συνεχεια..

Παρεληφθη σημερα το νεο rotary tool της Proxxon 230/Ε, πιο λεπτο και πιο ελαφρυ απο ποτε!! Περισσοτερα σχολια στο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες!

Εδω το εργαλειο σε συγκριση με το Dremel micro. Δυστυχως δεν εχω μαζι μου τα dremel για να υπαρχει σωστη συγκριση. Το micro ειναι συλφιδα μπροστα στo dremel 4000/8200

20278911803_25e7db8bca_b.jpg