Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θα ελεγα, για το τελικο ακονισμα σκαρπελων να βρεις μια πετρα διπλης οψης ~600-~1000+.

Aκονισμα τελικο με γυαλοχαρτο δεν θα εκανα εκτος αν μου εδειχνε καποιος που ξερει τι κανει και χρησιμοποιει αυτον τον τροπο ακονισματος.

Ένας φίλος επιπλοποιός ακονίζει τα σκαρπέλα του σε δράπανο με 1000άρι και βάλε γυαλόχαρτο. Το κάνει βέβαια πάρα πολύ συχνά (μετά από κάθε εργασία).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

O,20 η πετρα?
Αυτες που κοστιζουν 20,0 πρεπει να κανουν παπαδες!
Μεγεια και η ματσολα, ποσο τελικα, απο το απανω τη πηρες?

Από e-ergaleio παρήγγειλα, σιγά μην πήγαινα σε αυτόν. 9 ευρώ βγήκε, αυτός σίγουρα πάνω από 12 ευρώ θα μου την έδινε και χώρια που πήρα πόσα ακόμα πράγματα και για φίλους.

Aν θελει να πειραματιστει καποιος σε ακονισμα με πετρα νερου μπορει να δοκιμασει μια καλη και φτηνη. Ειναι διπλης οψης 1500/400 grit.
Ειναι λιγο μικρη, αλλα με καλη θεληση ολα γινονται. βοηθα αν υπαρχει και οδηγος ακονισματος.

41DlBEnQofL._SX425_.jpg

http://www.banggood.com/400X1500-Tw...hetstone-Polishin-Knife-Grinder-p-944969.html

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aν θελει να πειραματιστει καποιος σε ακονισμα με πετρα νερου μπορει να δοκιμασει μια καλη και φτηνη. Ειναι διπλης οψης 1500/400 grit.
Ειναι λιγο μικρη, αλλα με καλη θεληση ολα γινονται. βοηθα αν υπαρχει και οδηγος ακονισματος.

41DlBEnQofL._SX425_.jpg

http://www.banggood.com/400X1500-Tw...hetstone-Polishin-Knife-Grinder-p-944969.html
Σκεφτομαι να τη χτυπησω. Φανταζομαινο οδηγος της stanley εχει εφαρμογη λογω μεγεθους και σε αυτη τη πετρα.

Από πού το πήρες Παναγιώτη? Πρώτες εντυπώσεις ? Μοιάζει πολύ με το Woodstar PT 85 για το οποίο έχω διαβάσει καλά σχόλια.

sfradel το πήρα από εδώ. Πρώτες εντυπώσεις θετικές.
Επειδή έχω κάνει μεγάλη έρευνα αγοράς σε πληροφορώ πως είναι ακριβώς το ίδιο με:
Άγγλικές εισαγωγικές εταιρίες
Draper 09543
Charnwood W588
Titan TTB579PLN
AXMINSTER MB8020 (σταμάτισε να το εισάγει)
Sealey SM1311

Γερμανικές εταιρείες
Woodstar PT 85
Einhell TH-SP 204 4419950 (παρόμοιο)

Ελληνική
Boston PJ-200S (Εισαγωγή Unimac, παρόμοιο)

Δες σε τι τιμές πουλάνε αλλά κανε και σύγκριση χαρακτηριστικών.
Απλά το ΗΑΝ ΜΒ 8020, OEM όπως το αναφέρει, είναι εισαγωγή της κρητικής επιχείρησης ενώ όλα τα άλλα είναι εισαγωγή και βαπτισμένα με το όνομα που θέλει η κάθε επιχείρησ

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

sfradel το πήρα από εδώ. Πρώτες εντυπώσεις θετικές.
Επειδή έχω κάνει μεγάλη έρευνα αγοράς σε πληροφορώ πως είναι ακριβώς το ίδιο με:
Άγγλικές εισαγωγικές εταιρίες
Draper 09543
Charnwood W588
Titan TTB579PLN
AXMINSTER MB8020 (σταμάτισε να το εισάγει)
Sealey SM1311

Γερμανικές εταιρείες
Woodstar PT 85
Einhell TH-SP 204 4419950 (παρόμοιο)

Ελληνική
Boston PJ-200S (Εισαγωγή Unimac, παρόμοιο)

Δες σε τι τιμές πουλάνε αλλά κανε και σύγκριση χαρακτηριστικών.
Απλά το ΗΑΝ ΜΒ 8020, OEM όπως το αναφέρει, είναι εισαγωγή της κρητικής επιχείρησης ενώ όλα τα άλλα είναι εισαγωγή και βαπτισμένα με το όνομα που θέλει η κάθε επιχείρησ

Έχεις απόλυτο δίκιο είναι ακριβώς το ίδιο. Το έψαχνα από Γερμανία αλλά το βρήκες εσύ κάτω από την μύτη μου (Χανιά) κυριολεκτικά. Βλέπω μια διαφορά στα watt το HAN γράφει 1500 αλλά κατά τα άλλα είναι σχεδόν ίδιο.

E-ergaleio.gr

Αν δεν κάνω λάθος 840 gr και κόστος περί τα 8.9 ευρώ.

3 ευρώ μεταφορικά για οτιδήποτε παραγγείλεις (μόνο με κατάθεση). Τους έστειλα μύνημα για τα είδη που ήθελα μου απάντησαν σχετικά με την διαθεσιμότητα τους και τους έστειλα τα χρήματα άμεσα. Σε μία εργάσιμη τα είχα με ACS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για τελείως πόντιο με περνάς μου φαίνεται!!
Γι αυτό την πήρα!! :p

?????? Τι εννοεί ο ποιητής; Γιατι σε περνάω για πόντιο;

Νικο η ματσολα ειπες εχει άμμο μεσα ε? Αν ναι τοτε βρηκαμε τη πρωτη διαφορα με τη stanley που εχω.

Αν δε σου κανει κοπο και εχεις ενα ρεταλι μελαμινης, βαρα μια καλη πανω απευθειας να μου πεις αν αφησει σημαδι πανω. Μη λυπηθεις τη δυναμη δωσε της να καταλαβει.

Καλοριζικα ολα τα κοκοψινια και τα κοκοκοψαρα.

Για τελείως πόντιο με περνάς μου φαίνεται!!
Γι αυτό την πήρα!! :p

Εγω σε ρώτησα βρεεεεε, τι λες στον Μπαμπη ; Χαχαχα...
(Τελικα είσαι κρυφοποντιος.. :-p )

.....

Αν δε σου κανει κοπο και εχεις ενα ρεταλι μελαμινης, βαρα μια καλη πανω απευθειας να μου πεις αν αφησει σημαδι πανω. Μη λυπηθεις τη δυναμη δωσε της να καταλαβει.

....

12αρα και πανω όμως , μην πας σε μικρότερη δεν θα αφήσει σημάδι , απλα θα σπάσει...χαχαχα...

12αρα και πανω όμως , μην πας σε μικρότερη δεν θα αφήσει σημάδι , απλα θα σπάσει...χαχαχα...
gif-karate-fail.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

?????? Τι εννοεί ο ποιητής; Γιατι σε περνάω για πόντιο;

Πλάκα κάνω! :p

Νικο η ματσολα ειπες εχει άμμο μεσα ε? Αν ναι τοτε βρηκαμε τη πρωτη διαφορα με τη stanley που εχω.

Καλοριζικα ολα τα κοκοψινια και τα κοκοκοψαρα.

Αγάπη, το απόγευμα! Θα έχει διαφορά δεν μπορεί. 3πλάσια τιμή έχει η stanley!

Μπλέξαμε τα μπούτια μας!!

18άρα έχω!