Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για τις μικροκατασκευές μου μια χαρά τα πήγε χτες κ σήμερα το δραπανοκατσαβιδο του Lidl.
Βέβαια ο καιρός θα δείξει.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα σε όλους.

Κώστα εγώ είχα πάρει 3 δραπανοκατσαβιδάκια, το προηγούμενο μοντέλο, το ένα για μένα τα δύο δώρο. Μέχρι στιγμής ζούν και βασιλεύουν και τα δύο. Μια χαρά εργαλείο είναι.

Νέκ, τι τις θες τις μύτες, για πυρογραφία;
Πήρα κι εγώ σήμερα, μαζί με κάτι άλλα ψιλικοκά, και δύο πυρογράφιυς Weller. Για να δούμε...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    157.2 KB · Views: 185
Babis K.; said:
Καλορίζικα και καλοδούλευτα σε όλους.

Κώστα εγώ είχα πάρει 3 δραπανοκατσαβιδάκια, το προηγούμενο μοντέλο, το ένα για μένα τα δύο δώρο. Μέχρι στιγμής ζούν και βασιλεύουν και τα δύο. Μια χαρά εργαλείο είναι.

Νέκ, τι τις θες τις μύτες, για πυρογραφία;
Πήρα κι εγώ σήμερα, μαζί με κάτι άλλα ψιλικοκά, και δύο πυρογράφιυς Weller. Για να δούμε...

Με τον πυρογράφο της Weller εγώ έχω γίνει γίνει καλλιτέχνης. Θα τον ευχαριστηθείς. Καλορίζικα.

Σ. Ευχαριστω.
Για καλλιτέχνη δεν με βλέπω, πρώτα πρέπει να μάθω πως το πιάνουν για να μην κάψω τα δάχτυλά μου... :flipout:

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπαμπη καλοριζικα τα εκλεκτα καλουδια! Ι like especially the raspa :))

Ατσαλοσυρμα λεπτο για λειανση πηρες η λαθευω?

Δε λαθεύεις...
Ό,τι "παπαριά" πας και παίρνεις εσύ λέω "ας το δοκιμάσω να δούμε".
Που να το φανταστώ οτι θα μ´ έβαζες να πάρω και σύρμα κατσαρόλας; :flipout:

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Μπάμπη,πολύ γυαλόχαρτο κυλινδρικό βλέπω,στρογγυλή ράσπα βλέπω,σίγουρα ετοιμάζεις κάτι πού θέλει ρετουσάρισμα κυκλικά,όταν τά δοκιμασεις άν τό θυμηθής πές μας άν έμεινες ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα μέ αυτά τά εξαρτήματα για δράπανο,η ράσπα Nicholson πάντος φαίνεται διαμάντι.

Χαχαχα!
Πυρογραφια Μπαμπη.
Για τους ηλεκτρικους δεν μου ειπαν καλα λογια, αργουν πολυ λεει...χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια. Γιαυτο πηγα και εδωσα 20 για 4 μυτουλες που να λεμε την αληθεια, λιγο της δοκιμασα, κανουν δουλεια!

Ναι, όντως Δημήτρη, κι αν κρίνω απ´ το mini σετάκι της Nicholson που έχω μάλλον θα είναι φοβερή.
Θα ήθελα και μια πολύ πιο ψιλή όμως, μετάλου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δε λαθεύεις...
Ό,τι "παπαριά" πας και παίρνεις εσύ λέω "ας το δοκιμάσω να δούμε".
Που να το φανταστώ οτι θα μ´ έβαζες να πάρω και σύρμα κατσαρόλας; :flipout:

....:flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043

Σ. Ευχαριστω.
Για καλλιτέχνη δεν με βλέπω, πρώτα πρέπει να μάθω πως το πιάνουν για να μην κάψω τα δάχτυλά μου... :flipout:

Ρίξε μια ματιά στο You Tube για τον πυρογράφο της Weller, μέχρι & αντιγραφή σε pattern (λέει) ότι κάνει.
Για αρχή (& για 20 ) μια χαρά έιναι.

Α! δουλεύει μια χαρά & σαν κολλήτηρι με καλάι.

Ρίξε μια ματιά στο You Tube για τον πυρογράφο της Weller, μέχρι & αντιγραφή σε pattern (λέει) ότι κάνει.
Για αρχή (& για 20 ) μια χαρά έιναι.

Α! δουλεύει μαι χαρά & σαν κολλήτηρι με καλάι.

Ναι, σίγουρα... Weller και 20 είναι τεφαρίκι. Μόνο τις μύτες να δείς...
Στη συσκευασία μέσα έχει κάμποσα patterns, μάλλον θα δοκιμάσω πρώτα μ´ αυτά.

Κώστα το δραπανοκατσαβιδάκι του λιντλ, στην λειτουργία τρυπήματος με το έξτρα τσοκ γυρνάει σωστά? κεντραρισμένα ή έχει εκκεντρότητα?

Κώστα το δραπανοκατσαβιδάκι του λιντλ, στην λειτουργία τρυπήματος με το έξτρα τσοκ γυρνάει σωστά? κεντραρισμένα ή έχει εκκεντρότητα?

Σωτήρη

μια χαρά γυρίζει, μια χαρά τρυπαέι, μια χαρά βιδώνει.

Το είχα διαβάσει που το είχατε αναφέρει στο forum, αλλά κανένα πρόβλημα.
Και από ντιζάιν δεν το λες & άσχημο.

Εγώ σήμερα έκανα του κόσμου το προτρυπήματα με 3.5 mm τρυπάνι σε ξύλο πεύκο & σε συναρμογή με σημύδα Ρωσίας & στο καπάκι έβάλα & νοβοπανόβιδες 4 * 50.
Κανά 4 ώρες που δούλεψα μια χαρά τα πήγε, μετά με νταβάνιασε ο ήλιος στην ταράτσα & τα παράτησα για να πάω για μπάνιο & ακόμα στην θάλασσα είμαι & γράφω απο το κινητό.

Μπάμπη μην δοκιμάσεις καν να αποτυπώσεις τα σχέδια με τον πυρογράφο,πάρε καρμπόν από τώρα για να κάνεις δουλειά!
Και βέβαια εννοείται ότι θα κατακαείς μέχρι να βρεις τα γράδα σου!Ο πυρογράφος πάντως μια χαρά δουλειά θα σου κάνει,τουλάχιστον για αρχή.
Μόνο πρόβλημα (όπως ήδη αναφέρθηκε) είναι οι χρόνοι....άντε να ζεσταθεί να κάνεις ό,τι κάνεις και μετά να πρέπει να αλλάξεις μύτη...περίμενε να κρυώσει,άλλαξε μύτη και περίμενε να ξαναζεσταθεί και πάει λέγωντας και κλαίγωντας.Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά τον versa tip της dremel.

Μπάμπη μην δοκιμάσεις καν να αποτυπώσεις τα σχέδια με τον πυρογράφο,πάρε καρμπόν από τώρα για να κάνεις δουλειά!
Και βέβαια εννοείται ότι θα κατακαείς μέχρι να βρεις τα γράδα σου!Ο πυρογράφος πάντως μια χαρά δουλειά θα σου κάνει,τουλάχιστον για αρχή.
Μόνο πρόβλημα (όπως ήδη αναφέρθηκε) είναι οι χρόνοι....άντε να ζεσταθεί να κάνεις ό,τι κάνεις και μετά να πρέπει να αλλάξεις μύτη...περίμενε να κρυώσει,άλλαξε μύτη και περίμενε να ξαναζεσταθεί και πάει λέγωντας και κλαίγωντας.Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά τον versa tip της dremel.

Κ γρήγορα ζεσταίνει & με το μυτοτσίμπιδο αλλάζεις την όποια μύτη στην στιγμή. Για αρχή & για αρχάριο είναι μια χαρά λέμε.

Χμ... Λές οτι έπρεπε να πάω κι εγώ κατ´ ευθείαν στο Dremel;
Το καρμπόν πως δουλεύει; Το βάζω μεταξύ του pattern και του ξύλου, πατάω έντονα πάνω στο σχέδιο του pattern ώστε το καρμπόν να αφήση αποτύπωμα στο ξύλο και μετά, πάνω στο αποτύπωμα, καίω; Ή κάπως αλλιώς;