Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πάρε μια μπαταρία από το Χιούστον Πανάγο την μεγάλη ...πιο φτηνά θα έλθει.
Άμα δεν έχεις αρκετά κλαδιά να κόψεις τι να την κάνεις την σπαθοσέγα. Αν και εδώ που τα λέμε αν δεν έχεις "χοντρή" δουλειά να κάνεις δεν νομίζω να σε "αφήσει" το παλμικό στην μέση των βιδωμάτων.

Καλοδούλευτα σε όλους τα εργαλεία τους.
Τώρα όσον αφορά το σύστημα --αγοράζω και επιστρέφω-- για πλάκα ...έμενα να με συγχωρέσετε ...αλλά δεν μου αρέσει.
Κάποια στιγμή θα λάβει μέτρα και η επιχείρηση ....και στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι.
Εκτός και αν πιστεύετε ότι υπάρχει άλλος Ευρωπαίος πολίτης εκτός του "δαιμονίου" που θα κάνει αυτή την δουλειά.

Ναι αυτό ακριβώς σκέφτομαι...
Για το αγοράζω για "πλάκα" δεν συμφωνώ ούτε εγώ.
Αγοράζω ένα εργαλείο επειδή το θέλω-χρειάζομαι. Είναι χαλασμένο ή έχει ελάττωμα; το επιστρέφω.

To "αγοραζω επιστρεφω για πλακα" με το "αγοραζω δοκιμαζω δεν μου κανει το επιστρεφω" οντως ειναι πολυ κοντα σαν εννοιες. Το πρωτο ειναι καταχρηση δικαιωματος και το δευτερο στα ορια, κατα την αποψη μου.
Αγοραζεις ενα δραπανοκατσαβιδο σε τιμη VFM. Ξερεις τι αγοραζεις και μιλαμε για ωριμους καταναλωτες. Τι δηλαδη μπορει να μη σου αρεσει σε ενα budget εργαλειο? Οτι δεν συμπεριφερεται σαν bosch?

Προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το concept να επιστρεφω λειτουργικα προιοντα επειδη αλλαξα την γνωμη μου κατοπιν εορτης -για οποιοδηποτε λογο.

Αυξανει και το κοστος των εργαλειων καθως αυτη η "ζημια" ΣΙΓΟΥΡΑ εχει προυπολογιστει και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι μεσα στην τιμη των προιοντων οταν υπολογιζουν την τιμη ραφιου σε καθε χωρα.

Μιχάλη θα συμφωνήσω μαζί σου και με τον Παναγιώτη, αλλα θα εκθέσω και την προσωπική μου εμπειρία. Πηρα πριν κανα 3μηνο το ακονιστηρι, αν και ειχα διαβάσει μέτριες κριτικές στο γερμανικό σάιτ, απο μετάφραση. Αυτο που και καλα ακονίζει τα παντα όλα.
Ε λοιπόν το εργαλειο ειναι απαράδεκτο. Ο τροχός λειανσης ειναι πολυ χονδροκοκκος με αποτελεσμα να μην κανει ούτε για ψαλίδι.
Τον επέστρεψα πάραυτα, χωρίς να θεωρώ οτι εκμεταλλεύτηκα την δυνατότητα που μου δίνει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Στην περιπτωση αυτη το συγκεκριμενο εργαλειο το θεωρω "ελλατωματικο" για τους λογους που ανεφερες και απαραδεκτο προς πωληση γενικοτερα.

Το ειχα αγορασει και εγω. Απλα το κρατησα για να εκμεταλευτω το μοτερ του η να το μετετρεψω σε τριβειο... :))

Όπως και να το κάνουμε, η συγκεκριμένη πολιτική δίνει δύναμη στον καταναλωτή και αυτό δεν είναι μεμπτό. Μακάρι να την ακολουθούσαν κι άλλες εταιρείες (με σαφώς μεγαλύτερα καρτελάκια τιμής). Το ότι έχει ήδη υπολογιστεί αυτό τα κόστος ισχύει, αλλά και πάλι πόσο θέλαμε να πληρώνουμε τα Parkside βρε Μιχαλιό? Δωρεάν με κάθε 15 άλλων αγορών από το κατάστημα? ;)

Από εκεί και πέρα, πόσοι πια είναι αυτοί που καταχράζονται αυτή τη δύναμη? Όσοι κι αν είναι, σίγουρα σαν ποσοστό πρόκειται για μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των χρηστών (και των επιστροφών). Προσωπικά δίνω μετά χαράς αυτό το 0,30 (ή όσο είναι) ανά εργαλείο που η Lidl έχει υπολογίσει ότι της κοστίζουν οι αλόγιστες/άνευ ουσίας επιστροφές, ακριβώς επειδή χαίρομαι το δικαίωμα να τα επιστρέψω κι εγώ εάν και εφόσον κρίνω ότι είναι απαραίτητο.

Στην περιπτωση αυτη το συγκεκριμενο εργαλειο το θεωρω "ελλατωματικο" για τους λογους που ανεφερες και απαραδεκτο προς πωληση γενικοτερα.

Το ειχα αγορασει και εγω. Απλα το κρατησα για να εκμεταλευτω το μοτερ του η να το μετετρεψω σε τριβειο... :))

Φτου !
Ωραία ιδέα το τριβειο Μιχάλη.
Εννοείς το sanding disk, σωστά ;

Κουβεντα κανουμε Νικολα, συμφωνω με αυτα που γραφεις και οπως τα γραφεις. Το βρισκω και εγω θετικο ενα καταστημα να ειναι τοσο large με τους καταναλωτες.
Το θεμα ειναι η καταχρηση ενος δικαιωματος, σαν ιδεα. Αυτο δεν με βρισκει συμφωνο και με ενοχλει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φτου !
Ωραία ιδέα το τριβειο Μιχάλη.
Εννοείς το sanding disk, σωστά ;

Ναι κατι σαν sanding disk, και για μικρα projects λογω ελαχιστης δυναμης του μοτερ του ακονιστηριου!

Το θεμα ειναι η καταχρηση ενος δικαιωματος, σαν ιδεα. Αυτο δεν με βρισκει συμφωνο και με ενοχλει.

Μαζί σου 100%, αλλά για αυτό δεν ευθύνεται η εκάστοτε εταιρεία. Ευθύνεται, όπως και τόσα άλλα κακά γύρω μας, η βλακεία του κόσμου. :)

Ο σοφός λαός μας λέει "Μαζί μιλάμε ....χώρια καταλαβαινόμαστε"
Είπα η αγορά περισσοτέρων του ενός συγκεκριμένου εργαλείου (για χ λόγους) με σκοπό την επιστροφή. Αυτό εννοώ για πλάκα.
Το να επιστρέψεις κάτι που δεν σου κάνει γιατί περίμενες κάτι διαφορετικό είναι φυσιολογικό αν και θα έπρεπε να συμβαίνει σπανίως όπως λέει και ο Μιχάλης γιατί εννοείται ότι ξέρεις τι αγοράζεις.
Αλλά το να σκας μύτη στο ταμείο με 3 ίδια εργαλεία στο χέρι (σφραγισμένα) και να λες δεν μου κάνουν ..... είναι λίγο τραβηγμένο.
Ελπίζω να έγινε κατανοητή η άποψη μου.

Πήγα το απόγευματακι και πήρα το παλμικό και διάφορα άλλα (βερνίκι, πινέλα, το σετ μεταφοράς επίπλων, βίδες), πέρασα μετά και μία βόλτα από το πρακτικερ....και πάει το εκατοσταρικο, ωραία!
Λοιπόν είδα μία εικόνα πολύ άσχημη (δεν είναι ή πρώτη φορά): Είχαν μείνει 5 τελευταία παλμικα όταν πήγα από τα οποία στα 2 είχαν ανοιχτει οι συσκευασίες και στα άλλα 2 τις είχαν κυριολεκτικά κανιβαλισει, ευτυχώς έμεινε και ένα άθικτο το οποίο και παρέλαβα. Δίπλα υπήρχε ένα τελευταίο κρουστικό ανοιγμένο, στο οποίο έλειπε η μπαταρία!! Παραδίπλα στα μικρά κατσαβίδια υπήρχε επίσης ένα ανοιγμένο από το οποίο έλειπαν αρκετές μύτες.
Αυτό το πράγμα που γίνεται στα λιντλ δεν γίνεται σε κανένα άλλο κατάστημα, δυστυχώς άσχημη εικόνα και άλλη μία ζημιά για την εταιρία, η οποία όμως δεν λαμβάνει μέτρα(!)

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

To "αγοραζω επιστρεφω για πλακα" με το "αγοραζω δοκιμαζω δεν μου κανει το επιστρεφω" οντως ειναι πολυ κοντα σαν εννοιες. Το πρωτο ειναι καταχρηση δικαιωματος και το δευτερο στα ορια, κατα την αποψη μου.
Αγοραζεις ενα δραπανοκατσαβιδο σε τιμη VFM. Ξερεις τι αγοραζεις και μιλαμε για ωριμους καταναλωτες. Τι δηλαδη μπορει να μη σου αρεσει σε ενα budget εργαλειο? Οτι δεν συμπεριφερεται σαν bosch?

Προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το concept να επιστρεφω λειτουργικα προιοντα επειδη αλλαξα την γνωμη μου κατοπιν εορτης -για οποιοδηποτε λογο.

Αυξανει και το κοστος των εργαλειων καθως αυτη η "ζημια" ΣΙΓΟΥΡΑ εχει προυπολογιστει και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι μεσα στην τιμη των προιοντων οταν υπολογιζουν την τιμη ραφιου σε καθε χωρα.

Αγοράζεις ένα vfm εργαλείο ξέροντας ότι μπορεί να μην σε καλύψει τελικά ή ότι μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα πολύ σύντομα, το ανοίγεις το δοκιμάζεις στα όρια που λέει και είτε το κρατάς είτε όχι....κάποιες φορές κάνεις και υποχωρήσεις για παράδειγμα το παλμικό λέει ροπή 180 αλλά πραγματικά είναι 120, δεν το πάει κανείς πίσω όμως γιατί καλύπτεται από το εργαλείο.

το παράδειγμα με το τροχό λείανσης δεν έχει καμία διαφορά με το δραπανοκατσάβιδο, εσένα σου φάνηκε ως ελάττωμα που είχε χοντρό κόκκο, δεν είναι ελάττωμα όμως έτσι το πουλάει από την αρχή, εάν σου κάνει το κρατάς εάν όχι το επιστρέφεις.

το μικρό κατσαβίδι που είχε βγάλει πριν καιρό το αγόρασα, εκτός του ότι είναι άβολο στο πιάσιμο και ατσούμπαλο, γυρνάει παράκεντρα, δεν το πήγα πίσω αν και έπρεπε γιατί δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και στο φινάλε δεν με ενοχλεί και τόσο σε αυτό το εργαλείο αυτό το χάσιμο στο γύρισμα...ένας άλλος όμως θα το πήγαινε πίσω γιατί δεν μπορεί να βιδώσει εύκολα...καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ?

η βάση για το δράπανο, όπως ξέρεις έχει τζόγο, δεν είναι για χρήση ακριβείας...δεν είναι η ίδια περίπτωση με το ακονιστήρι? την κράτησα και αυτή γιατί βρήκα μια χρήση που δεν με ενοχλεί ο τζόγος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο σοφός λαός μας λέει "Μαζί μιλάμε ....χώρια καταλαβαινόμαστε"
Είπα η αγορά περισσοτέρων του ενός συγκεκριμένου εργαλείου (για χ λόγους) με σκοπό την επιστροφή. Αυτό εννοώ για πλάκα.
Το να επιστρέψεις κάτι που δεν σου κάνει γιατί περίμενες κάτι διαφορετικό είναι φυσιολογικό αν και θα έπρεπε να συμβαίνει σπανίως όπως λέει και ο Μιχάλης γιατί εννοείται ότι ξέρεις τι αγοράζεις.
Αλλά το να σκας μύτη στο ταμείο με 3 ίδια εργαλεία στο χέρι (σφραγισμένα) και να λες δεν μου κάνουν ..... είναι λίγο τραβηγμένο.
Ελπίζω να έγινε κατανοητή η άποψη μου.

καμιά φορά κάποιος αγοράζει περισσότερα για να εξυπηρετήση κάποιους φίλους , όπως έχει γίνει και εδώ αρκετές φορές, το να επιστρέψεις κάτι σφραγισμένο στο κουτί του, δεν έχει κανένα κόστος για την εταιρεία.

εάν αγοράσεις ένα εργαλείο των 400 περιμένεις να μην έχει κανένα ελλάτωμα εάν αγοράσεις ένα εργαλείο των 40 είναι θέμα τύχης τι θα σου κάτσει....για παράδειγμα το τανκ, το 70% των εργαλείων είχαν πρόβλημα με την ταινία που την πέταγε έξω....πήρα πριν μερικές μέρες ένα πιστόλι gardena και έκανε 17 και πήρα και ένα πιστόλι του λιντ που έκανε 6-7, το οποίο δεν σφράγιζε καλά ο διακόπτης για το νερό, το πήγα πίσω πήρα ένα αλλο που λειτουργεί άψογα....ο γείτονάς μου πήρε 3 ίδια πιστόλια, άνοιξε το ένα και είχε πρόβλημα και πήγε και τα τρία πίσω,1 ανοιχτό και 2 σφραγισμένα....

Δεν υπαρχει καμμια βαση για δραπανο που να ειναι ακριβειας. Eδω τα κολωνατα εχουν προβλημα. Αλιμονο αν περιμενε κανεις η βαση του λιντλ να ηταν :))
Το συγκεκριμενο ακονιστηρι απλα δεν μπορει να ακονισει μαχαιρια, τα καταστρεφει (το εχεις δοκιμασει?). Ο χοντρος κοκκος δεν αναφερεται πουθενα στην συσκευασια και ειναι "ελλατωμα" καθως δεν ακονιζονται μαχαιρια ετσι.
Το κατσαβιδι, εαν γυρναει παρακεντρα και σε δυσκολευει στο βιδωμα, το γυρνας πισω. Δεν τιθεται θεμα εδω.
Το να δοκιμασεις ενα εργαλειο στα ορια του τι σημαινει? Και εαν ξεπερασεις αυτα τα ορια κατα λαθος, το γυρνας πισω? Για ερασιτεχνικα εργαλεια μιλαμε.

Εν παση περιπτωσει δεν μπορει να πει κανεις οτι ειναι αρνητικο που το lidl -για τους δικους του λογους- δεχεται τα παντα πισω no matter what, no questions asked.

το lidl λειτουργεί με την λογική "στο τζίρο το κέρδος" πουλάει φτηνά χιλιάδες κομμάτια με μικρό κατά τεμάχιο κέρδος, αλλά στο σύνολο το κέρδος είναι τεράστιο....και αντέχει άνετα τις επιστροφές (που σίγουρα ανακυκλώνει στον επόμενο κύκλο εργαλείων) και το λίγο πλιάτσικο που γίνεται....εδώ στο praktiker που έχει και κάμερες το τι γίνεται από κλοπές είναι άλλο πράγμα....

τώρα σχετικά με το ακονιστήρι ανέφερε τον κόκκο του τροχού και θυμάμαι κάποιος φίλος από εδώ μας είχε προειδοποιήσει ότι το νούμερο αυτό του κόκκου είναι ακατάλληλο για ακόνισμα...

και να σου δώσω μία άλλη οπτική, αγοράζεις ένα εργαλείο των 400 και για χ λόγους , έχει κάποιο πρόβλημα κλπ, το πας πίσω στο μαγαζί, το μαγαζί σε καθυστερεί καμιά βδομάδα, να το κάνει έλεγχο, εάν δεν βρει κάτι το στέλνει και στην αντιπροσωπεία μήπως βρει ο εκεί έλεγχος κάτι και όλα αυτά με στόχο να σε βγάλουν "τρελλό" για να μην στο αλλάξουν....και δεν είναι όλα τα μαγαζιά σαν αυτόν που πήρε η Αγάπη τα κίτρινα και τα πήγε πίσω και χωρίς δεύτερη κουβέντα τα άλλαξε με νέα.

κανονικά έπρεπε τα ακριβά εργαλεία να έχουν την πολιτική του λιντλ και όχι το ανάποδο, αλλά τι να σου κάνει και ο άλλος εάν πουλάει 100 ακριβά εργαλεία το μήνα πανελλαδικά....

Εγώ νομίζω πως εντάσσεται στα πλαίσια της προώθησης των εργαλείων.Το "τρέξτε να προλάβετε".Ξέρεις,τέτοιες εταιρίες έχουν ομάδες απο ψυχολόγους μέχρι αναλογιστές που την συμπεριφορά του καταναλωτή την προβλέπουν,μη σου πω την καθορίζουν.Δες πχ τι γίνεται με τα black fridays,τα iphone,τα...παπούτσια του καρντάσιαν κλπ.Αλλά αυτό είναι η γνώμη μου,εννοείται πως κανένας δεν είναι αναγκασμένος να της ρίξει δεύτερη ανάγνωση,πόσο μάλλον να συμφωνήσει.

Εγώ συμφωνώ με το Νίκο. Από την άλλη, το να παίρνουμε κάτι απλά για δοκιμή, χωρίς σκοπό να το κρατήσουμε είναι γελοίο. Φανταστείτε να το έκανε αυτό μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων! Ο κάθε γύφτος θα έπαιρνε merc γι ένα μήνα!. Εγώ αν δεν έχω σκοπό να πάρω πριονοκορδέλα δεν αγοράζω ούτε λιντλ, ούτε dewalt ακόμα κ αν μπορούσα να το επιστρέψω. Η νοοτροπία του ραγιά πάντως έχει ριζώσει καλά μέσα μας. Δυστυχώς.

Απο τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να ανοίξεις τα κουτιά και να "παίξεις" με τα εργαλεία εντός του καταστήματος,
και αγοράζουμε στα "τυφλά" σχεδόν,
είναι αυτονόητο να μπορείς να το γυρίσεις αν δε σου κάνει.

Η νοοτροπία του ραγιά πάντως έχει ριζώσει καλά μέσα μας. Δυστυχώς.

Ποια είναι η νοοτροπία του ραγιά?

ΥΓ: έχουν να κάνουν μάζεμα στις δημοσιεύσεις οι συντονιστές ουουου...

Επανερχομαστε σιγα σιγα στο τι παραλαβαμε σημερα...

Με την ευκαιρια, παρελαβα σημερα πρωι πρωι εργαλειακια made in Japan απο αμαζον.
Μαρκα "Εngineer" που βγαζει πολυ ποιοτικα εργαλεια.

Εδω εχουμε stubby γαλλικο κλειδι (~10εκ. μηκος, 2.4εκ. ανοιγμα) και ενα micro stubby screwdriver (2.5 εκατοστα!! και 4 εκατοστα μαζι με αυτη τη διπλης οψης μυτη) -συμβατο με ολες τις 1/4" μυτες.

Gαdgets αλλα ομως λειτουργικα :))

27785019106_148773ce5c_b.jpg