Ευχαριστώ Μιχάλη, πολύ αλμυρό πάντως...
Καλορίζικα καί καλοδούλευτα τά εργαλεία σας συνάδελφοι
Μιχάλη (Χιώτη) τό παλμικό τής μακίτα είναι τό Makita TD020 η τό Makita TD021 ,κατά σύμπτωση καί τυχαία βλέποντας χτές ένα κατάστημα μέ εργαλεία στό δρόμο μου σταμάτησα νά ρίξω μιά ματιά,καί είδα είχε ένα εκθεσιακό Makita TD020 ρώτησα τιμή καί μού λέει ο έμπορας τό έχω σέ προσφορά 100 ευρώ θά τό πάρεις,βέβαια ίσως ήθελε να τό ξεφορτωθεί γιατί είδα ημερομηνία κατασκευής 2008 καί λέω οι μπαταρίες του θα είναι τελειωμένες αφενός καί αφετέρου σάν αριστερόχειρας δέν μέ βολεύει αυτού τού τύπου διακόπτες αριστερά-δεξιά.
Αλλά γενικά ήταν έξυπνη κατασκευή,σπαστό,μέ διακόπτη γιά τό led,καί γιά 500 gr βάρος δέν υπάρχει άλλο μέ 17 η 20 Nm ροπή.
Εdit: Τώρα τό είδα σέ φωτό στό ίντερνετ τό Makita TD021 έχεις,αλλάζει ελαφρός ο διακόπτης αριστερά,δεξιά.
Ποιο σούπερ μάρκετ είναι αυτό?Σημερινη αγορα απο το σουπερ μαρκετ.
Ασφαλειοτσιμπιδo με 4 κεφαλες (2 ευρουδακια) και λιμες (1 ευρω).
![]()
Όταν υπάρχει το GSR 10,8 εμένα αυτά μου κανουν περιττά.
Αντικείμενικα μιλώντας πάντα.
Το έχει φιλαράκι μου το μικρό Gsr και το έχω δουλέψει.
Για το συγκεκριμενο κατσαβιδακι που πηρα, θα το τσεκαρω σχολαστικα σημερα. Σε σχεση με το αλλο μικρο της bosch. Ειμαι περιεργος για την ροπη των 22Νm που αναφερει το επισημο site της Μακιτα. Αλλου το βλεπω 17Νm.
Θα κανω και μια μικρη συγκριση αργοτερα με το πιστο μου Bosch GSR Mx2 των 3.6 βολτ, των δυο ταχυτητων και 12Νm max ροπη. Εξαιρετικο κατσαβιδακι και μολις μισο κιλο βαρος και αυτο.
Πάλι καλά που δεν βγάζει η dewalt τίποτα αντίστοιχο. Ποιος ξέρεις τι θα άκουγαν τα υπέροχα αυτάκια μαςΌταν υπάρχει το GSR 10,8 εμένα αυτά μου κανουν περιττά.
Αντικείμενικα μιλώντας πάντα.
Το έχει φιλαράκι μου το μικρό Gsr και το έχω δουλέψει.
Πάλι καλά που δεν βγάζει η dewalt τίποτα αντίστοιχο. Ποιος ξέρεις τι θα άκουγαν τα υπέροχα αυτάκια μας
Kαλορίζικα συνάδελφοι
Μιχάλη είμαι περίεργος για τό αποτέλεσμα τής δοκιμής,τό GSR Mx2 drive τό έχω καί είναι καί εμένα το αγαπημένο μου κατσαβίδι,γιά βίδες μέχρι 5 mm τίς καταφέρνει μια χαρά καί είναι μόλις 500 gr ,τό GSR 10,8 volt είναι κοντά 1 κιλό καί σέ βίδες 4-5 mm πού είναι καί οι περισσότερες κατασκευές πού κάνουμε γιατί να έχουμε αλλα 500 gr στό χέρι άσκοπα.
Μεγάλη ευκολία τό Bosch Mx2 drive πού έχει στήν σκανδάλη καί τίς δύο ταχύτητες.
Τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθειας
Στο ότι δεν ήξερα για τα μικρά κίτρινα. Δεν το είχα ξαναδεί κάπου.
Σήμερα σε τοποθέτηση κουζίνας ήρθε ένας ηλεκτρολόγος με κατεδαφίστικο dewalt. ΝΑΙ αυτό μάλιστα. Πάρε τα λεφτά μου απλά. Έσκαβε να περάσει καλώδια και μπήκα στον πειρασμό να ζητήσω να δοκιμάσω κι εγώ. Δυνατό και ίσα που ζεσταθηκε πράγμα απόλυτα φυσιολογικό για τέτοιου είδους εργαλείο.
Επίσης έχω παρατηρησει στα αναλώσιμα που φέρουν την επωνυμία της εταιρίας ότι μυτες και τρυπανια είναι πολύ σοβαρά. Κάτι δισκάκια όμως για τροχό ξεφτισαν από τις πρώτες κοπες και μάλιστα ο τροχός δεν ήταν σε βάση. Και αναρωτιέμαι...Όλα αυτά δεν είναι δυσφήμιση της εταιρείας? Δηλαδή εγώ αφορισα τα κιτρινακια λόγω καλής εμπειρίας σε γωνιακό τροχό. Και στον απλό και στον ρυθμιζόμενο. Γιατί να μην σταματήσουν την παραγωγή μέχρι να το πετύχουν να είναι όπως πρέπει? Δεν χάνουν πελάτες?
Πάλι καλά που δεν βγάζει η dewalt τίποτα αντίστοιχο. Ποιος ξέρεις τι θα άκουγαν τα υπέροχα αυτάκια μας
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.