Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το αιώνιο μόνιμο μπλέξιμο του επαγγελματία με τον ερασιτέχνη !!!!
Έχω πει εκατό φορές και πάνω απ όλα το έχω αποδείξει ....τον ερασιτέχνη δεν τον πιέζει ο χρόνος ούτε το μεροκάματο, και με 40 το χόμπι του θα το κάνει. :ernaehrung004:

Υπαρχουν ερασιτεχνες που κανουν ποιοτοικες δουλειες σαν επαγγελματικες. Μπορει να μην χρειαζονται τα επαγγελματικα εργαλεια ως ανθεκτικα για να βγαλουν μεγαλο ογκο δουλειας, αλλα στο σημειο της ακριβειας ειναι απαραιτητο ενα καλυτερο εργαλειο. Δεν ειναι θεμα χρονου αλλα το ποσο καλο τελικο αποτελεσμα θελεις.
Παραδειγματα.
1. Δισκοπριονο.
Δεν υπαρχει περιπτωση να κοψεις με δισκοπριονο parkside μασιφ ξυλο 40mm και να κανει καθετη κοπη. Και αυτο γιατι δεν εχει την απαραιτητη στιβαροτητα ο σκελετος να αντεξει την πιεση που χρειαζεται να σπρωξεις το πριονι. Μολις το ζορισεις λιγο παραπανω το σωμα κινειται λοξα σε σχεση με το πελμα. μολις χαλαρωσεις την πιεση θα κοψει πιο ισια αλλα θα καψει το ξυλο. Αποτελεσμα μια κυματιστη γραμμη κοπης απο 88-92 μοιρες.
2. Κατσαβιδι.
Στο να βιδωσεις κατι βεβαια δεν τιθεται θεμα, το κανεις με οτι εργαλειο ναναι γιατι το υλικο σου δεν κινδυνευει.
3. Σεγα. Οπως εχω πει πηρα την parkside και εκτος του οτι η αναρροφηση απο την κοπη ειναι μηδενικη, εχει και τασεις να στριβει η λαμα πολυ ευκολα σε σχεση με την καθετη κοπη (κοπη 19mm MDF). Μιλαω σε συγκριση με κοπη οξιας 20mm απο σεγα 15ετιας B&D με λαμες της εποχης εκεινης. Και εδω σαν ερασιτεχνης δεν θα εμπιστευομουν να κοψω τελικη επιφανεια που θα φαινεται με ρισκο να την σφαξω.
4. τριβεια, τροχοι αν δεν εισαι επαγγελματιας παιρνεις οτι θελεις.

Αν ομως εχεις ηδη 1-2 εργαλεια μπαταριας ακριβα ειναι πολυ καλυτερο να αγορασεις 1-2 ακομα αντι για φτηνα ερασιτεχνικα γιατι σαν ερασιτεχνης μπορεις να κανεις βελτιστη χρηση 1-2 μπαταριων με 4-5 εργαλεια.
Γιατι π.χ. να παρω μια σεγα ρευματος 60 ευρω μετρια και να μην δωσω 100 να παρω μια bosch μπαταριας bare tool?

Παλικαρια πιστευω οτι το εχουμε αναπτυξει πολλακις το παραπανω θεμα...ερασιτεχνης και επαγγελματιας...
Εχει να κανει με τα ποσα θελει και μπορει (πρεπει να συντρεχουν και τα δυο) καποιος να διαθεσει...
μπορει να θελει αλλα να μην εχει ή
να μπορεις απλα να θεωρει οτι ειναι υπερβολη να δωσει...

ο χρονος κτλ κτλ ισως για τον ερασιτεχνη να ειναι δευτερευον αν και οχι παντα...πχ οταν εφτιαχνα τον μπουφε μεσα στον χειμωνα στο μπαλκονι τοτε ο χρονος ηταν πολυ σημαντικος...

ο καθενας κανει τους υπολογισμους του βασει των αναγκων του και των ικανοτητων του...και αναλογος πραττει...δεν υπαρχει σωστο ή λαθος...

τι σημαντικο σε ενα χομπι ειναι να μην υπαρχουν πρεπει και υποχρεωσεις...το χομπυ ειναι και ψυχοθεραπεια...αν και εκει βαλουμε πρεπει κτλ κτλ τοτε αστα βραστα...

Το αιώνιο μόνιμο μπλέξιμο του επαγγελματία με τον ερασιτέχνη !!!!
Έχω πει εκατό φορές και πάνω απ όλα το έχω αποδείξει ....τον ερασιτέχνη δεν τον πιέζει ο χρόνος ούτε το μεροκάματο, και με 40 το χόμπι του θα το κάνει. :ernaehrung004:

Συμφωνω απολυτως Νικο. Ακριβως 40 ευρω κανει η ανταλλακτικη κορδελα της Dewalt, oυτε γροσι παραπανω για το χομπυ μας! :)))

να (ξανα)καταθέσω και εγώ την άποψη μου...με νούμερα....και μετά από χρήση 8-10 μηνών.

εάν όντως ερασιτέχνης και μη ξέροντας τι ακριβώς θέλω, εάν πήγαινα σε μπλε σειρά της bosch 10.8 ή 18 για
δραπανοκατσάβιδο
παλμικό
σέγα
τροχό
σπαθοσέγα
δισκοπρίονο

και
δράπανο
κρουστικό
κολονάτο
τροχό
τανκ
έκκεντρο

μπορεί κάποιος να μου πει πόσα θα χρειαζόμουνα? 2,3, 4 χιλιάρικα?
τώρα χρειάστηκα περίπου 500-600

και εάν δεν ήμουνα άπειρος δεν θα αγόραζα το bosch pts10 αλλά ένα της σειράς και θα το έφτιαχνα ή θα γύριζα ανάποδα ένα φορητό δισκοπρίονο, αλλά σε αυτό επικράτησε ο φόβος και η ασφάλεια από ένα φτηνό einhel κλπ.

δεν υπάρχει θέμα χρόνου, δεν σε κυνηγάνε οι χρόνοι παράδοσης, και μικρολάθη χιλιοστών απλά δεν υφίστανται στο μάτι μου...

χαίρομαι πολύ αυτούς που αγοράζουν εργαλεία μπαταρίας των 500 ....απλά είναι έξω από το target μου.

εάν τώρα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να χρησιμοποιήσω κάτι επαγγελματικά, τότε δεν θα με πείραζε να δώσω όσα απαιτούνται για γρήγορη, απρόσκοπτη και ασφαλή εργασία...θα το έβλεπα σαν επένδυση και όχι σαν χόμπυ
(τότε που ξεκίνησα σαν ηλεκτρολόγος πριν 25+ χρόνια μετά την πρώτη ανεπιτυχή αγορά σε κάτι μέτρια εργαλεία, επέλεξα και παρέμεινα στα facom, τα οποία τα έχω μέχρι σήμερα, εάν δεν δούλευα σαν ηλεκτρολόγος δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω facom ποτέ).

και η δική μου παραλαβή αφού για τριβείο είχα ένα μικρό από τα λιντλ με οποίο αφού έτριβα για 2 λεπτά και μούδιαζε το χέρι μου για μισή ώρα

Attachments

• IMG_20161025_175818_1.jpg
    IMG_20161025_175818_1.jpg
    115.4 KB · Views: 170
  • IMG_20161025_175837_1.jpg
    IMG_20161025_175837_1.jpg
    101.4 KB · Views: 167
και εγω εκει υπολογιζω χοντρα χοντρα τα εργαλεια που εχω αυτη την στιγμη...
περι τα 700ευρω (και τα οποια αν πχ υπολογισεις μονο τον ενα μπουφε που εφτιαξα περυσι τα εχω ψιλοπαρει πισω που λεει ο λογος)...τα οποια αποκτηθηκαν λιγα λιγα συμφωνα με τις αναγκες που προεκυπταν...
Αλλα ξαναλεω...εκαστως πραττει συμφωνα με την τσεπη του και τα θελω του...σωστο λαθος δεν χωραει...

Καλοδούλευτα τό παλμικό - έκκεντρο τής B&D

Σήμερα πήρα κάτι ψιλοπράγματα 5 τάφ άλλεν Wiha

alen11.jpg

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγεια!
Και η χρηση αυτων? ή απλα να υπαρχουν?

Η χρήση αυτών Νεκτάριε θά είναι γιά τίς αλλενόβιδες πού έχουν οι δακτύλιοι βάθους τρυπανιών πού έχω γιά πιό εύκολο καί γρήγορο σφίξιμο-ξεσφίξιμο από τά απλά κλειδιά γωνίες άλλεν,γιά να σφίγγω-ξεσφίγγω τήν βίδα τής βάσης δράπανου όταν βάζω-βγάζω από επάνω τό δράπανο,πού είδα στήν πράξη ότι δέν μέ βόλευαν τά απλά κλειδιά γωνίες άλλεν.
Καί όπου αλλού βρώ κάτι άλλο στήν πράξη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλοδούλευτα. Όμορφα κ φιρμάτα.

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

να (ξανα)καταθέσω και εγώ την άποψη μου...με νούμερα....και μετά από χρήση 8-10 μηνών.

εάν όντως ερασιτέχνης και μη ξέροντας τι ακριβώς θέλω, εάν πήγαινα σε μπλε σειρά της bosch 10.8 ή 18 για
δραπανοκατσάβιδο
παλμικό
σέγα
τροχό
σπαθοσέγα
δισκοπρίονο

και
δράπανο
κρουστικό
κολονάτο
τροχό
τανκ
έκκεντρο

μπορεί κάποιος να μου πει πόσα θα χρειαζόμουνα? 2,3, 4 χιλιάρικα?
τώρα χρειάστηκα περίπου 500-600

και εάν δεν ήμουνα άπειρος δεν θα αγόραζα το bosch pts10 αλλά ένα της σειράς και θα το έφτιαχνα ή θα γύριζα ανάποδα ένα φορητό δισκοπρίονο, αλλά σε αυτό επικράτησε ο φόβος και η ασφάλεια από ένα φτηνό einhel κλπ.

δεν υπάρχει θέμα χρόνου, δεν σε κυνηγάνε οι χρόνοι παράδοσης, και μικρολάθη χιλιοστών απλά δεν υφίστανται στο μάτι μου...

χαίρομαι πολύ αυτούς που αγοράζουν εργαλεία μπαταρίας των 500 ....απλά είναι έξω από το target μου.

εάν τώρα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να χρησιμοποιήσω κάτι επαγγελματικά, τότε δεν θα με πείραζε να δώσω όσα απαιτούνται για γρήγορη, απρόσκοπτη και ασφαλή εργασία...θα το έβλεπα σαν επένδυση και όχι σαν χόμπυ
(τότε που ξεκίνησα σαν ηλεκτρολόγος πριν 25+ χρόνια μετά την πρώτη ανεπιτυχή αγορά σε κάτι μέτρια εργαλεία, επέλεξα και παρέμεινα στα facom, τα οποία τα έχω μέχρι σήμερα, εάν δεν δούλευα σαν ηλεκτρολόγος δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω facom ποτέ).

Σαν ερασιτεχνης δεν πλησιαζεις ουτε το1.5 χιλιαρικο και δεν υπαρχει λογος να αγορασεις ολα τα εργαλεια απο 2 φορες.

Εγω σαν ερασιτεχνης εχω καταληξει οτι δεν χρειαζομαι 4 διαφορετικα εργαλεια διατρησης-βιδωματος (δραπανοκατσαβιδο, παλμικο, δραπανο και κρουστικο)

δραπανοκατσάβιδο GSB18 VE-EC 400
παλμικό GSB18 VE-EC
σέγα Bosch GST 18 V-LI ~120 Bare tool
τροχό Bosch GWS 18 V-LI ~120 Bare tool
σπαθοσέγα δεν χρειαζομαι.
δισκοπρίονο GKS190 ~130

και
δράπανο GSB18 VE-EC
κρουστικό GSB18 VE-EC
κολονάτο αρκει το parkside ~90
τροχό Bosch GWS 18 V-LI
τανκ αρκει το parkside ~40
έκκεντρο Bosch GEX 125-1 AE ~120

Ολα τα μπαταριας δουλευονται με τις 2Χ6.0 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ του GSB 18
Συνολικο κοστος: 1020
και τα περισσοτερα Bare tool ερχονται σε L-BOX ενω αυτα που λες εσυ σε χαρτοκουτο.

Γιατι να παρω 2 φορες τα εργαλεια σε μπαταρια και ρευμα οταν το bosch μπαταριας ειναι καλυτερο απο το ρευματος των 60 .

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

και η δική μου παραλαβή αφού για τριβείο είχα ένα μικρό από τα λιντλ με οποίο αφού έτριβα για 2 λεπτά και μούδιαζε το χέρι μου για μισή ώρα

Μεγειά τα τριβεία.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα τό παλμικό - έκκεντρο τής B&D

Σήμερα πήρα κάτι ψιλοπράγματα 5 τάφ άλλεν Wiha

alen11.jpg

Καλοδούλευτα. Είναι εξαιρετικά ποιοτικά. :a0210: :firstprize:

Δημήτρη καλορίζικα. Από που τα πήρες;

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Αντώνη από τήν Labo κοντά μου στό Περιστέρι
Eίναι ο Γιάννης εκεί πολύ εξυπηρετικός έχει Gedore-wiha-volkel-carolus κ.τ.λ ποιοτικά εργαλεία γενικά.