Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με παλμικό έχω τρυπήσει μέταλλο : α) με τσοκ αντάπτορα και κανονικά τρυπάνια αλλά και β) με τα hex τρυπάνια μετάλλου (όχι τα multicostruction της Bosch που είναι για μαλακά μέταλλα) αλλά ακόμα και γ) με τρυπάνι κωνικό/βαδμιδωτό και hex υποδοχή. Αν το τρυπάνι είναι καλό δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα. Επίσης με τα Hex (τα αντίστοιχα για τοιχοποιία) έχω τρυπήσει ουκ ολίγες φορές τοίχους αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει σε μπετόν. Όχι γιατι φοβάμαι την φθορά του τρυπανιού αλλά γιατί φοβάμαι την φθορά (ακόμα και "καταστροφή") του παλμικού κατσαβιδιού (στην συγκεκριμένη του Makita TD090, του οποίου σημειωτέον, του έχω "πιει το αίμα" με εντελώς "ταλιμπανέζικη" χρήση). Τώρα τον αυγουστο, είχα το Makita 090 για κατσαβίδι και το Bosch GDR12V110 σαν βοηθητικό του 18V Makita 458, για τρύπημα στα στραντζαριστά (με τρυπάνια μετάλλου hex αλλά και με κωνικό τρυπάνι μετάλλου). Δούλεψα απροβλημάτιστα.

Άλλωστε και σε διαφημιστικό του GDR (αν θυμάμαι καλά) η Bosch σου έδειχνε ότι μπορείς με τα hex τρυπάνια της (που έβαζε ο τύπος στο GDR) να τρυπήσεις τοιχο (δεν νομίζω ότι εννοούσε μπετόν).

Τέλος, Γιώργο (Αγρότη) τα hex δουλεύουν με σχεδόν μηδενική απόκλιση (μπαλαντζάρισμα ως προς τον άξονά τους) με τα κλασικά τσοκ ενώ πιθανόν (ανάλογα με την ποιότητα του τρυπανιού hex) ν έχεις μεγάλη απόκλιση όταν τα δουλεύεις σε παλμικά με hex τσοκ, και πιο πολύ να "σκάβεις" παρά να τρυπάς...

Πρωινη παραλαβη χρωματων Mica απο Απω Ανατολή με το λινκ που μας εδωσε ο Παυλος τον οποιο και ευχαριστώ πολυ!
Σε 17 μερες αφιχθησαν.
Επίσης λιγα καλουπια σιλικονης για υγρο γυαλι.

20190903-083704.jpg

Last edited:
Αυτό φοβάμαι κι εγώ Νίκο. μήπως γίνει ζημιά στο παλμικό. Αφού πάντως τα Hex κουμπώνουν κανονικά και κάνουν δουλειά στα κλασικά δραπανοκατσάβιδα κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Kαλοριζικα πατριωτακι!

Χρωματα πηρες διπλη συσκευασια η ειναι διαφορετικα?

+++

Γιωργο η ζημια κατα την γνωμη μου μπορει να γινει στο τρυπανακι ΗΕΧ και οχι στο παλμικο. Η ροπη που χρειαζεται για να τρυπησεις μπετο πχ, ειναι πολυ μικροτερη απο αυτη που χρειαζεται να βιδωσεις ενα στριφωνι σε ξυλο.
Το παλμικο δηλαδη εχει την δυναμη/ροπη αλλα εαν το τρυπανακι δεν ειναι impact rated (για χρηση σε παλμικο) μπορει καλλιστα να σπασει στο ζορι.

Κατάλαβα Μιχάλη. Με άλλο τρόπο δουλεύει η ροπή του παλμικού, το γνωρίζω αυτό.
Η απορία μου είναι αν θες να ανοίξεις τρύπα σε τοίχο ή μπετόν 8mm ή 10mm με το παλμικό και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα τρυπανάκια, θα ανοιχθεί ακριβώς όπως πρέπει ή θα βγει ελάχιστα μεγαλύτερη ή ανομοιόμορφη λόγω της διαφορετικής κρούσης του παλμικού ;

Νομίζω ξεφύγαμε λίγο από το νήμα των παραλαβών. αν το κρίνετε ας μεταφερθεί σε άλλο κατάλληλο νήμα.

Αν θες να ανοιξεις τρυπα σε μπετον ο ορθος τροπος ειναι ο κλασσικος, με ενα κρουστικο δραπανο. Εαν ομως εχεις στην διαθεση σου σε καποια φαση, μονο ενα παλμικο και ενα καταλληλο bit, θα κανεις δουλεια.
Σωστα παρατηρεις για την διαφορετικη κρουση του παλμικου (περιστροφικη κρουση). Πιστευω ομως οτι ανετα μπορει να γινει η ιδια διατρηση με το παλμικο οπως με ενα κρουστικο, που μαλλον θα παρει περισσοτερη ωρα.

Η Bosch εχει βγαλει κατι super τρυπανια για μπετον των οποιων το στελεχος ειναι ΗΕΧ για χρηση και σε παλμικα. http://toolsinaction.com/bosch-blue-granite-turbo-bits-2/

Η περιληψη του review εχει ως εξης.
Bottom line, the $19 investment is worth it. The bits are high quality and easily cut through concrete. The fact you can use this with a drill or impact makes them better than your standard bit for about the same price.

maxresdefault.jpg

Σήμερα παρέλαβα τα στυλό και τις πένες από aliexpress. Στα 60 πλήρωσα 29.5 τελωνείο και η βλακεια ήταν μάλλον του πωλητή για το τελωνείο διότι έβαλε αξία επάνω 30 δολάρια. Αν έβαζε κάτω από 22 ίσως να την γλύτωνα.
5d8e7402174ed95fe8ba16535b9629b2.jpg
a7a051dc29b63ef315a17661a1ae7f76.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σήμερα παρέλαβα τα στυλό και τις πένες από aliexpress. Στα 60 πλήρωσα 29.5 τελωνείο και η βλακεια ήταν μάλλον του πωλητή για το τελωνείο διότι έβαλε αξία επάνω 30 δολάρια. Αν έβαζε κάτω από 22 ίσως να την γλύτωνα.
5d8e7402174ed95fe8ba16535b9629b2.jpg
a7a051dc29b63ef315a17661a1ae7f76.jpg

Εις γνώση & συμμόρφωση. Καλά έκανες & μας το είπες !

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εις γνώση & συμμόρφωση. Καλά έκανες & μας το είπες !
Για αυτό το λέω. Όποιος παραγγείλει πρέπει να του το επισημάνει.

Ειναι τακτικη να βαζουν τα μισα στην αξια.
Ετσι και εγω στο τετρακοπτερο που πηρα.

Πρωινη παραλαβη χρωματων Mica απο Απω Ανατολή με το λινκ που μας εδωσε ο Παυλος τον οποιο και ευχαριστώ πολυ!
Σε 17 μερες αφιχθησαν.
Επίσης λιγα καλουπια σιλικονης για υγρο γυαλι.

20190903-083704.jpg

Ενα σετακι εμενα κ ενα του κ Μπαμπη.

Last edited by a moderator:
Kαλοριζικα Παυλο! Αξιζε ο κοπος μαζι με τα τελωνειακα? Υπηρχε εναλλακτικη απο ευρωπη?

Πως βγαινει η φορολογια των 29.5 ευρω? Σου εδωσαν αναλυση? Πανω σε ποιο ποσο εβαλαν φορο, στο ποσο που γραφει ο πωλητης? στα 30 ευρω?

Kαλοριζικα Παυλο! Αξιζε ο κοπος μαζι με τα τελωνειακα? Υπηρχε εναλλακτικη απο ευρωπη?

Πως βγαινει η φορολογια των 29.5 ευρω? Σου εδωσαν αναλυση? Πανω σε ποιο ποσο εβαλαν φορο, στο ποσο που γραφει ο πωλητης? στα 30 ευρω?
Ναι άξιζε Μιχάλη, βγαίνουν φθηνότερα αν βάλεις ποσότητα και έχει μεγαλύτερη ποικιλία και στοκ. Το ποσό των 29,5 που πλήρωσα είναι τα 15 που παίρνουν τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό και τα υπόλοιπα ΦΠΑ στα 59,5 & που ήταν αυτά που πλήρωσα για την παραγγελία ( αξία + μεταφορικά).

Σκαρπελακια φτηνα απο αμαζον Γερμανιας και ενα σκαρπελακι μολις 3μμ ακριβο, πιο ακριβο απο το σετακι παρακατω, γιατι δεν βρηκα αλλου τοσο στενο και γιατι ειναι Irwin :)
https://www.amazon.de/gp/product/B01NAQ718E/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B0000CBJH7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

48670403388_9d2251c20d_b.jpg

Τα φτηνα ειναι και φαινονται ...φτηνα, θελουν καλο ακονισμα γιατι καποιες ακρες ειναι χτυπημενες καποιες κακοακονισμενες αλλα ειναι βαρια, ειναι μονοκομματα που μπορεις να τα χτυπησεις με ματσολα ειναι και Amazon Choice! Δεν τα συνιστω για αγορα, εκτος εαν γνωριζετε κατι τις απο τροχισμα.

48670775718_6c81e0dd28_c.jpg

Το σετακι βγαινει στα κλασσικα μεγεθη 6, 12,19 και 25μμ. Ειναι απο φτηνο ατσαλι αλλα εχουν βολικο χερουλι. Βασικα τα πηρα επειδη μπορεις να τα χτυπησεις.
Το αλλο το μικρο σκαρπελακι των 3μμ, το Irwin, ειναι παλι απο ατσαλι αλλα ειναι και φαινεται ανωτερης ποιοτητος.

48670939587_d850f61b33_c.jpg

Μετα το ακονισμα θα γραψω εντυπωσεις.

Ευχαριστω παιδες, οτι πληρωνεις παιρνεις..και στα σκαρπελα :)

To 3mm ειναι οντως ιδιαιτερο μεγεθος. Θυμαμαι οτι καποιες φορες σε καποιες περιπτωσεις θεοω κατι μικροτερο απο το κλασσικο μικρο των 6μμ.

Καλορίζικα οι παραλαβές παιδιά...!!!

Γιώργο ο λόγος που πήρα τρυπανακια hex για το παλμικο ήταν σε περίπτωση που χρειάζομαι να κάνω καμία τρύπα ενώ έχω πάρει μόνο το παλμικο...

Θα κάνω δοκιμή μεταξύ άπλων και hex και θα δω αν υπάρχει διαφορά στο τρύπημα η ζορισμα του εργαλείου ,όπως λες,και θα σου πω..

Πάντως η λογική λέει ότι εφόσον κάνει το γνωστό "γλουπ" θα σφηνωνει καλύτερα από ότι το απλό σε απλό τρυπανι....βέβαια η πράξη είναι ο καλύτερος σύμβουλος...