Τελικά ήρθε χθες το μεσημέρι με dhl το φαλτσοπρίονο
Metabo KS 216 M lasercut στα 131 με μεταφορικά από την γερμανική αμαζόνα
Φυσικά ξεκίνησε αμέσως RTFM, συναρμολόγηση εξαρτημάτων τσεκ καθετότητας ρυθμίσεις και λίγο παιχνίδι.
Έρχεται με δίσκο 216χ2,4χ30 και 40Τ
Επίσης έχει 2 πλευρικές προεκτάσεις (Η μια -δεξιά- με στοπ), σφιγκτηρας που μπαίνει και από τις 2 πλευρές, κάθετα και οριζόντια, σάκο πριονιδιων, laser και φωτάκι led στον πλευρικό εσωτερικό θόλο του δίσκου που φωτίζει την επιφάνεια εργασίας.
Το τσεκ καθετότητας το έκανα με μια μικρή γωνιά bahco των 15cm (δεν έχω το σωστό μηχανακι) και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Στην οριζόντια μέτρηση (φράχτης με επιφάνεια εργασίας στην γραμμή τομης) μου βγήκε ακριβώς στις 90.
Στην κάθετη μέτρηση (δίσκος με επιφάνεια εργασιας) είχε απόκλιση 1 αρνητική μοίρα (Το 0 ήταν-1) αλλά το ρύθμισα εύκολα.
Στην φαλτσοτομη δεν το τσέκαρα αλλά πιστεύω ότι στην οριζόντια μέτρηση δεν θα έχει θέμα και ίσως χρειαστεί ρύθμιση στην κατακόρυφη
Έκανα και μια κοπή και μου βγάζει στις 90 μοίρες, ωφέλιμο ύψος/πλάτος στα 7cm/13,2/cm (Ο κατασκευαστής δίνει 6/12)
Για το πριονίδι συνδεσα την 18ν bosch 10L και το μάζεψε (τον μεγάλο όγκο) όμως πάλι αφήνει αρκετά αλλά ελεγχόμενα.
Γενικά από την σκούπα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το εκκεντρο τριβειο, αρκετά με το φαλτσοπρίονο και μέτρια με το δισκοπρίονο.