Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επιτελους στα χερια μου!

Την ειχα αγορασει πριν απο κανα δυο μηνες,και την ονειρευομουν καμια πενταετια...παρουσιαστηκε μια ευκαιρια απο μια ελαφρως μεταχειρισμενη και την χτυπησα!

4c8ed88a-c91d-40db-80c0-9b04b2eac5d6.jpg

thumbnail.jpg

Καλοριζικα τα ωραια εργαλεια συναδελφοι!!

Παυλο ωραιο το τροχιστικο! Ποια ειναι τα 5 εξαρτηματα (οδηγοι ακονισματος) που λεει οτι ερχονται μαζι με το μηχανημα?
Γιωργο τι ειναι αυτο το εργαλειο? Φρεζοκαβιλιερα??

Μιχάλη θα ανεβάσω περισσότερα το Σαββατοκύριακο. Από τα λίγα που είδα και κατάλαβα έχει τα βασικά jigs για μαχαίρια, ίσια σκαρπελα, μαχαίρια για ροκανι κλπ. Με το έξτρα της jet που πήρα είμαι πιστεύω κομπλέ από αυτά. Αυτά που λείπουν είναι η πέτρα ισιωματος επιφάνειας, αυτό που αλλάζει την δομή της πέτρας από ψιλή σε χονδρη κάτι μοιρογνωμονια που έχει η tormek (δεν τα ξέρω και καλά όλα αυτά πως τα λένε). Θα χρειαστώ βοήθεια σίγουρα όπως και ναχει.
Από τα θετικά είναι ότι έχει και ανάποδες στροφές.
Θυμάμαι πάντως ένα αρνητικό βίντεο κάποιου χρήστη με κραδασμούς , που είχε ανεβάσει εδώ ο παππούς Κώστας, και όπως το είδα σε λειτουργία το μηχάνημα λέω ότι είναι αδύνατο να παρουσιάσει τρέμουλο με τόσο λίγες στροφές.
Εγώ σήμερα πάντως πήρα το τελευταίο από το κατάστημα, δεν έχει άλλο τώρα. Είχε φέρει πέντε και εξαντλήθηκαν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι δεν υπαρχει περιπτωση για κραδασμους. Μονο λαθος σφιξιμο/ρυθμιση τροχων/συναρμολογηση μπορει να τους προκαλεσει και αυτο φτιαχνεται στην στιγμη.
Ο μηχανισμος του εργαλειο ειναι εξαιρετικα απλος, εχω ανοιξει το μηχανημα το εχω δει μεσα και δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.

Η πετρα που εχει επανω ειναι η μεγαλη των 5εκ και 220 grit. Ιδανικη για τροχισμα, και μαζι με τον τροχο δερματος δεν χρειαζεσαι αλλο grit
Το μοιρογνωμονιο ειναι χρησιμο καθως κανει το τροχισμα τυφλοσουρτη.

Η πετρα αλλαγης grit ειναι αχρηστη κατα τη γνωμη μου καθως καταστρεφει ταχιστα τον τροχο, το εχω δοκιμασει στο δικο μου. Το να κανεις τον τροχο 80grit ειναι ευκολο, να τον επαναφερεις στα 220 η παραπανω θα σου βγει η πιστη..

Αν για καποιο λογο χρειαστεις μικρο grit (80) δες αν ταιριαζει στο μηχανημα σου ο παμφθηνος τροχος της einhell https://www.e-shop.gr/petra-ygris-leiansis-gia-to-bt-wd-150-200-4417300-p-TLS.051100

Οχι δεν υπαρχει περιπτωση για κραδασμους. Μονο λαθος σφιξιμο/ρυθμιση τροχων/συναρμολογηση μπορει να τους προκαλεσει και αυτο φτιαχνεται στην στιγμη.
Ο μηχανισμος του εργαλειο ειναι εξαιρετικα απλος, εχω ανοιξει το μηχανημα το εχω δει μεσα και δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.

Η πετρα που εχει επανω ειναι η μεγαλη των 5εκ και 220 grit. Ιδανικη για τροχισμα, και μαζι με τον τροχο δερματος δεν χρειαζεσαι αλλο grit
Το μοιρογνωμονιο ειναι χρησιμο καθως κανει το τροχισμα τυφλοσουρτη.

Η πετρα αλλαγης grit ειναι αχρηστη κατα τη γνωμη μου καθως καταστρεφει ταχιστα τον τροχο, το εχω δοκιμασει στο δικο μου. Το να κανεις τον τροχο 80grit ειναι ευκολο, να τον επαναφερεις στα 220 η παραπανω θα σου βγει η πιστη..

Αν για καποιο λογο χρειαστεις μικρο grit (80) δες αν ταιριαζει στο μηχανημα σου ο παμφθηνος τροχος της einhell https://www.e-shop.gr/petra-ygris-leiansis-gia-to-bt-wd-150-200-4417300-p-TLS.051100
Ναι, ίσως έχεις δίκιο για την αλλαγή grit. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να ανακαλύψω μάλλον. Νομίζω όμως ότι ο άξονας δεν είναι φ20, ίσως φ16 νομίζω, θα τον μετρήσω όμως.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα καινούρια εργαλεία σας μαστόρια.
Γιώργο, βλέπω χτύπησες κατ´ευθείαν ταβάνι, την creme de la creme των εργαλείων. :a0210:
Παύλο ωραίο δείχνει το τροχιστικό, θα κάνεις πολύ καλή δουλίτσα μ´αυτό. Καμία σχέση μ'αυτά που τρόχιζες μέχρι τώρα.
Για την αλλαγή grit διαφωνώ μαζί σας. Η πέτρα κάνει δουλειά, και δεν φθείρει όσο λέτε την πέτρα, απεναντίας την ισιώνει κιόλας. Εκτός αν μιλάμε για κακής ποιότητος πέτρα, απ´αυτές που τρίβονται σαν χώμα, όπως μια Einhell που πήρα με 12 και σχεδόν διαλύεται.
Αν βέβαια έχεις σκαρπέλα για διαμόρφωση καλή είναι, αντί να χαλάς την καλή και ακριβή σου πέτρα χρησιμοποιείς αυτή. Άλλωστε το 80-άρι σε grit γιά διαμόρφωση είναι δεν είναι για τρόχισμα, Για σκαρπέλα μιλάμε όχι για τσαπιά.
Η πέτρα της Tormek αλλάζει τα 220 grit σε 1000 και το αντίστροφο.
Χωρίς τα "μοιρογνωμόνια" όπως τα λέτε θα τροχίζετε κάθε φορά και υπο διαφορετική γωνία τα σκαρπέλα σας, δεν είναι βλάκες στην Tormek που τα θεωρούν σαν must.

Ευχαριστώ συνάδελφοι , το είχα βάλει στο μάτι χρόνια αυτό το εργαλείο και φέτος ήρθε η ώρα του!
Μιχάλη είναι η διπλή καβιλιερα της Mafell DD40P , έχει κάποια βίντεο στο google ρίξε μια μάτια αξίζει τον κόπο

Καλοδουλευτες ολες οι παραλαβές κύριοι.. Παύλο επειδή είμαι σε αναζήτησή και εγώ να τονίσω πως jig θεωρώ τα τορμεκ κορυφή (και ειδικά αυτό για τα κοιλιά) ανεξάρτητα από το μηχάνημα μιας και σχεδόν όλα έχουν μπαρα 16mm. Τώρα για κορδελες δε ξέρω αν αυτές είναι καλές πάντως αν χρειαστεις ξανά υπάρχει το tufffsaws από αγγλια που προσωπικά τις βάζω πρωτες σε όσες έχω δοκιμάσει ως τώρα και βγαίνουν και φτηνότερα από 14 .

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα καινούρια εργαλεία σας μαστόρια.
Γιώργο, βλέπω χτύπησες κατ´ευθείαν ταβάνι, την creme de la creme των εργαλείων. :a0210:
Παύλο ωραίο δείχνει το τροχιστικό, θα κάνεις πολύ καλή δουλίτσα μ´αυτό. Καμία σχέση μ'αυτά που τρόχιζες μέχρι τώρα.
Για την αλλαγή grit διαφωνώ μαζί σας. Η πέτρα κάνει δουλειά, και δεν φθείρει όσο λέτε την πέτρα, απεναντίας την ισιώνει κιόλας. Εκτός αν μιλάμε για κακής ποιότητος πέτρα, απ´αυτές που τρίβονται σαν χώμα, όπως μια Einhell που πήρα με 12 και σχεδόν διαλύεται.
Αν βέβαια έχεις σκαρπέλα για διαμόρφωση καλή είναι, αντί να χαλάς την καλή και ακριβή σου πέτρα χρησιμοποιείς αυτή. Άλλωστε το 80-άρι σε grit γιά διαμόρφωση είναι δεν είναι για τρόχισμα, Για σκαρπέλα μιλάμε όχι για τσαπιά.
Η πέτρα της Tormek αλλάζει τα 220 grit σε 1000 και το αντίστροφο.
Χωρίς τα "μοιρογνωμόνια" όπως τα λέτε θα τροχίζετε κάθε φορά και υπο διαφορετική γωνία τα σκαρπέλα σας, δεν είναι βλάκες στην Tormek που τα θεωρούν σαν must.
Μπάμπη δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη πέτρα αλλάζει γκριτ, θα ρωτήσω όμως και θα μάθω.
Τώρα για τα μοιρογνωμονια που είπαμε, βρήκα κάποια άλλα χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες τι κάνει το καθένα.
Στην τρίτη φώτο είναι η πέτρα που αλλάζει τα γκριτ ή κάνω λάθος; με την ίδια ισιώνεις την πέτρα ή υπάρχει κάτι άλλο;
Για τον Κωστή : σίγουρα θεωρώ καλύτερο το jig της tormek, αλλά αυτό το πήρα γιατί ήταν φθηνό και σκέφτηκα μήπως κάνει δουλειά, θα φανεί όμως.
Για τις κορδέλες, τις δύο πήρα 14 όχι την μία.
754f0121387407f48e9f93759bf0d48f.jpg
fc10825c11855f7b56eebb17bd9c237a.jpg
e3231ee33f0d389c0ee9e3373f321433.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για το ίσιωμα της πέτρας υπάρχει ειδικό jig αλλά δεν νομίζω οτι θα σ´ ενδιέφερε στην τιμή που βγαίνει.

Κάτι σαν να κατάλαβα αλλά πρέπει να το κάνω στην πράξη μόνος μου.
Για το ίσιωμα της πέτρας τελικά μπορεί να γίνει με αυτή που αλλάζει τα γκριτ;

Δεν μπορει να γινει επειδη δεν θα εισαι ποτε με το κρατημα στο χερι παραλληλος στον αξονα.
Γινεται με διαμαντι που εφαρμοζει στο Jig.

Εγω σου ειπα να περιμενεις για το SVD185 λιγακι αλλα δεν ηθελες.

Οπως και να εχει ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΥΤΟ!!!

Γιωργο καλοδουλευτο το νεο εργαλειο!!!

Εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες ενα dressing wheel tool για να ισιωσω πετρες διδυμων τροχων και δουλεψε αψογα.
313mmvPx8oL._SX425_.jpg

Στην πετρα του τροχιστικου εχω δοκιμασει την ειδικη πετρα αλλαγης grit (με το χερι χωρις jig) η οποια εκανε μια χαρα δουλεια αλλα με ταλαιπωρησε οπως ειπα να την επαναφερω σε fine.
Η πετρα ισιωματος (dressing stone) εχει δυο πλευρες, μια γυρω στα 80 grit και η αλλη γυρω στα 200-400. Δεν θυμαμαι απο που την εχω αγορασει. Ειναι αυτη η μαυρη στην μεση.
49126970837_1701fd1ba1_z.jpg

Πλεον η πετρα θα χρησιμοποιειται μονο απο την fine πλευρα της και για ισιωμα του τροχου οταν φθειρεται ανομοιομορφα και οχι για αλλαγη grit.

Χθεσινη παραλαβη, μερος μιας μεγαλυτερης παραγγελιας που προφανως αποστελλεται τμηματικα απο το Amazon Αγγλιας

Εργαλειακι μετρησης βαθους για εναν συναδελφο μας και πολυ μικρα δεματικα των 8 εκατοστων.
49118243177_492416b8e5_c.jpg

To εργαλειο μετρησης το βλεπω λιγο φτηνοτερο τωρα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0015NNOTA/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o05_s00?ie=UTF8&psc=1

Ηθελα δεματικα 6 εκατοστων που τα βρηκα μετεπειτα και τα εχω ηδη παραγγειλει. 1000 τεμαχια με 5 ευρω.https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00VSZ0REK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

Σημερινη παραλαβη απο αμαζον αγγλιας. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B001C0G1X2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

Κολλα στιγμης Loctite Precision Max
49131196633_dcf38d3fb0_c.jpg

H ιδιαιτεροτητα αυτης της κολλας ειναι οτι αντεχει θερμοκρασιες εως 120 βαθμους, τα σκευη που εχουν κολληθει με αυτην μπαινουν στο πλυντηριο πιατων και -σημαντικο- ειναι shock resistant.

Δυστυχως απο το λιγο που εψαξα πριν 2 βδομαδες δεν καταφερα να την βρω στην Ελλαδα.

Παλι τα ιδια οπως με την προηγουμενη παραλαβη, η συγκεκριμενη κολλα ηταν παραγγελια μαζι με αλλα προιοντα (και μια αλλη κολλα loctite) αλλα ηρθε μονη της σε πακετακι με Elta Courier! Σημειωτεον οτι ολα τα προιοντα της παραγγελιας ηταν 'fullfiled by Amazon' δηλαδη δεν αποστελλονται απο διαφορετικους πωλητες για να δικαιολογηθει η ξεχωριστη παραλαβη.

Μιχάλη πήγα σήμερα στο μαγαζί της Stanley που μου είχες προτείνει για κάτι στο παρελθόν και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την τεράστια γκάμα των προϊόντων , μακάρι να υπήρχαν και αλλά μαγαζιά έτσι με εξειδίκευση σε 1,2 μάρκες το πολύ και να είχαν τα πάντα όμως! Ιδιοκτήτης και προσωπικό πολύ φιλικοί εξυπηρετικοί αλλά και ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις , το προτείνω ανεπιφύλακτα !

Το μαγαζι Γιωργο ανηκει στην οικογενεια Παυλατου που εχει και το ομωνυμο μαγαζι.

Τοσο ο κ.Παυλατος, οσο η κορη του αλλα και ο γαμπρος του που δουλευει στο Stanley center που πηγες, ειναι εξαιρετικοι και σαν ανθρωποι και σαν επαγγελματιες.

Γιώργο το μαγαζί το επισκέπτομαι σχεδόν κάθε εβδομάδα...Είναι τόσο διευρυμένη η γκάμα της Stanley που βρίσκεις σχεδόν τα πάντα....
Θεωρώ στα εργαλεία μετρήσης και χειρος ότι καλύπτει τεράστιο κοινό...