Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα κι από μένα Διαμαντή! Όπως βλέπεις και ιδίοις όμμασι, καμία σχέση η γείωση που πήρες με αυτή που είχε η μηχανή από το εργοστάσιο.

Καλορίζικα κι από μένα Διαμαντή! Όπως βλέπεις και ιδίοις όμμασι, καμία σχέση η γείωση που πήρες με αυτή που είχε η μηχανή από το εργοστάσιο.

Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!

αληθεια, ποια γειωση διαλεξες τελικα ?
https://www.skroutz.gr/s/25143911/Imperia-HL-300A-Τσιμπίδα-Γείωσης-46089.html

Καλορίζικα!
Εντωμεταξύ πρώτη φορά βλέπω τόσο καθαρή μπαλαντεζα 
Δύο φορές έχει δουλέψει, στην δημιουργία του πάγκου εργασίας.  
Εν τω μεταξύ όσο και βρώμικα να είναι, έχω λόξα. Τα θέλω όσο μπορώ πιο καθαρά όλα... 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Να μαστε πάντα καλά να αγοράζουμε και να δημιουργούμε...

Last edited by a moderator:
Παραλαβη μιας φτηνης κολλας ταχειας πηξεως δυο συστατικων και μιας παμφθηνης ταινιας ενισχυμενης με ινες γυαλιου.

Διπλα τους ειναι τα ακριβοτερα αντιστοιχα προιοντα, η κολλα Βison και η ταινια της 3Μ.
PnZep6Gh.jpg

Ταινια ενισχυμενη https://dagiopoulos.gr/products/product-1?variant=28483253698637
Κολλα δυο συστατικων ταχειας πηξεως 3.5 ευρω https://dagiopoulos.gr/collections/diy-kolles/products/elastotet-elastotet-epoxy-fast

Η ταινια δεν τα παει καθολου ασχημα. Εχω κανει ενα συγκριτικο με την αντιστοιχη της 3Μ το οποιο θα αναρτησω στο νημα με τις κολλες.

Η κολλα ομως εχει ενα αθλιο στομιο οπου ειναι θεμα χρονο να φραξει και να μεινει αχρηστη. Το στομιο εξοδου ειναι το αδυνατο σημειο πολλων κολλων δυο συστατικων.
Αν το ηξερα, δεν θα την αγοραζα, οσο καλη κολα και να ειναι.
cn4Cm8Hh.jpg

Απο τα καλυτερες σε αυτο το θεμα, δηλαδη οπου τα στομια δεν φραζουν, ειναι οι κολλες δυο συστατικων που φερνει το Lidl!!

μιχαλη...εγω συνηθιζω να καθαριζω παντα τα ακροφσια με δυαλιτικο , κυριως γιαιτ ο καατλυτης ειναι πιο πηχτος και σπασιτκος, και παντα θα μεινει κατι πισω.
Οποε δεν ειναι τιποτα να καθαριστει και αυτο..εξαλλου ποσο καιρο θα σου παρει να τελειωσει? :a0210:

ερωτηση για την τιανια. Απο κολλητικη δυναμη πως ειναι. Σε σχεση με τις duct tape....

Το να καθαριζεις καθε φορα τα στομια με διαλυτικο ειναι παρα πολυ ενοχλητικο και βαρετο, ιδιως για μενα που κανω δεκαδες μικροκολλησεις με ενα σωληναριο.
Γι αυτο προτιμω κολλες που εχουν καταλληλο στομιο που δεν βουλωνει ευκολα οπως των Lidl αλλα και αυτο της Bison.

Η ενισχυμενη με ινες γυαλιου ταινια συσκευασιας ειναι δυνατοτερη απο την Duct Tape, με την εννοια οτι εχει και ισχυροτερη κολλα αλλα και δεν σχιζεται καθολου ευκολα.
Την ταινια της 3Μ την χρησιμοποιουσα για να κολλαω ανταλλακτικο γυαλοχαρτο για καποια τριβεια τυπου τανκ που εχω.

Εχεις χρησιμοποιησει την υαλοταινια της 3Μ?

Αναφερομαι γενικως σε duct tape καθως γενικως με ρωτησε ο Κωστας. Μπορεις με duct tape της Tesa να ενωσεις γυαλοχαρτο για τριβειο τανκ?

Υαλοταινια δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε, αλλα υπαρχουν διαφορες duct tape (διαφορες ποιοτητες) που εχω χρησιμοποιησει απο την εποχη που υπηρχε μονο μια μαρκα στην Ελλαδα και την εισηγαγαν μονο 2 εταιρειες με broadcast εξοπλισμο.

ποτέ δεν θα κολλαγα ταινια τριβειου με duct tape, εχω κολλησει με 2 συστατικων
ειμαι περιεργος πως το εκανες και σε ποιες ταχυτητες δουλευει το τανκ

Aν θελεις να δεις τις διαφορες, τσεκαρε duct tape vs filament tape που αναφερεται στις ταινιες με υαλο ινες.

Εαν γυρισεις πισω ενα γυαλοχαρτο τανκ, θα δεις οτι κατα πασα πιθανοτητα ειναι κολλημενο με τετοια ταινια. Η κολλα δυο συστατικων σπαει, θρυμματιζεται δεν αντεχει.
Ετσι ανακαλυψα την υπαρξη αυτης της ταινιας, θελοντας να φτιαξω ανταλλακτικα γυαλοχαρτα για τα τανκ της proxxon.
Tα γυαλοχαρτα τανκ της Proxxon ειναι κολλημενα με τετοια ακριβως ταινια και εγω απλα εκανα το ιδιο με φτηνο υφασματινο γυαλοχαρτο.

Ποσο σπαστικο ειναι αυτο με το στομιο;!
Σε ενα παρομοιο, το εκοψα εγω πιο βαθια, για να μην ειναι κοντα και στομωσουν.
Γενικα, παντως, το αντιπαθω αυτο με τις συριγγες, τελικα. Παντα προβληματικα ειναι, και του lidl και οσα αλλα εχω δοκιμασει.
Χιλιες φορες τα κλασικα σωληναρια, με τα οποια μια χαρα μπορεις να βαλεις ισες ποσοτητες.

δεν μου απαντησες, απο ποια duct tape ειναι καλυτερηηηηη (απο αυτες που εχεις)

2 ταινιες (μια γυαλοχαρτο και μια δερμα) που εχω κολλησει με δυο συστατικων μια χαρα κρατανε

Δεν εχω τσεκαρει αντοχη, αλλα εχω αρκετες duct tapes ειναι η αληθεια. Αυτες παντως της 3M τις βρισκω πολυ λεπτες σε σχεση με καποιες Αμερικανικες (no name) που ειναι παχιες και δυνατες.

Με την κολλα δυο συστατικων πρεπει το γυαλοχαρτο να επικαλυπτεται λιγο ετσι?. Αυτο δεν εμποδιζει την ομαλη κινηση του στα ραουλα?
Στα τριβειακια της Proxxon δεν υπαρχει χωρος για επικαλυψη του γυαλοχαρτου, τουλαχιστον του υφασματινου που εχω σε μεγαλες ποσοτητες.

Τα κολλαω οπως τα εργοστασιακα. Διαγωνιο κολλημα της ταινιας, με φαγωμα 1 cm πανω / κατω τα αντιστοιχα ακρα με Dremel. Κολλα JB weld και ειναι super
Το γυαλοχαρτο εχει ενα πολυ μικρο σκαλοπατι, το δερμα, αν και λεπτο, καθολου
Παντως η duct tape της tesa ειναι πολυ καλη

Ναι καταλαβα, ειναι ομως λιγο επιπονη διαδικασια.
Με την ταινια ειναι μια απλη κολληση χωρις απαραιτητα το διαγωνιο κοψιμο και μετα, το σημειο της κολλησης να σφιξει καλα στη μεγγενη overnight και εισαι ετοιμος.

Παντως με την εποξικη που ειχα δοκιμασει πριν να αγορασω την ταινια, θυμαμαι οτι δεν αντεξε και μου εσπασε στην κολληση. Ισως επειδη τα ραουλακια του ταινιολειαντηρα ειχαν διαμετρο 15 περιπου χιλιοστα, πολυ κλειστη κουρμπα για το γυαλοχαρτο.
Βεβαια τοτε δεν ειχα δοκιμασει με J&B weld που ισως να εκανε τη διαφορα :)

Βενζινοκίνητο κλαδευτικό Stihl MS 151 TC-E μέ 5 χρόνια εγγύηση !! μέ έξτρα δυό αλυσίδες Stihl.
Δίπλα-δίπλα μέ τό κλαδευτικό μπαταρίας MSA 161 T

Mέ 25 cm λάμα γιά να είναι όσο το δυνατόν πιό μανιτζέβελο καί ελαφρύ 3,3 κιλά μέ λάμα αλυσίδα φούλ καύσιμο καί λάδι,σέ ισχύ πού το δοκίμασα τό μπαταρίας MSA 161 T είναι λίγο πιό ισχυρό-γρήγορο από τό βενζινοκίνητο,αλλά 4 κιλά με λάμα 30 cm - αλυσίδα,λάδι καί μπαταρία AP 200

st111.jpg

st211.jpg

st311.jpg