Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναι, ιδιως οταν δει να σπανε οι μικρες βιδες ετσι για πλακα..
Εδω εγω εχω ενα 7βολτο παλμικο μακιτα και καποιες φορες που ξεχνιεμαι, θεριζω κεφαλακια βιδων 🔩

• Like
Reactions: nickolas
Παίδες δεν το είχα σκεφτεί αυτό να πω την αλήθεια.
Από το πολύ λίγο που το δοκίμασα στην χαμηλή ταχύτητα είναι αρκετά αργό και επίσης η σκανδάλη είναι μεταβλητής ταχύτητας.

Παραθέτω ακολούθως (για τους λοιπούς αναγνώστες) μια αναλυτική περιγραφή του συγκεκριμένου εργαλείου:

Το Makita DTD171 είναι τεχνικά ένας παλμικό κατσαβίδι 8 λειτουργιών, ο οποίος περιλαμβάνει ηλεκτρονική επιλογή κρούσης 4 επιπέδων + συμβουλευτικές λειτουργίες 4x. Παραλλαγές λειτουργίας υποβοήθησης 4 φορές: Λειτουργία ξύλου, λειτουργία T για παχιά μεταλλική πλάκα, λειτουργία T για λεπτή μεταλλική πλάκα και λειτουργία Bolt. Το 'T-Mode' χρησιμοποιείται για τη σύσφιξη των αυτοδιάτρητων βιδών Tek και της νέας A-Mode (Βοηθητική λειτουργία), η οποία, όταν επιλεγεί, αρχίζει αργά την περιστροφή επιτρέποντας τον μέγιστο έλεγχο της βίδας καθώς αρχίζει να δαγκώνει μέσα στο υλικό. Μόλις ο οδηγός κρούσης εντοπίσει τη σφίξιμο του κοχλία, μεταβαίνει σε ισχύ πλήρους ταχύτητας και πλήρους κρούσης για να ολοκληρώσει την ακολουθία σύσφιξης.

Η λειτουργία A-Mode έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει την έκκεντρη βίδα και το εγκάρσιο σπείρωμα που προκαλείται από την υψηλή ταχύτητα περιστροφής πριν από το τσίμπημα των βιδών στο υλικό.

Το νέο Makita DTD171 παράγει μια τεράστια ροπή σύσφιξης 180 Nm με τέσσερις ταχύτητες κρούσης και στάδια ισχύος που κυμαίνονται από μαλακή ρύθμιση 1100 στροφών / λεπτό έως 1100 κρούσεις ανά λεπτό. μέσω μέσων και σκληρών ρυθμίσεων έως και 3.600 rpm και 3.800 ipm. Αυτός ο οδηγός πρόσκρουσης χειρίζεται κοχλίες υψηλής αντοχής μέχρι κοχλίες M14 και 22x125mm χονδρόκοκκων.

Χαρακτηριστικά

Ηλεκτρονική επιλογή κρουστικής ισχύος 4 σταδίων + 4x βοηθητικές λειτουργίες
Παραλλαγές λειτουργίας υποβοήθησης 4 φορές: Λειτουργία ξύλου, λειτουργία T για παχιά μεταλλική πλάκα, λειτουργία T για λεπτή μεταλλική πλάκα και λειτουργία βλήματος
Λειτουργία αλλαγής ταχείας λειτουργίας με λειτουργία μνήμης
Κινητήρας χωρίς ψήκτρες
Ηλεκτρικό φρένο
Έλεγχος μεταβλητής ταχύτητας με ενεργοποιητή
Περιστροφή προς τα εμπρός / προς τα πίσω
Ένδειξη εργασίας LED
Εργονομικά σχεδιασμένη λαβή υψηλής άνεσης.
Τσοκ συρόμενο με ένα άγγιγμα για εύκολη εγκατάσταση και αφαίρεση bit.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Kαλοριζικο...
Έχω το μπουλονοκλειδο/παλμικο της Bosch Gdx-18v και εχει ακριβώς τα ίδια πράγματα...
Η ηλεκτρονική υποβοήθηση βοηθάει πολύ κατά το βίδωμα...Δεν θα έχεις θέματα αρκεί να δουλέψεις σωστά το μηχάνημα..
Θα το βάλεις στην πρώτη ταχύτητα και θα πατάς την σκανδάλη προοδευτικα και ο αριθμός στροφών θα ανεβαίνει..
Δουλεύοντας το θα καταλάβεις ποτέ πρέπει να πατήσεις περισσότερο και ποτέ όχι..
Συνήθεια είναι...

Φοβερό εργαλείο, καλοδούλευτο.
Αν και νομίζω οτι δεν ήταν και η πιό σωστή επιλογή το DTD171Z.
Κάποιο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, πχ το DHP481Z θα σε βόλευε πολύ περισσότερο, θα μπορούσες μ’αυτό να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα εννοώ.
Εκτός αν ήθελες οπωσδήποτε τα 180 Nm και τα 115 Nm του DHP481Z σου φαίνονται λίγα.

• Like
Reactions: nikfor
Kαλοριζικο...
Έχω το μπουλονοκλειδο/παλμικο της Bosch Gdx-18v και εχει ακριβώς τα ίδια πράγματα...
Η ηλεκτρονική υποβοήθηση βοηθάει πολύ κατά το βίδωμα...Δεν θα έχεις θέματα αρκεί να δουλέψεις σωστά το μηχάνημα..
Θα το βάλεις στην πρώτη ταχύτητα και θα πατάς την σκανδάλη προοδευτικα και ο αριθμός στροφών θα ανεβαίνει..
Δουλεύοντας το θα καταλάβεις ποτέ πρέπει να πατήσεις περισσότερο και ποτέ όχι..
Συνήθεια είναι...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου.
Προσωπικά θεωρώ πως δεν θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα.

Κάποιο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, πχ το DHP481Z θα σε βόλευε πολύ περισσότερο, θα μπορούσες μ’αυτό να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα εννοώ.
Εκτός αν ήθελες οπωσδήποτε τα 180 Nm και τα 115 Nm του DHP481Z σου φαίνονται λίγα.

Για κρουστικό δραπανοκατσάβιδο έχω πάρει προ 2ετίας και χρησιμοποιώ το Milwaukee M18BLPD2-502X Brushless. Την δουλειά του την κάνει άριστα αλλά ήθελα κάτι πιο δυνατό για ξεβίδωμα κυρίως σκουριασμένων βιδών, με δυνατότητα διάτρησης βίδας και εννοείται πιο ελαφρύ και μαζεμένο στο χέρι.

Μεγεια το Makita
με τη σωστη μυτη και πιεση δεν θα κουρεψεις καμια βιδα!

Σε ευχαριστώ πολύ!
Υποδοχέα για μύτες χρησιμοποιώ τον μαγνητικό Makita E-03414 και μύτες dewalt.

Καμία μα καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Ξεχωριστά εργαλεία για διαφορετικές εργασίες.

Με τα Νμ του δεύτερου δεν βιδωνεις. Κινδυνεύεις.

Μιχάλη μάλλον το φοβάσαι πολύ η έχεις πέσει σε σκάρτες βίδες που κόβονται για πλάκα.
Το έχω πάθει και εγώ και πέταξα τις βίδες.
Κάτι χρυσές ιριδίζουσες από ένα σετ του λιντλ.

Επεσες διανα βρε, ειναι αληθεια οτι τρεφω μια φοβια για τα εργαλεια γενικοτερα 😬

Απο την αλλη θα συμφωνησω οτι η μεγαλη ροπη ενος απλου η κρουστικου δραπανου μπορει να αποβει επικινδυνη στο βιδωμα.
Ομως, για αυτον τον λογο ακριβως το Μακιτα ερχεται με ενα χερουλι γομαρι, για να το κρατας γερα με το αλλο χερι.
113121.jpg

Καλορίζικο το Makita φίλε, πολύ δυνατό εργαλείο φαίνεται.

Προσωπικά με προβληματίζουν οι πολλές επιλογές στην λειτουργία του, που να τα θυμάμαι όλα αυτά;😉
Είμαι και μεγάλος άνθρωπος 😆😆

Αν δεν κάνω λάθος στα δραπανοκατσάβιδα με μεγάλη ροπή έχουν μια "βαλβίδα" ώστε όταν αντιλαμβάνεται απότομη κίνηση κόβει την κίνηση του μοτέρ για να μην υπάρξει γύρισμα του χεριού του χρήστη.

Καλορίζικο το Makita φίλε, πολύ δυνατό εργαλείο φαίνεται.

Προσωπικά με προβληματίζουν οι πολλές επιλογές στην λειτουργία του, που να τα θυμάμαι όλα αυτά;
Είμαι και μεγάλος άνθρωπος

Αν δεν κάνω λάθος στα δραπανοκατσάβιδα με μεγάλη ροπή έχουν μια "βαλβίδα" ώστε όταν αντιλαμβάνεται απότομη κίνηση κόβει την κίνηση του μοτέρ για να μην υπάρξει γύρισμα του χεριού του χρήστη.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε!
Τα έχω κάνει σημείωση στο κινητό σε περίπτωση που ξεχαστώ
Πάντως έχει λειτουργία μνήμης όπου μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορα προφίλ (συνδυασμός επιπέδου κρούσης και τρόπου υποβοήθησης) αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά ώστε να μην ψάχνεσαι κάθε φορά με τα τόσα κουμπιά που έχει.

• Like
Reactions: nickolas
Chinese job

B5B13543-0D55-4857-910F-3B1C0EABA156.jpeg
…με μιάμιση ώρα ορθοστασία στο πεζοδρόμιο στην ουρά για να παραλάβω απ’τα ¥@μημ€ν@ ΕΛΤΑ :mad:

2 δισκάκια για κατεργασία ξύλου, 1 δισκάκι που κόβει και γυαλί κι ένα κάλυμα για τη σέλα του Beverly.

Οτι θα κόβουν θα κόβουν, έτσι δείχνουν πάντως.
Από αντοχή δεν ξέρω… μην αρχίσουν και στρογγυλεύουν όταν ζεσταθούν.