Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικα τα εργαλεια σας παιδες....
Μιχαχη οντως θηριο....Αναμενουμε εντυπωσεις....

Τι να πει κανεις για την σειρα της Knipex...

Aντωνη τοσο την εχει...

• Like
Reactions: Χιωτης
λαθος διατυπωση,λεω για αυτη
https://www.skroutz.gr/s/11984222/Knipex-QuickSet-Γκαζοτανάλια-2-250mm-8721250.html

και σε 300αρα αυτη
https://www.skroutz.gr/s/27277669/Knipex-Cobra-Γκαζοτανάλια-23-4-304mm-8721300.html
Aυτην λες..Δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα με την απλη...ο Μιχαλης ισως μας πει...

Θα κοιταξω να βρω κανενα σχεδιο για να τυπωθουν στον μαγικο θριντι εκτυπωτη :)

Αλλιως εχει στο Αμαζον Γερμανιας αρκετα και διαφορα.
Παίζει σχέδιο το έχω δει σίγουρα..
Αν εκτυπώσεις με ενδιαφέρει.. Και για αυτήν με τα δοντάκια αλλά και για την άλλη με τους ισιους

Edit :

• Love
Reactions: Χιωτης
λαθος διατυπωση,λεω για αυτη
https://www.skroutz.gr/s/11984222/Knipex-QuickSet-Γκαζοτανάλια-2-250mm-8721250.html

και σε 300αρα αυτη
https://www.skroutz.gr/s/27277669/Knipex-Cobra-Γκαζοτανάλια-23-4-304mm-8721300.html

Nαι αυτες ειναι οι quick set και ειναι λιγο διαφορετικες καθως εχουν μια παραπανω λειτουργια απο τις παραδοσιακες κομπρες.

Αντιγραφω απο εδω και η διαφορά ειναι στη δευτερη παραγραφο στα 'ειδικοτερα'

Περιγραφή.
• Ανοίξτε εντελώς, ωθήστε μέσα, σφίξτε!
• Πρόσθετη γρήγορη προσαρμογή στο επεξεργαζόμενο κομμάτι μέσω ώθησης.
• Συνδυάζει τη δοκιμασμένη, σίγουρη ασφάλιση του πείρου άρθρωσης με μια πρόσθετη λειρουργία ώθησης, η οποία διευκολύνει την εργασία σε πάρα πολύ στενές και δυσπρόσιτες περιοχές εργασίας.
• Η ρύθμιση απευθείας στο επεξεργαζόμενο κομμάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια απλή ώθηση.
• Σίγουρη ασφάλιση του πείρου άρθρωσης με το πρώτο φορτίο. Μετά το άνοιγμα λαβής της τσιμπίδας σταθεροποιείται και μπορεί να αλλάξει ακόμα μόνο, πατώντας το κουμπί.
• Για την ενεργοποίηση ξανά της λειτουργίας ώθησης, απασφαλίζεται ο πείρος άρθρωσης, πατώντας ένα κουμπί και η τσιμπίδα ανοίγει μία φορά εντελώς.
• Ηλεκτροχάλυβας χρωμίου-βαναδίου, σφυρηλατημένος, σκληρυμένος σε λάδι.

Ειδικότερα
Η Cobra® QuickSet συνδυάζει όλες δοκιμασμένες με επιτυχία ιδιότητες της KNIPEX Cobra® με μια πρόσθετη λειτουργία ώθησης, η οποία διευκολύνει την εργασία σε πάρα πολύ στενές και δυσπρόσιτες περιοχές εργασίας. Η ρύθμιση απευθείας στο επεξεργαζόμενο κομμάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια απλή ώθηση των σκελών της τσιμπίδας. Με το πρώτο φορτίο ασφαλίζει ο πείρος άρθρωσης. Μετά το άνοιγμα λαβής της τσιμπίδας σταθεροποιείται και μπορεί να αλλάξει ακόμα μόνο, πατώντας το κουμπί. Για την ενεργοποίηση ξανά της λειτουργίας ώθησης, απασφαλίζεται ο πείρος άρθρωσης, πατώντας ένα κουμπί και η τσιμπίδα ανοίγει μία φορά εντελώς.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Παίζει σχέδιο το έχω δει σίγουρα..
Αν εκτυπώσεις με ενδιαφέρει.. Και για αυτήν με τα δοντάκια αλλά και για την άλλη με τους ισιους

Edit :

Εχει για μεγεθη κομπρας 125, 150 και 250.

Θα τυπωσω δοκιμαστικά το μικρο μεγεθος για να δω αν κανει δουλεια και μετα βλεπουμε :)

• Like
Reactions: vespas
Το συστημα Quickset το αντεγραψε η Total σε μια γκαζοταναλια της την οποια εχω ηδη κοντα στα 2 χρονια. Δυστυχως δεν με ενθουσιασε αυτη η λειτουργια και περισσοτερο με ενοχλει παρα με βοηθαει. Σφιγγει μόνο οταν τη βαλεις σε καποια διαμετρο βιδας ή σωληνας. Δηλ. δε στεκεται σταθερα πχ στο μέσο της ρυθμισης της, οπως οι απλες. Αν δεν βρει κατι να κοντραρει, γλιστραει και ξανα τερματιζει στην αρχη. Αυτος ειναι και ο σχεδιασμος της, να αγκαλιαζει τη σωστη διαμετρο χωρις να προσπαθεις να τη βρεις στην τυχη με το μάτι, οπως στις απλες.
Παρολα αυτα τη χρησιμοποιω, ομως εχω αλλες 2 νορμαλ (knipex + stanley).
Total

σε ευχαριστω μιχαλη!
βρηκα κι ενα βιντεακι πολυ διαφωτιστικο που δειχνει την διαφορα τους αλλά και την αλλη κομπρα με τα ισια σαγονια που δεν φθιρει τα αντικειμενα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει για μεγεθη κομπρας 125, 150 και 250.

Θα τυπωσω δοκιμαστικά το μικρο μεγεθος για να δω αν κανει δουλεια και μετα βλεπουμε :)

Μιχάλη νομίζω ότι η εκτύπωση με PETG θα ήταν καλύτερη σε σχέση με PLA
Επίσης η εκτύπωση στο 97-98% για καλύτερη και πιο σφιχτή εφαρμογή

Οι διαφορες μεταξυ των δυο υλικων ειναι μηδαμινες στην πραξη, οπως μου φανηκαν εμενα τουλαχιστον. Σαν να χρησιμοποιω το ιδιο υλικο.
Material-VS-Tables-2.png

Για την συγκεκριμενη δουλεια, θεωρητικα μιλωντας, νομιζω οτι η λιγο καλυτερη ελαστικοτητα του PLA θα βοηθουσε περισσοτερο.

σε ευχαριστω μιχαλη!
βρηκα κι ενα βιντεακι πολυ διαφωτιστικο που δειχνει την διαφορα τους αλλά και την αλλη κομπρα με τα ισια σαγονια που δεν φθιρει τα αντικειμενα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Και εγώ την κόκκινη έδωσε 250 και είναι άριστη.
Όπως φαίνεται στο βίντεο κλειδώνει σε όποιο σημείο την αφήσεις.
Η μπλε είναι που γουστάρει.

• Like
Reactions: nickolas
Οι διαφορες μεταξυ των δυο υλικων ειναι μηδαμινες στην πραξη, οπως μου φανηκαν εμενα τουλαχιστον. Σαν να χρησιμοποιω το ιδιο υλικο.
Material-VS-Tables-2.png

Για την συγκεκριμενη δουλεια, θεωρητικα μιλωντας, νομιζω οτι η λιγο καλυτερη ελαστικοτητα του PLA θα βοηθουσε περισσοτερο.

Μιχάλη, λάθος δικό μου το PETG, τα έχω μπλέξει και τα έχω κάνει αχταρμά στο κεφάλι μου 😴
TPU ή ABS εννοούσα μιας και έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα που νομίζω χρειάζεται στις περισσότες χρήσεις του συγκεκριμένου εργαλείου.

To ΤPU ειναι ενα κατ'εξοχην ελαστικο νημα καμμια σχεση σε ελαστικοτητα με τα πολυ σκληροτερα PLA και ΑBS.

Aυτο το ελαστικο νημα Γιωργο θα ηταν ενδιαφερον να το δοκιμασουμε, το εχω στο μυαλο μου εδω και καιρο. To θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι τυποι TPU απο λιγοτερο ελαστικο εως πολυ ελαστικο και δεν μπορω να αποφασισω πιο θα ηταν καλυτερο απο πλευρας εκτυπωσης. Καποια μαλακά νηματα εχουν θεμα με την εκτυπωση με τους κοινους εκτυπωτες που εχουμε. Διαβαζω οτι υπαρχουν ειδικοι εκτυπωτες για TPU filaments.

Παντως ειναι θεμα χρονου να δοκιμαστει ενα ελαστικο νημα καθως εχει αρκετες πρακτικες εφαρμογες και οι ρυθμισεις εκτυπωσης ειναι πολυ κοντα σε αυτες του PLA. Αν βρεις εν τω μεταξυ καμμια μαρκα TPU με ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα, βαλε κανα λινκ στο νημα με τους 3D εκτυπωτες.

.... Βλέπω να με χωρίζει η γυναίκα μου. έχει απηυδήσει με μένα
Μεγειες! Ωραία πράγματα :)

Άστα κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ και βγάζε τα με δόσεις. Θα περάσουν απαρατήρητα.
Δοκιμασμένο. Πιάνει! :ROFLMAO: :LOL: :ROFLMAO:

Μεγειες! Ωραία πράγματα :)

Άστα κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ και βγάζε τα με δόσεις. Θα περάσουν απαρατήρητα.
Δοκιμασμένο. Πιάνει! :ROFLMAO: :LOL: :ROFLMAO:
Η @λ@ια που έκανα είναι ότι δεν τα εκοψα σε χωριστές αποδείξεις .
Κατά καιρούς όταν βλέπει κάτι εγώ της λέω διάφορες δικαιολογίες. Η απάντηση της είναι δείξε μου την απόδειξη για να σε πιστέψω. 😁😁😁😁

Καλοδουλευτα!
Πες εντυπωσεις οταν τα δοκιμασεις και το δραπανο και το σκουπακι.
Το δραπανο έχω το ίδιο αλλά σε 12V.
Το τσοκ μπροστά είναι λίγο παρακεντρο.
Με αυτά τα τρυπάνια

όσες 6mm Χρειάστηκα να ανοίξω δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Ακόμα και σε ταβάνι που ήθελα να κρεμάσω κάτι με αυτό άνοιξα τρεις 6αρες τρύπες.
Απλά θα δώσω το 12αρι σε ένα φίλο και γιαυτό αγόρασα το 20αρι.
Να είναι λίγο ποιο δυνατό.

Το σκουπακι το δούλεψα για λίγο σε ένα βανακι φίλου με μοκέτα κάτω. Σαν πρώτη εντύπωση μείναμε και οι δύο ευχαριστημένοι.