Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλα ξεκινησε η βδομαδα με DHL και ενα πακετακι απο το Amazon.. :)

18βολτο κλαδευτηρι της Ryobi
koS2L95h.jpg

Ελαφρυ, εργονομικο και περιποιημενο. Κοβει λεει κλαδια με διαμετρο εως 2.5εκ.
TXSxn1Hh.jpg

Πολυ δυνατο, ανετα εκοψε κλαδι ελιας και λιγουστρου 2+ ποντους. Ειναι και καλοζυγισμενο.
Με την μικρη μπαταρια (1.5Αω) αναφερει οτι διαρκει 1500 κοψιματα(!!!) -βεβαια δεν διευκρινιζει τι διαμετρο, αλλα και παλι πολλα ειναι.
oCfsuSIh.jpg

Εχει πολυ καλο ηλεκτρονικο συστημα προστασιας απο ατυχηματα και κατα λαθος πατηματα της σκανδαλης.

Δυστυχως ειναι ακριβο, αλλα αν παραμονευεις καρτερικα στα Ευρωπαϊκά Αμαζον σαν πεινασμενος γυπας, μπορεις να το πετυχεις γυρω στα 100 ευρω.
Σημερα την πιο φτηνη τιμη την εχει το Αμαζον Γαλλιας

Θα το συγκρινω συντομα με το απιθανο 4βολτο κλαδευτηρι μπαταριας ΕasyPrune της Bosch που κοβει και αυτο κλαδια παχους εως 2.5 εκατοστα.

Παραλαβη, απο το Αμαζον Γερμανιας αυτη τη φορα, την 18βολτη σπαθοσεγα Ryobi για κλαδεμα η οποια επεσε πρωτη φορα κοντα στα 80 ευρω.

UnyKOK0h.jpg

Μεσα στο κουτι ειχε μονο το μανουαλ και μια λαμα για ξυλα.
YB6PXaXh.jpg

Το μεταλλικο εξαρτημα που κραταει σταθερα τα κλαδια μπορει να αφαιρεθει ωστε το εργαλειο να δουλεψει αμιγως σαν σπαθοσεγα.
zCLUQjmh.jpg

Κοβει κλαδια και κορμους εως 8 εκατοστα, αλλα στην αναγκη μπορεις να βαλεις και μεγαλυτερη λαμα και να κοψεις και πανω απο 10εκ.
Δεν προλαβα να το δοκιμασω σημερα σε σχεση με κανονικη σπαθοσεγα της Ryobi αλλα και με το 12βολτο Bosch KEO.

Χθες απόγευμα παρέλαβα το κονταροπρίονο μπαταρίας Campagnola T-REX 160-240.

Είναι φυσικά brushless με τάση 21,6V (25,2V max), έχει τηλεσκοπικό άξονα που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους κοπής από 1,6μ έως 2,4μ.
Επίσης διαθέτει λάμα 20cm, αυτόματη λίπανση αλυσίδας ενώ η ταχύτητα της αλυσίδας είναι στο εντυπωσιακό 12m/sec και ζυγίζει μόλις 2,8kg!

Περιλαμβάνει φορτιστή, ιμάντα πρόσδεσης, τσαντάκι, θήκη μεταφοράς, σετ συντήρησης.

Αγοράστηκε από τον τοπικό αντιπρόσωπο και μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως μου το διέθεσε solo (δίχως μπαταρία) παρόλο που η εταιρία δεν το διαθέτει μόνο σώμα.

Έχοντας προ λίγο μηνών αγοράσει και το μίνι αλυσοπρίονο T-REX της ίδιας εταιρίας (το οποίο έδινε μαζί 2 μπαταρίες 2,5Ah και 4,2Ah) θεωρώ ότι από θέμα αλυσοπρίονων ξεμπέρδεψα.

Δεν πρόλαβα λόγω πολύ περιορισμένου χρόνου να το περιεργαστώ.

Παραθέτω το σύνδεσμο με το προϊόν στο skroutz:

e426f0250eedb8a6b3817e0bd022ae81.dng

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

Last edited by a moderator:
Πακετακι απο Βanggood Κινα με ενα ψηφιακο παχυμετρο. Mε κουπονακια/allowance κοστιζει γυρω στα 10 ευρω.

Το παχυμετρο ερχεται σε πλαστικη κασετινα.
perTjKwh.jpg

Προσεγμενη συσκευασια και ετοιμο προς χρηση, με μπαταρια μεσα. Υπαρχουν οι οδηγιες και ενα σακκουλακι σιλικονης στην κασετινα για την υγρασια.
KKNNqMHh.jpg

Μεταλλικη κατασκευη και με εξαιρετικη ακριβεια στο εκατοστο του χιλιοστου.
zl4rVtkh.jpg

Μετραει σε χιλιοστα και inches αλλα και κλασματα της ιντσας που ειναι ενα πολυ καλο συν. Στην αφη ειναι τραχυ (κοφτερες ακμες), οπως ολα τα παρομοια μεταλλικα κινεζικα.

Πανομοιοτυπο, δηλαδη ακριβως το ιδιο, με το εξαιρετικο Daniu που ειχα αγορασει πριν αρκετα χρονια κοντα στα 20 ευρω. Αλλαζει μονο η βαφη.
H7ZLOerh.jpg

Η πισω πλευρα ειναι ολοιδια.
9oldiB0h.jpg

Ακομα και χωρις κουπονι/allowance, δηλαδη στα ~12 ευρω, πιστευω οτι ειναι η καλυτερη αγορα στην πιατσα για budget παχυμετρο ακριβειας. Συστηνεται (y)

Και τα δυο ερχονται στην πορτα μου με ακριβως την ιδια τιμη (με τα μεταφορικα). Και τα δυο μετρανε με ακριβεια και σε επαναλαμβανομενες μετρησεις.
Το Τοταλ εχει ακριβεια 1/10 του χιλιοστου (0.0) ενω το κινεζικο 1/100 του χιλιοστου (0.00). Το ενα ειναι μεταλλικο, το Total ειναι πλαστικο.
Το κινεζικο εχει ακριβως τριπλασιο βαρος απο το Total (50gr. vs 155gr.). Μου αρεσει που το Total ειναι ελαφρυ. Το κινεζικο σου δειχνει και κλασματα της ιντσας (πχ. 1/32)

Για την ακριβεια το κινεζικο το αγορασα για να δω αν ειναι οντως τοσο καλο οσο το παλαιο ακριβοτερο Daniu που εχω και επειδη κοστιζε οσο το Total+μεταφορικα.
Ο λογος ειναι οτι θελω να αλλαξω καποια τσιπικα κινεζικα που αρχιζουν και χαλανε και ηθελα καποιες οικονομικες αλλα αξιοπιστες εναλλακτικες.

Τωρα πλεον εχω την επιλογη να διαλεξω στην ιδια τελικη τιμη, ειτε το ελαφρυ και αξιοπιστο Total ειτε το μεταλλικο κινεζικο με την ακριβεια εκατοστου του χιλιοστου.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πανομοιοτυπο, δηλαδη ακριβως το ιδιο, με το εξαιρετικο Daniu που ειχα αγορασει πριν αρκετα χρονια κοντα στα 20 ευρω. Αλλαζει μονο η βαφη.
H7ZLOerh.jpg

Η πισω πλευρα ειναι ολοιδια.
9oldiB0h.jpg

Ακομα και χωρις κουπονι/allowance, δηλαδη στα ~12 ευρω, πιστευω οτι ειναι η καλυτερη αγορα στην πιατσα για budget παχυμετρο ακριβειας. Συστηνεται (y)
Και έρχομαι να πω:
Στα έλεγα...
:p

Δηλαδη εχεις και τα δυο παχυμετρα και το ελεγες με σιγουρια? Η απλα το φανταζοσουν οτι ειναι τα ιδια?
Εχει καποια διαφορά :)

Τι λες μωρέ?
Λίγα ποστ πίσω το αναφέρω και πάλι με ρωτούσες αν είναι το ίδιο καλό με το πορτοκαλί.
Αυτά με τις φαντασιες είναι λιγάκι εκνευριστικα.
Φιλικά το γράφω.

Πρεπει να εχω πανω απο 7-8 φωτιστικα/προβολεις της Ryobi αλλα δεν μπορουσα να μην παρω και το νεο αυτο προβολακι που εβγαλε και μαλιστα με κλιπ για να γαντζωνεται σε επιφανειες. Εχω και μια ιδιαιτερη αδυναμια στους φακους led γενικοτερα. οποτε οι αντιστασεις μου σε τετοια προιοντα αγγιζουν σχεδον το μηδεν :)

Eνω το ειχα παραγγειλει μαζι με το 18βολτο κλαδευτηρι, αυτο ηρθε ξεχωριστα. Η αγορα ηταν απο Αmazon.fr.
tR8i568h.jpg

Με χρησιμο κλιπακι μπορει να πιαστει σχεδον παντου περα απο το να σταθει μονο του πανω στη μπαταρια.
0yYhbAqh.jpg

Εχει δυο σκαλες με φωτεινοτητα 900 και 250 lumens. O φωτισμος ειναι τυπου flood και φωτιζει τον χωρο με μεγαλη ομοιογενεια, οχι σαν φακος η κοινο φωτιστικο.