Tι παραλάβαμε σήμερα..

@dk31: πολύ σωστά τα έγραψες.
Βασικά βολεύει πολύ για καμπύλες όπου κάνει, πιστεύω, καλύτερη κοπή από την ηλεκτρική σέγα (με περισσότερες... θερμίδες βέβαια) και για χελιδονοουρές .
Νομίζω πως θα με καλύψει και δεν θα χρειαστώ άλλο πριόνι τέτοιου είδους.

• Like
Reactions: dk31
Φρέσκες παραλαβές :)

Είχαμε πει (και εγώ και @newbie) να φτιάχναμε deep throat clamps με στραντζαριστό, αλλά δεν αξιωθήκαμε. Βρήκα όμως στο Amazon.de τους Performance Tool W3982 C-Klemme στα 14€ (τον ένα) και τους παρήγγειλα. Είναι τέλειοι! :D
Έχουν βάθος 20 εκατοστά και είναι τόσο στιβαροί (ζυγίζουν ένα κιλό ο ένας περίπου) που εμένα με καλύπτουν απόλυτα. Είναι από τα εργαλεία που χρειάζομαι πολύ συχνά.

20240816_112443.jpg

Και μια μικρή - σχετικά - σπατάλη, 4 Bench Dogs που επίσης είναι από τα πράγματα που χρειάζομαι συχνά.
Είναι εξαιρετικής ποιότητας και πραγματικά αντιολισθητικά. Έρχονται στα 6,5 € το ένα.

:)

Σημερινή παραλαβή από e-shop

20240820_182405.jpg

Kαλοριζικα..!!
Οι μυτες είναι εξαιρετικές της Bosch...έχω πάρει 2 σετ σαν αυτά και.κρατανε πάνω από 2 χρόνια...

Σημερινή παραλαβή από e-shop

View attachment 237580

Καλοδούλευτα!!!!
Όταν δοκιμάσεις τα γερμανοπολύγωνα, πες μας την γνώμη σου.

• Like
Reactions: rhtoras
Παρέλαβα εχθές ένα πακετάκι από grobotronics με Boxnow (1,5€ ταχυδρομικά) μόλις μια μέρα μετά που καταχώρισα την παραγγελία μου. (y)

Προφίλ αλουμινίου V-Slot 2060 των 50 εκατοστών (στα 9€ το ένα) και διάφορα εξαρτήματα. (βίδες, γωνιές κλπ)

Image7922079369230529507.jpg

Οι τιμές σε αυτά τα προφίλ αλουμινίου στην Ελλάδα είναι εξαιρετικές (τόσο στην grobotronics όσο και στην cableworks) τόσο χαμηλές που δεν αξίζει να ψάξετε στο εξωτερικό (aliexpress κλπ)

Μπορούν να ενωθούν με τις γωνίες ώστε να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο, ή μπορούν να ενωθούν (με τα λαμάκια) ώστε να δημιουργήσουν έναν ίσιο οδηγό. Γενικά, η ποιότητά τους είναι απίθανη.
Κυκλοφορούν σε πολλές διαστάσεις. Ο τύπος 2060 που πήρα, σημαίνει πως έχουν 2 εκατοστά ύψος και 6 εκατοστά πλάτος.

Image8958693421064536264.jpg

Αν και έχουν άπειρες εφαρμογές, εγώ τα πήρα για να τα χρησιμοποιήσω σαν router jig template
Μπορείς να ορίσεις τον χώρο μέσα στον οποίο θα κινείται του ρουτερ, ώστε να σκάψεις ή να ανοίξεις μια τρύπα σε μια επιφάνεια.

Image6563764230510181907.jpg

ή, αν υπερυψώσεις το πλαίσιο (βάζοντας από κάτω κάποια ταβλάκια) μπορείς να ανοίξεις ένα περιμετρικό αυλάκι (cutting board juice groove jig) όπως σε μια επιφάνεια κοπής - για παράδειγμα.

Image3766926947070303427.jpg

Θα τα δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ και θα γράψω εντυπώσεις :)

Φαντάζομαι ότι αν τα στερεώσεις με σφιγκτήρες μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και ως οδηγοί για ρούτερ, δισκοπρίονο ή ότι άλλο.

Ναι, είναι τόσο ευθείς και άκαμπτοι που είναι ιδανικοί για αυτή τη χρήση.
Ωραίοι είναι πάντως και ίσως καταλληλότεροι και οι πιο ψηλοί οδηγοί, όπως ο 40x40

Η Festool βγάζει για το δικό της αντίστοιχο σύστημα και ωραίους σφιγκτήρες που μπαίνουν σε αυτά τα profil
Αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να δω πόσο στοιχίζουν. :p
Θα ψάξω σε κάνα κινέζικο ...

Άλλη μία παραλαβή.
Ένα γωνιακό τσοκ βιδώματος Milwaukee

Και το εξαιρετικό μέτρο σύμφωνα με τα σχόλια Benman

20240823_142908.jpg

Άλλη μία παραλαβή.
Ένα γωνιακό τσοκ βιδώματος Milwaukee

Και το εξαιρετικό μέτρο σύμφωνα με τα σχόλια Benman

View attachment 237740
'Οτι καλύτερο σε μέτρο έχει περάσει απο τα χέρια μου!

Ναι, είναι τόσο ευθείς και άκαμπτοι που είναι ιδανικοί για αυτή τη χρήση.
Ωραίοι είναι πάντως και ίσως καταλληλότεροι και οι πιο ψηλοί οδηγοί, όπως ο 40x40

Η Festool βγάζει για το δικό της αντίστοιχο σύστημα και ωραίους σφιγκτήρες που μπαίνουν σε αυτά τα profil
Αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να δω πόσο στοιχίζουν. :p
Θα ψάξω σε κάνα κινέζικο ...
Έχει το Banggood τους ιδιους.
Εχω ενα σετ

Θα τα δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ και θα γράψω εντυπώσεις :)

Image2772823644404189477.jpg

Δοκίμασα όπως είπα τον οδηγό για να ενθέσω το plate του router στο κόντρα πλακέ, και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. :)

Image7456606870775982484.jpg

Αλλά, όχι πως είναι όλα εύκολα και αυτόματα.

Δηλαδή, το να ρυθμίσεις το επιθυμητό άνοιγμα, δεν είναι υπόθεση δευτερολέπτων, αλλά λεπτών.
Γιατί, η παραλληλία και η καθετότητα, δεν είναι ούτε αυτόματη ούτε απόλυτη. Αν και σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμο από την αρχή, στη συνέχεια θέλει μικρορυθμίσεις και πολλούς ελέγχους. Ένα τεταρτάκι, πρέπει να το έφαγα στην προετοιμασία.

Αλλά κατά τα άλλα, μου έδωσε μια αίσθηση σιγουριάς καθώς το χρησιμοποιούσα.
Έβαλα ένα μικρό bit (6mm) ώστε στις γωνίες να κάνει μικρή καμπύλη και να ταιριάξει όμορφα με το R του plate και πράγματι έκατσε τέλεια. Άνοιξα και μια τετράγωνη τρύπα στο κέντρο για το μηχανισμό και 2 αυλάκια για τους οδηγούς του μικρού φράκτη που συνόδευε το plate

Image6318327821563790717.jpg

Γενικά, αυτή είναι μια δουλειά που συνήθως τα κάνω όλα χάλια, αλλά σήμερα πήγε πολύ καλύτερα :)

Image4641527426322242068.jpg

Ωραία έκατσε η πλάκα του ρούτερ, και πολύ συμπαθητική η τιμούλα. (y)
το να ρυθμίσεις το επιθυμητό άνοιγμα, δεν είναι υπόθεση δευτερολέπτων, αλλά λεπτών.
Γιατί, η παραλληλία και η καθετότητα, δεν είναι ούτε αυτόματη ούτε απόλυτη. Αν και σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμο από την αρχή, στη συνέχεια θέλει μικρορυθμίσεις και πολλούς ελέγχους. Ένα τεταρτάκι, πρέπει να το έφαγα στην προετοιμασία.
Περίμενα το πόρισμα για το πόσο γρήγορα ρυθμίζεται ο οδηγός μήπως σε αντιγράψω. Το τεταρτάκι όμως μου ακούγεται πολύ... αλλάζει θέση η μπάρα καθώς σφίγγεις τις γωνίες;

Ωραία έκατσε η πλάκα του ρούτερ, και πολύ συμπαθητική η τιμούλα. (y)

Περίμενα το πόρισμα για το πόσο γρήγορα ρυθμίζεται ο οδηγός μήπως σε αντιγράψω. Το τεταρτάκι όμως μου ακούγεται πολύ... αλλάζει θέση η μπάρα καθώς σφίγγεις τις γωνίες;

Εντάξει, υπερέβαλα λίγο με το τέταρτο της ώρας, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι όσο εύκολο θα ήθελα.

Όχι, δεν αλλάζει θέση η μπάρα καθώς σφίγγουν οι γωνίες. Δεν ξέρω πως το εξηγήσω.
Αυτές οι βίδες είναι τόσο μικρές (και άβολες, πρέπει να έχεις ένα αρκετά μακρύ κατσαβίδι Torx T10 και δεν είχα), που είναι είτε τελείως χαλαρές, ή ξαφνικά σφίγγουν. Δύσκολα πετυχαίνεις μια θέση που να είναι κάπως σφιχτές, αλλά να σε αφήνουν και να αλλάξεις λίγο θέση στη μπάρα.
Και επίσης, για να κουνήσεις λίγο μια από τις μπάρες, θα πρέπει να λύσεις τις δυο διαγώνιες βίδες που ορίζουν το ένα από τα δυο "Γ", που αποτελούν το πλαίσιο.

Περίμενα να είναι πιο αυτόματη η κατάσταση σε ό,τι αφορά την παραλληλία.
ΟΚ, για ένα χιλιοστό μιλάω, αλλά για να διορθώσεις αυτό το χιλιοστό απόκλισης, τρως πολλή ώρα.

Έχω παραγγείλει και αυτές τις γωνίες θεωρώντας που θα βοηθήσουν σε ένα πιο γρήγορο setup.

Θέλει εξάσκηση ...

• Like
Απ' ότι κατάλαβα οι βίδες σύσφιξης είναι από την κάτω μεριά. Αν γυρίσεις τις ράγες ανάποδα δεν θα έκανες πιο γρήγορα την όλη διαδικασία;
Ή δεν έχει καμμία διαφορά;

Απ' ότι κατάλαβα οι βίδες σύσφιξης είναι από την κάτω μεριά. Αν γυρίσεις τις ράγες ανάποδα δεν θα έκανες πιο γρήγορα την όλη διαδικασία;
Ή δεν έχει καμμία διαφορά;

Όχι, δεν αλλάζει κάτι, γιατί οι βίδες είναι στο πλάι (στο στενό μέρος) του προφίλ. Δες στην εικόνα.

Αλλά αυτές οι γωνίτσες που είναι από την έξω μεριά του πλαισίου (γαλάζιο βέλος), ρυθμίζονται πολύ πιο εύκολα από αυτές που είναι στην εσωτερική πλευρά (πορτοκαλί), λόγω καλύτερης πρόσβασης.

Image7456606870775982484.jpg

Βασικά θέλει ένα αρκετά μακρύ κατσαβίδι Torx 10. Δεν έχω, θα αγοράσω.

Θα δω πως θα πάει και με τις άλλες γωνίτσες που έχω παραγγείλει και θα σας πω.
Ευχαριστημένος είμαι πάντως σε γενικές γραμμές :)
Απλώς γράφω και τις δυσκολίες για να μην παρασύρω κανέναν σε λάθος αγορά.

Όχι, δεν αλλάζει κάτι, γιατί οι βίδες είναι στο πλάι (στο στενό μέρος) του προφίλ. Δες στην εικόνα.

Αλλά αυτές οι γωνίτσες που είναι από την έξω μεριά του πλαισίου (γαλάζιο βέλος), ρυθμίζονται πολύ πιο εύκολα από αυτές που είναι στην εσωτερική πλευρά (πορτοκαλί), λόγω καλύτερης πρόσβασης.

View attachment 237853

Βασικά θέλει ένα αρκετά μακρύ κατσαβίδι Torx 10. Δεν έχω, θα αγοράσω.

Αν σαν κατσαβίδι εννοείς το παρακάτω, δεν θα σε βολέψει.
1724613161900.jpeg

Πήγαινε σε κάτι τέτοιο.
1724613018174.jpeg

• Like
Reactions: nikfor
Αν σαν κατσαβίδι εννοείς το παρακάτω, δεν θα σε βολέψει.
View attachment 237857

Πήγαινε σε κάτι τέτοιο.
View attachment 237856
Ίσως και ένα τορξ με κεφαλή μπίλιας να σε βοηθήσει περισσότερο

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά δυστυχώς, νομίζω πως δεν κάνει τίποτα άλλο παρά ένα μακρύ κατσαβίδι Torx

Δείτε στο 4:10 τον τύπο που βιδώνει μια τέτοια γωνία και θα καταλάβετε το γιατί

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά δυστυχώς, νομίζω πως δεν κάνει τίποτα άλλο παρά ένα μακρύ κατσαβίδι Torx

Δείτε στο 4:10 τον τύπο που βιδώνει μια τέτοια γωνία και θα καταλάβετε το γιατί

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να πω ότι κατάλαβα το γιατί, θα πω ψέματα :)

Πάντως, αφού βιδώνεις υπό γωνία, πάρε με μπίλια όπως είπε και ο mixalio (δεν νομίζω να είναι ασφαλείας η βίδα)

1724618588424.png

• Like
Reactions: nikfor