Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μόρσα, χαρακτοί, χελιδονοουρές κ.λ.π.
Και καβίλιες.
Δες εδώ, είναι πολύ καλό και δεν αφορά μόνο έπιπλα:

Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο!!!!
Σε κάθετες ενώσεις, με καβίλιες και γκινισιές έχω ασχοληθεί λίγο. Το πρόβλημα είναι σε μεγάλες επιφάνειες μασίφ ξύλου πχ 2,5 x 0,6 m, που πρεπει να ενώσεις κάθετες επιφάνειες, στις οποίες θα μπουν είτε συρτάρια, είτε πορτάκια οπότε θέλεις ακρίβεια mm. Στις ακριανές επιφάνειες μπαίνουν εύκολα καβίλιες με τον οδηγό. Στις μεσαίες αρχίζουν τα δύσκολα για τις δικές μου ικανότητες. Είτε φτιάξω οδηγό για καβίλιες, είτε φτιάξω πατούρα με το router για να κουμπώσουν τα κάθετα, απαιτούνται τόσες μετρήσεις ακριβείας, που το φοβάμαι. Με τις τιμές που αγοράζουμε πλέον το ξύλο, δεν συγχωρούνται λάθη.
Ελπίζω να βοηθήσει το εργαλείο.

Χθες βρήκα την ευκαιρία να δοκιμάσω το παραπάνω.εκανα 50-60 κοπές σε ελιά από 2 εως 6 εκ . Η μπαταρία δεν έχει ένδειξη φόρτισης αλλά φορτισμένη έδειχνε 20.6v και μετά έπεσε στα 19.7v .
Θετικά
Γρήγορες καθαρές κοπές
Λάμα με γρανάζι μπροστά
Μικρό βάρος
Δεν ζεστάθηκε το μοτεράκι του
Καλή λίπανση της αλυσίδας.
Καλή τιμή.
Αρνητικά
Μέτριας ποιότητας πλαστικά
Μπαταρίες χωρίς ένδειξη φόρτισης.

Στέλιο ,το λάθος είναι αναπόφευκτο. Ακόμα και πολύπειροι μάστορες κάνουν λάθη. Μην κοιτάς τα βιντεάκια στο youtube - αν και προς τιμήν τους ορισμένοι παραδέχονται οτι κάνουν λάθη.
Όπως εξηγεί το βιβλίο όλη η ιστορία είναι το μέτρημα και το χάραγμα. Όπως λένε και οι Αμερικανοί "measure twice, cut once". Οι οδηγίες που έχει είναι αναλυτικές και κατατοπιστικές. Πιστεύω πως αξίζει να ασχοληθείς, σε άχρηστα ξύλα στην αρχή γιατί δεν έχεις κι άδικο σε αυτό που λες για τις τιμές.

• Like
Reactions: newbie
Στέλιο ,το λάθος είναι αναπόφευκτο. Ακόμα και πολύπειροι μάστορες κάνουν λάθη. Μην κοιτάς τα βιντεάκια στο youtube - αν και προς τιμήν τους ορισμένοι παραδέχονται οτι κάνουν λάθη.
Όπως εξηγεί το βιβλίο όλη η ιστορία είναι το μέτρημα και το χάραγμα. Όπως λένε και οι Αμερικανοί "measure twice, cut once". Οι οδηγίες που έχει είναι αναλυτικές και κατατοπιστικές. Πιστεύω πως αξίζει να ασχοληθείς, σε άχρηστα ξύλα στην αρχή γιατί δεν έχεις κι άδικο σε αυτό που λες για τις τιμές.
Συμφωνώ απόλυτα Αποστόλη. Τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι να μπορούν να διορθωθούν γιατί το ξύλο δεν είναι σίδερο που συγχωρεί λάθη.
Αν και έχω επενδύσει αρκετά σε εργαλεία, δεν έχω παράπονο γιατί κάποιες σοβαρές κατασκευές που έχω κάνει, έχουν αποσβέσει το κόστος. Η χαρά της δημιουργίας είναι ανεκτίμητη.
πχ η κουζίνα ή ο μπουφές καθώς και πολλές άλλες κατασκευές. Τώρα φτιάχνω ένα έπιπλο από ξύλο και σίδερο.
Επειδή τα κάνω όλα μόνος μου, δεν υπάρχει εργαλείο που να μην με έχει βοηθήσει.
Και ένα link για αντοχές συνδέσεων.

Είχες γράψει για αυτό παλιότερα. Δεν βγήκε καλό;

Με βάζεις σε σκέψεις Δημήτρη. Προφανώς τα πήρα, αλλά που είναι; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Παραλαβές της εβδομάδας...
Από Γεωργακοπουλο και Ντεσικτα(Κεντροβιδας)

1 παλμικο της Ingco
1 set μυτες extra hard κατσαβιδολαμες της Bosch
1 mini βαλιτσάκι της Knipex για εργαλεία χειρος..
20241207_083225.jpg

Αφού είχα το δραπανο της Ingco είπα να τα ζευγαρώσω..εξαλλου τα 51 ευρώ ήταν δελεαστική τιμή.. .Αλουμινένια κεφαλη και 285Ν..!!!
Θα τεσταριθει.
20241207_083613.jpg

Το σετ μυτες της Bosch εποιτα από ψάξιμο μου προτάθηκε ως οι καλυτερες μυτες για παλμικο σε πολλά ζόρια όπως αναφέρει και η ίδια..
Θα δείξει..
Δώρο ένας σκούφος της εταιρίας..

20241207_084247.jpg
20241207_083423.jpg

Τέλος το βαλιτσάκι της knipex..
Ήθελα ένα ωστε να τα αποθηκεύω....
Πολύ υπερτιμημένη η τιμη του αλλά μπορείς να τα βάλεις και αλλού.. ;
Εμ.οχι..
Με κολλημένο αυγουλιερας αφρολέξ υλικό τα μικρά αριστουργηματα της εταιρία κάθονται τέλεια μέσα..!!!
20241207_084505.jpg

Αυτά..

Aλλαζεις τον σκουφο με ενα εργαλειακι που δεν εχεις? :)
Σου αρεσε..εεεε;:D
Κοίτα η αγορά έγινε και για τον σκούφο που είναι ζεστός και εφαρμοστος..
Θέλω να τον κρατήσω...βέβαια εξαρτάται το deal...!!!;)

Παρέλαβα μόλις από Amazon.de :)

ama1.jpg

- To εξαιρετικό και πλήρες σετάκι της Wera, που μια βδομάδα πριν την BF, η τιμή του έπεσε στα 43€ με δωρεάν μεταφορικά
Αν και ακόμα και στα 43 είναι ακριβό, η συνολική ποιότητα που φαίνεται να έχουν οι μύτες, το adaptor και η θήκη, μάλλον δικαιολογούν το κόστος.

- 2 τεμάχια από το απίθανο E-03442 Impact Premier MagBoost της Makita

ama2.jpg

Είναι ένας μικρός κύλινδρος που μπορεί να "φορεθεί" σε οποιαδήποτε κατσαβιδόλαμα, κατσαβίδι, alen κλπ και μαγνητίζει (με μεγάλη δύναμη) τη βίδα που βιδώνεις. Πολύ βολικά. Υπάρχουν και κινέζικα στο TEMU κλπ, με τα μισά λεφτά.

- Κωνικές μύτες - γυαλόχαρτα της Proxxon για δύσκολα σημεία, που μου είχε υποδείξει ο Μιχάλης.

- Και μια ηλεκτρική ξύστρα, για να ... μην κουράζω το χέρι μου ξύνοντας :-p :LOL: Στα 9€

Το adaptor "Impaktor 1" από το set της Wera είναι απίθανο!
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Βάζεις τη μύτη και τραβάς μπροστά το κυλινδράκι, το οποίο ασφαλίζει τόσο καλά τη βίδα που δεν φεύγει από τη μύτη με τίποτα! (y)
Τράβηξα ένα μικρό video για να πάρετε μια ιδέα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολύ βοηθητικό!

Ήρθε νωρίς ο Άγιος Βασίλης φέτος 🎅:D:D:D

Μετά από πολλά χρόνια που χρησιμοποιώ το παλιό μου (και μέτριο) δισκοπρίονο, ήρθε ο καιρός για αναβάθμιση :)
Το σκεφτόμουν και το μελετούσα για καιρό.

Μια βδομάδα πριν την Black Friday εμφανίσθηκε σε Ελληνικό κατάστημα (Pinguin) σε μια τιμή που ήταν πιο κάτω και από το πιο φτηνό κατάστημα της Γερμανίας, [350€] οπότε το αποφάσισα. Ήρθε σε 10 εργάσιμες και το πλήρωσα επιτόπου, στο κατάστημα, τη μέρα που το παρέλαβα. Καλές οι εντυπώσεις από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Τη ράγα και τους σφιγκτήρες τους είχα (από ένα προτζεκτ που ήθελα να κάνω παλιότερα με το ρουτεράκι)

Makita DSP600ZJ

01.jpg

Φρεσκοκατασκευασμένο και made in UK!

02.jpg

Αν και αρχικά είχα αποφασίσει να πάρω το ρεύματος, πήρα αυτό που είναι εξίσου δυνατό με το 220V, χάρη σε ένα πολύ λεπτό (και εξαιρετικό δίσκο που έχει χρησιμοποιήσει η Makita, με πάχος 1,5 χιλιοστό! Το αποτέλεσμα είναι να μην βρίσκει αντίσταση και να κόβει ταχύτατα, αλλά και με κάποια ευαισθησία στο να λυγίσει όταν κόβει πολύ σκληρά και χοντρά ξύλα. Δεν παρατήρησα πάντως κάτι τέτοιο.
Έχω σκοπό να το παρουσιάσω γιατί έχω ρίξει πολλή μελέτη πάνω στο θέμα.

Όλα τα reviews το κατατάσσουν στα 3 κορυφαία. Για να δούμε ...
Τα πρώτα κοψίματα που έκανα πάντως, είναι τέλεια. :D(y)

03.jpg

Εντυπωσιακό το ακαριαίο φρένο που έχει, αλλά και το ομαλό ξεκίνημα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αναλυτικά, εν καιρώ. :)

Μια μεγγενη παγκου, με σκοπο να την μετατρεψω σε φορητη, δλδ με σφιγκτηρες
επειδη παγκο δεν εχω.

t5iCYRE.jpg

......και ενα τεστερ αντιψυκτικου για τον φοβο των Ιουδαιων λογω εποχης

LlkjAhA.jpg

Θα μπορείς να κάνεις δουλειά με σφιγκτήρες; Αν βάλεις πολύ δύναμη θα κρατήσουν; Και ´ίσως να σε εμποδίζουν κιόλας.
Γιατί δεν φτιάχνεις ένα τραπεζάκι να την βιδώσεις εκεί; Να είναι τουλάχιστον η μέγγενη σταθερή.

• Like
Reactions: newbie
Θα μπορείς να κάνεις δουλειά με σφιγκτήρες; Αν βάλεις πολύ δύναμη θα κρατήσουν; Και ´ίσως να σε εμποδίζουν κιόλας.
Γιατί δεν φτιάχνεις ένα τραπεζάκι να την βιδώσεις εκεί; Να είναι τουλάχιστον η μέγγενη σταθερή.

Η μεγγενη προοριζεται για ελαφριες δουλειες σε ενα δοκιμασμενο τραπεζι του μπαλκονιου
οπου ηταν και η προηγουμενη μεγγενη που εσπασε. (δεν θελω να τρυπησω με βιδες το τραπεζι)
Το συστημα στηριξης που θα εφαρμοσω θα περιλαμβανει ξυλο τριων εκατοστων
και δυο σφιγκτηρες βαρεως τυπου. Stay tuned :)

Μερος παραγγελιας απο Αμαζον και παραδοση απο ΕΛΤΑ courier με συσκευασια ολιγον ταλαιπωρημενη :)
57vaAjXl.jpg

Ευτυχως μεσα ειχε μια ζωνη εργασιας της Bosch και ενα κουτακι μυτες που το ειχαν προσφορα BF στα 6 ευρω.
pXJsjjOh.jpg

Tην ζωνη θα την παρουσιασει αλλη μερα αυτος που την παρηγγειλε. Φαινεται καθαρα ομως η κορυφαια ποιοτητα!

Οι μυτες ειναι τσιπικες, τιποτα ιδιαιτερο, απλα τις πηρα για την εργαλειοθηκη που θα εχει μεσα μονο εργαλεια Bosch..
xu3q3oYh.jpg

Iδια ακριβως θηκη και μυτες με το σετακι της Parkside.
LYAIRlLh.jpg

Ιδιες μυτες, ιδιος αριθμος μυτων και η μονη διαφορα ειναι οτι το σετακι Bosch εχει δυο μυτες Torx 20, ενω το Parside εχει δυο μυτες Torx40.
11hzm17h.jpg

H αλλη διαφορα ειναι στον ανταπτορα που ολοι θα φανταζονται οτι ο ασημενιος της Bosch ειναι καλυτερος... Αμ δε, το κοκκινο ανταπτορακι της Parkside ειναι πολυ καλυτερο!!
YDDeAXUh.jpg

Για να βαλεις μια μυτη στο Parkside, απλα την πιεζεις μεσα και κουμπωνει. Για να βαλεις μια μυτη στο Bosch, πρεπει να τραβηξεις πισω το καλυμμα για να ασφαλισει η μυτη.
Ασε που ειναι και πιο περιποιημενο σαν κατασκευη απο το Bosch.

Εδω και το πισω μερος του κουτιου που ειναι πανομοιοτυπο.
fu10rFIl.jpg

Ειναι πολυ χρησιμο το περιστρεφομενο κλιπ ζωνης που μπορεις να κρεμασεις το σετ καθετα η οριζοντια. Η να το πιασεις σε ζωνη εργασιας η στην ακμη μιας τσαντα εργαλειων.

Δύο βαλίτσες DEWALT και δύο μύτες MILWAUKEE. Βασικά μία βαλίτσα ήθελα για την σέγα, αλλά τελικά πήρα δύο 😁.
Οι βαλίτσες είναι για δράπανα της DEWALT, αλλά τροποποιήθαν με το Dremel :cool:.

20241212_105310.jpg

Η σέγα εφάρμοσε πολύ καλά και σταθεροποιείται απόλυτα κλείνοντας το καπάκι.
20241211_195304.jpg 20241211_195312.jpg

Οι μύτες https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932430867-myti-pz2x90mm-shockwave.html , https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932430854-myti-ph2x50mm-shockwave.html και ο αντάπτορας https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932352406-magnitikos-antaptoras-10xlife-shockwave-1-4-60mm.html.

20241212_105316.jpg

Στην 2η βαλίτσα, σκέφτηκα να βάλω αναλώσιμα κτλ, αλλά μετά θυμήθηκα ότι έχω ένα router και ένα δράπανο της BOSCH σε χάρτινο κουτί. Αν και το δράπανο "έκατσε" τέλεια, δοκίμασα να βάλω το router που το δουλεύω σπάνια και ήταν σχετικά εύκολο με λίγα κοψίματα.
20241212_182157.jpg 20241211_181049.jpg

Από τις βαλίτσες T-STAK έχω μείνει ικανοποιημένος από την αντοχή τους.
20241212_181527.jpg

Στο κατάστημα TBSHOP, παρόλο που είναι πολύ κοντά μου, ήταν 1η φορά που πήγα. Θετικότατες εντυπώσεις, με καταρτισμένο και εξυπηρετικό προσωπικό.