Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή η ανωτέρω πτυσσόμενη σκάλα αλουμινίου. Ομολογώ ότι δεν είχα υπόψη ανάλογη κατασκευή.
Αναμένουμε εντυπώσεις χρήσης όταν με το καλό χρησιμοποιηθεί.
Και βγαινει και σε διπλή τυπου Λ.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Στην ωρα του το πακετακια της Αμαζον απο τα ELTA courier. Οδηγος ιδιωτης βεβαια, με το δικο του αυτοκινητο..
lpLFhXHl.jpg

Να δω αν θα ερθει στην ωρα του, την Παρασκευη, το 11κιλο Αμονι που ηταν στην ιδια παραγγελια :)

To τελευταιο εργαλειο χειρος της Bosch που εχω παραγγειλει για την τσαντα εργαλειων που φτιαχνω. Αναδιπλουμενο μαχαιρακι, φαλτσετα.
K3rmzYvh.jpg

Το ειχα παραγγειλει απο το Praktiker αλλα για καποιο λογο ακυρωσαν την παραγγελια, δεν το ειχανε πλεον και το παρηγγειλα απο Αμαζον στην ιδια τιμη ...(αλλα τωρα βλεπω οτι ακριβυνε).

Περιποιημενο εργαλειακι ασφαλιζει και στο ανοιγμα και στο κλεισιμο. Καποια δεν εχουν ασφαλεια στο ανοιγμα και ανοιγουν καμμια φορα κατα λαθος.
aC6FLf7h.jpg

Ανοιγει απο πανω και περιεχει δυο ανταλλακτικες λεπιδες. Εχει και κλιπ ζωνης/τσεπης.

Βεβαια για λιγα ευρω παραπανω αξιζει το αντιστοιχο μπλε Bosch. Πιο στιβαρη, ποιοτικοτερη και γενικως καλυτερη κατασκευη, ισως το καλυτερο απο ολα τα επωνυμα.
6lhvDF1h.jpg

Σε καποια φαση, στο νημα του οικιακου εργαστηριου, θα περιγραψω τα εργαλεια χειρος θα εχει μονιμα μεσα η τσαντα εργαλειων που εχω ετοιμασει.

Παραλαβη στο BoxNow απο Temu μεσα σε μολις 7 ημερες!!

Πλαστικα πριτσινακια, αλουμινενια πριτσινακια αλλα με πιο μακρυ κεφαλι (20μμ) απο τα κοινα πριτσινια και ενα σετακι με 10 φρεζακια στελεχους 1/8" (3μμ).
t3lbaa0h.jpg

Δυστυχως τα πλαστικα πριτσινια θελουν τον δικο τους πριτσιναδορο καθως ο αξονας ειναι μεγαλος (φ3.5μμ) και δεν χωραει σε κανενα τσοκ απο τους κοινους πριτσιναδορους.
Τα αλουμινενια πριτσινια εχουν στελεχος

Τα φρεζακια Tungsten/καρβιδιου με 1/8" στελεχος, που κανουν σε ολα τα ντρεμελοειδη, τα πηρα κατα λαθος καθως ηθελα να παρω φρεζακια με στελεχος 1/4" για τον ευθυ λειαντηρα.
Bnao1z5h.jpg

Αν τα θελει καποιος του τα στελλω σε καποιο BoxNow χωρις χρεωση, με 7 ευρουδακια. Eιναι ακριβως τα ιδια που ειχαμε παρει σε ομαδικη απο το Αμαζον στην διπλη τιμη!!

• Like
Reactions: newbie
Ποιό ΑΜΑΖΟΝ και ποιό ΕΒΑΥ. Παραλαβή από το AVclub σε 24 ώρες!!!!!
Μιχάλη @Χιωτης ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!!!

Τα ανταπτοράκια για τον οδηγό δισκοπρίονου της BOSCH άψογα.

20250131_125006.jpg
Όπως θα παρατηρήσατε, δεν έχουν τοποθετηθεί με τον ίδιο τρόπο στους σφιγκτήρες. Ο λόγος είναι εμφανής παρακάτω.

Στον γκρι αντάπτορα το σημείο που έχει ενισχύσει ο Μιχάλης, δεν επιτρέπει την πλήρη είσοδο στον οδηγό, με αποτέλεσμα ο σφιγτήρας να πιάνει οριακά.
20250131_124118.jpg 1738337259223.png

Στο μαύρο που μπήκε διαφορετικά, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.
20250131_124523.jpg

1738336860382.png

Είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα.:love::love::love:
Μιχάλη..... (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Μπορεις ανετα να λιμαρεις και να αφαιρεσεις οσο υλικο χρειαζεται απο το σημειο ωστε να εφαρμοζει σωστα. Δεν θα μειωθει η αντοχη.

• Like
Reactions: newbie
Παραλαβη στο BoxNow απο Temu μεσα σε μολις 7 ημερες!!

Πλαστικα πριτσινακια, αλουμινενια πριτσινακια αλλα με πιο μακρυ κεφαλι (20μμ) απο τα κοινα πριτσινια και ενα σετακι με 10 φρεζακια στελεχους 1/8" (3μμ).
t3lbaa0h.jpg

Δυστυχως τα πλαστικα πριτσινια θελουν τον δικο τους πριτσιναδορο καθως ο αξονας ειναι μεγαλος (φ3.5μμ) και δεν χωραει σε κανενα τσοκ απο τους κοινους πριτσιναδορους.
Τα αλουμινενια πριτσινια εχουν στελεχος

Τα φρεζακια Tungsten/καρβιδιου με 1/8" στελεχος, που κανουν σε ολα τα ντρεμελοειδη, τα πηρα κατα λαθος καθως ηθελα να παρω φρεζακια με στελεχος 1/4" για τον ευθυ λειαντηρα.
Bnao1z5h.jpg

Αν τα θελει καποιος του τα στελλω σε καποιο BoxNow χωρις χρεωση, με 7 ευρουδακια. Eιναι ακριβως τα ιδια που ειχαμε παρει σε ομαδικη απο το Αμαζον στην διπλη τιμη!!
Μιχάλη με την ευκαιρία, έχεις κάποια πρόταση/link για ανάλογα φρεζάκια σε 1/4 στέλεχος; (τα θέλω για τον ευθύ λειαντήρα μπαταρίας Parkside, νομίζω είναι 1/4 το στέλεχος συγκράτησής του).

Οχι ακομα αλλα ψαχνω για να βρω πραγματικα φρεζακια καρβιδιου και οχι της πλακας.

Βρισκω κυριως σετακια των 6μμ αφου με στέλεχος 1/4" (6,35μμ) ειναι λιγο δυσεύρετα η ακριβα. Θα ενημερωσω όμως.
Καποια τσοκ εργαλειων μεγεθους 1/4" μπορουν να σφιξουν και να συγκρατησουν γερα στελεχος 6μμ, αλλα οχι ολα.

Παρεμπιπτόντως τα μικρά φρεζακια εφυγαν για τον φίλο Πετρο (y)

Μιχάλη με την ευκαιρία, έχεις κάποια πρόταση/link για ανάλογα φρεζάκια σε 1/4 στέλεχος; (τα θέλω για τον ευθύ λειαντήρα μπαταρίας Parkside, νομίζω είναι 1/4 το στέλεχος συγκράτησής του).

Ο ευθύς λειαντήρας παίρνει κι αντάπτορες…

Attachments

• IMG_0697.jpeg
    IMG_0697.jpeg
    2.4 MB · Views: 28
  • Like
Reactions: lazarefa
Έχεις δίκιο Μπάμπη. Το είχα ξεχάσει αυτό.
Από την άλλη βέβαια, φαντάζομαι ότι φρεζάκια που έρχονται εξαρχής με στέλεχος 1/4'' θα είναι πιο ευμεγέθη, ανθεκτικά και πιο κατάλληλα για πιο "χοντρές" δουλειές, από εκείνα που έρχονται με στέλεχος 1/8'', και τα οποία λογικά προορίζονται και για πιο light χρήση (ψιλοδουλειές με ταχυτροχούς τύπου Dremel).

Ναι, τα 6mm και τα 6,35 χιλιοστά είναι αρκετά γερό στέλεχος.
Μερικές φορές όμως κάποιο συγκεκριμένο μπιτάκι που χρειάζεσαι δεν το έχεις σ’αυτές τις διατομές αλλά σε μικρότερες.
Καλό είναι να υπάρχουν και τα ψιλά ανταπτοράκια για κάτι τέτοιες στιγμές.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Ξεχασμενο κουτακι κατω απο εναν παγκο, απο παραλαβη Δεκεμβριου.... Τυχαια το βρηκα, ουτε που καταλαβα οτι μου ελειπε :oops:
ZjFjyj7h.jpg

Ψηφιακο αλφαδι, ηταν σε προσφορα ~19 ευρω την περιοδο Black Friday, με πολυ καλες κριτικες, στο Αμαζον.
ZPV4NeMh.jpg

Πολυ περιποιημενη κατασκευη μεσα στο υφασματινο θηκακι του. Περιλαμβανονται και δυο ΑΑΑ μπαταριες.
RPKb3yTh.jpg

Ο λογος που το πηρα, ενω εχω το Bosch Quigo που ειναι αστερι, ειναι οτι αυτο κλειδωνει και υπο γωνια (manual mode)

Δηλαδη ενω σε πολλα αλφαδια για να φωτισεις μια γραμμη σε υψος 2 μετρων, το αλφαδι πρεπει να τοποθετηθει σε αναλογο υψος. Πραμα που σημαινει οτι θελεις κατι ψηλο να στηριξεις το αλφαδι, οπως μια σκαλα η καποιο αλλο σταθερο σημειο σε αντιστοιχο υψος περιπου δυο μετρα.

Ομως οταν το αλφαδι κλειδωνει, μπορεις να φωτισεις στα δυο μετρα απο χαμηλοτερο υψος εχοντας βιδωσει το αλφαδι υπο κλιση, πανω σε ενα τριποδο .
Mε την ιδια λογικη, στο manual mode, μπορει το αλφαδι επισης να φωτισει και διαγωνιως.
51JBHJmPC6L.jpg

Παραλαβη απο Αμαζον, οχι απο ΕΛΤΑ αλλα απο UPS...τα δυσκολα πακετα δεν τα αναθετουν στα ELTA :)
d0WEKWql.jpg

Mε ρωτησε με εμφανη περιεργεια ο μεταφορεας τι εχει μεσα το δεμα και ειναι τοσο απιστευτα βαρυ για το μεγεθος του!...!!

...χεχε, ενα αμονακι των 11 κιλων με κοστος μολις 39.5 ευρω και free delivery!!
hwkjMlnh.jpg

Yπαρχει και στην Ελλαδα με 60 ευρω αλλα ειναι σε προσφορα με 51 ευρω για λιγες μερες ακομα. Απιστευτη τετοια διαφορα τιμης με το Αμαζον!!!:devilish:

Eδω στη θεση του, πανω στην ενωση των ποδιων ενος βαρεως τυπου καβαλετου που στηριζει τον παγκο εργασιας.
NoPcEJEh.jpg

Το αμονι θα στερεωθει στο ξυλο ειτε με μπουλονοβιδες ειτε με σφιγκτηρες 'C'

Ηθελα ενα μεγαλυτερο αμονι να συμπληρωσει ενα εξαιρετικα χρησιμο μικροτερο 5κιλο που εχω στην αλλη πλευρα του παγκου.
XmNsjrsh.jpg

Εδω οι πληρεις διαστασεις σε εκατοστα.
Zw2Pkm4h.jpg

και μια οικογενιακη φωτο με καποια απο τα αρκετα αμονακια που υπαρχουν στο εργαστηριο 👨‍👨‍👧
Lkb2kENh.jpg

Σήμερα ξαναπήγα στο παζάρι στο σχιστό.
Πήρα κάποια χρήσιμα αναλώσιμα, κυρίως κοπτικά για τον τόρνο, αλλά βρήκα και μια περιστρεφόμενη μεγγενούλα που μου γυάλισε και τη χτύπησα, στα 10€.

IMG_0698.jpeg