....και ξερεις Κυριακο...τα κλασικα...σε καμια 10αρια μερες θα τον βρεις μπροστα σου...!!
Μα ναι ετσι συμβαινει συνηθως.....και ξερεις Κυριακο...τα κλασικα...σε καμια 10αρια μερες θα τον βρεις μπροστα σου...!!
Είδα ότι έχεις πάρει πολλά από τα πράσινα εργαλεία χειρός bosch. Είναι καλά ? Ει άι ποιοτικά σε σχέση με άλλα επώνυμα ? ΠΧ ανάμεσα σε ένα κατσαβίδι parkside και ένα facom που είναι πιο κοντά ?Tελειωνουν σιγα σιγα οι παραλαβες των πρασινων DIY εργαλειων της Bosch που θα μπουν στην τσαντα εργαλειων.
Απο το Σκρουτζ, ενα γαλλικο κλειδι και μια γκαζοταναλια στις συνήθεις περιποιημενες συσκευασιες της Βosch.
![]()
Ωραια η γκαζοταναλια, αλλα το κλειδακι κορυφαιο, με την πιο ανετη λαβη που εχω πιασει ποτε σε γαλλικο!
![]()
Πολλες εταιρεις πλεον βγαζουν γαλλικα κλειδια με πλαστικη επενδυση στη λαβη και γκαζοταναλιες με ρυθμιστικο κουμπι.
![]()
Ιδιο ακριβως μεγεθος και ιδιο βαρος με την αντιστοιχη Cobra Κνιπεξ ( η βασιλισσα των γκαζοταναλιων).
![]()
Ιδια ομαλη αισθηση στην ρυθμιση με το κουμπι. Ιδιος αριθμος ΄δοντιων' στον χωρο ολισθησης του κουμπιου! Λιγο πιο μαλακες οι λαβες της Bosch. Λιγο πιο επιθετικα τα δοντια της Knipex.
Το καλυτερο ειναι οτι τα προστατευτικα καλυμματα της Knipex ταιριαζουν γαντι και στην γκαζοταναλια της Bosch!!
![]()
Λέω επειδή η καλύτερη τιμή που τα βρήκα έβγαινε 3,5€ ανά κατσαβίδι όπου η οικονομική σειρά της Wera και σε vde μου είχε βγει 3€ ανά κατσαβίδι αν αξίζουν. Είδα ότι οι λαβές σου άρεσαν πχ αν και κάτι facom που έχω δεν με έχουν ενθουσιάσει και τα έχω δουλέψει πολύ στη βιομηχανία κατά καιρούς. Θα μου έρθει και ένα wurth by felo να δω κι εκείνη την ξακουστή λαβή της felo.Ειναι πολυ καλα τα εργαλεια χειρος της Bosch και καμμια σχεση με τα κινεζικα η τα Parkside, ειτε απο αποψη αισθητικης, ειτε απο ποιοτητα κατασκευης ειτε σε εργονομια.
Τα κατσαβιδια της Bosch πχ. δεν ειναι βεβαια ουτε Facom oυτε Wera, αλλα μια αμεσως πιο κατω κλαση. Με αλλα λογια, παρα πολυ καλα.
Oυτε οι ταναλιες της ειναι Knipex, ειναι μια κλαση πιο κατω.
Ομως μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι χαιρεσαι παρα πολυ και να τα βλεπεις και να τα δουλευεις.
Παντως εχω περιεργεια για την λαβη των felo (wurth), oποτε αν το πιασεις στα χερια σου, πες εντυπωσεις.
Έχω πάμπολα κατσαβίδια (facom, wera, witte, wiha, rubicon, champion, peugeot, acesa, toptul, sundove, luckhaus/donges (wiha), kgt (greece-witte), narex, mundial, ega, athlet, hks germany και ίσως κάποια που ξεχνάω γιατί δεν έχουν όνομα. Αυτά τα felo ακούω ότι είναι τα καλύτερα και θέλω να το δω αν ισχύει. Σε 2-3 μέρες θα το έχω και θα σας πω. Η καλύτερη ως τώρα λαβή ήταν αυτή των rubicon η λευκή και μετά η παλιά σειρά της wiha που την έχω σε dönges γιατί πωλούνται στις μισή τιμή.H αληθεια για τις λαβες αναφορικα με την εργονομια τους μπορει να ειναι και λιγο υποκειμενικη.
Η διαμορφωση της μυτης ομως ειναι αντικειμενικο γεγονος και πιστευω οτι της Wera ειναι top καθως δεν γλυστραει ευκολα λογω των τομων με laser.
![]()
Παντως εχω περιεργεια για την λαβη των felo (wurth), oποτε αν το πιασεις στα χερια σου, πες εντυπωσεις.
Έχω πάμπολα κατσαβίδια (facom, wera, witte, wiha, rubicon, champion, peugeot, acesa, toptul, sundove, luckhaus/donges (wiha), kgt (greece-witte), narex, mundial, ega, athlet, hks germany και ίσως κάποια που ξεχνάω γιατί δεν έχουν όνομα.
Ναι γιατί αν και έχω δουλέψει 1 με 2 από όσα ανέφερα κανένα δε με έχει ενθουσιάσει. Ηλεκτρολόγος είμαι στη βιομηχανία. Έχω ακούσει ότι τα felo είναι τα καλύτερα και βέβαια είναι τα μόνα που δεν έχω δοκιμάσειΚαι ρωτάς εμάς ποιά είναι τα καλύτερα;![]()
Τις είχα δει κι εγώ τις προάλλες στο κατάστημα και προς στιγμήν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη αγοράς τους, λόγω βασικά του μικρού μεγέθους (δεν έχω τόσο μικρό μέγεθος σε σκύλλες). Ωστόσο η πολύ χαμηλή τιμή τους με απέτρεψε από την αγορά, και δυστυχώς, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου. Μπορεί μεν το σφάλμα κατασκευής με το flash να μη φαντάζει τρομερό, αλλά είναι ενδεικτικό πιστεύω της εν γένει ποιότητας των εν λόγω εργαλείων.βρήκα τις μίνι σκύλλες στο lidl αυτή τη βδομάδα και τις πήρα για βοηθητικές. έχουν αρκετό flash στις εγκοπές τους...
View attachment 248195View attachment 248196
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.