Tι παραλάβαμε σήμερα..

....και ξερεις Κυριακο...τα κλασικα...σε καμια 10αρια μερες θα τον βρεις μπροστα σου...!!
Μα ναι ετσι συμβαινει συνηθως.

Αστα Κωστη....

Ειχα συνεχως μπροστά μου μια 18αρα XRP Dewalt που είχε προβλημα και πολλες φορες την μπερδευα με καλες.
Οταν αγορασα μπαταρίες να της αλλαξω τα στοιχεια δεν την ξαναειδα εκτοτε...

Σημερινή αγορά από το Lidl η προστατευτική μάσκα και οι μαγνητικές ράγες:

IMG20250224103144.jpg

Η μάσκα κάθεται καλά στο κεφάλι καθόσον έχει ρύθμιση στο πάνω μέρος αλλά και βίδα πίσω, που σφίγγει και έτσι μένει σταθερή στο κεφάλι. Σε πρώτη φάση δεν διαπίστωσα εάν θαμπώνει από τον ιδρώτα κατά την εργασία, όταν χρησιμοποιηθεί εντατικά θα το δω.

IMG20250224104501.jpg

Από την αρχή είδα ότι στην δεξιά βίδα δεν είχε μπει όπως έπρεπε το ρυθμιστικό πλαστικό (εν αντιθέσει με την αριστερή βίδα που ήταν κανονικά) για να κάθεται όταν ανοίγει και έτσι την ξεβίδωσα και το έφτιαξα. Όποιος την αγοράσει ας το προσέξει αυτό.

IMG20250224104557.jpg

Παραλαβή από Aliexpress ένα σετ για επισκευή ελαστικών αυτοκινήτου-μότο σε ωραία βολική θήκη το οποίο περιλαμβάνει ΚΑΙ πλαστικές βίδες, πολύ χρήσιμο για τρύπια ελαστικά, 10 ρουλεμάν που θα χρησιμοποιηθούν σε μια κατασκευή και ένα σετ με ανταλλακτικές λεπίδες για το ψαλίδι Parkside.

IMG20250224110353.jpg

Οι λεπίδες δοκιμάστηκαν αμέσως στο ψαλίδι και εφαρμόζουν κανονικά με την υποσημείωση ότι η κάτω-σταθερή λεπίδα θέλει λίγο λιμάρισμα στο κάτω και πίσω μέρος της. Βέβαια το κόψιμο το κάνει η πάνω, η κινούμενη λεπίδα, οπότε αυτή φθείρεται και υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί μόνο αυτή (έκανα δοκιμή τη νέα πάνω λεπίδα με την παλιά κάτω και ταιριάζουν κανονικά).

IMG20250224112359.jpg

Και τέλος, παρέλαβα ένα σετ εξωλκέων για παξιμάδια, ένα σετ εξωλκέων βιδών και ένα εργαλείο για την πίεση στα έμβολα των φρένων.

IMG20250224115022.jpg

Για τους εξωλκείς θα γράψω σε επόμενη δημοσίευση......

Οι βίδες τι κάνουν;
Επίσης έχω δει σε άλλα κιτ να έχουν κόλλα. Αυτό δεν έχει. Υπάρχει διαφορά στα κιτ ή η κόλλα δεν χρειάζεται;

Αυτό που έχω εγώ, από ένα βενζινάδικο, έχει και κόλλα.

Ναι δεν έχει κόλλα. Αυτά "μακαρόνια" έχουν πάνω τους κόλλα και όπως μπαίνουν στο ελαστικό κολλάνε πάνω. Πρόσφατα πάτησα βίδα με το σκούτερ και την έφτιαξα με ένα παρόμιο σετάκι που δανείστηκα το οποίο δεν είχε κόλλα και το "μακαρόνι" εφάρμοσε και κόλλησε πάνω στην τρύπα χωρίς διαρροές.

Για τις βίδες δες το παρακάτω βίντεο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

IMG-20250302-124415-min.jpg

Tελειωνουν σιγα σιγα οι παραλαβες των πρασινων DIY εργαλειων της Bosch που θα μπουν στην τσαντα εργαλειων.

Απο το Σκρουτζ, ενα γαλλικο κλειδι και μια γκαζοταναλια στις συνήθεις περιποιημενες συσκευασιες της Βosch.
p2mLV5Rh.jpg

Ωραια η γκαζοταναλια, αλλα το κλειδακι κορυφαιο, με την πιο ανετη λαβη που εχω πιασει ποτε σε γαλλικο!
3kQFTPhh.jpg

Πολλες εταιρεις πλεον βγαζουν γαλλικα κλειδια με πλαστικη επενδυση στη λαβη και γκαζοταναλιες με ρυθμιστικο κουμπι.
TYPQ3mJh.jpg

Ιδιο ακριβως μεγεθος και ιδιο βαρος με την αντιστοιχη Cobra Κνιπεξ ( η βασιλισσα των γκαζοταναλιων).
ojTaqHxh.jpg

Ιδια ομαλη αισθηση στην ρυθμιση με το κουμπι. Ιδιος αριθμος ΄δοντιων' στον χωρο ολισθησης του κουμπιου! Λιγο πιο μαλακες οι λαβες της Bosch. Λιγο πιο επιθετικα τα δοντια της Knipex.

Το καλυτερο ειναι οτι τα προστατευτικα καλυμματα της Knipex ταιριαζουν γαντι και στην γκαζοταναλια της Bosch!!
o5ipFF2h.jpg
Είδα ότι έχεις πάρει πολλά από τα πράσινα εργαλεία χειρός bosch. Είναι καλά ? Ει άι ποιοτικά σε σχέση με άλλα επώνυμα ? ΠΧ ανάμεσα σε ένα κατσαβίδι parkside και ένα facom που είναι πιο κοντά ?

Ειναι πολυ καλα τα εργαλεια χειρος της Bosch και καμμια σχεση με τα κινεζικα η τα Parkside, ειτε απο αποψη αισθητικης, ειτε απο ποιοτητα κατασκευης ειτε σε εργονομια.

Τα κατσαβιδια της Bosch πχ. δεν ειναι βεβαια ουτε Facom oυτε Wera, αλλα μια αμεσως πιο κατω κλαση. Με αλλα λογια, παρα πολυ καλα.
Oυτε οι ταναλιες της ειναι Knipex, ειναι μια κλαση πιο κατω.

Ομως μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι χαιρεσαι παρα πολυ και να τα βλεπεις και να τα δουλευεις.

• Like
Reactions: rhtoras
Ειναι πολυ καλα τα εργαλεια χειρος της Bosch και καμμια σχεση με τα κινεζικα η τα Parkside, ειτε απο αποψη αισθητικης, ειτε απο ποιοτητα κατασκευης ειτε σε εργονομια.

Τα κατσαβιδια της Bosch πχ. δεν ειναι βεβαια ουτε Facom oυτε Wera, αλλα μια αμεσως πιο κατω κλαση. Με αλλα λογια, παρα πολυ καλα.
Oυτε οι ταναλιες της ειναι Knipex, ειναι μια κλαση πιο κατω.

Ομως μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι χαιρεσαι παρα πολυ και να τα βλεπεις και να τα δουλευεις.
Λέω επειδή η καλύτερη τιμή που τα βρήκα έβγαινε 3,5€ ανά κατσαβίδι όπου η οικονομική σειρά της Wera και σε vde μου είχε βγει 3€ ανά κατσαβίδι αν αξίζουν. Είδα ότι οι λαβές σου άρεσαν πχ αν και κάτι facom που έχω δεν με έχουν ενθουσιάσει και τα έχω δουλέψει πολύ στη βιομηχανία κατά καιρούς. Θα μου έρθει και ένα wurth by felo να δω κι εκείνη την ξακουστή λαβή της felo.

Τα υπόλοιπα εργαλεία της bosch τα πράσινα πάλι τα βρήκα ακριβά. Θέλω να πω. Είδα ένα πολύ όμορφο σπαστό μέτρο για 12€ στο praktiker όπου με 8 παίρνεις sola από ξύλο σημύδας ή stabila με 4 κ.ο.κ Βέβαια το bosch έχει πολύ ωραίο χρώμα αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι αυτό που μετράει.
Θέλω να πω οκ φαίνονται όμορφα αλλά για αυτό και ρώτησα. Τα πενσικά δε με έψησαν όμως το κατσαβίδι καστάνιας φαίνεται πολύ καλό. Είδα και κάποια βίντεο. Ελπίζω να πιάσω τη λαβή να κρίνω ο ίδιος. Πάντως ως τώρα η καλύτερη λαβή που έχω πιάσει ανήκει στα παλιά rubicon σε χρώμα κρεμ.

Last edited:
H αληθεια για τις λαβες αναφορικα με την εργονομια τους μπορει να ειναι και λιγο υποκειμενικη.
Η διαμορφωση της μυτης ομως ειναι αντικειμενικο γεγονος και πιστευω οτι της Wera ειναι top καθως δεν γλυστραει ευκολα λογω των τομων με laser.
csm_th-gt-lasertip_3de1227dec.png

Παντως εχω περιεργεια για την λαβη των felo (wurth), oποτε αν το πιασεις στα χερια σου, πες εντυπωσεις.

• Like
Reactions: rhtoras
Παντως εχω περιεργεια για την λαβη των felo (wurth), oποτε αν το πιασεις στα χερια σου, πες εντυπωσεις.

Αυτό κι άν είναι υποκειμενικό.
Θεωρώ τα Wurth τα καλύτερα κατσαβίδια που έχω αλλά χρησιμοποιώ τα Wera 😁

• Like
Reactions: newbie and rhtoras
H αληθεια για τις λαβες αναφορικα με την εργονομια τους μπορει να ειναι και λιγο υποκειμενικη.
Η διαμορφωση της μυτης ομως ειναι αντικειμενικο γεγονος και πιστευω οτι της Wera ειναι top καθως δεν γλυστραει ευκολα λογω των τομων με laser.
csm_th-gt-lasertip_3de1227dec.png

Έχω πάμπολα κατσαβίδια (facom, wera, witte, wiha, rubicon, champion, peugeot, acesa, toptul, sundove, luckhaus/donges (wiha), kgt (greece-witte), narex, mundial, ega, athlet, hks germany και ίσως κάποια που ξεχνάω γιατί δεν έχουν όνομα. Αυτά τα felo ακούω ότι είναι τα καλύτερα και θέλω να το δω αν ισχύει. Σε 2-3 μέρες θα το έχω και θα σας πω. Η καλύτερη ως τώρα λαβή ήταν αυτή των rubicon η λευκή και μετά η παλιά σειρά της wiha που την έχω σε dönges γιατί πωλούνται στις μισή τιμή.
Τώρα οι μύτες της wera έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι καλές αλλά δεν έχουν πέσει (ακόμα) στα χέρια μου τα εν λόγω κίτρινα wera.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Έχω πάμπολα κατσαβίδια (facom, wera, witte, wiha, rubicon, champion, peugeot, acesa, toptul, sundove, luckhaus/donges (wiha), kgt (greece-witte), narex, mundial, ega, athlet, hks germany και ίσως κάποια που ξεχνάω γιατί δεν έχουν όνομα.

Και ρωτάς εμάς ποιά είναι τα καλύτερα; 😁

Και ρωτάς εμάς ποιά είναι τα καλύτερα; 😁
Ναι γιατί αν και έχω δουλέψει 1 με 2 από όσα ανέφερα κανένα δε με έχει ενθουσιάσει. Ηλεκτρολόγος είμαι στη βιομηχανία. Έχω ακούσει ότι τα felo είναι τα καλύτερα και βέβαια είναι τα μόνα που δεν έχω δοκιμάσει 😂

Αλλά είδα και αυτά τα bosch που επίσης δεν έχω δοκιμάσει. Οπότε ρωτάω μέχρι να πέσουν και αυτά στα χέρια μου.

Παραλαβες απο Amazon.de

Ενα σετ με κλωνους arduino, για να αρχισω να μπαινω σιγα σιγα στο νοημα, και ενα σετ εργαλειων ξυλογλυπτικης.

Attachments

• viber_image_2025-03-04_10-41-57-385.jpg
    viber_image_2025-03-04_10-41-57-385.jpg
    226.9 KB · Views: 30
  • viber_image_2025-03-04_10-41-57-589.jpg
    viber_image_2025-03-04_10-41-57-589.jpg
    292.3 KB · Views: 33
βρήκα τις μίνι σκύλλες στο lidl αυτή τη βδομάδα και τις πήρα για βοηθητικές. έχουν αρκετό flash στις εγκοπές τους...

View attachment 248195View attachment 248196
Τις είχα δει κι εγώ τις προάλλες στο κατάστημα και προς στιγμήν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη αγοράς τους, λόγω βασικά του μικρού μεγέθους (δεν έχω τόσο μικρό μέγεθος σε σκύλλες). Ωστόσο η πολύ χαμηλή τιμή τους με απέτρεψε από την αγορά, και δυστυχώς, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου. Μπορεί μεν το σφάλμα κατασκευής με το flash να μη φαντάζει τρομερό, αλλά είναι ενδεικτικό πιστεύω της εν γένει ποιότητας των εν λόγω εργαλείων.

• Like
Reactions: vespas
1000006161.jpg
Οι φήμες ήταν αληθινές. Καλύτερη σαφώς λαβή από τα κατσαβίδια facom. Τρομερό το πιάσιμο, το υλικό (σχετικά μαλακό) και φαίνεται να δίνει ροπή. Αν είναι felo είναι απίστευτο και υπάρχουν και στο praktiker τα felo. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι όντως η καλύτερη λαβή εκεί έξω. Για όσους έχουν απορία μοιάζει σα μια βελτιωμένη έκδοση της λαβής που έχουν τα wera. Λίγο πιο στρογγυλεμένη θα την έλεγα. Την κασετίνα πήρα στα 52,5€ αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να σηκωθώ. Τα 120+ που ζητάνε είναι πολλά αλλά κατά καιρούς τη βρίσκεις γύρω στα 50-60 € που πάλι είναι πολλά αλλά η εγγύηση εφόρου ζωής την κάνει πιο δελεαστική. Επειδή εχω και του lidl να πω ότι κι εκείνη είναι μια χαρά για ερασιτεχνική χρήση. Βέβαια αναφέρομαι σε πιο παλιό μοντέλο.