Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και όταν λέω εξαιρετικά αποτελέσματα δεν εννοώ μόνο την απροβλημάτιστη λειτουργία της πρέσας με τους ακροδέκτες.. εννοώ ότι είχα και ακουστή βελτίωση στα καλώδια ρεύματος στο σύστημά μου, παρά την διαφωνία με τους hiφιντελάδες φίλους μου εδώ στο φόρουμ....

αν το συστημα ειναι καθαρο με αριστο χρονισμο , και ο χωρος ειναι σωστος , τα ηχεια ειναι στημενα κατα cardas , το οτιδηποτε φαινεται!
οχι μονο τα βυσματα και η πακτωση τους, αλλά ακομα και αν πηρε μπροστα το ψυγειο στη κουζινα!
οποιοι σου λενε οτι δεν υπαρχει διαφορα ή ασχετοι ειναι ή ακουνε με συστηματα "αλλού ντ' αλλού" ;)

Ωχ….
Ήρθα στα εργαλεία να γλυτώσω απ’τους χαιεντάδες και πλάκωσαν κι εδώ.. :oops:
Ο Θεός να σε φυλάει απ’αυτούς που ακούνε διάφορα και γελάνε κιόλας με τους άλλους που δεν τα ακούνε 😁

χαοτικη διαφορα τιμης!

https://www.temu.com/search_result.html?search_key=πρεσας ακροδεκτών&search_method=user&refer_page_el_sn=200010&srch_enter_source=top_search_entrance_10005&__vt=1&_x_vst_scene=adg&_x_ads_channel=google&_x_ads_sub_channel=other&_x_bg_adid=gd16508309-eu-1&_x_ads_id=6601399948&_x_ads_creative_id=6601399948&_x_ads_account=9180386699&_x_ads_set=22650392590&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=Cj0KCQjwuKnGBhD5ARIsAD19Rsb85ZUV1lL2I-n3Ev1k5bpNH0SWKXv58LT-t-M6kOQULYxM1iLkBDsaAsWmEALw_wcB&_x_ns_product_id=&_x_ns_wbraid=Cj8KCQjwlaTGBhC0ARIuAC1Ywm3Y8jlKv7vMq-vopN6YN1__cCyHF6_eI8S4oUIa84o0ainnqRnaKwbq0BoCsx8&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICELorAc8B5xMwPJSTBIrJCMC&_x_ns_device=c&_x_sessn_id=m9apzea9bx&refer_page_name=home&refer_page_id=10005_1758129825326_kp81ycr65b&refer_page_sn=10005

βεβαια αν εισαι επαγγελματιας ισως αξιζει το τρελο της κοστος, αλλά παλι...
σε αυτα τα λεφτα παιρνεις υδραυλικη!
https://www.temu.com/gr/εργαλείο-κρίμπερ-υδραυλικών-καλωδίων-για-επαγγελματίες-μανουαλικά-υδραυλικά-πλερίδια-κρίμπερ-με-κατασκευή-από-κάρβουνο-σίδερο-για-χαλκό-αλουμίνιο-καλώδια-βιομηχανική-ηλεκτρική-αυτοκίνητα-κατασκευή-συμβατό-με-καλώδια-4-70mm²-εργαλείο-επαγγελματικού-ηλεκτρολόγου-και-συνδετήρων-καλωδίων-ηλεκτρική-εργασία-ερμηνευτική-χειρονομία-ανθεκτική-κατασκευή-βιομηχανικοί-εργάτες-g-601102856823201.html?_oak_mp_inf=EKHDhNKy1ogBGiBkYmM2NDM2OTA1YzY0MGVmYWZiNjIxMWI4YjYzZmQ0ZSD0m9rFlTM=&top_gallery_url=https://img.kwcdn.com/product/open/f164d50d68f446dcbdd58bc0deacafc8-goods.jpeg&spec_gallery_id=400613&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=OTI0MQ&search_key=πρεσας ακροδεκτών&refer_page_el_sn=200049&_x_vst_scene=adg&_x_ads_channel=google&_x_ads_sub_channel=other&_x_bg_adid=gd16508309-eu-1&_x_ads_id=6601399948&_x_ads_creative_id=6601399948&_x_ads_account=9180386699&_x_ads_set=22650392590&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=Cj0KCQjwuKnGBhD5ARIsAD19Rsb85ZUV1lL2I-n3Ev1k5bpNH0SWKXv58LT-t-M6kOQULYxM1iLkBDsaAsWmEALw_wcB&_x_ns_product_id=&_x_ns_wbraid=Cj8KCQjwlaTGBhC0ARIuAC1Ywm3Y8jlKv7vMq-vopN6YN1__cCyHF6_eI8S4oUIa84o0ainnqRnaKwbq0BoCsx8&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICELorAc8B5xMwPJSTBIrJCMC&_x_ns_device=c&_x_sessn_id=m9apzea9bx&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1758129838879_o839hayonl
Νικόλα αυτές του temu δεν συγκρίνονται. Η μη ποιοτικη πρεσα δεν σφίγγει καλά το ακροχιτωνιο , που σημαίνει ότι με την θερμοκρασία των καλωδίων, και τις συστολες διαστολες, σε βάθος χρόνου υπάρχουν ανοχές που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι κ σε φωτιά.Η υδραυλική πρεσα που έχεις βάλει, είναι κυρίως για κος ,είναι βαριά, αλλα κ δύσχρηστη καθώς πρέπει να αλλάζεις τα νούμερα κάθε φορά που αλλάζει η διατομή του καλωδίου. Η SAS που αναφέρει ο φίλος μας παραπάνω, κάνει μια χαρά την δουλειά της.Και φυσικά δεν ξεχνάμε, ότι πρεσα κ αν έχουμε , να τσεκαρουμε - τραβάμε το ακροχιτωνιο μετά το πρεσαρισμα για να σιγουρευτουμε ότι έχει πατήσει σταθερά.

αν το συστημα ειναι καθαρο με αριστο χρονισμο , και ο χωρος ειναι σωστος , τα ηχεια ειναι στημενα κατα cardas , το οτιδηποτε φαινεται!
οχι μονο τα βυσματα και η πακτωση τους, αλλά ακομα και αν πηρε μπροστα το ψυγειο στη κουζινα!
οποιοι σου λενε οτι δεν υπαρχει διαφορα ή ασχετοι ειναι ή ακουνε με συστηματα "αλλού ντ' αλλού" ;)

κοίτα... ένα δίκιο το είχαν οι φίλοι μου που διαφωνούσαν για την χρήση ακροδεκτών (όπως και για το καλάι).. θεωρητικά η αγωγιμότητα είναι καλύτερη στις επαφές με γυμνά καλώδια.

θα μου πεις, "έβαλες ακροδέκτες ( και καλάι !! ) και βελτιώθηκαν ηχητικά τα καλώδια ρεύματος στο σύστημά σου ;;;"

ναι γιατί στην προηγούμενη κατάσταση οι επαφές των αγωγών στα iec & σούκο ήταν δράμα!
σε κάποιες περιπτώσεις η επαφή ήταν με μερικά strands μόνο !!
σε άλλες οι βίδες έσφιγαν την μόνωση και ίσα ίσα ακουμπούσαν αγωγό...

η "ιστορία" ξεκίνησε όταν απλά ήθελα να "επισκευάσω" κάλτσα σε ένα καλώδιο και έβγαλα ένα σούκο...
είδα τα χάλια του εσωτερικά, είδα και οξείδωση και αποφάσισα να τα ανακατασκευάσω όλα με γνώμονα την σταθερή απόδοση και αντοχή στον χρόνο...

ήταν φυσικό και επόμενο να έχω βελτίωση, απλά οι φίλοι λένε (έμμεσα ή άμεσα) ότι θα είχα καλύτερα αποτελέσματα μεε γυμνούς αγωγούς..

οι αγωγοί (τα καλώδια δλδ) είναι διάφορες καλές μάρκες (από tara labs μέχρι monster cable αλλά και άλλα επώνυμα) και τα iec & σούκο ρέπλικες oyaide
η συναρμολόγηση των καλωδίων είχε γίνει από άμοιρους κινέζους εργάτες και γι'αυτό το "άριστο" και "ποιοτικό" αποτέλεσμα.....

φυσικά έφτιαξα και δικά μου με Belden & ρέπλικες oyaide με την ίδια τακτική που επισκεύασα/ανακατασκεύασα τα ετοιματζίδικα..

ΥΣ
οι ρέπλικες της oyaide στα iec & σούκο είναι πολύ καλές σε γενικές γραμμές (ειδικά οι μετέπειτα γενιές) και δύσκολα ξεχωρίζουν από τα πανάκριβα γνήσια oyaide

Ωχ….
Ήρθα στα εργαλεία να γλυτώσω απ’τους χαιεντάδες και πλάκωσαν κι εδώ.. :oops:
Ο Θεός να σε φυλάει απ’αυτούς που ακούνε διάφορα και γελάνε κιόλας με τους άλλους που δεν τα ακούνε 😁

Μα avclub είναι ΚΑΙ εδώ.... πως θα γλυτώσεις ;;;; :LOL:

Νικόλα αυτές του temu δεν συγκρίνονται. Η μη ποιοτικη πρεσα δεν σφίγγει καλά το ακροχιτωνιο , που σημαίνει ότι με την θερμοκρασία των καλωδίων, και τις συστολες διαστολες, σε βάθος χρόνου υπάρχουν ανοχές που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι κ σε φωτιά.Η υδραυλική πρεσα που έχεις βάλει, είναι κυρίως για κος ,είναι βαριά, αλλα κ δύσχρηστη καθώς πρέπει να αλλάζεις τα νούμερα κάθε φορά που αλλάζει η διατομή του καλωδίου. Η SAS που αναφέρει ο φίλος μας παραπάνω, κάνει μια χαρά την δουλειά της.Και φυσικά δεν ξεχνάμε, ότι πρεσα κ αν έχουμε , να τσεκαρουμε - τραβάμε το ακροχιτωνιο μετά το πρεσαρισμα για να σιγουρευτουμε ότι έχει πατήσει σταθερά.

είμαι υπέρ της χρήσης του καλάι στην άκρη του ακροχιτωνίου και ας μην "ποτίσει" μέχρι μέσα..

περα απο την χαιεντιστικη πλευρα, ο χαλκος αν και εξαιρετικος στην ηλεκτρικη του αγωγιμοτητα, στις ακρες του ερχεται σε επαφη με το οξυγονο αρα οξειδωνεται
αντιθετα το καλαι που εχει κασσιτερο βασικα , ειναι εξαιρετικα αγωγιμο και δεν οξειδωνεται
τα οξειδια του χαλκου σε αντιθεση με το χαλκο εχουν κακη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα αρα παμε αλλου την αντισταση απο οτι τεσταρει ο κατασκευαστης
θα εχεις ακουσει οτι τα μονοκλωνα καλωδια εχουν καλυτερη ακουστικη απο τα πολυκλωνα . ο λογος περαν της χαμηλοτερης λογικα αντιστασης λογω μεγαλυτερης επιφανειας στην ιδια διατομη , οτι (κατα το δικο μου μυαλο) ο βασικος πυρηνας τους δεν ερχεται σε επαφη με το οξυγονο
αρα αν (οπως στη δικη σου περιπτωση) εχουμε και κακη επαφη, αρα μειωση της διατομης του αγωγου στην πορεια του ρευματος, φυσικο ειναι αν το συστημα ειναι καθαρο να φαινονται μικροδιαφορες

απομειναρια της παλιας καλης εποχης εχω 4 συστηματα
το καλο μου, ειναι SET σε ταξη Α με ενα μεγαφωνο ανα ηχειο. απολυτος χρονισμος με διαφανεια! η δε σκηνη που σου στηνει ειναι απεριγραπτα ακριβης!
εχει στηθει στο σαλονι που δεν εχει και τοσο καλες διαστασεις, εχει στηθει ομως κατα cardas σε αποστασεις χρυσου αριθμου παιρνοντας σημα απο λαμπατο πλεηερ.
η παραμικρη αλλαγη ακομα και στα καλωδια ρευματος του τοιχου-σπιτιου , φαινεται!
δοκιμασα καποια στιγμη οχι με τα καλωδια του αλλά άλλα απλα χαλκου που εβγαλα απο το πολυκαναλο και τα τερματισα με καλαι
και ειδα διαφορα σε σχεση με τα αλλα που ηταν ατερματιστα! φυσικα με τα δικα του καλωδια παιζει καλυτερα

• Like
Reactions: newbie and vlad66
περα απο την χαιεντιστικη πλευρα, ο χαλκος αν και εξαιρετικος στην ηλεκτρικη του αγωγιμοτητα, στις ακρες του ερχεται σε επαφη με το οξυγονο αρα οξειδωνεται
αντιθετα το καλαι που εχει κασσιτερο βασικα , ειναι εξαιρετικα αγωγιμο και δεν οξειδωνεται
τα οξειδια του χαλκου σε αντιθεση με το χαλκο εχουν κακη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα αρα παμε αλλου την αντισταση απο οτι τεσταρει ο κατασκευαστης
θα εχεις ακουσει οτι τα μονοκλωνα καλωδια εχουν καλυτερη ακουστικη απο τα πολυκλωνα . ο λογος περαν της χαμηλοτερης λογικα αντιστασης λογω μεγαλυτερης επιφανειας στην ιδια διατομη , οτι (κατα το δικο μου μυαλο) ο βασικος πυρηνας τους δεν ερχεται σε επαφη με το οξυγονο
αρα αν (οπως στη δικη σου περιπτωση) εχουμε και κακη επαφη, αρα μειωση της διατομης του αγωγου στην πορεια του ρευματος, φυσικο ειναι αν το συστημα ειναι καθαρο να φαινονται μικροδιαφορες

απομειναρια της παλιας καλης εποχης εχω 4 συστηματα
το καλο μου, ειναι SET σε ταξη Α με ενα μεγαφωνο ανα ηχειο. απολυτος χρονισμος με διαφανεια! η δε σκηνη που σου στηνει ειναι απεριγραπτα ακριβης!
εχει στηθει στο σαλονι που δεν εχει και τοσο καλες διαστασεις, εχει στηθει ομως κατα cardas σε αποστασεις χρυσου αριθμου παιρνοντας σημα απο λαμπατο πλεηερ.
η παραμικρη αλλαγη ακομα και στα καλωδια ρευματος του τοιχου-σπιτιου , φαινεται!
δοκιμασα καποια στιγμη οχι με τα καλωδια του αλλά άλλα απλα χαλκου που εβγαλα απο το πολυκαναλο και τα τερματισα με καλαι
και ειδα διαφορα! φυσικα με τα δικα του καλωδια παιζει καλυτερα

θα το σκίσουμε το νήμα και θα φρικάρει ο Μπάμπης.....

Α) τα μονόκλωνα τα χρησιμοποιώ στα interconnect και στους βραχίονες των πικάπ.. με αγωγούς 7Ν , diy από φίλο εδώ στο φόρουμ.. ακόμα δεν βρήκα κάτι να τα νικήσει και έχω σταματήσει να ψάχνω είναι η αλήθεια...
(απλά διάφοροι φίλοι μου δίνουν καλώδια για δοκιμή και "κόντρα" με αυτά)

στα ρεύματος είναι πολύ δύσκολη η χρήση μονόκλωνων αγωγών και ίσως να μην έχει νόημα ή απτό αποτέλεσμα...

Β) το ρεύμα "τρέχει" περισσότερο στα άκρα του αγωγού οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν υπάρχει οξείδωση...
δυστυχώς το ασήμι (ο καλύτερος αγωγός) και ο χαλκός (ο 2ος καλύτερος αγωγός) οξειδώνονται.. ο 3ος (με αρκετά μεγάλη διαφορά πίσω από ασήμι & χαλκό) χρυσός, δεν οξειδώνεται αλλά τα λεφτά είναι πολλά.....

@Babis K.
το ξέρεις φίλε ότι μόνο στα αθλητικά γλυτώνεις το hifi.... :ROFLMAO:

• Haha
  • Like
Reactions: newbie and nickolas
Επειδή εγω μπλεχτηκα λίγο, και για να μπερδέψω άθελά μου κάποιον άλλο φίλο, ότι εγραψα παραπάνω για τις πρεσες ακροδεκτών αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρολογικα καλώδια .Απο ήχο δεν έχω ιδέα.

• Like
Reactions: nickolas
Για να υπήρξε διαφορά, προφανώς ήταν τόσο χάλια η σύνδεση που το σημείο επαφής είχε μεγάλη αντίσταση και ανεβοκατέβαινε η τάση ανάλογα το φορτίο.
Αν και αμφιβάλλω ότι ήταν τόσο χάλια η σύνδεση (κίνδυνος φωτιάς) δεν μπορώ να αμφισβητήσω την αίσθηση του αποτελέσματος η οποία είναι συνήθως ανάλογη του κόπου και του κόστους ;)

Εδώ το νερό μπορεί να βελτιώσει σώμα και μυαλό όταν του βάλουμε ταμπέλα (μία τυχαία μελέτη απο τις χιλιάδες)

• Like
Reactions: vespas
Για να υπήρξε διαφορά, προφανώς ήταν τόσο χάλια η σύνδεση που το σημείο επαφής είχε μεγάλη αντίσταση και ανεβοκατέβαινε η τάση ανάλογα το φορτίο.
Αν και αμφιβάλλω ότι ήταν τόσο χάλια η σύνδεση (κίνδυνος φωτιάς) δεν μπορώ να αμφισβητήσω την αίσθηση του αποτελέσματος η οποία είναι συνήθως ανάλογη του κόπου και του κόστους ;)

Εδώ το νερό μπορεί να βελτιώσει σώμα και μυαλό όταν του βάλουμε ταμπέλα (μία τυχαία μελέτη απο τις χιλιάδες)

κίνδυνος δεν υπήρχε φυσικά, άλλωστε τα καλώδια ήταν έτσι για μια 8τία τουλάχιστον και τίποτα κακό δεν έγινε.
(το σύστημα δεν τραβάει το ρεύμα μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή ενός θερμοσίφωνα)

placebo δεν ήταν.. το αποτέλεσμα το άκουσε και ο Tzimisce μετά από μένα..

μετά έκανα μια ανάλογη ανακατασκευή και στο πολύπριζο που και αυτό είχε ανάλογα θέματα.. εκεί δεν υπήρξε (περαιτέρω) ηχητική διαφορά

το πολύπριζο "έφαγε" 2 ανακατασκευές .. ρίξε μια ματιά στο ανάλογο νήμα

Παπούτσια ασφαλείας BORMANN S1

20250919_113610.jpg 20250919_113734.jpg

20250919_113746.jpg

Με βάρος περίπου 650gr, είναι ελαφριά με δεδομένο ότι το προστατευτικό είναι σίδερο.
Η φόρμα σχετικά μεγάλη.
Όπως σε όλα τα παπούτσια αυτής της κατηγορίας, θα χρειαστούν πάτοι.
Ένα από τα κριτήρια αγοράς, ηταν το ISO 20345 2022 καθώς και το SR.
Παρόλο που είναι S1, νομίζω ότι έχουν και προστασία διάτρησης, τουλάχιστον στο μπροστά μέρος της σόλας.

Αν και είναι νωρίς για εμπεριστατωμένη άποψη (τα φόρεσα περίπου 4 ώρες), η πρωτη εντύπωση είναι θετική. Δεν με κούρασαν και δεν γλιστράνε.

Καλη επενδυση, χρειαζονται, καλοφορετα. (y)

Εχω παρει και εγω ενα ζευγαρι μποτακια ασφαλειας απο το lidl -πολυ πριν τον κορωνοϊο- αλλα ειναι ακομα στο κουτι τους.... :sick:

Ευχαριστώ Μιχάλη!!!
Τα χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, αλλά δυστυχώς έχω την κακιά συνηθεια όταν δεν θελω να ακουμπήσει κάτι κάτω, το ακουμπάω επάνω στο προστατευτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χαλάει το δέρμα του παπουτσιού.
Πχ όταν θέλω να μεταφέρω μια πόρτα, την κρατάω με τα χερια δεξιά και αριστερά και κάτω ακουμπάει στο παπούτσι 😁 Ή το κλασσικο, πέφτει το εργαλείο και βαζω το πόδι μήπως και δεν πέσει με όλη την δύναμη στο πάτωμα :cool:

Λόγω δουλειάς, έχω πολλά παραδείγματα που γλύτωσαν σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια.

Ευχαριστώ Μιχάλη!!!
Τα χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, αλλά δυστυχώς έχω την κακιά συνηθεια όταν δεν θελω να ακουμπήσει κάτι κάτω, το ακουμπάω επάνω στο προστατευτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χαλάει το δέρμα του παπουτσιού.
Πχ όταν θέλω να μεταφέρω μια πόρτα, την κρατάω με τα χερια δεξιά και αριστερά και κάτω ακουμπάει στο παπούτσι 😁 Ή το κλασσικο, πέφτει το εργαλείο και βαζω το πόδι μήπως και δεν πέσει με όλη την δύναμη στο πάτωμα :cool:

Λόγω δουλειάς, έχω πολλά παραδείγματα που γλύτωσαν σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια.

ενστικτωδώς το κάτω και με τις παντόφλες !!

Παραλαβή σήμερα της πολύ χρήσιμης πλαστικής πενσας knipex.Τιμουλα κανονικής πενσας στα 17e από Amazon.Τα γούστα πληρώνονται......

Attachments

• 20250922_192352.jpg
    20250922_192352.jpg
    1.2 MB · Views: 19
  • 20250922_192320.jpg
    20250922_192320.jpg
    1.2 MB · Views: 19
  • Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Εννοείται... 😁
Αρκεί το εργαλείο να μην είναι σκαρπέλο...

Το έχω πάθει και με βαριοπούλα. Είναι ενστικτώδης η κίνηση, τουλάχιστον σε εμένα.

Παραλαβή σήμερα της πολύ χρήσιμης πλαστικής πενσας knipex.Τιμουλα κανονικής πενσας στα 17e από Amazon.Τα γούστα πληρώνονται......

Προφανώς για ηλεκτρολογική χρήση (για να μην μπαίνουμε χωρίς λόγο σε έξοδα :cool:).

Προφανώς για ηλεκτρολογική χρήση (για να μην μπαίνουμε χωρίς λόγο σε έξοδα :cool:).
Φυσικά για ηλεκτρολογικη χρήση μόνο.Παρ όλο που είναι πλαστική, έχει αρκετή δύναμη, δεν είναι "παιχνίδι".Οι λαβες( το κίτρινο τμημα) είναι λαστιχο.