αν το συστημα ειναι καθαρο με αριστο χρονισμο , και ο χωρος ειναι σωστος , τα ηχεια ειναι στημενα κατα cardas , το οτιδηποτε φαινεται!
οχι μονο τα βυσματα και η πακτωση τους, αλλά ακομα και αν πηρε μπροστα το ψυγειο στη κουζινα!
οποιοι σου λενε οτι δεν υπαρχει διαφορα ή ασχετοι ειναι ή ακουνε με συστηματα "αλλού ντ' αλλού"
κοίτα... ένα δίκιο το είχαν οι φίλοι μου που διαφωνούσαν για την χρήση ακροδεκτών (όπως και για το καλάι).. θεωρητικά η αγωγιμότητα είναι καλύτερη στις επαφές με γυμνά καλώδια.
θα μου πεις, "έβαλες ακροδέκτες ( και καλάι !! ) και βελτιώθηκαν ηχητικά τα καλώδια ρεύματος στο σύστημά σου ;;;"
ναι γιατί στην προηγούμενη κατάσταση οι επαφές των αγωγών στα iec & σούκο ήταν δράμα!
σε κάποιες περιπτώσεις η επαφή ήταν με μερικά strands μόνο !!
σε άλλες οι βίδες έσφιγαν την μόνωση και ίσα ίσα ακουμπούσαν αγωγό...
η "ιστορία" ξεκίνησε όταν απλά ήθελα να "επισκευάσω" κάλτσα σε ένα καλώδιο και έβγαλα ένα σούκο...
είδα τα χάλια του εσωτερικά, είδα και οξείδωση και αποφάσισα να τα ανακατασκευάσω όλα με γνώμονα την σταθερή απόδοση και αντοχή στον χρόνο...
ήταν φυσικό και επόμενο να έχω βελτίωση, απλά οι φίλοι λένε (έμμεσα ή άμεσα) ότι θα είχα καλύτερα αποτελέσματα μεε γυμνούς αγωγούς..
οι αγωγοί (τα καλώδια δλδ) είναι διάφορες καλές μάρκες (από tara labs μέχρι monster cable αλλά και άλλα επώνυμα) και τα iec & σούκο ρέπλικες oyaide
η συναρμολόγηση των καλωδίων είχε γίνει από άμοιρους κινέζους εργάτες και γι'αυτό το "άριστο" και "ποιοτικό" αποτέλεσμα.....
φυσικά έφτιαξα και δικά μου με Belden & ρέπλικες oyaide με την ίδια τακτική που επισκεύασα/ανακατασκεύασα τα ετοιματζίδικα..
ΥΣ
οι ρέπλικες της oyaide στα iec & σούκο είναι πολύ καλές σε γενικές γραμμές (ειδικά οι μετέπειτα γενιές) και δύσκολα ξεχωρίζουν από τα πανάκριβα γνήσια oyaide
Ωχ….
Ήρθα στα εργαλεία να γλυτώσω απ’τους χαιεντάδες και πλάκωσαν κι εδώ..

Ο Θεός να σε φυλάει απ’αυτούς που ακούνε διάφορα και γελάνε κιόλας με τους άλλους που δεν τα ακούνε
Μα avclub είναι ΚΑΙ εδώ.... πως θα γλυτώσεις ;;;;
Νικόλα αυτές του temu δεν συγκρίνονται. Η μη ποιοτικη πρεσα δεν σφίγγει καλά το ακροχιτωνιο , που σημαίνει ότι με την θερμοκρασία των καλωδίων, και τις συστολες διαστολες, σε βάθος χρόνου υπάρχουν ανοχές που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι κ σε φωτιά.Η υδραυλική πρεσα που έχεις βάλει, είναι κυρίως για κος ,είναι βαριά, αλλα κ δύσχρηστη καθώς πρέπει να αλλάζεις τα νούμερα κάθε φορά που αλλάζει η διατομή του καλωδίου. Η SAS που αναφέρει ο φίλος μας παραπάνω, κάνει μια χαρά την δουλειά της.Και φυσικά δεν ξεχνάμε, ότι πρεσα κ αν έχουμε , να τσεκαρουμε - τραβάμε το ακροχιτωνιο μετά το πρεσαρισμα για να σιγουρευτουμε ότι έχει πατήσει σταθερά.
είμαι υπέρ της χρήσης του καλάι στην άκρη του ακροχιτωνίου και ας μην "ποτίσει" μέχρι μέσα..