Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Τουλάχιστον ας καταγράψουμε όλους τους υστερικούς αυτού του επεισοδίου, για να ενθυμούμαστε την ανυπαρξία αξιοπιστίας τους όποτε θελήσουν να ξαναβγουν για ο,τιδήποτε. Και ιδίως όσους επιστήμονες μίλησαν με απόλυτους όρους. Γιατί αυτό που συνέβη στη χώρα μας ήταν μεγάλο πανηγύρι.

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Τουλάχιστον ας καταγράψουμε όλους τους υστερικούς αυτού του επεισοδίου, για να ενθυμούμαστε την ανυπαρξία αξιοπιστίας τους όποτε θελήσουν να ξαναβγουν για ο,τιδήποτε. Και ιδίως όσους επιστήμονες μίλησαν με απόλυτους όρους. Γιατί αυτό που συνέβη στη χώρα μας ήταν μεγάλο πανηγύρι.

Δυστυχώς είναι απο τις λίγες φορές που λυπάμαι που γράφω επώνυμα..
Αλλά οσοι έβλεπαν ειδήσεις και άκουγαν μερικές απόλυτες ´αλήθειες´απο ανθρώπους πού θάπρεπε νά είναι πιό ´προσεκτικοί´ούτως ώστε να μήν τρομοκρατούν τον πληθυσμό,έχουν βγάλει τά συμπεράσματά τους.
Θά προσέθετα μάλιστα πώς οι μικρομεσαίοι λεγόμενοι γιατροί στάθηκαν στό ύψος τους,ενώ ............................

Υ.Γ.
Βέβαια απο τη άλλη απεδείχθη πώς και διάφορες συνωμοσιολογικές θεωρίες πού γράφτηκαν και που θύμιζαν Νεφελίμ έπεσαν στο κενό γιατί ή ´απόπειρα εξόντωσης τού ηρωϊκού έθνους τών ελλήνων´έπεσε στο κενό..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Το θέμα είναι ότι επιστήμονες άνθρωποι κονταροχτυπήθηκαν με τα Νεφελίμ.

Όντως οι γιατροί μας -όχι αυτοί που έβγαιναν στα κανάλια- στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και είχαν μια σοβαρή αντιμετώπιση που θεωρώ τους ανέβασε στα μάτια του κόσμου.

Και τοτε πως εξηγειται το οτι πολλοι ανθρωποι την περνανε με πολυ ηπια συμπτωματα (τσουξιμο στα ματια , πονους στα ποδια , δεκατα κτλ.)?

Επισης συμφωνα με γιατρο γνωστο μου η ιδια γριπη ειχε ξαναεμφανιστει στο 1957-59 (και την δεκαετια του '70 αλλα σε μικρη κλιμακα) με αποτελεσμα πολλοι ανθρωποι που ειχαν γεννηθει την δεκαετια του '50 να εχουν ηδη αντισωματα...

2-3 επισημάνσεις θα ήθελα να κάνω. Η γρίππη του '57 ήταν η γνωστή Ασιατική γρίππη και οφειλόταν στον ιό Η2Ν2 και μεταφερόταν από τα πτηνά, η γρίππη το'76 ήταν τύπου Η1Ν1 αλλά τότε δεν υπήρξε πανδημία.
Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post και σωστά είπε και ο Βλάσσης πιο πριν, ο ιός αυτός έχει, χοντρικά κάτά τα 3/8, κοινά χαρακτηριστικά με προηγουμένους γι'αυτό το λόγο άτομα ηλικίας περί τα 40 έτη έχουν κάποιου βαθμού κάλυψη αφού έχουν αντισώματα έναντι των προηγουμένων ιών και πέρασαν πιο ήπια την νόσο. Απο εκεί και πέρα ρόλο επίσης παίζει και η ιδιοσυγκρασιακή ανταπόκριση κάθε οργανισμού σε μια λοίμωξη, δηλαδή σέ κάποια άτομα οι ουσίες που παράγονται κατά τη φλεγμονή από την άμυνα του οργανισμού, οι γνωστές κυτταροκίνες, μπορεί να τους προκαλέσουν μια πιο "θορυβώδη" κλινική εικόνα.

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1067671#post1067671
Πρόκειται γιά αναπόδεικτη καταγγελία,αλλά έχει ενδιαφέρον ,μιάς και γίνεται απο σοβαρό επιδημιολόγο.

Σπύρο σου προτείνω άδεια απο την σημαία.....:BDGBGDB55:

Το link μας πάει στο thread για την βόμβα....-bye-

Σπύρο σου προτείνω άδεια απο την σημαία.....:BDGBGDB55:

Το link μας πάει στο thread για την βόμβα....-bye-

πες το ρε Αιμίλιε και τόση ώρα ψάχνω να βρώ το νόημα....:grinning-smiley-043

πες το ρε Αιμίλιε και τόση ώρα ψάχνω να βρώ το νόημα....:grinning-smiley-043

Mέχρι να γυρίσει ο doc απο τις πολύωρες διακοπές του....

"Σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο χειρισμού της νέας γρίπης, «που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», διατυπώνει με συνεντεύξεις του σε διεθνή έντυπα και δίκτυα ο επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι ένα από τα εμβόλια, το Obta flu, παρασκευάστηκε από τη Novartis «σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα».
«Εθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων» καταγγέλλει ο Γερμανός επιδημιολόγος Β. Βόνταργκ Φωνή σε μια ικανή ομάδα επιστημόνων που εξαρχής είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το εύρος και τη σοβαρότητα της νέας γρίπης, η οποία έγινε πανδημία, αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, δίνει ο επιδημιολόγος, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόνταργκ. Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun» είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα», στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» κατηγόρησε φαρμακοβιομηχανίες ότι επηρέασαν τους αξιωματούχους στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και στην κυριακάτικη γαλλική εφημερίδα «Humanite» μαζί με όλα αυτά ονόμασε τουλάχιστον μια εταιρεία, καταλογίζοντάς της παρασκευή εμβολίου με μη ενδεδειγμένη τεχνική, αν και με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, το θεσμό που αποφασίζει αν ένα εμβόλιο θα βγει στην αγορά.
Ο Βόνταργκ ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα». Αφού εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής, ο Γερμανός γιατρός σημειώνει: «Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο». Οταν ερωτάται περί ποίου εμβολίου ομιλεί, ο Βόνταργκ απαντά: «Obta flu». Η Novartis δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες βράδυ. Μια άλλη εταιρεία όμως, η GlaxoSmithKline, απαντώντας εμμέσως στους ισχυρισμούς Βόνταργκ ότι οι βιομηχανίες φαρμάκου επηρέασαν και ουσιαστικά οδήγησαν την ΠΟΥ να κηρύξει πανδημία, τους χαρακτήρισε «παραπλανητικούς και αβάσιμους». Εκπρόσωπος της ΠΟΥ, εξάλλου, ο Αφαλούκ Μπατιασέβι, είπε στο «Αλ Τζαζίρα» ότι «η παροχή ανεξάρτητων συμβουλών στα κράτη-μέλη είναι πολύ σημαντικό έργο για την ΠΟΥ, που το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, επαγρυπνώντας να μην επηρεαστεί από συμφέροντα». Αν οι καταγγελίες του Βόλφγκανγκ Βόνταργκ διατυπώνονταν σε εθνικό επίπεδο, θα έχρηζαν εισαγγελικής παρέμβασης. Στην Ευρώπη, όμως, η μόνη προγραμματισμένη ενέργεια είναι η συζήτηση που θα γίνει σε έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρώπης εντός του μηνός.
(Πηγές: www.humanite.fr, aljazzera.net, www.fox.news.com)"

Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Αυτό πού πρωτίστως φοβόντουσαν στην συγκεκριμένη γρίπη ήταν η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της στον πληθυσμό σέ σχεση μέ την ´κλασική γρίπη´...

Τα ήπια συμπτώματα έχουν να κάνουν με το πώς ο νέος ιός διεισδύει και επιδρά σέ κάθε οργανισμό,που ειναι μοναδικός και ιδιαίτερος..Σέ λιγοστές περιπτώσεις προκάλεσε ιογενή πνευμονία χωρίς νά υπάρχει άλλη υποκειμενη νόσος μέ δυσαρεστα αποτελέσματα(αλλά ευτυχώς ήσαν ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις).

Και το τελευταίο που γράφεις Γιάννη,μοιάζει νά έχει βάση γι´αυτό άλλως τε ο φόβος για εξάπλωση τής πανδημίας αφορούσε πρωτίστως ατομα κάτω τών 50 ετών.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση Σπυρο, εχω την υποψια οτι περασα την γριπη με μονα συμπτωματα τσουξιμο στα ματια-πονοκεφαλους και μυϊκούς πονους γι'αυτο ρωταω...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Mέχρι να γυρίσει ο doc απο τις πολύωρες διακοπές του....

"Σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο χειρισμού της νέας γρίπης, «που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», διατυπώνει με συνεντεύξεις του σε διεθνή έντυπα και δίκτυα ο επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι ένα από τα εμβόλια, το Obta flu, παρασκευάστηκε από τη Novartis «σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα».
«Εθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων» καταγγέλλει ο Γερμανός επιδημιολόγος Β. Βόνταργκ Φωνή σε μια ικανή ομάδα επιστημόνων που εξαρχής είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το εύρος και τη σοβαρότητα της νέας γρίπης, η οποία έγινε πανδημία, αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, δίνει ο επιδημιολόγος, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόνταργκ. Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun» είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα», στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» κατηγόρησε φαρμακοβιομηχανίες ότι επηρέασαν τους αξιωματούχους στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και στην κυριακάτικη γαλλική εφημερίδα «Humanite» μαζί με όλα αυτά ονόμασε τουλάχιστον μια εταιρεία, καταλογίζοντάς της παρασκευή εμβολίου με μη ενδεδειγμένη τεχνική, αν και με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, το θεσμό που αποφασίζει αν ένα εμβόλιο θα βγει στην αγορά.
Ο Βόνταργκ ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα». Αφού εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής, ο Γερμανός γιατρός σημειώνει: «Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο». Οταν ερωτάται περί ποίου εμβολίου ομιλεί, ο Βόνταργκ απαντά: «Obta flu». Η Novartis δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες βράδυ. Μια άλλη εταιρεία όμως, η GlaxoSmithKline, απαντώντας εμμέσως στους ισχυρισμούς Βόνταργκ ότι οι βιομηχανίες φαρμάκου επηρέασαν και ουσιαστικά οδήγησαν την ΠΟΥ να κηρύξει πανδημία, τους χαρακτήρισε «παραπλανητικούς και αβάσιμους». Εκπρόσωπος της ΠΟΥ, εξάλλου, ο Αφαλούκ Μπατιασέβι, είπε στο «Αλ Τζαζίρα» ότι «η παροχή ανεξάρτητων συμβουλών στα κράτη-μέλη είναι πολύ σημαντικό έργο για την ΠΟΥ, που το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, επαγρυπνώντας να μην επηρεαστεί από συμφέροντα». Αν οι καταγγελίες του Βόλφγκανγκ Βόνταργκ διατυπώνονταν σε εθνικό επίπεδο, θα έχρηζαν εισαγγελικής παρέμβασης. Στην Ευρώπη, όμως, η μόνη προγραμματισμένη ενέργεια είναι η συζήτηση που θα γίνει σε έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρώπης εντός του μηνός.
(Πηγές: www.humanite.fr, aljazzera.net, www.fox.news.com)"

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=120113

Eλα βρέ πού λύσσιαξες:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση Σπυρο, εχω την υποψια οτι περασα την γριπη με μονα συμπτωματα τσουξιμο στα ματια-πονοκεφαλους και μυϊκούς πονους γι'αυτο ρωταω...-bye-

Αν σού πώ Γιάννη οτι παρομοια υποψία έχω για μένα οτι την πέρασα τον Αυγουστο και πώς τήν κόλλησα απο το κοριτσάκι φιλικού μας ζευγαριού το καλοκαίρι (ειχαν πάει Κουφονήσια γιά διακοπές)...
3-4 μέρες με δέκατα (37,4-37,7)μέ έντονα μυϊκά άλγη ,κομάρες,πονοκέφαλο , τσούξιμο στά μάτια και εξάντληση δυσανάλογη τής κατάστασής .Πάντως σίγουρα δέν ήταν αυτό πού λέμε συνάχι ή κοινο κρυολόγημα..
Τα ιδια ακριβώς συμπτώματα είχε και η μικρούλα.
Αν κρατούσε πάνω απο 4 μέρες είχα αποφασίσει νά πάω γιά εξέταση, περισσότερο,γιά την οικογένειά μου..
Στις 4 μέρες συνήλθα και βέβαια κανείς άλλος δεν την κόλλησε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Δηλαδή, σαν να λέμε, μπορεί να μην είναι τελικά μόνο τα Νεφελίμ...

Τα Νεφελίμ έλεγαν πώς μάς τον έστειλαν τον γ-ιό τά Αμερικανά γιά νά μάς εξοντώσουν σάν έθνος..:flipout::flipout:

Τελικά μάλλον τήν γλυτώσαμε.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Αν και αρχίζω πάλι νά οσμίζομια μιά ξαφνική ´αναζωπύρωση'τού ενδιαφέροντος για την γρίπη στον τύπο,όπου γράφεται πώς αναμένεται και δεύτερος γύρος κατά τον Φλεβαρη..

Πάντως αυτοί οι επιστήμονες πού προέβλεπαν το μεγάλο peak τής γρίππης (νόσηση πάνω απο το 30% τού πληθυσμού) περί τίς 15/12/09 απέτυχαν παταγωδώς στίς προβλέψεις τους..
Δεν φαντάζομαι πάντως να βγούν να ζητήσουν συγνώμη..
Στατιστικό λάθος ήταν,προφανώς......................................................

Εγώ βλέπω πως ακόμη μας έμεινε να μετράει ο τύπος "θύματα" του ιού, όπως μας έμεινε από την περίφημη περίοδο της φούσκας του χρηματιστηρίου, η εκτεταμένη οικονομική ενημέρωση στο τέλος των δελτίων (ευτυχώς περιορίστηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Αν σού πώ Γιάννη οτι παρομοια υποψία έχω για μένα οτι την πέρασα τον Αυγουστο και πώς τήν κόλλησα απο το κοριτσάκι φιλικού μας ζευγαριού το καλοκαίρι (ειχαν πάει Κουφονήσια γιά διακοπές)...
3-4 μέρες με δέκατα (37,4-37,7)μέ έντονα μυϊκά άλγη ,κομάρες,πονοκέφαλο , τσούξιμο στά μάτια και εξάντληση δυσανάλογη τής κατάστασής.

Τα ιδια συμπτωματα με εσενα ειχε και η γυναικα μου , η κορη μου και ο γιος μου εκαναν και 4 ημερες πανω απο 38 πυρετο...εγω δεν εκανα πυρετο (ουτε δεκατα) αλλα ειχα τα συμπτωματα που περιεγραψα...

Μαλλον κολλησαμε αθελα μας και τον μπατζανακη μου και την αδερφη της γυναικας μου , αυτοι εκαναν το τεστ της γριπης και βγηκαν θετικοι οποτε πιστευω οτι την περασαμε και εμεις...

Γιατί το όλο σκηνικό μου θυμίζει Χαράλαμπο Τραμπάκουλα στη συνέντευξη για τον ιό του AIDS? :flipout:

Μεγάλη πανδημία, να την περάσει κανείς και ούτε να το καταλάβει.

Και ο μικρός μου για ένα πρωί είχε πυρετό και μετά σταμάτησε. Κι εγώ λίγες ημέρες μετά είχα πονοκέφαλο, ακεφια και ένιωθα αδύναμος για δύο απογεύματα.

σε ενα σημειο στο παραπανω αρθρο γραφει... "Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πλήρωσε 9,6 εκατομμύρια ευρώ για ένα προϊόν το οποίο ουδέποτε κυκλοφόρησε, καθώς δεν έχει πάρει έγκριση από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό."

αερας κοπανιστος αξιας 9,6 εκατομμυρια! :slapface:

Εγώ πάντως έκανα το εμβόλιο πριν κανά δυο μήνες, μόνο και μόνο επειδή η γυναίκα μου είναι έγκυος και δεν ήθελα να γίνει τίποτα, αλλιώς δεν πρόκειται να το έκανα. Αρρώστησα για 1 μέρα με 38 πυρετό, ρίγος, αδυναμία, πόνο στα κόκκαλα (σαν να περνούσε μια ελαφριά μορφή γρίπης δηλαδή) και μετά επανήλθα.