Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

- Τι κάνεις όταν κάποιος καπνίζει εκεί που δεν επιτρέπεται?
- Τι κάνεις όταν κάποιος παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν μπορείς να περάσεις? Ή δεν μπορεί να περάσει η γυναίκα σου με το μωρό σου στο καροτσάκι και αναγκάζεται να κατεβαίνει στο δρόμο?
- Τι κάνεις όταν δεις να οδηγεί κάποιος και να μιλάει στο κινητό? Πάνε όπως νάναι.
- Τι κάνεις όταν βγεις στο ταβερνάκι με τους φίλους σου και πιείτε τα κρασάκια σας και δεις μετά τους φίλους σου να πέρνουν το αυτοκίνητο να πάνε σπίτι?
- Τι κάνεις όταν δεις κάποιος να φοροδιαφεύγει?
κ.λπ κ.λπ.

Όταν απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω τότε θα ξέρετε και τι να κάνετε με τα λυμένα σκυλιά και τους μλκες ιδιοκτήτες τους.

Απλό δεν είναι?

Τουλάχιστον τώρα το θέμα παραλληλίζεται στην σωστή βάση. Ακριβώς. Με τα γαϊδούρια τι να κανεις; Τουλάχιστον δεν τα στηρίζεις σε δημόσιες συζητήσεις ούτε τα δικαιολογείς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν και οι συνέπειες ειναι διαφορετικές βεβαίως. Κανεις δεν πέθανε απο παράνομο παρκάρισμα η απο ενοχλητικό κάπνισμα. Τουλάχιστον άμεσα :-)

Eνω απο φοροδιαφυγη .... ολοι καθαρη την βγαλαμε !

Καμια αυτοκτονια .... !

Αλλα ας δεχτω οτι η ετεροκτονια (εστω και εξ αμελειας) ειναι ΟΝΤΩΣ διαφορετικη απο την αυτοκτονια.

Να διατηρησουμε τις διαχωριστικες γραμμες ...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

... υπάρχουν πάρα πολλές φιλοζωικές με εξαιρετικό έργο.
ΑΝ σε ενδιαφέρει παραγματικά το θέμα, μπορείς να βοηθήσεις στο έργο τους ή ακόμα ακόμα να πάς να συνομιλήσεις μαζί τους και να γνωρίσεις απο κοντά κάποια θέματα.

Ξαναλέω, ΑΝ μας ενδιαφέρει το θέμα, ας ασχοληθούμε.
Αν είμαστε εδώ ΑΠΛΩΣ για να γράφουμε και να παραθέτουμε ιστορίες, πώς ακριβώς βοηθάμε στο να μην ξανασυμβεί κάτι μοιραίο?

Αναγνωρίζω το έργο και την προσφορά των φιλοζωικών, αλλά νομίζω οτι πιο πολύ ενδιαφέρονται να βρουν ανάδοχες οικογένειες για την πραγματικά αποκαρδιωτική υπερπληθώρα σκύλων. Διαβάζω συχνά τις αγγελίες τους κι όλο για ψυχουλίνια, σοκολατάκια, καραμελίτσες και κουκλινια διαβάζω. Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα ποτέ ενήλικα σκύλο απο καταφύγιο σκύλων (κι όσο μου πέφτει λόγος το συστήνω σε γνωστούς και φίλους που τυχαίνει ανα καιρούς να σκέφτονται το ενδεχόμενο), κι ακόμα περισσότερο αν είναι απο τις δυνατές ράτσες. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι εμπειρίες ή τραύματα κουβαλάει, ακόμα κι αν φαίνεται "αρνάκι" την ώρα που τον επιλέγεις. Αυτό δυστυχώς αποσιωπείται και φαίνεται οτι περισσότερο ενδιαφέρονται όλοι να βρει στέγη ένας σκύλος, παρά η ασφάλεια της οικογένειας που θα τον υιοθετήσει.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο από εκπαιδευτή σκύλων, που λέει την γνώμη του μέσα από την εμπειρία του.

Μερικές ενοχλητικές αλήθειες από έναν εκπαιδευτή σκύλων για το τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη

* Μιας και δεν έχω παρακολουθήσει όλη την συζήτηση, αν έχει ξανά αναρτηθεί από κάποιον άλλο φίλο, ας το διαγράψουν οι συντονιστές της κατηγορίας. :smile:

Νομίζω πλέον ότι το παραπάνω άρθρο βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός αν θεωρεί κανείς ότι το παρακάτω είναι ακόμη μια βλακεία...

"Ήμαστε η χώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6IuFoxpPNAM και που δεν είμαι σίγουρος εάν κάποιος ένστολος δημόσιος υπάλληλος ή κάποιος άνθρωπος της δικαιοσύνης, έχει ήδη επέμβει για να τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των σκύλων που από τύχη...δεν σκότωσαν τον άνθρωπο."

Έχω φίλους στη Φλώρινα,που δεν τολμούν στο χωριό τους να βγουν για περίπατο,τους κάνουν επίθεση τσομπανόσκυλα άνευ λόγου και αιτίας
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι ιδιοκτήτες τους τ'αφήνουν ελεύθερα;;;
Το βίντεο του Σταύρου είναι κατατοπιστικόταταο

Έχει ξαναμπεί τουλάχιστον άλλες 2 φορές.
Και είναι πολύ λάθος το μήνυμα που δίνει τελικά.
Ο κύριος από ότι λέει είναι αστυνομικός.
Κάποια στιγμή θυμώνει με την γαϊδουριά του ενός τσομπάνου και τον απειλεί με δικαστήρια.
Μετά φεύγει γεμάτος αυτοεκτίμηση για την μαγκιά του.
Πολύ αμφιβάλλω αν έκανε το μόνο που έπρεπε να κάνει*: να τους καταγγείλει επίσημα. Να καταθέσει μήνυση.

(*γιατί και ο τρόπος που αντιμετώπισε τα σκυλιά ήταν λάθος. τα αγρίεψε περισσότερο.)

Δεν είναι εύκολο στα χωριά crisssb... O ποδηλάτης λογικά είναι απο κάπου εκεί γύρω... καταγγελία στα χωριά και καταγγελία στην πόλη είναι διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, με διαφορετικές συνέπειες - για όλους.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Δεν είναι εύκολο στα χωριά crisssb... O ποδηλάτης λογικά είναι απο κάπου εκεί γύρω... καταγγελία στα χωριά και καταγγελία στην πόλη είναι διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, με διαφορετικές συνέπειες για όλους.

Ο ποδηλάτης από ότι φαίνεται ξέρει καλά τι του γίνεται (αστυνομικός γαρ).
Και που είναι η δική του κοινωνική ευθύνη να προστατέψει άλλους που θα γίνουν πιθανά θύματα?
Τελειώνει στο youtube?
Ναι συμφωνώ απαράδεκτοι οι ιδιοκτήτες/τσοπάνοι. Μέχρι εκεί λοιπόν?
Αυτό ήταν τελειώσαμε?
Γιατί δεν σοβαρευόμαστε επιτέλους?
Αυτοί που βάλανε τις πινακίδες ότι είναι "ποδηλατική διαδρομή" κάνανε το παραμικρό έλεγχο από το που περνάει ο δρόμος?
Ή σταθήκαν στα κονδύλια?
Ακόμη ακόμη και ένας ποδηλάτης που θέλει να κάνει διαδρομές στην ερημιά/στο βουνό, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και όχι να πηγαίνει με την ίδια άνεση σαν να πηγαίνει στο παρκάκι.
Δεν θα πρέπει να έχει πάνω του τα στοιχειώδη -και υπάρχουν πολλά, ελαφριά, εύχρηστα που δεν κάνουν ζημιά στα ζώα- και φυσικά να το ψάξει λίγο παραπάνω το πράγμα? Και να αναλάβει τις ευθύνες του.
Γιατί εκεί ήταν τσοπανόσκυλα, παρακάτω όμως μπορεί να ήταν ένα άγριο ζώο.
Εγώ όταν παίρνω τα βουνά για τις φωτογραφικές βόλτες μου, πάω πάντα προετοιμασμένος.
Και πάω σε περιοχές αρκούδας (και λύκου).
Εγώ οφείλω να είμαι προετοιμασμένος,.
Εγώ πάω στο σπίτι τους.
Εγώ είμαι η ενόχληση και εγώ δεν πρέπει να κάνω καμία ζημιά σε αυτά.

Αλλά φτάσαμε να κάνουμε ανάλυση για τα ένστικτα των ζώων και έχουμε ξεχάσει την τεράστια βλακεία/ανευθυνότητα που δέρνει εμάς.
Που έχουμε μυαλό και καλά!

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Ο ποδηλάτης από ότι φαίνεται ξέρει καλά τι του γίνεται

Εγω παντως θα εκανα μεταβολη απο τα 200 μετρα που θα αντικρυζα τα σκυλια.
Πολυ πριν κινητοποιηθουν. Και σε παρομοιες περιπτωσεις αυτο εχω κανει.
Εχω παντα το νου μου μηπως κλεινουν το δρομο σκυλια.

Αυτο βεβαια δεν ειναι και λυση για το κτηνοτροφικο ανταρτικο του βουνου
αλλα τι ειναι μια προπονηση ή μια βολτα μπροστα στη σωματικη ακεραιοτητα?

Εκτός αυτο,αλλα υπήρξε φορα που χαράκτηκε ποδηλατική διαδρομή επάνω στην πλεύρα ενεργού λατομείου. Πολυ παλιότερα βέβαια,αλλα...
Κατάλαβες.

Ο τύπος, όπως λένε γείτονες, ήταν μάλλον παράνομος εκτροφέας. Οι γείτονες επισημαίνουν την επισκεψιμότητα που είχε το σπίτι του απο άγνωστους που έρχονταν να δουν τους σκύλους. Ηθελε να δώσει και κάποια απο τους 8 που είχαν απομείνει. Ηταν άλλωστα "απο καλά αίματα"... Backyard breeders τους λέμε στο χωριό μου.

"Εν τω μεταξύ, οι νέες καταγγελίες για τη δράση του 72χρονου ιδιοκτήτη των δύο ροτβάιλερ που σκότωσαν έναν 5χρονο στην Κοζάνη προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα prlogos.gr πληθαίνουν οι φήμες ότι ο απόστρατος αξιωματικός λειτουργούσε σαν εκτροφέας καθώς στο σπίτι του είχε τουλάχιστον δέκα σκύλια της ίδιας ράτσας. Περιοίκοι λένε ότι πριν από δύο μήνες έδωσε δύο ροτβάιλερ σε τρίτα πρόσωπα ενώ, όπως προσθέτουν, πολύς κόσμος ερχόταν στο σπίτι του 72χρονου για να δει τα σκυλιά. Ο απόστρατος αξιωματικος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά που του απόμειναν, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει δώσει σκυλιά σε τρίτους και γι’ αυτό το λόγο το εξοχικό του ήταν τόσο επισκέψιμο"

http://www.newsit.gr/topikes-eidhse...agnosti-alitheia-tis-tragodias-Vinteo-/606137

Εμένα περισσότερο με ενδιαφέρει το τι θα γίνει ώστε να μη μπορεί κανένας (και πόσο μάλλον 72χρονος!!!!) να έχει στο σπίτι του ή στη δουλειά του 8 (!!!!!) σκυλιά τέτοιας κατηγορίας. Βασικά ακόμα και για να έχεις ένα μόνο τέτοιο σκυλί, θα ήθελα να δω κάποιο σύστημα ελέγχου ανάλογο με αυτό των όπλων (διότι περί τέτοιου πρόκειται υπό προϋποθέσεις).

Από κει και πέρα, το αν θα μπει φυλακή ή όχι ο παππούς δε θα φέρει πίσω το παιδάκι, εξάλλου -υποθέτω- αμέλεια ήταν, την αμέλεια (στο δικό μου σύστημα αξιών) δεν έχει τόσο νόημα να την τιμωρήσεις, όσο το να βεβαιωθείς ότι δε θα ξαναγίνει ποτέ και δε θα ξανακινδυνεύσει άνθρωπος.

Αυτά βέβαια λέω απ'την απ'εξω, αν ήμουν γονιός του παιδιού θα ήθελα να τον λιντσάρω. Αλλά συνήθως καθαρά σκεφτόμαστε μόνο απ'την απ'εξω.

Εμένα περισσότερο με ενδιαφέρει το τι θα γίνει ώστε να μη μπορεί κανένας (και πόσο μάλλον 72χρονος!!!!) να έχει στο σπίτι του ή στη δουλειά του 8 (!!!!!) σκυλιά τέτοιας κατηγορίας. Βασικά ακόμα και για να έχεις ένα μόνο τέτοιο σκυλί, θα ήθελα να δω κάποιο σύστημα ελέγχου ανάλογο με αυτό των όπλων (διότι περί τέτοιου πρόκειται υπό προϋποθέσεις).

Από κει και πέρα, το αν θα μπει φυλακή ή όχι ο παππούς δε θα φέρει πίσω το παιδάκι, εξάλλου -υποθέτω- αμέλεια ήταν, την αμέλεια (στο δικό μου σύστημα αξιών) δεν έχει τόσο νόημα να την τιμωρήσεις, όσο το να βεβαιωθείς ότι δε θα ξαναγίνει ποτέ και δε θα ξανακινδυνεύσει άνθρωπος.

Αυτά βέβαια λέω απ'την απ'εξω, αν ήμουν γονιός του παιδιού θα ήθελα να τον λιντσάρω. Αλλά συνήθως καθαρά σκεφτόμαστε μόνο απ'την απ'εξω.
Ο νεος νομος απαγορευει να εχεις πανω απο δυο ζωα στο σπιτι σου και απαγορευει την εκτροφη τους χωρις σχετικη αδεια. Αυτο βεβαια μονο απο καταγγελια να ελεγχθει γιατι η γυναικα μου μπορει να εχει δυο σκυλια στο ονομα της και εγω αλλα δυο... Οσο για την αναπαραγωγη, αστο...