Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Άκυρο, τώρα είδα ότι παίζει να ήταν εκτροφέας. Αν ισχύει αυτό, το παίρνω πίσω το παραπάνω, ναι, να πάει μέσα. Εγώ πίστευα ότι απλά ήταν κάποιος άκακος παππούς περιορισμένης ευθύνης χωρίς συναίσθηση του τι κίνδυνο μπορεί να προκαλέσει. Αν ήταν επαγγελματίας (νόμιμος ή μη) αυτό τα αλλάζει όλα.

Παρανομος εκτροφεας ειναι ακομα κι αυτος που βαζει το μπασταρδακι καναπεδοσκυλο του να γεννησει...
Και για την εκτροφη σκυλων υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες σκυλων αλλα και κτηνιατροι που λενε οτι ο σκυλος πρεπει να γεννησει τουλαχιστον μια φορα, αυτο ειναι τελειως λαθος...
Αν θελετε σκυλους στειρωστε τους απο 7-8 μηνων και πανω και μαζεψτε καποιο απ το δρομο, οχι να πατε και να δινετε λεφτα για καθαροαιμα απο παρανομους εκτροφεις...

Επι του θεματος ο μπαρμπας πρεπει να παει φυλακη και να φαει και προστιμο...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Παρανομος εκτροφεας ειναι ακομα κι αυτος που βαζει το μπασταρδακι καναπεδοσκυλο του να γεννησει...
Και για την εκτροφη σκυλων υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες σκυλων αλλα και κτηνιατροι που λενε οτι ο σκυλος πρεπει να γεννησει τουλαχιστον μια φορα, αυτο ειναι τελειως λαθος...
Αν θελετε σκυλους στειρωστε τους απο 7-8 μηνων και πανω και μαζεψτε καποιο απ το δρομο, οχι να πατε και να δινετε λεφτα για καθαροαιμα απο παρανομους εκτροφεις...

Έχω μπιγκλ, που ζει μέσα στο σπίτι.
Δεν το θεωρώ ούτε καναπεδόσκυλο ούτε μπασταρδάκι.
Επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου, και δεν είμαι παράνομος εκτροφέας, επειδή το έβαλα να ζευγαρώσει.

Στη ζωή του ο σκύλος ναι πρέπει να κάνει 1 - 2 γέννες. Οχι γιατί το λένε οι γιατροί, η οι εκτροφείς, αλλά γιατί το επιβάλει η φύση.
Η ζωή και ο χαρακτήρας του ζώου αλλάζει άρδην, προς το καλύτερο.

Είμαι αντίθετος και κατά σε οτι αφορά την στείρωση ζώων. Ειδικά σκύλων.

Είναι δικαίωμα του καθενός, να αγοράζει σκύλο, γιατί θέλει Χ ράτσα να έχει, και μπράβο σε όσους από εμάς τα μαζεύουν από τους δρόμους.
Επίσης ο άνθρωπος που αγόρασα το μπιγκλ, δεν είναι παράνομος εκτροφέας, αλλά απλός συνάνθρωπός μας.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Έχω μπιγκλ, που ζει μέσα στο σπίτι.
Δεν το θεωρώ ούτε καναπεδόσκυλο ούτε μπασταρδάκι.
Επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου, και δεν είμαι παράνομος εκτροφέας, επειδή το έβαλα να ζευγαρώσει.

Στη ζωή του ο σκύλος ναι πρέπει να κάνει 1 - 2 γέννες. Οχι γιατί το λένε οι γιατροί, η οι εκτροφείς, αλλά γιατί το επιβάλει η φύση.
Η ζωή και ο χαρακτήρας του ζώου αλλάζει άρδην, προς το καλύτερο.

Είμαι αντίθετος και κατά σε οτι αφορά την στείρωση ζώων. Ειδικά σκύλων.

Είναι δικαίωμα του καθενός, να αγοράζει σκύλο, γιατί θέλει Χ ράτσα να έχει, και μπράβο σε όσους από εμάς τα μαζεύουν από τους δρόμους.
Επίσης ο άνθρωπος που αγόρασα το μπιγκλ, δεν είναι παράνομος εκτροφέας, αλλά απλός συνάνθρωπός μας.
Βάση νόμου όποιος δεν έχει άδεια και αναπαράγει σκύλους είναι παράνομος...
Ούτε εγώ νιώθω παράνομος που έβαλα το μπασταρδακι μου να κάνει κουταβια, απ τα οποία 5 που έκανε κράτησα το ένα και τα άλλα τα εδωσα σε τσεκαρισμενα σπίτια τα οποία μας στέλνουν και φωτο των σκυλων...
Πολλοί αναπαράγουν σκύλους ειδικά κυνηγόσκυλα τα οποία τους φέρνουν έσοδα γνωρίζω περιπτώσεις κυνηγών πουν το θηλυκό τους εχει γίνει γραμμή παραγωγής...
Ένας λόγος που δεν πρέπει να γίνεται αναπαραγωγή είναι επειδή υπάρχουν πολλά αδέσποτα λόγω ανεύθυνων ιδιοκτητών που τα έβαλαν να γεννήσουν με την παραπάνω λογική και στο τέλος τους έμειναν κάποια κουτάβια...
Επίσης η στείρωση είναι καλή ειδικά για τα θηλυκά στα οποία προλαμβάνει κάποιες ας πούμε αρρώστιες όπως η πυομητρα και η ψευδοκυηση όπου κατεβάζει γάλα και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μολις σημερα εδω.
Ενα παιδι 18 μηνων σκοτωθηκε απο τον σκυλο της οικογενειας.

Στην πολη Επφιγκ κοντα στο Στρασβουργο.

Τελειως "απροβλεπτα". Ο σκυλος ανηκε στις ρατσες δευτερης κατηγορίας (επικινδυνες ρατσες, οχι οσο της πρωτης αλλα πολυ επικινδυνες επισης)

Αύριο και μεθαύριο στο Μαρκόπουλο Αττικής διοργανώνει ο Κυνολογικός όμιλος Ελλάδος έκθεση μορφολογίας με πάνω απο 450 συμμετοχές σκύλων απο διάφορες ράτσες.
Πολυπληθέστερη φυλή σε συμμετοχές,50, τα ροτβάιλερ την Κυριακή 8 Μαιου,εαν κάποιος ενδοιαφέρεται να μάθει για την φυλή, να μιλήσει με εκτροφείς επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του χώρου αλλά και απλούς ιδιοκτητες καλό θα ήταν να περάσειμια βολτα!

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdiloseis/dog-shows/programma-ektheseon/33-2-cac-cacib-1-cruts-2017

Μα τι να πει ο Γιωργος ? (... που δεν τον ξερω, να με συμπαθα -bye-)

Οτι ολες οι ρατσες σκυλων κατω απο σωστη εκπαιδευση/καθοδηγηση δεν αποτελουν κινδυνο για κανεναν ?

Μετα απο την εκταση που πηρε το περιστατικο της Κοζανης ... ολοι θα επικεντρωθουν στους ιδιοκτητες/εκτροφεις/εκπαιδευτες !

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ στην ρατσα και την επιθετικοτητα της !

Κινδυνεύουν οι επισκέπτες?
:)

Ο σεβασμός προς τα ζώα θα σε ανταμείψει,ίσως να έχεις την ευκαιρία να πλησιάσεις σκυλιά που αλλες φορές δεν θα μπορούσες!!!!

Δημητρης Δανικας - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ολοκληρο το αρθρο στο λινκ:
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/575699/karabines/

"Απίστευτο και ανατριχιαστικό."

".......Κανονικά ο απόστρατος αξιωματικός, ο ιδιοκτήτης αυτών των φονικών τετράποδων που στο χωράφι του εκτρέφει δολοφόνους-Ροτβάιλερ, έπρεπε αμέσως να μπουζουριαστεί και να ¨σφραγιστεί» πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα!"

".......Αν μάλιστα λάβω σοβαρά υπόψη μου την μαρτυρία κάποιου παθόντος που είπε ότι ένα απ αυτά τα Ροτβάιλερ όρμησε και σχεδόν θανάτωσε κάποιο κουτάβι, τότε πρέπει οι ευθύνες να αναζητηθούν τόσο στους γείτονες που δεν τόλμησαν να τον «δώσουν» στις αρμόδιες αρχές όσο και στους αστυνομικούς της περιοχής!

Το συγκεκριμένο περιστατικό φωτογραφίζει κρυστάλλινα μερικές παθογένειες που εξακολουθούν να βασιλεύουν σ αυτή την Ψωροκώσταινα. Ανομία, ασυδοσία και πλήρης αναρχία. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Τις περισσότερες φορές χωρίς θύματα. Μερικές όμως το κόστος είναι βαρύ!"

Last edited:
Ακριβώς. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και είμαστε πολύ τυχεροί που τα ατυχή περιστατικά δεν είναι πολύ περισσότερα.

Μιλάω για όλα τα θέματα της καθημερινής μας ζωής, όχι μόνο για τη συμβίωση με τα σκυλιά...

Κυριοι, τυχαια ορμωμενος, εχουμε στοιχεια ΠΟΙΑ ειναι η ρατσα με τις περισσοτερες πωλησεις στην Ελλαδα ?
ΟΧΙ βεβαιως σε μαντρια (εκει ηταν μια ζωη τα τσομπανοσκυλα) αλλα σε καθε αλλο χωρο (φυλαξης) ....

Γιατι νομιζω οτι ματαιοπονουμε .... αν ειναι τα ροτβαιλερ παιζονται συμφεροντα (μικρα αλλα υπαρκτα).

Χωρις να εχω κανει ερευνα, απο το λιγο που θυμαμαι, τα τελευταια 5 με 10 χρονια .... 1 στα 4 σκυλια που βλεπω
συνοδευομενα (παντα) στην καθημερινη τους εξοδο, ειναι .... Ροτβαιλερ ! :icon15: Τουλαχιστον εδω στην Θεσ/νικη.
Μακαρι να πεφτω εξω .... !!!! Και να μην θυμαμαι καλα ....

Ρε παιδιά, μου'ρθε μια φλασιά τώρα, και θυμήθηκα ότι 10 στα 10 ροτβάιλερ που έχω δει να σέρνουν κάποιον ιδιοκτήτη τους στο δρόμο, έχουν κομμένες ουρές. Γκούγκλαρα πρόχειρα, και βλέπω οι περισσότεροι γράφουν πως ο λόγος είναι ότι παραδοσιακά ήταν σκυλιά εργασίας, κυνηγιού και μάχης, και τους έκοβαν την ουρά για να τα διευκολύνουν στα παραπάνω. Και τώρα, είναι απλά "must" για να μοιάζουν τα σκυλιά "αυθεντικά". Είναι αλήθεια αυτό; Αν ναι, και ακρωτηριάζουμε τα κουτάβια λόγω μόδας τι συζητάμε τώρα, εδώ παίζει όχι μόνο θέμα καταλληλότητας ιδιοκτήτη αλλά και ψυχανάλυσης..

Του δικού μου η ουρίτσα ζει και βασιλεύει παντως. Για να την έβαλε εκεί η φύση κάτι ξερει παραπάνω.

Γκούγκλαρα πρόχειρα, και βλέπω οι περισσότεροι γράφουν πως ο λόγος είναι ότι παραδοσιακά ήταν σκυλιά εργασίας, κυνηγιού και μάχης, και τους έκοβαν την ουρά για να τα διευκολύνουν στα παραπάνω. Και τώρα, είναι απλά "must" για να μοιάζουν τα σκυλιά "αυθεντικά". Είναι αλήθεια αυτό; Αν ναι, και ακρωτηριάζουμε τα κουτάβια λόγω μόδας τι συζητάμε τώρα, εδώ παίζει όχι μόνο θέμα καταλληλότητας ιδιοκτήτη αλλά και ψυχανάλυσης..

Απο κει να καταλαβεις για τι ''ζωοφιλους'' μιλαμε .Κομμενες ουρες και αυτια , για να γινει ''αεροδυναμικο'' το σκυλι λες και ειναι αυτοκινητο η να γινει ''μαχητης'' (μπορει να ονειρευεται ο ιδιοκτητης του οτι ειναι γανγκστα η μονομαχος στο κολοσσαιο)
Εκτος αν προκειται για καθαρα σοβαρους ιατρικους λογους

Last edited:

Ρε παιδιά, μου'ρθε μια φλασιά τώρα, και θυμήθηκα ότι 10 στα 10 ροτβάιλερ που έχω δει να σέρνουν κάποιον ιδιοκτήτη τους στο δρόμο, έχουν κομμένες ουρές. Γκούγκλαρα πρόχειρα, και βλέπω οι περισσότεροι γράφουν πως ο λόγος είναι ότι παραδοσιακά ήταν σκυλιά εργασίας, κυνηγιού και μάχης, και τους έκοβαν την ουρά για να τα διευκολύνουν στα παραπάνω. Και τώρα, είναι απλά "must" για να μοιάζουν τα σκυλιά "αυθεντικά". Είναι αλήθεια αυτό; Αν ναι, και ακρωτηριάζουμε τα κουτάβια λόγω μόδας τι συζητάμε τώρα, εδώ παίζει όχι μόνο θέμα καταλληλότητας ιδιοκτήτη αλλά και ψυχανάλυσης..

O "μικρός" τσοπανάκος μου γλίτωσε στο παρά πέντε (επέμενα οχι) τον ακρωτηριασμό ουράς και αυτιών, για να "δείχνει" άγριος να "ακούει" καλύτερα, να έχει λιγότερα "πιασίματα" να μη δείχνει τις "προθέσεις" του κλπ κλπ σύμφωνα με τα λεγόμενα του τσοπάνη (δότη) και του πατέρα μου....

Το κοψιμο αυτιων, ουρών εχει απαγορευτει τα τελευταια χρονια, αυστηρα. Πρεπει να ψαξεις να βρεις τον κομπογιανιτη που θα στο κανει.

Αθλιοι.