Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Άρα σε ενδιαφέρει οτι η εκκλησία θα αντισταθεί στο μέτρο....όπως έχει κάνει άπειρες φορές, κατεβάζοντας στους δρόμους τους "πιστούς"-πρόβατα......ή οτι το μέτρο είναι σωστό??

Τα λεφτά που θα δώσεις θα πάνε και στην "γειτονική" σου εκκλησία, μέσω του Κράτους το οποίο θα έχει τους μηχανισμούς(εισπρακτικούς, κλπ) για να το κάνει.... Αν τα βάλεις στο παγκάρι ξέρουμε πολύ καλά το μεγαλύτερο μέρος που πάει...

Επίσης δεν νομίζω οτι απο αυτά που θα γλυτώσεις, θα πας να τα δώσεις hand to hand, όπως λες....(στην υποθετική περίπτωση που αναφέρεις)... Μάλλον για σουβλάκια το βλέπω....

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο, εκτός από το να μην μπει άλλη φορολογία στον κόσμο.
Το μέτρο το βλέπω ανέφικτο. Όπως βλέπεις, όλοι έχουν την εκκλησία από κοντά και φοβούνται να την ακουμπήσουν.
Για το hand to hand δεν μιλάω για μένα... Εγώ θα τα κάνω αψέντι και σουβλάκια και θα το παίζω Χάρε Κρίσνα...

Αρα καλά είμαστε....Αμα σου λεώ εγώ....

Τι μου λες;
Εγώ σου είπα ότι η οποιαδήποτε εκκλησία έχει μέτρα πίεσης για να κάνει αυτό το φόρο αναγκαστικό.

Η προσωπική άποψη του Βορίδη περί θανατικής ποινής, παραμένει προσωπική και ουδεμία σύνδεση γίνεται με το κόμμα του.

Γιατί; Είδες κάποιον να χειροκροτάει τον Βορίδη;

Υπαρχει κανεις που διαφωνει με το διαχωρισμο κρατους εκκλησιας;

Αν οχι, τοτε πολυ κακο για το τιποτα, πυροτεχνηματα και μονο.

Όχι, αλλά τον διαχωρισμό που τον είδες;
Διαχωρισμός κράτος και εκκλησίας όταν το κράτος εγγυάται τους μισθούς των κληρικών μέσω ειδικών φόρων στους πολίτες;
Να κάνω και εγώ ρε αδερφέ μία ιδιωτική εταιρία, να προσλαμβάνω όποιον γουστάρω και να μου εγγυάται το κράτος τους μισθούς των υπαλλήλων και τον δικό μου.
Οχι! Δεν θα είναι δημόσια! Απλά κρατικοδίαιτη!

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γεγονός παραμένει το εξής:
Η προσωπική άποψη του Κουράκη που εκφράζεται σε ένα συνέδριο, συνδέεται, σώνει και καλά, με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσωπική άποψη του Βορίδη περί θανατικής ποινής, παραμένει προσωπική και ουδεμία σύνδεση γίνεται με το κόμμα του.

Νομίζω ότι ο Βορίδης στη διατύπωση της σχετικής άποψης τη χαρακτήρισε ως "φιλοσοφική" με την έννοια του ανεφάρμοστου. Δλδ εάν δεν απατώμαι αναγνώρισε τουλάχιστον πως νομοθετικώς έχει φύγει το ποτάμι και δεν κυλάει προς τα πίσω.
Αντιθέτως τη δήλωση Κουράκη δεν θα τη χαρακτήριζα απλή άποψη, αλλά πρόταση, έστω και "προσωπική" ή πρωτόλεια (αν και εκ του συνόλου της δήλωσης μου φάνηκε να έχει μια επεξεργασία).

Εξάλλου ήδη ο χαρακτηρισμός του Βορίδη ως ακραίου (μην ξεχνάμε και το παρελθόν του), από μόνος του αποσυνδέει και θέτει σε απόσταση τις θέσεις που ο ίδιος κατά καιρούς εκφράζει από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.
Ο Κουράκης, αντιθέτως, δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιος.

Τώρα για το "προσωπική άποψη", να πω κι εγώ, με τη σειρά μου, πως γεγονός παραμένει, ότι εσχάτως το ακούω να χρησιμοποιείται από όλες τις πλευρές, ως τελευταίο καταφύγιο, που συνήθως έπεται μιας αρχικής αποτυχημένης απόπειρας στήριξης ή και δικαιολόγησης του εκάστοτε εκφέροντος την "άποψη" μέλους της τάδε ή της δείνα παράταξης. Μπορούμε να πάρουμε εάν θέλετε τις τελευταίες δέκα περιπτώσεις προσώπων των οποίων οι δηλώσεις θεωρήθηκαν ως προκλητικές ή αμφιλεγόμενες, και να δούμε ποια ήταν η επωδός των σχετικών ανακοινώσεων των παρατάξεών τους. "εκφράζει προσωπική άποψη"

Last edited:
Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα με τους εκάστοτε λαγούς οι παρατάξεις, το ερώτημα είναι γιατί κάθε φορά που ένας "λαγός" του Σύριζα λέει κάτι γίνεται πόλεμος, ενώ για τους άλλους είναι απλά "προσωπικές απόψεις" ?

Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα με τους εκάστοτε λαγούς οι παρατάξεις, το ερώτημα είναι γιατί κάθε φορά που ένας "λαγός" του Σύριζα λέει κάτι γίνεται πόλεμος, ενώ για τους άλλους είναι απλά "προσωπικές απόψεις" ?

Αυτό είναι προφανώς στρατηγική του κυβερνητικού μπλοκ, δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί κανέναν και καμία δήλωση. Κάνουν και τη σχετική κοπτοραπτική, όπως αποδεικνύεται, εάν οι δηλώσεις δεν τους προκύπτουν αρκούντως προκλητικές.
Τώρα τον ανακάλυψαν τον Κουράκη; Δεν είναι και τίποτα καινούργιο οι δηλώσεις αυτές. Το μόνο καινούργιο που ίσως έχουν, είναι η μάλλον άγαρμπη εκφορά της "πρότασης". Να μιλάς για νέους φόρους σήμερα; Πιπέρι!!! Σαν μικρός Στουρνάρας ακούστηκε.

Έλα μου ντε.......................

Μήπως σε αυτό φταίει η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής?

Και μάλιστα συντονισμένης?

Γιατί; Είδες κάποιον να χειροκροτάει τον Βορίδη;

Είδα σύνδεση της άποψης Κουράκη με το κόμμα του και παραφιλολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους...χριστιανούς! :guitarist:
Αλλά δεν είδα σύνδεση της άποψης Βορίδη με τη ΝΔ.

Όσον αφορά το κακόφημο παρελθόν Βορίδη, ήδη έχει αρχίσει το ξέπλυμα με τις πλάτες διαφόρων "πσαριανών".
Και διετέλεσε υπουργός επί Παπαδήμου.
Και θεωρείται ανερχόμενο και ηγετικό στέλεχος της Δεξιάς παράταξης και, μάλιστα, ιδιαιτέρως προβεβλημένο. Μόνο περιθώριο πλέον δεν είναι και τα τσεκούρια θεωρούνται "νεανικά παραστρατήματα".

Υ.Γ. Ανοίξτε και κανά νήμα "πού το πάει η Δεξιά;". Για να μιλήσουμε για δωσιλογισμό, για τα παιδιά τους που μας κυβερνούν ακόμα και γιατί κατάφεραν να μετουσιώσουν τη φράση του Δρ. Τζόνσον περί πατριωτισμού ως τελευταίου καταφύγιου των απατεώνων...

"Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συζήτηση που άνοιξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών. Και επιχειρεί να τον εμπλέξει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Υπουργού, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα 8 μήνες πριν γίνει Υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση -που ειπώθηκε σήμερα- πριν μερικούς μήνες!)", τονίζεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Και συνεχίζει: "Όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφέρει: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».
Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη."

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι διακατέχεται από αγωνιώδη εμμονή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

"Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=188313&catid=9

Υ.Γ χαχαχαχαχαχα!!Ρε τον Στουρνάρα......

Του Πέτρου Κατσάκου

Προκαλεί εύλογες απορίες ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται πλέον οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιδιαστολή με κάποιες δηλώσεις συναδέλφων τους της ΝΔ.
Στα πρόθυρα ιερού πολέμου ένα κομμάτι του χριστεπώνυμου πληρώματος κατά του Τάσου Κουράκη, που «τόλμησε» ενώπιον ενός ακροατηρίου το οποίο αποτελείτο κατά το ήμισυ από ιερωμένους να θέσει προς συζήτηση το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών και άκρα του τάφου σιωπή για την θέση του Μάκη Βορίδη υπέρ της θανατικής ποινής.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, προκάλεσε τόσο θόρυβο η πρόταση του Τάσου Κουράκη να μην πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων από το κράτος αλλά δεν προκάλεσε καμία «δημοκρατική αγανάκτηση» όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης δήλωσε πως είναι υπέρ της θανατικής ποινής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μην πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων από το κράτος, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης δήλωσε υπέρ της θανατικής ποινής που δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα...

Στην μία περίπτωση η αντίδραση ήταν τέτοια ωσάν να απειλούνται τα ιερά και τα όσια της φυλής, ενώ στην περίπτωση Βορίδη δεν βρέθηκε ούτε ένας χριστιανός να καταδικάσει την πρόταση επαναφοράς ενός τόσο «αντιχριστιανικού» θεσμού.

Ευαίσθητοι «χριστιανοί» ή απλά Φαρισαίοι;

http://www.left.gr/article.php?id=22383#.UQaRNexz698.facebook

η θέση του βορίδη υπέρ τη θανατικής ποινής δεν είναι φιλοσοφική ..........

όταν κυκλοφορούσε με το τσεκούρι τι ήθελε να πει ? οτι είναι υπέρ της υλοτομίας ?

ή υπήρχε κανένας νόμος τότε που νσ επέτρεπε το άνοιγμα κεφαλιών ?

όταν κυκλοφορούσε με το τσεκούρι τι ήθελε να πει ? οτι είναι υπέρ της υλοτομίας ?

ή υπήρχε κανένας νόμος τότε που νσ επέτρεπε το άνοιγμα κεφαλιών ?

Ο ίδιος την είπε "φιλοσοφική". Με τις διευκρινήσεις που έδωσε, την καταλαβαίνω ως "φιλολογική". Δηλαδή χωρίς κανένα πλέον πρακτικό αντίκρυσμα. Δεδομένης όχι μόνο της αναθεώρησης του άρθρου 7 του Συντάγματος, αλλά και των δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας από την ΕΣΔΑ, πρόκειται για ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω, και αυτό αναφέρει ο Βορίδης ως "φιλοσοφικό" της άποψης.
Σαν να λέει, ότι γουστάρει ως προσωπικότητα τον Γκέμπελς. Μπορεί αυτό να λέει πολλά για τον χαρακτήρα και τις αξίες του ανδρός, αλλά δεν έχει κάποιο πρακτικό αντίκρυσμα. Κάποιο άμεσο πρακτικό αντίκρυσμα ως προς την επαναφορά της θανατικής ποινής εννοώ, γιατί αλλιώς πρακτικό αντίκρυσμα έχει. Την άνοδο της δημοτικότητάς του μεταξύ των οπαδών της θανατικής ποινής.

Όταν κυκλοφορούσε με τσεκούρι, το είχε για να ανοίγει, φαντάζομαι, κεφάλια, το οποίο είναι ένα κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα.

Η ΝΔ βαίνει προς το άκρο που την εκφράζει, τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική "διακαναλική" κατανάλωση....

Ο Ευαγγελατος και τα παπαγαλάκια του πάντως, είχαν τις ίδιες απόψεις με αυτά που ελέχθησαν για τον Κουράκη....

Είναι υλιστής! :damnyou:

Μπορούν να μας εξηγήσουν στο σύριζα πως στο καλό θα πληρώνονται οι γενειοφόροι όταν γίνει ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας; Γιατί αν είναι να γινει διαχωρισμός και να κάνουν τα μισάνθρωπα πολλές φορές κηρυγματα τους οι παπάδες, ας το αφήσουμε.

Χώρια που αν τους έβλεπε ο Ιησούς σήμερα θα τους αφόριζε.

Πως το λέγε και ο Κηλαηδονης. παπάδες, δάσκαλοι και χωροφυλάκοι...

Α, και τι εννοούσε ως "μπάχαλο" ο παπαδημούλης; Μάλλον τις συνέπειες της απεργίας στα μμμ. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν.

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι κυνηγουσαμε τον τραγοπαπα μιαμιση ωρα 3 ατομα για να κανουμε τα 6μηνα του πατερα μου. αφου διαβασε για κανα διλεπτο το πολυ μετα δεν εφευγε μεχρι που εσταξε η θεια μου το μαρουλι. νομιζω εικοσαρικακι ειναι η ταριφα.

ποσα να τσιμπησε αραγε εκεινη τη μερα αραγε δεδομενου του χαμου που γινοταν???

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι κυνηγουσαμε τον τραγοπαπα μιαμιση ωρα 3 ατομα για να κανουμε τα 6μηνα του πατερα μου. αφου διαβασε για κανα διλεπτο το πολυ μετα δεν εφευγε μεχρι που εσταξε η θεια μου το μαρουλι. νομιζω εικοσαρικακι ειναι η ταριφα.

Δεν πειράζει αφού θέλουμε να τους πληρώνουμε......

Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους.....Λεφτά υπάρχουν για να ζουν και να κάνουν τα ευχέλαια.....κλπ.....

σαν τα "κοράκια" τριγυρνάνε μερικοί στα νεκροταφεία, όλο και κανα τρισάγιο θα ξεπετάξουν όλο και κανα 20/30 ευρω θα κονομήσουν για το καθένα .....

και που να πιάσουμε τι ζητάνε για γάμους και βαφτίσια (τάχα μου για τα φώτα, τάχα μου για αυτόν που θα πάει τα χαρτιά στην μητρόπολη και πονάει η μέση του, για τους φτωχούς της ενορίας κλπ κλπ κλπ) ......

πονεμένη ιστορία ......

H κλασική ερώτηση... Γιατί πέφτει κράξιμο στον τάδε του ΣΥΡΙΖΑ και δεν λέγεται τίποτα για τον τάδε της ΝΔ...
Να αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις με τι;
Ο κόσμος που ακούει και δίνει βάση σε αυτά που λένε οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι κολλημένοι που δεν πάει το μυαλό τους παρακάτω. Να ασχοληθούμε με αυτούς; Ποιος ο λόγος;
Πλέον έχουν χάσει κάθε αξία. Τόσο που δεν αξίζει καν ο σχολιασμός των ανακοινώσεων τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι η λύση. Εκεί βλέπει ο κόσμος που έχει ξυπνήσει λίγο και προσπαθεί να καταλάβει κατά πόσο θα κάνει τη διαφορά.
Ζυγιάζει! Δεν είναι σίγουρος! Θέλει να πιστέψει ότι δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Γιατί πλέον κάθε λάθος επιλογή πονάει.

Πόσο θα βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση, έστω μία ιδέα ενός βουλευτή η οποία αναφέρει έστω τη λέξη "φόρος";
Ακούμε φόρο και ανατριχιάζουμε πλέον!
Φόρος στα σκάφη!
Ρε μακάκα! Κάποτε είχα μία φουσκωτή βάρκα από το Jumbo! Λες να μου κοπανήσουν κανένα χιλιάρικο; Και είπε στα σκάφη ή στη; Και έχω δύο σκάφες στο χωριό να πλένει η γιαγιά τις σωβρακοφανέλες! ΟΙΜΕΕΕΕ!!!

Πλέον ούτε για πλάκα δεν αναφέρονται τέτοιες λέξεις!

Μα Μιχάλη μου, μπορεί εσύ προσωπικά να διαχωρίζεις την θέση σου, αλλά οταν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πετάει μια ιδέα, έστω και στραβή εν μέρει, του την πέφτετε λες και είπε το υπέρτατο κακό που θα θάψει τον τόπο στα 100 μέτρα γης....και απο την άλλη λες να μην δίνουμε σημασία στους ΝΔ....

Μα οι ΝΔ κυβερνούν και χειραγωγούν την κοινή γνώμη....με φασιστικές και απάνθρωπες αντιλήψεις.... Αυτοί φέρνουν εμφυλιακές καταστάσεις ξανά σε αυτή την χώρα και αυτοί υποστηρίζουν, έμμεσα και άμεσα, την Χ.Α.....

Και αντί να στηθεί μέτωπο εναντίον τους, εδώ συζητάμε αν η ιδέα του Κουράκη ήταν σωστή......

Status
Not open for further replies.