Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Για την διεξαγωγή μιας ουσιώδους φιλοσοφικής-πολιτικής συζήτησης θα σου πω ότι δεν βλέπω ποτέ τα πράγματα μαύρο-άσπρο. Υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις.
Υποστηρίζω λοιπόν ότι δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε την 11-9. Αυτό που ξέρω (και έγραψα προηγουμένως) είναι ότι σίγουρα δεν είναι αληθή όλα όσα προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ή κατεύθυνσης, αν θέλεις), καθώς οι αμερικάνοι με επισημότητα δημιούργησαν υπηρεσία παραπληροφόρησης πολέμου. Δηλαδή είπαν στο λαό τους (και σε όλη την υφήλιο) ότι κοιταχτε να δείτε, εμείς θα σας λέμε επίσημα ψέματα και εσείς πρέπει να το δεχτείτε και να το σεβαστείτε αυτό. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Από την άλλη πλευρά ο σημερινός πολιτισμός του αραβικού κόσμου, μόνο πολιτισμός δεν είναι. Ανθρώπινα δικαιώματα μηδέν, η γυναίκα δεν υπάρχει, ο θεός είναι ένας (και φιλέσπλαχνος κατά τα άλλα) και το μυαλό δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τα πιλάφια που θα του σερβίρουν όταν θα αποδημήσει εις κύριον (Αλλάχ), γιατί ουσιαστικά έτσι μεγάλωσε αφού οι οργανώσεις αυτές (αλ κάιντα, κ.τ.λ.) τον περιμάζεψαν και τον τάισαν για να μην πεθάνει και μετά θα του ζητήσουν, αφού τον μορφώσουν με την "ορθή" μουσουλμανική αγωγή να δώσει και αυτός με την σειρά του τη ζωή του για τον μεγάλο σκοπό.
Τι δεν έγινε σαφές απο τα παραπάνω;

Το ζουμί όμως είναι οι απλές ερωτήσεις που έκανα. Και εγώ απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι υποστηρίζετε για το θέμα των πύργων.

Ας τα δούμε πάλι ένα ένα:

1. Αυτό που λέτε είναι ότι η τότε Αμερικάνικη ηγεσία σχεδίασε τη συνωμοσία με τους πύργους. Σωστά;

Αυτό είναι μια απλή (απλούστατη!) ερώτηση!!!

Και επίσης ανέφερα, ουσιαστικά, ότι ένας λαός συσπειρώνεται μπροστά σε μία ορατή και απτή απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει με σθένος. Έτσι δημιουργείς φανατικούς πολίτες που μπορείς να κατυεθύνεις εύκολα προς όποια κατεύθυνση θες. Αυτό πιστεύω ότι κάνουν οι αμερικανικές κυβερνήσεις. Πάντα ψάχνουν για ένα εξωτερικό εχθρό. Αφού λοιπόν η ρωσία μας τελείωσε μετά τον ψυχρό πόλεμο, κάτι έπρεπε να κάνουν τα όπλα τους.
Κάτι τέτοιο προσπαθεί τώρα και ο Γεώργιος Α.Π. με εμάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Το ζουμί όμως είναι οι απλές ερωτήσεις που έκανα. Και εγώ απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι υποστηρίζετε για το θέμα των πύργων.

Ας τα δούμε πάλι ένα ένα:

1. Αυτό που λέτε είναι ότι η τότε Αμερικάνικη ηγεσία σχεδίασε τη συνωμοσία με τους πύργους. Σωστά;

Αυτό είναι μια απλή (απλούστατη!) ερώτηση!!!
Φίλε μου αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω και πιο είναι το πνεύμα μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σου ξαναλεώ όμως ότι υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις-προβληματισμοί εκτός από άσπρες μαύρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Φίλε μου αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω και πιο είναι το πνεύμα μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σου ξαναλεώ όμως ότι υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις-προβληματισμοί εκτός από άσπρες μαύρες.

Μα η ερώτησή μου δεν είναι φιλοσοφική. Ούτε πολιτική. Είναι πρακτική και απλούστατη.

Οι πύργοι έπεσαν. Κάποιος το σχεδίασε αυτό, δεν έπεσαν μόνοι τους. Η θεωρία της συνωμοσίας λέει ξεκάθαρα ότι το σχεδίασε η Αμερικανική κυβέρνηση. Αυτό είναι πολύ λογικό! Διότι είναι η μόνη εναλλακτική λογική εξήγηση. Διότι απλούστατα χρειάζεται τεράστια συγκάλυψη, αλλοίωση στοιχείων, ψευδείς μαρτυρίες, κατασκευή ψεύτικων τεκμηρίων, ένορκες ψευδορκίες που φέρουν κίνδυνο φυλάκισης, και μεγάλο κίνδυνο καταδίκης σε θάνατο αν αποκαλυφθούν κάποιοι. Είναι δηλαδή πολύ σοβαρό θέμα. Λογικά μόνο η κορυφή της κεντρικής κυβέρνησης μπορεί να το κάνει.

Δηλαδή δεν τίθεται θέμα τι υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ξεκάθαρα ότι ήταν σχέδιο της κορυφής της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η ερώτησή μου είναι αν εσύ το δέχεσαι (και οι άλλοι εδώ). Αλλιώς δεν υπάρχει καν θέμα. Γιατί τα μπερδεύεις χωρίς λόγο τα πράγματα; Ή το δέχεσαι και προχωράς. Ή το θεωρείς μπούρδα. Ή απλώς είσαι αναποφάσιστος.

Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας όμως. Είναι απλό πρακτικό ζήτημα. Υπήρξε συνωμοσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή όχι;

Last edited:
Κι όμως, το ερώτημα δεν μπορεί παρά να έχει παρά μία απάντηση τύπου ναι ή όχι, δεν είναι φιλοσοφικό για να σηκώνει συζήτηση και ενδιάμεσα χρώματα. Είτε οι ίδιοι αμερικάνοι ήταν πίσω από την καταστροφή των πύργων είτε όχι, δεν μπορεί να ήταν και να μην ήταν...

Κι όμως, το ερώτημα δεν μπορεί παρά να έχει παρά μία απάντηση τύπου ναι ή όχι, δεν είναι φιλοσοφικό για να σηκώνει συζήτηση και ενδιάμεσα χρώματα. Είτε οι ίδιοι αμερικάνοι ήταν πίσω από την καταστροφή των πύργων είτε όχι, δεν μπορεί να ήταν και να μην ήταν...

Ακριβώς και το εξηγώ αναλυτικά πιο πάνω. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και όλοι οι αναμιγμένοι αν αποκαλυφθούν πάνε κατευθείαν για καταδίκη σε θάνατο. Οπότε είτε ήταν μια τρομερή συνωμοσία με αναμεμιγμένη την κορυφή της κυβέρνησης, είτε δεν υπήρχε συνωμοσία! Δεν είναι κανένα απλό θεματάκι για να το συγκαλύψουν δύο τρία κατώτερα στελέχη και τέλος.

Παιδιά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν το γνωρίζω αν ήταν ή δεν ήταν έργο της κυβέρνησης αυτό. Δεν μπορώ να είμαι τόσο απόλυτος για κάτι που δεν μπορώ (ούτε εσείς) να αποδείξω. Και θα υπάρχει πάντα μια έτοιμη ανταπάντηση σε τέτοιου είδους θέματα από υποστηρικτές ή μη της όποιας θεωρίας. Απλώς έχω ανοιχτά τα αυτιά σε όλες τις απόψεις μήπως και βρούμε την άκρη.
Αυτό όμως που ξέρω και τεκμέρεται από όσα έγραψα είναι ότι πρόκειται για το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ακόμα και αν δεν το έκανε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σίγουρα την ωφέλησε να προωθήσει άλλα θέματα, όπως ανέφερε και συμφώνησα fragoulisnaval (post 62) και αυτό από μόνο του γεννά υποψίες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Τον Μπιν Λαντεν ακομα τον ψαχνουν στο Αφγανισταν ?

Τον άτιμο τόσα χρόνια άπιαστος, απο ένα ολόκληρο κράτος.....

Που τυγχάνει να είναι και το τεχνολογικά ανώτερο όλων....

Και εγώ αυτά ρωτάω αλλά....:BDGBGDB55:

Παιδιά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν το γνωρίζω αν ήταν ή δεν ήταν έργο της κυβέρνησης αυτό. Δεν μπορώ να είμαι τόσο απόλυτος για κάτι που δεν μπορώ (ούτε εσείς) να αποδείξω. Και θα υπάρχει πάντα μια έτοιμη ανταπάντηση σε τέτοιου είδους θέματα από υποστηρικτές ή μη της όποιας θεωρίας. Απλώς έχω ανοιχτά τα αυτιά σε όλες τις απόψεις μήπως και βρούμε την άκρη.
Αυτό όμως που ξέρω και τεκμέρεται από όσα έγραψα είναι ότι πρόκειται για το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ακόμα και αν δεν το έκανε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σίγουρα την ωφέλησε να προωθήσει άλλα θέματα, όπως ανέφερε και συμφώνησα fragoulisnaval (post 62)

Μα και πάλι: δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Είτε ήταν αναμεμιγμένη η κορυφή της κυβέρνησης είτε όχι. Και ανάμιξη είναι οτιδήποτε. Έστω και μόνο ότι ήξερε και δεν έκανε τίποτα. Και αυτό ακόμη είναι εσχάτη προδοσία, οπότε πρέπει να είναι απόφαση από την κορυφή. Δεν γίνεται μόνος του να αποφασίσει ένας λοχίας τέτοια πράγματα και να καταφέρει να κάνει και συγκάλυψη.

Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος εδώ.

Άσε που θα ήταν τελείως βλακώδες να πει κανείς ότι ήταν μισό και μισό. Ας πούμε, τους πύργους τους έριξαν οι μουσουλμάνοι χωρίς να ξέρει τίποτα η κυβέρνηση, αλλά το Πεντάγωνο το χτύπησαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί!!! Και κατά τύχη έγινε την ίδια μέρα!!! Προφανώς κάτι τέτοιο είναι γελοίο!

Και βέβαια, το τι έγινε μετά, αν το εκμεταλλεύτηκαν με τον Α ή Β τρόπο δεν έχει σχέση.

Το θέμα είναι αν υπήρχε συνωμοσία της κυβέρνησης ή όχι, την 11η Σεπτεμβρίου.

Η θεωρία της συνωμοσίας είναι ότι "ναι, υπήρξε συνωμοσία από την κορυφή της κυβέρνησης".

Η δική σου απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζεις. Εντάξει. Εμένα θα με ενδιέφερε να συζητήσω με κάποιον που είναι πεπεισμένος ότι υπήρξε συνωμοσία.

Διότι αλλιώς συμφωνώ κι εγώ. Και εξωγήινοι ίσως να υπάρχουν. Δεν το πιστεύω, αλλά δεν θα έκοβα και το χέρι μου!

Ακριβώς και το εξηγώ αναλυτικά πιο πάνω. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και όλοι οι αναμιγμένοι αν αποκαλυφθούν πάνε κατευθείαν για καταδίκη σε θάνατο. Οπότε είτε ήταν μια τρομερή συνωμοσία με αναμεμιγμένη την κορυφή της κυβέρνησης, είτε δεν υπήρχε συνωμοσία! Δεν είναι κανένα απλό θεματάκι για να το συγκαλύψουν δύο τρία κατώτερα στελέχη και τέλος.

Καλά ρε Νίκο μην κάνεις και έτσι, δεν θα είναι και η πρώτη συνωμοσία της Αμερικάνικης κυβέρνησης.....

Watergate
ΙΡΑΚ
ΒΙΕΤΝΑΜ

κλπ κλπ.....

Και ναι είμαι υπερ ότι ήταν σχεδιασμένο απο ΠΟΛΥ ψηλά......το εν λόγω έργο...

Καλά ρε Νίκο μην κάνεις και έτσι, δεν θα είναι και η πρώτη συνωμοσία της Αμερικάνικης κυβέρνησης.....

Watergate
ΙΡΑΚ
ΒΙΕΤΝΑΜ

κλπ κλπ.....

Εγώ εξακολουθώ (για τρίτη φορά) να λέω ότι δεν ξέρω, αλλά υποστηρίζω ακριβώς αυτό ότι οι πέρα από τ' αυλάκι έχουν δείγματα γραφής...:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Watergate
ΙΡΑΚ
ΒΙΕΤΝΑΜ

κλπ κλπ.....

Α, μπράβο! Επιτέλους. Δηλαδή εσύ είσαι πεπεισμένος ότι η κορυφή της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνωμότησε στο θέμα των πύργων. Σωστά;

Γιατι ρε???
Καλά κάνεις πως δεν ξέρεις; Αφού εθεάθη να πίνει καφέ (ή τσάι αυτό δεν είναι γνωστό) στο καφέ "γιαβρίμ" στο Κάιρο με τον Ομπάμα που ήταν σε ιγκόγνιτο κατάσταση. Που ζεις...

Καλά κάνεις πως δεν ξέρεις; Αφού εθεάθη να πίνει καφέ (ή τσάι αυτό δεν είναι γνωστό) στο καφέ "γιαβρίμ" στο Κάιρο με τον Ομπάμα που ήταν σε ιγκόγνιτο κατάσταση. Που ζεις...

:flipout::flipout::flipout::flipout::violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Α, μπράβο! Επιτέλους. Δηλαδή εσύ είσαι πεπεισμένος ότι η κορυφή της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνωμότησε στο θέμα των πύργων. Σωστά;

Ναι ναι σωστά....

άντε να δούμε.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συνέβη κατα την επίθεση στο Πεντάγωνο.?

Ναι ναι σωστά....

άντε να δούμε.....

Ωραία! Για το δεύτερο θέμα που έθεσα πιο πάνω ποια είναι η γνώμη σου; Δηλαδή, δέκα χρόνια μετά όλα αυτά τα γεγονότα που κίνησε αυτή η συνωμοσία με τους πύργους, της βγήκε της Αμερικής σε καλό ή σε κακό; Φυσικά κάποιοι κέρδισαν και κάποιοι έχασαν. Αλλά συνολικά εσύ πως το κόβεις; Σαν χώρα, στο σύνολο, κέρδισε ή έχασε η Αμερική;

(Και βέβαια αυτό συνδέεται και με το ανάποδο: αν δεν είχε κάνει την συνωμοσία θα ήταν συνολικά καλύτερα ή χειρότερα; )