Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Μήπως είναι καιρός να αποσαφηνίσουμε λίγο τον όρο "εξωγήϊνο"?

Φαντάζομαι ότι αναφερόμαστε σε κάτι ορατό, υλικό, διαφορετικής μορφής από την ανθρώπινη, που κατοικεί εκτός πλανήτη γη και έχει ανώτερη μορφή σκέψης και νοημοσύνης.

Σίγουρα δεν είναι ένα άϋλο πνεύμα ή οντότητα που ζει σε άλλες διαστάσεις ή σύμπαντα αν θέλετε.

Γιατί αν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις, το πιστεύω μου διαφοροποιείται... :)

Την τιμή της ανώτερης νοημοσύνης στον υλικό κόσμο - σύμπαν την έχει αποκλειστικά ο άνθρωπος - γήινος και θα έπρεπε να χαιρόμαστε γι´αυτό.

Δημιουργός των πάντων ο Θεός και ο λόγος της ύπαρξής μας μέχρι σήμερα η απέραντη αγάπη Του.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη Γένεση.

Το χουμε πιασει πολυ στραβα το θεμα της μεταπεισης σου ....

Επιτρεψε μου να το θεσω αλλιως ....

Καποιος ειδε καποτε μια φωλια μυρμηγκιων στην Αιθιοπια.
Για ποιον ακριβως λογο θα τρεξει να παρουσιαστει σ'αυτα ?
Ξερει οτι υπαρχουν, αλλα .... ποιο ειναι το ενδιαφερον και κινητρο του για ΕΠΑΦΗ ?

Μήπως είναι καιρός να αποσαφηνίσουμε λίγο τον όρο "εξωγήϊνο"?

Φαντάζομαι ότι αναφερόμαστε σε κάτι ορατό, υλικό, διαφορετικής μορφής από την ανθρώπινη, που κατοικεί εκτός πλανήτη γη και έχει ανώτερη μορφή σκέψης και νοημοσύνης.

Σίγουρα δεν είναι ένα άϋλο πνεύμα ή οντότητα που ζει σε άλλες διαστάσεις ή σύμπαντα αν θέλετε.

Γιατί αν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις, το πιστεύω μου διαφοροποιείται... :)

Την τιμή της ανώτερης νοημοσύνης στον υλικό κόσμο - σύμπαν την έχει αποκλειστικά ο άνθρωπος - γήινος και θα έπρεπε να χαιρόμαστε γι´αυτό.

Δημιουργός των πάντων ο Θεός και ο λόγος της ύπαρξής μας μέχρι σήμερα η απέραντη αγάπη Του.

Μεχρι να μας αντικαταστησει με αλλες αγαπες :p 250 εκατομμυρια χρονια αγαπουσε τους δεινοσυαρους μεχρι που τους πεταξε μια πετρα κατακουτελα ! Εμας θα ειναι πιο δημιουργικος φανταζομαι. Εχει γραφτει και ολοκληρο σεναριο ( Αποκαλυψη Ιωαννη )

ΥΓ Ολα αυτα μεσα στα πλαισια αστεϊσμού και οχι ειρωνιας :) Δεν συμφωνω με τιποτα απο αυτα που αντιλαμβανεσαι για τον κοσμο μεσω θρησκειας παντως. Ισως γιατι θελεις να πιστεψεις οτι δεν ειμαστε τοσο ασημαντοι και μικροι και πρεπει ολο αυτο να εγινε για κατι μεγαλυτερο απο αυτο που αντιλαμβανεται ο νους μας... Σε νιωθω. Δημιουργει μια παρηγορια αυτη η σκεψη στην μικρη μας ζωη. Αλλα η πραγματικοτητα δεν ειναι μια ρομαντικη ταινια με happy end :p

ΟΧΙ ... δεν φανταζομαστε ολοι το ιδιο. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Oσον αφορα το θεμα του Θεου .... πιστευω και εγω σε εναν ΘΕΟ. :p
Οχι ομως εναν θρησκευτικο θεο. Που αφηνει γραφες σε "προφητες" και "νομους" σε πετρες.
Υπαρχει σε μια κατασταση περα απο οτιδηποτε μπορω εγω το κτισμα να συλλαβω.
Και φυσικα ... σε μια τετοια κατασταση ειναι αδυνατον να ξερω το θελημα του.
Ειναι αδυνατον να παραβω το θελημα του .... γιατι το πραττω καθε στιγμη της ζωης μου.
Ειτε το αρνουμαι, ειτε το δεχομαι, ειτε το σκεφτομαι, ειτε δεν το σκεφτομαι, ειτε το
ωριμαζω ειτε, δεν το ωριμαζω (μεσα μου). Ειμαι (μαζι με δισεκατομμυρια αλλα οντα)
μερος μιας ταινιας που θα παιξει το γραμμενο script .... ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Τι ειμαι εγω, γιαυτον τον θεο ?
Θα το θεσω στο περιπου (γιατι οι αναλογιες ειναι ακομα πιο ισοπεδωτικες, για εμας).
Οτι ειναι ενα ατομο ανθρακα μεσα στο σωμα μου !!!! Θα κλαψω ποτε αν χασω ενα ?
Εδω χανω ολοκληρα κυτταρα καθε μερα και ουτε που παιρνω χαμπαρι. Θα κλαψω
για ενα ατομο ανθρακα (η μοριο νερου) ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ... ομως ... τα χρειαζομαι ολα
σε επαρκεις ποσοτητες για την ευρυθμη λειτουργια μου. Οταν χαθουν παρα πολλα
απο αυτα .... τοτε εχω προβλημα. Και οταν λεμε πολλα, εννοουμε εκατομμυρια
πολιτισμων περιπου σαν τον δικο μας, μεσα στο συμπαν (ακομα δεν τους ειδαμε
εκατομμυρια τους βαφτισαμε, ε ? ) Το παραδειγμα ειναι κατα προσεγγιση, γιατι ουτε
τοσο σημαντικοι ειμαστε για το συμπαν (οπως ενα ατομο ανθρακα στο σωμα μας)
ουτε τοσο αναντικαταστατοι, ουτε ο θεος (η, τελωσπαντων, αυτη η συνειδηση)
εχει ως (περιοριστικο) σωμα του, το συμπαν .....

Οποτε, το οτι πιστευω σε ΑΥΤΟΝ τον θεο .... δεν μας κανει ακριβως συνοδοιπορους.
Ουτε ομοιδεατες. Ουτε καν καλοπροαιρετους συζητητες. Ο δικος σου θεος ... λουζεται
στον ανθρωπομορφισμο. Απο καθε αποψη. Ο δικος μου .... ουτε ξερω πως ειναι, η
τι θελει, η γιατι επλασε το συμπαν (και οσα αλλα συμπαντα ενδεχεται να υπαρχουν).
Μεσοπροθεσμα (για μερικες χιλιαδες χρονια), εσυ εισαι ο κερδισμενος .... και εγω ο "χαμενος" !
Γιατι ακομα και με μια, κατα συνθηκη, πλανη .... δινεις νοημα εκει που εγω ... το χω απωλεσει.

Ομως, το μονο που εχει νοημα (σε καθε εποχη) ειναι ... ποσο πιο κοντα στην Αληθεια βρισκεσαι.

-bye-

Απάντηση: Re: Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

...Δημιουργός των πάντων ο Θεός και ο λόγος της ύπαρξής μας μέχρι σήμερα η απέραντη αγάπη Του.

Ναι, ναι... Ολες τις ευθύνες, πάλι επάνω Μου...
Είχα μια κακή μέρα στην Γέννεση, και Μου το κοπανάτε συνέχεια...

Αν ο στοχασμός μας ξεκινήσουμε απο το αν η παρουσία του άνθρωπου ήταν καλό η κακό για την Γη τότε πιστεύω πολυ εύκολα θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν απο τη Γη.

Αν ο στοχασμός μας ξεκινήσουμε απο το αν η παρουσία του άνθρωπου ήταν καλό η κακό για την Γη τότε πιστεύω πολυ εύκολα θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν απο τη Γη.
Πινω μια κρυα μπυρα σε αυτο. +1

H ερωτηση ειναι μαλλον ψυχολογικου χαρακτηρα παρα γνωσιολογικου.

Δηλαδη τι θα γινοταν αυτος ο κοσμος που μας περιβαλει αν δεν ηταν παρατηρησιμος...

Οποτε η ερωτηση δεν εχει ουσιαστικα νοημα. Γιατι κανεις δεν θα τον παρατηρουσε ουτε καν θα τον προσδιοριζε ως κοσμο, Γη, πλανητη....

Εαν "αναστουμε" τον κοσμο του παρελθοντος πριν την εμφανιση μας σ'αυτον, δεν ειναι παρα μεσω και λογω του Λόγου μας. Ειτε αυτο οφειλεται σε ενα Λεμαιτρ, ειτε σε ενα ΚουβιE, ειτε σε ενα Χωκινγκ, ειτε ακομα σε ενα Σπηλμπεργκ.
Θα ηταν αυτο που ειναι χωρις να υπαρχει κανεις να εκφρασει την λεξη "ειναι", αρα δε θα "ειναι" τιποτα. Τιποτα για μας. Και εμεις δε μπορουμε να πουμε τιποτα γιαυτον.

Οντας αποντες, ειναι απων.

Τωρα για τη συζητηση που παει στους εξωγηινους...ειναι περιπου το ιδιο πραγμα οπως "η γη αν δεν υπηρχε ο ανθρωπος".
Εφοσων δεν υπαρχουν για μας και εφοσων οι αποστασεις ακομα κι αν υπαρχουν ειναι απαγορευτικες ακομα και αν υπαρχουν, τοτε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα, "δεν ειναι" η "δεν ειναι για μας" (ουτε εμεις για αυτους ακομα κι αν υπηρχαν).

Πινω μια κρυα μπυρα σε αυτο. +1

Ξερεις ποση ενεργεια δαπανηθηκε για να συλλεχθει, παρασκευασθει, συσκευασθει και μεταφερθει
στο ποτηρι σου .... αυτη η κρυα μπυρα ? ..... :p

Τοση ... που η μπυρα φανταζει καταστροφη ! :laugh:

Ξερεις ποση ενεργεια δαπανηθηκε για να συλλεχθει, παρασκευασθει, συσκευασθει και μεταφερθει
στο ποτηρι σου .... αυτη η κρυα μπυρα ? ..... :p

Τοση ... που η μπυρα φανταζει καταστροφη ! :laugh:
Δεν δαπανηθηκε καμια ενεργεια, απλα αλλαξε μορφη σε κατι που θα με δροσισει για να κοιμηθω :p

Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε αν η ύπαρξη του ανθρώπου στην Γή ήταν για καλό του πλανήτη ή για κακό... Μπορεί αυτή την στιγμή να δείχνει οτι ήταν για κακό, αλλά τα πράγματα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα. Αν σε 200 χρόνια έχει την ικανότητα να ανατρέψει την οικολογική ζημιά και σε 500 να μπορεί να εκτρέψει έναν τεράστιο κομήτη που θα έρχεται για μετωπικήγ σύγκρουση, δεν θα είναι και μικρό πράγμα...

Re: Απάντηση: Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε αν η ύπαρξη του ανθρώπου στην Γή ήταν για καλό του πλανήτη ή για κακό... Μπορεί αυτή την στιγμή να δείχνει οτι ήταν για κακό, αλλά τα πράγματα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα. Αν σε 200 χρόνια έχει την ικανότητα να ανατρέψει την οικολογική ζημιά και σε 500 να μπορεί να εκτρέψει έναν τεράστιο κομήτη που θα έρχεται για μετωπικήγ σύγκρουση, δεν θα είναι και μικρό πράγμα...
Αυτο μοιaζει με ανατρεπτικο φιναλε σε ταινια του night shyamalan. Τοσα χρονια εξελιξης , μεσα απο καταστροφικα γεγονοτα και τυχαιοτητες να φτασουμε στον ανθρωπο για να εξελιχθει την καταλληλη στιγμη που θα ανατρεψει την καταστροφη του πλανητη απο εναν μετεωριτη! Καλο σεναριο.

Όλα όσα αναφέρεις αναπτύσονται στο Αν. Το θέμα ειναι τι έκανε όχι όταν βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού τι θα έκανε κα αυτό στηριζόμενο σε ΑΝ.

Π.χ. το γιατί το σύμπαν είναι άπειρο. Το έχω ξεκαθαρίσει στον εαυτό μου.

Αν προκύψει εποικοδομητικός διάλογος, που θα ωφελούσε όλους μας, θα ήταν ευχής έργον...

Μόνο που σας το ξεκαθαρίζω. Δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι... :)

Τελευταίες θεωρίες λένε ότι υπάρχουν πολλαπλά σύμπαντα που μάλιστα αλληλεπιδρούν το ένα με το άλλο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όσο για τους εξωγήινους σίγουρα υπάρχουν , ίσως να έχουν επισκεφτεί και την γη.

Ρε παιδιά σε ένα σύμπαν στο οποίο έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες (πολλοί από τους οποίους χιλιάδες φορές μεγαλύτερους από τον δικό μας), οι οποίοι περιέχουν δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα, με άνθρακα, σίδερο, σκοτεινές ύλες και γενικά όλη την ατομική και μοριακή δομή που γνωρίζουμε, οι περισσότερες πιθανότητες είναι σαφώς να έχει δημιουργηθεί ζωή και αλλού, τι να λέμε τώρα...
Οσο αφορά το τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν ο άνθρωπος από την γη, θεωρώ ότι θα μεσουρανούσαν οι κότες, τα γουρούνια και οι αγελάδες... :flipout:

Όσο αφορά την παρουσία εξωγήινων/ufo κτλ επειδή έχω δει αρκετά ντοκυμαντέρ το υλικό που κυκλοφορεί κατά 99% είναι παραποιημένο ή άσχετο (φυσικά φαινόμενα , μετεωρολογικά μπαλόνια , αεροσκάφη κτλ) ΑΛΛΑ υπάρχει και 1% με γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την λογική , μιλάμε για αυτόπτες μάρτυρες "υπεράνω υποψίας" (απλούς ανθρώπους: νοικοκυρές , φοιτητές , αγρότες κτλ) που έχουν δει αντικείμενα που δεν μπορούν να έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπινα χέρια με την τωρινή τεχνολογία. Τώρα τι ακριβώς είναι αυτά , αν είναι UFO ή χρονομηχανές ή πύλες από άλλες διαστάσεις δεν το γνωρίζω (και μάλλον κανείς).